G4Media.ro

Liviu Maha, finalistul din competiția pentru funcția de rector al Universității ”Ioan…

Foto: inBUSINESS.club

Liviu Maha, finalistul din competiția pentru funcția de rector al Universității ”Ioan Cuza” din Iași, primește sprijinul unui alt competitor / Turul 2, între Maha și Tudorel Toader

Profesorul Gabriel Mursa a anunțat miercuri că îl susține pe profesorul Liviu Maha în turul 2 al alegerilor pentru funcția de rector al Universității ”Ioan Cuza” din Iași. ”Orgoliile, rivalitățile n-ar trebui să primeze atunci când se află în joc soarta Universității tale. De aceea, voi alege să-l susțin pe Liviu Maha”, a scris Gabriel Mursa pe Facebook.

Liviu Maha l-a depășit pe actualul rector Tudorel Toader la numărul de voturi în turul 1 al alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”din Iași, au declarat pentru G4Media surse din universitate. Liviu Maha, profesor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, a avut 222 de voturi, iar Tudorel Toader – 191.

Ceilalți candidați sunt Mihaela Onofrei -128 de voturi, Gabriel Mursa – 121 de voturi, Tudor Luchian – 44 de voturi, Adrian Muraru -15 de voturi.

Publicitate electorală

Turul 2 al alegerilor se va desfășura pe 18 martie între Liviu Maha și Tudorel Toader.

Tudorel Toader, cel care a ocupat funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) în ultimele două mandate, are concurență puternică în alegerile pentru următorul mandat: alți cinci profesori s-au înscris în cursa pentru acest post, potrivit EduPedu. Tudorel Toader, fost membru al Curții Constituționale, a devenit cunoscut ca ministru al Justiției în guvernele PSD controlate de Liviu Dragnea. El a fost criticat dur de opoziție și de o parte a societății civile pentru deciziile luate în justiție.

Este vorba despre cel mai mare număr de candidați înscriși în alegerile pentru funcția de rector, în rândul principalelor universități din România, în actualul val de alegeri universitare. La Iași, pentru funcția de rector s-au înscris:

 • Tudor Luchian, profesor – Facultatea de Fizică, fost director al Institutului de Cercetări Interdisciplinare UAIC  (program managerialCV)
 • Mihaela Onofrei, profesor – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, fost prorector (din 2016), ordonator de credite UAIC în perioada când Tudorel Toader era ministru al Justiției (program mangerial , CV)
 • Gabriel Claudiu Mursa, profesor – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (program managerialCV)
 • Tudorel Toader, rectorul UAIC din 2016 , profesor – Facultatea de Drept (program managerialCV)
 • Adrian Muraru, conferențiar universitar – Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice (program managerialCV)
 • Liviu George Maha, profesor – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (program managerialCV)

Tudorel Toader a devenit rector în 2016 și, la capătul unui prim mandat marcat de o suspendare în perioada cât a fost ministru al Justiției (2017-2019), a fost reales pentru un al doilea mandat în urmă cu patru ani. Legea învățământului superior, în vigoare de anul trecut, permite maximum două mandate de 5 ani în funcția de rector, dar nu le ia în calcul pe cele exercitate deja, ceea ce îi permite luI Tudorel Toader să candideze pentru un nou mandat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. Am rămas uluit cum celebrul „ievaluator” Tudorel Toader, după ceea ce a făcut ca ministru, a ajuns din nou şeful mediului universitar ieşean. Chiar m-am gândit, cum e posibil ca oamenii culţi ai Iaşului să-l pună din nou în frunte? Cam târziu v-aţi deşteptat, dar măcar acum, în ultimul ceas…

  • Cum ajung polifticieni pee care practic toata lumea ii uraste sa fie alesi, si realesi, si re-realesi, si… ?
   Simplu. Sistemul „electoral” e astfel croit incat sa castige cine trebuie. Studiu de caz – Liutza si modul absolut „remarcabil” in care a ajuns sa taie si sa spanzure in justitia romana.