G4Media.ro

Liviu Dragnea nu e singurul lider din regiune care face planuri pe…

Liviu Dragnea nu e singurul lider din regiune care face planuri pe zeci de ani: Viktor Orban și-a proiectat strategia pe un ciclu de 20 de ani

Viktor Orban, premierul Ungariei, a declarat că gândește și proiectează strategii pe un ciclu de zeci de ani. În discursul de învestitură din Parlament, Orban a arătat că el și-a proiectat strategia pe un ciclu de 20 de ani: 2010-2030, scrie publicaţia maghiară 24.hu.

Democrația nu este în cotradicție cu proiectarea strategică pe termen lung, iar avantajele strategiilor pe mai multe zeci de ani nu trebuie lăsate doar regimurilor dictatoriale, a mai spus Viktor Orban. În discursul său din Parlament cu ocazia preluării celui de-al patrulea mandat de premier, Viktor Orban și-a apărat succesul electoral prin faptul că partidul său a fost mai mult în opoziție decât la putere, după schimbarea de regim din anii 90.

Reamintim că şi guvernul PSD i-a dat lui Liviu Dragnea şefia comisiei care va elabora o strategie de dezvoltare a României până în 2040. Guvernul Dăncilă a adoptat în şedinţa de joi proiectul de lege privind Strategia de dezvoltare economică şi socială pe termen lung “România 2040”. Proiectul, despre care G4Media.ro a scris în exclusivitate, îi dă preşedintelui Camerei Deputaţilor, post ocupat acum de Liviu Dragnea, puteri depline pentru a decide soarta României până în 2040.

Proiectul prevede că o comisie condusă de şeful Camerei Deputaţilor va elabora o strategie pentru viitorii 22 de ani, iar toate viitoarele guverne ale României vor fi obligate să includă în programele lor de guvernare principalelor obiective strategice prevăzute în Strategia “România 2040”. Mai mult, toate guvernele viitoare vor fi obligate să preia în bugetele anuale prevederile Strategiei “România 2040”.

Liviu Dragnea şi Viktor Orban au discutat în repetate rânduri la telefon pe probleme comune, cum ar fi chestiunea liceului din Târgu-Mureş sau după victoria în alegeri. Orban a spus anul trecut că şi-a creat o „relaţie personală promiţătoare” Liviu Dragnea, potrivit Revistei 22.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Sigur prezice cum membrii consiliilor de administrare ale institutiilor statului vor fi responsabili de cheltuirea eficienta a bugetelor aprobate…