G4Media.ro

Liviu Dragnea, iritat de ziariști, invocă un articol din Codul Penal care…

Liviu Dragnea, iritat de ziariști, invocă un articol din Codul Penal care privește comunicarea de informații false

Liviu Dragnea a fost luni extrem de iritat de întrebările ziariștilor pe tema Pilonului 2 de pensii și a menționat un articol din Codul Penal care definește infracțiunea de comunicare de informații false.

Întrebat ce se va întâmpla cu Pilonul 2 de pensii, Dragnea a spus: ”Nu se întâmplă ce se spune la dumneavoastră la televiziune. Prietenește, noi nu o să facem așa ceva, dar am văzut că Orban s-a specializat în plângeri penale, zice așa articolul 278 cred că din Codul Penal: comunicarea de informații false. O informație de acest gen, care e 100% mincinoasă, poate destabiliza economic și social România și poate aduce atingere securității naționale”.

”Nu știu ce a spus dl șef de la prognoză. O guvernare se exercită în baza programului de guvernare aprobat în Parlament”, a mai spus Dragnea, care a adăugat că ”anumite posturi, anumiți jurnaliști vorbesc în ultimele zile despre intenția guvernului de a desființa Pilonul 2 și de a-l naționaliza. E fals”.

Reamintim că un document oficial al Guvernului menționa în premieră suspendarea contribuțiilor la Pilonul 2 de pensii. Șeful Comisiei de Prognoză a anunțat că e vorba despre o ”eroare materială”.

Foto: Liviu Dragnea, înconjurat de ziariști (Imagine de arhivă, sursa: Pagina de Facebook a PSD)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

 1. Dar pe cei de la RTV nu ii vede cand se spune de furci si topoare la Guvern. Doar cei care scriu contra PSD merita plangere penala.

 2. Dacă îi amenință cu noile norme penale aflate în lucru la comisia Ciordache, chiar că te umflă râsul !7

 3. Pai sa-l intrebe cineva data viitoare: cum e fals un subiect pornit de la un act oficial?
  Ca de reporteri care pun doar intrebari comode m-am saturat.

 4. Asa si Misa, fraierul fost la Finante, actual la ANAF, trebuie pedepsit, nu?

 5. Sa se unga cu alifie de galbenele, ca sa-i treaca iritatia..! Ii va prinde bine si in curand, la ”facultate”…

  • El o sa se inscrie la Doctorat (intre 2 si 5 ani), dupa care este posibil sa il bage si la Masterat (1-3 ani) !
   Sa stii insa ca „Alifie” nu o sa-l multumeasca, nu o sa-i ajunga si precis ca va apela si la „Vaselina”.

   PS. Victor Becali stie de ce ! 🙂

  • Astia din neamul Becali, nu foloseau parca seu de oaie…?

 6. Nu inteleg o treaba: chiar nu se prind ziaristii care-i jocul si cat de usor se poate juca?!?

  Sa luam un exemplu simplu: Bill Clinton a sustinut, sub juramant, ca nu a intretinut relatii sexuale cu Monica. Si, culmea, nu a mintit! Pentru ca, tehnic, relatiile sexuale presupun doar COPULAREA, nu si FELATIA! Sigur ca pentru noi, practic, a mintit. Dar judecatorii trebuie sa se ia dupa reguli, nu pot face procese de intentii ….

  Sa luam alt exemplu: imi las masina pe dreapta, pe un bulevard central, ca sa ma duc, ca tot cocalaru’, sa-mi iau copilu’ de la scoala. Dupa care mi se ia interviu si eu sustin sus si tare la TV ca „N-am parcat dom’le pe bulevard, sunt niste minciuni!” Si aici, culmea, as avea dreptate! Tehnic, parcarea se face, conform legii, doar in spatiile marcate sau semnalizate prin indicator. Ori pe bulevarde nu sunt semne de parcare, ci, din contra, de „Oprirea interzisa”. Cum PARCAREA cu STATIONAREA nu-s tot un drac … as avea dreptate declarand ca n-am parcat. Sigur ca, practic, toata lumea ar intelege ce s-a intamplat si de partea cui e dreptatea. Dar, totusi, aia parcare nu este.

  Si sa revenim la acelasi joc ieftin pe care il joaca si Dragnea: El zice, oricui are timp sa-l asculte, ca partidul / guvernul / specialistii (oricine dar nu el – direct) nu intentioneaza sa DESFIINTEZE Pilonul II de Pensii. Si, culmea, e adevarat! El doar vrea sa-l MUTILEZE si sa ia banii; nu-l intereseaza sa dispara cu totul, ceea ce, tehnic, ar fi altceva. Deci, din nou, tehnic, nu minte. Sigur ca noi toti intelegem ce se intampla si ce vrea sa faca. Si, cu toate ca intelegem cu totii, ziaristii continua sa ii serveasca mingi la fileu si sa-l intrebe despre desfiintare.

  Intrebarea tehnic corecta nu are de ce sa inlcuda termenul „desfiintare”, pentru ca raspunsul (adevarat) va fi „Nici vorba!”.

  Ar trebui intrebat de ce vrea sa NEUTRALIZEZE / DETURNEZE / MUTILEZE Pilonul II de Pensii. Sigur, s-ar preface ca nu intelege, si atunci urmeaza intrebarile punctuale cu deturnatul contributiilor viitoare, cu posibilitatea lasarii ca mostenire a sumelor deja stranse, etc.

  Ce naiba, atat de slabi ziaristi avem peste tot? Pai, pentru agerimi d’astea de care face Dragnea, am fost dat afara de la gradinita! 🙁

 7. L-a intrebat cineva pe ce planeta
  1 se ia o decizie strategica si apoi se consulta specialistii…in vederea luarii deciziei sau se anunță decizia in vederea indicării specialistilor a rezultatului la care trebuie sa ajunga ?
  2 se pot face declaratii politice (aroganțe) pe teme sensibile, de politica externa ?
  3 cum o dați la întors cu tema : Inalta Poarta (in sensul ca americanii spun ca nu agreeaza linsul făra averisment/solicitare) ?
  4 (daca)politica externa e pe cat ne da (ca la licitatii) , sa ne spuna si daca ne pune micii in cont sau se dau pe cartela ?
  5 si tot așa………..