G4Media.ro

LIVE Șeful sindicatului STB anunță că negocierile pentru oprirea grevei STB cu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

LIVE Șeful sindicatului STB anunță că negocierile pentru oprirea grevei STB cu primarul au eșuat / Nicușor Dan: Solicit Parchetului să urgenteze cercetările împotriva domnului Petrariu pentru că greva a fost declarată ilegală

Greva angajaților de la Societatea de Transport București (STB) s-ar putea prelungi, după ce discuțiile de vineri seară dintre primarul Nicușor Dan și sindicaliști a durat un minut. Primarul a spus că nu a avut ce să discute cu sindicaliștii, dat fiind că greva a fost declarată ilegală, iar Tribunalul București a dispus reluarea imediată a lucrului. La rândul său, șeful sindicatului, Vasile Petrariu (consilier general PSD) a spus că șoferii vor decide dacă reiau lucrul în absența oricărui acord cu primăria.

Nicușor Dan a cerut într-o conferință de presă ca parchetul să să urgenteze cercetările împotriva lui Petrariu pentru că greva a fost declarată ilegală.

UPDATE 19.22: Nicușor Dan: ”Sunt foarte multe probleme în STB. Rezolvarea lor necesită dialog, un calendar de acțiuni și foarte mulți bani. Noi am luat din cheltuieli pe târguri, concerte și alte prostii către STB, am echilibrat-o financiar pentru că era în pragul falimentului. Avem proiecte pentru PNRR pentru modernizarea șinelor și cumpărarea de vehicule

UPDATE 19.20: Nicușor Dan: Statul de drept înseamnă că deciziile judecătorești sunt respectate. Instanța a spus că ”dispune încetarea grevei ilegale și reluarea imediată a activității”.

UPDATE 19.18: Nicușor Dan: Am spus de la început că nu vreau să discut cu reprezentanții unui sindicat care au dus o întreagă categorie de oameni într-o zonă penală. La întâlnirea de la ora 18.00 am fost informat că în loc să vină reprezentanții muncitorilor din depouri și autobaze, au venit sindicaliștii de la domnul Petrariu. L-am sunat pe domnul Criț să aibă discuția, a durat cinci minute, nu a existat altă solicitare decât demisia domnului Criț, care e o cerere infantilă

UPDATE 19.12: Nicușor Dan: ”Azi la 12 s-a judecat de TB litigiul privind greva, Tribunalul a declarat greva ilegală. Hotărârea arată că ”este o grevă organizată majoritar de sindicatul reprezentativ din STB”. Solicit Parchetului să urgenteze cercetările împotriva domnului Petrariu, care a orchestrat acest act împotriva cetățenilor din București. Dialogul nu a putut avea loc pentru că practic sindicatul nu are revendicări reale. Toate acele probleme care țin de piese de schimb, mentență, infrastructură – nici una dintre problemele reale nu a fost discutată cu conducerea STB. ACeasta dovedește că e o acțiune politică, orchestrată de consilierul general al PSD Vasile Petrariu. Cer PSD și Gabrielei Firea și lui marcel Ciolacu să se pronunțe: fie sprijină o grevă ilegală, fie se delimitează și îi retrag sprijinul politic unui consilier ales pe listele PSD. Fac un apel la rațiune la șoferi și vatmani: avem două hotărâri executorii, suntem într-un stat de drept în care hotărârile executorii se execută, cine nu le execută săvârșește o ilegalitate”.

UPDATE 19.02: Petrariu susţine că Nicuşor Dan a refuzat dialogul şi nu a stat nici măcar un minut la masa discuţiilor. ”Nu a intenţionat niciodată să rezolve conflictul”, acuză liderul de sindicat care a precizat că situaţia este încă neclară, salariaţii urmând a decide dacă protestul va mai continua sau nu, potrivit News.ro

UPDATE 18.38: Vasile Petrariu, liderul principalului sindicat al STB, a anunțat vineri seară după discuția cu primarul Nicușor Dan că discuțiile au eșuat. El a spus că le va transmite sindicaliștilor ce a discutat și apoi va vedea reacția șoferilor. Petrariu a refuzat să spună explicit dacă greva va continua

UPDATE 15:31 PSD răspunde cererii lui Nicușor Dan de a se poziționa față de greva STB, acuzând faptul că aceasta este condusă de un consilier general social-democrat:

 • ”PSD îl somează pe primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, să rezolve problemele grave provocate locuitorilor din Bucureşti chiar de propria sa incompetenţă şi să înceteze să arunce vinovăţii în stânga şi dreapta. Nicuşor Dan nu-i mai poate păcăli din nou pe bucureşteni! După un an şi jumătate de la învestire nu are nicio scuză, este primar şi are majoritate în Consiliul General. În loc să inventeze vinovăţii iluzorii, atunci când nu este concentrat pe angajările de la propriul cabinet, Nicuşor Dan trebuie să rezolve urgent problemele grave din Bucureşti, atât criza sistemului de termoficare, cât şi conflictul de muncă de la Societatea de Transport Bucureşti. „Asta aşteaptă bucureştenii de la primarul general, nu să dea ordine partidelor politice care se află în opoziţie la nivel de Consiliu General. Singurul partid căruia poate să-i dea ordine este USR – partidul pe care l-a înfiinţat şi care îi este complice la tot dezastrul pe care l-a creat în Capitală. Totodată, în loc de a provoca dispute politice, Nicuşor Dan ar trebui să fie mai preocupat de ceea ce va răspunde în faţa bucureştenilor şi, mai nou, în faţa procurorilor, pentru toate deciziile aberante sau ilegale pe care le-a luat în calitate de primar general”, se arată în comunicatul PSD.

UPDATE 14:46 Nicușor Dan a făcut declarații în urma discuțiilor cu greviștii STB. Primarul Capitalei a anunțat o nouă rundă de negocieri începând cu ora 18:00:

 • Am constatat o lipsă de încredere și comunicare, dar asta nu se rezolvă de pe o zi pe alta și nu putem paraliza orașul.
 • Pe de altă parte, a reieșit aspectul irațional de care vă vorbeam dimineață.
 • Am stabilit două lucruri: Am solicitat ca dialogul legal și administrativ între Consiliul de Administrație și Sindicat să aibă loc cât mai curând. Pentru asta trebuie să existe voință de ambele părți. Fiecare colective din baze și depouri să-și desemneze un reprezentant pe care îi aștept azi la ora 18:00 la discuții.
 • Situația este în evoluție. Solicitarea mea pentru toată lumea e de a avea o abordare rațională.

UPDATE 13.50: Tribunalul București a decis, vineri, că greva STB este ilegală.

UPDATE 13:25 Procesul prin care STB a cerut Tribunalului București declararea grevei ca fiind ilegală s-a încheiat în urmă cu puțin timp, magistrații intrând în deliberări. Dezbaterile au durat aproximativ o oră și jumătate.

UPDATE 10:23 Brigada de Poliție pentru Transportul Public anunță printr-un comunicat transmis vineri că s-a sesizat din oficiu joi, cu privire la declanșarea grevei cu încălcarea condițiilor prevăzute de Legea dialogului social.

 • „Având în vedere protestul organizat de către angajați ai Societății de Transport București, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Brigada de Poliție pentru Transportul Public s-a sesizat din oficiu, ieri, 20 ianuarie, cu privire la săvârșirea infracțiunii de declararea grevei de către organizatori cu încălcarea condițiilor prevăzute de lege (Legea dialogului social – nr 62 din 2011). Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Aceleași aspecte fac obiectul unei plângeri penale transmisă de către Societatea de Transport București către unitatea de parchet menționată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”.

UPDATE 10:10 Adrian Criț, directorul STB, a făcut declarații în urma discuțiilor de vineri dimineață care au durat patru ore:

 • Eu ca persoană nu sunt dorit de liderul sindicalist STB. Eu ca manager am misiunea să eficientizez activitatea și s-a văzut în presiunea pe bugetul Capitalei. Se cheltuiau 100 de milioane de lei, iar acum îi costă doar 75 milioane de lei. Cetățenii trebuie să fie mulțumiți pentru că diferența merge în investiții, dar și în salarii când vom ajunge să fim eficienți.
 • Cine urmărește bugetul din anii anteriori și propunerile noastre or să observe diferențe.
 • Q: Ce veți face concret?
 • A: Propun deschiderea negocierilor contractului colectiv de muncă chiar începând cu ziua de luni condiționând faptul că angajații trebuie să intre astăzi pe traseu. Cetățenii nu trebuie să sufere pentru orgoliul unor lideri. Angajații, sindicaliștii beneficiază de toată deschiderea mea.
 • Q: Dacă nu vor să iasă pe traseu chiar dacă le propuneți renegocierea cum veți rezolva problema?
 • A: În față am sentința civilă de ieri. E o sentință executorie. Ce își doresc acești lideri? Se gândesc la binele angajaților, al cetățenilor?
 • Q: Dacă ei nu se gândesc?
 • A: Dumneavoastră credeți că cineva o să răspundă șantajului? Sunt aici pentru a eficientiza serviciul. Doriți ca taxele să fie cheltuite eficient sau să zboare în vânt?
 • Q: Luați în calcul desfacerea contractului de muncă?
 • A: Eu nu mă duc atât de departe, solicit ca angajații să nu mai fie manipulați și să iasă. Așteptăm și decizia Tribunalului de astăzi, dacă greva e ilegală. Angajatul de rând care a fost manipulat o să suporte consecințele. Cei care au provocat criza or să răspundă în fața legii (…) Care sunt cerințele lor în afară de demisia mea?

UPDATE 09:35 Nicușor Dan face declarații după discuțiile purtate la sediul STB:

 • Azi la ora 7 au plecat executorii judecătorești care au afișat hotărârea judecătorească pronunțată ieri în jumătate de autobaze și depouri.
 • Discuțiile, negocierile urmează. Suntem în momentul în care legea și jotărârea judecătorească trebuie aplicată.
 • Cine nu aplică o hotărâre judecătorească executorie, obligatorie, săvârșește o infracțiune. Până la amiază, toți angajații vor avea cunoștință oficial de HJ.
 • Avem de a face cu o manifestare total irațională.
 • Să nu reiei lucrul în aceste condiții, riscând pierderea contractului de muncă și condamnare penală este o atitudine irațională pe care nu o înțeleg.
 • Am convocat azi la ora 12:00, la sediul Primăriei București, pe șefii de autobaze și depou
 • 20 de persoane care sunt membri în conducerea instituției STB. Pe de altă parte, mulți sunt membri de sindicat.
 • Nu se pune problema ca într-un stat de drept să nu aplicăm o HJ. Și i-am chemat și ca să înțeleg care sunt acele probleme care trebuie rezolvate.
 • Al treilea lucru pe care vreau să vi-l spun, să îl transmit public, cer PSD să se pronunțe.
 • Noi avem o grevă care paralizează Bucureștiul organizată de un consilier general PSD. Un om care și-a câștigat mandatul pe lista PSD
 • Cer PSD să se pronunțe pe una din 2 opțiuni: fie susține manifestația, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu care a organizat această grevă.

Q: Ce v-au transmis oamenii, ce le-ați propus?

A: A fost o parte tehnică până la 7 când s-au întocmit toate actele de natură juridică și mai departe am avut o discuție cu conducerea STB în care am trecut în revistă și istoria dialogului, cu pașii de urmat.

Q: A fost o idee ca șoferii de la MAI și MApN să conducă autobuzele?

A: Eu sper ca această situație să nu treneze prea mult, e o HJ care trebuie aplicată.

Q: Dacă nu se va ajunge la o concluzie după întâlnirea de la 12:00?

A: Acea întâlnire nu e nicio negociere. E o informare din partea mea că nu ne jucăm cu asta și o informare din partea lor referitor la problemele din STB.

Q: În situația în care greva va continua până luni ce veți face?

A: Este o întrebare pe o ipoteză pe care trebuie să o puneți domnului consilier Petrariu.

Q: Puteați evita acest moment?

A: Acest moment și toată situația este o atitudine total iresponsabilă generată de un consilier general. Oamenii din sindicat au fost întrebați, ce vreți? Să-l dați jos pe Criț. Bine, dar de ce? De noi depinde activitatea bucureștenilor, nu poți să faci o ambiție personală.

Q: Ce soluții există pentru a rezolva situația?

A: Tot ce putem noi să facem sunt gesturi și acțiuni rezonabile, raționale.

Q: În această categorie intră și o discuție cu liderul de sindicat?

A: Tot ce putem noi să facem sunt gesturi și acțiuni rezonabile, raționale, adică să explicăm din nou și din nou situația în care ne găsim. În acest moment, acțiunea este absolut irațională, cu autori responsabili de paralizarea Bucureștiului.

Q: Dacă Tribunalul va decide azi că greva este ilegală și oamenii nu ies pe traseu veți înainta și alte dosare penale?

A: Este un litigiu de fond și unul de urgență, fiecare cu fond și apel. Cel de ieri chiar dacă are apel fondul este executoriu. Din punct de vedere juridic, nu schimbă cu nimic decizia de azi față de cea de ieri, executorie. Noi am făcut azi acea informare din punct de vedere juridic. Azi la amiază ea va fi terminată. Atât direcția către sancțiuni administrative mergând până la desfacerea contractului de muncă, cât și direcția penală este deschisă. De-asta vreau să avem întâlnirea de la 12:00, vreau să fim raționali.

Q: La ce ne putem aștepta la 12:00?

A: Aștept să avem un surplus de luciditate cu toții.

Q: Aveți speranța, dar vă așteptați?

A: Nu pot să vă răspund la întrebarea asta. Am niște informații parțiale, tot ce pot să sper e că o să fim toți persoane raționale.

Q: Ce veți face pentru a asigura transportul dacă nu vor ieși pe traseu?

A: Din punct de vedere administrativ cine poate să facă (plângere, n.red.) este STB.

Q: Aveți o variantă de rezervă?

A: Da, dar puneți întrebarea asta… Înțeleg vehemența, înțeleg problemele pe care le creează greva, dar direcționați vehemența către cei care creează problemele.

Q: E o opțiune să îi dați pe toți afară?

A: E o chestiune care ține de STB și a fost discutată azi dimineață. E o opțiune reală. Fiecare om care lucrează la STB are un contract individual de muncă, cu obligații care dacă nu sunt respectate duce la încheierea contractului de muncă.

Q: Și cum angajați alții?

A: Ca să fie clar, răspunsul meu a fost individual: Individual există această opțiune, nu cred că 5000 sau 10.000 de oameni vor fi dați afară simultan.

UPDATE 09:20 Adrian Criț a mai adăugat, la Digi24, că ”manipularea continuă” pe sindicat, iar liderul sindical Vasile Petrariu a făcut ”un tur de forță” pentru a vorbi cu cei 8500 de angajați ai sindicatului:

 • ”Din păcate există doar câteva vehicule pe traseu. Ceea ce pot să spun este că numărul este nesemnificativ, iar locuitorii suferă din cauza liderilor sindicali. Eu sunt numit de Consiliul de Administrație în această funcție pentru a eficientiza această activitate. Societatea a fost condusă de sindicatul reprezentantiv (…) Noi vrem să digitalizăm, mai mult de-atât presiunea pusă pe municipalitate e cu 25% mai mică decât la preluarea mandatului meu. Nu e cazul (să îmi dau demisia, n.red.)”, a mai declarat șeful STB.

UPDATE 09:12 Adrian Criț, directorul general al STB, a declarat, vineri dimineață, la Antena 3, că cei vinovați de grevă ”vor răspunde în fața legii”. Criț a evitat să spună clar dacă aceștia vor fi demiși sau nu:

 • ”Așa cum e la dumneavoastră în societate, așa e și la noi. Cei vinovați de provocarea acestei greve vor răspunde în fața legii. Cei vinovați, care au provocat această criză pentru bucureșteni. Pentru ce a fost angajat acest șofer? Rugămintea mea este să își desfășoare activitatea.

UPDATE 09:04 Sindicalistul STB Valer Ciobănescu a declarat, vineri dimineață, la Digi24:

 • ”Noi nu suntem de acord cu greva (organizația sindicală pe care o reprezintă, n.red.), nici cu demisia domnului director general (…) Dacă mă invită pe cale separată ca organizație, asta s-ar putea discuta, nici muncitorii nu m-au delegat să-i reprezint eu. Ieri am vorbit în baza Floreasca și i-am întrebat ce pretenții au, ca să știu ce îi spun domnului primar dacă mă sună. Și ridicau din umeri, nici eu nu știu ce vor (…) Garantat (toată ziua va dura greva, n.red.). Un parc normal și fluid trebuie să iasă la prima oră, nu așa haotic. Oamenii nu mai sunt apți de a conduce tramvaiele și autobuzele în siguranță, n-au dormit nici azi, nici aseară. Mă aștept să dureze și în weekend pentru că niciodată n-a durat o grevă 2 zile la STB. Sunt de 26 de ani în STB. Mă aștept să dureze și luni. Am observat că domnul director este deschis la dialog, dar din partea sindicatelor nu există dialog. Ne disociem de aceste persoane, așa-ziși lideri (…) Mă aștept la procese, să cheltui bani în instanță”.

UPDATE 08:34 Societatea de Transport București (STB) se pregătește să suspende sau chiar să desfacă contractele de muncă ale angajaților care continuă greva declarată ilegală de instanță, au declarat surse din STB pentru Economedia. Compania are în „stand-by” circa 250 de șoferi noi, cărora le-ar putea da undă verde să intre în trafic, dacă angajații actuali refuză să reia lucrul, în ciuda deciziei instanței, potrivit surselor. Conform informațiilor Economedia, 250 de dosare de angajări de șoferi au depuse în ultimele luni la STB, candidații fiind atrași de salariile oferite. Aceștia au tot ce le trebuie din punct de vedere tehnic și doar așteaptă să se elibereze locuri. „Mai au nevoie doar de 24 de ore de acomodare cu mașinile și pot să iasă în trafic”, ne-au spus sursele.

UPDATE 08:27 Primarul Nicușor Dan, care beneficiază de mașină de serviciu, a ajuns vineri dimineață, în jurul orei 05:30, la sediul STB, cu taxiul.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

UPDATE 07:56  Tot atributul STB este și o eventuală plângere penală care ar putea fi depusă pentru nepunerea în executare a deciziei instanței și care poate fi depusă pe bază de proces verbal de refuz de executare (art. 287 din Codul Penal), au mai declarat sursele judiciare consultate de G4Media.

UPDATE 07:48 Instanța nu e informată cu privire la executare, iar acest demers, al punerii în executare a deciziei Tribunalului București, a fost la dispoziția creditorului, adică, în acest caz, al STB, conform surselor judiciare consultate de G4Media. Reamintim că un executor judecătoresc a efectuat procedura de punere în executare a hotărârii judecătorești începând cu vineri, ora 06:00, și nu joi, imediat după decizia judecătorilor.

UPDATE 07:31 ”Primarul Nicușor Dan a fost avertizat cu privire la grevă, dar nu a făcut nimic pentru a preveni acest lucru, au declarat surse pentru G4Media. Acestea susțin că o discuție a lui Nicușor Dan cu angajații ar fi putut să dezamorseze situația. Primarul le-ar fi răspuns la telefon și mesaje abia ieri dimineață. Văzând că Nicușor Dan nu le răspunde, sindicaliștii au crezut că, în lipsa reacției, beneficiază de sprijinul tacit al acestuia pentru demiterea lui Adrian Criț și astfel au declanșat greva. Dar apoi, văzând că nu au sprijinul lui Nicușor Dan, liderii de sindicat au încercat să contrabalanseze situația apelând la sprijinul politic din partea PSD”, au declarat sursele G4Media.

UPDATE 07:27 ”Cauza grevei nu este una socială și nici politică, ci se regăsește în deranjarea intereselor personale ale grupării care conduce sindicatul”, susțin sursele G4Media: ”Noul director general al STB a început să cerceteze diverse afaceri și și-a propus să schimbe schema de personal”, mai susțin acestea. ”De asemenea, toți șefii de servicii și directorii din STB sunt din perioada Gabrielei Firea, la fel și directorul Direcției transporturi din PMB care a fost numit tot de fostul edil. Liderul de sindicat a mers, vineri dimineață, la toate autobazele ca să îi convingă pe șoferi să nu reia activitatea”, mai spun sursele G4Media.

UPDATE 07:17 Adrian Criț, directorul STB, a făcut declarații, vineri dimineață, la Digi24:

 • ”Din păcate suntem în aceeași situație ca și ieri, suntem deschiși dialogului. De asemenea, ne cerem scuze din zona metropolitană pentru evenimentele recente. Vom face tot ceea ce e posibil, suntem deschiși dialogului pentru a relua activitatea. Există o sentință care trebuie pusă în aplicare imediat. Angajații își periclitează locul de muncă din cauza unor jocuri. Trebuie să fim conștienți cu toții că așa cum oamenii plătesc serviciile transportului local, la fel și angajații au obligații. Îmi doresc ca fiecare angajat să apeleze la conștiința proprie. Există trei vehicule pe traseu (…) În acest moment executorii merg la fiecare sediu pentru afișarea deciziei instanței iar azi instanța se va pronunța pe legalitatea acestei greve (…) Căutăm soluții care să nu pună presiune pe bugetul Capitalei care oricum e foarte afectat de subvențiile la căldură, dar și de alte lucruri care vin din trecut (…) Suntem la sfârșit de săptămână, sper ca bucureștenii să înțeleagă eforturile pe care le depunem, căutăm calea dialogului cu sindicaliștii, mergem cu mesaj către angajați că trebuie să îndeplinească fișa postului. Bucureștenii nu au greșit cu nimic, unii lideri de sindicat au provocat acest dezastru. Îmi cer scuze în numele STB pentru ce s-a întâmplat. Putem să luăm măsuri împotriva celor care au provocat asta, o analiză împreună cu cetățenii este binevenită, să vedem dacă ne dorim în continuare această gaură neagră sau să ne îndreptăm spre digitalizare și eficientizare?”.

UPDATE 07:15 Sindicalistul Mihai Trancă a pus pe speaker mai mulți sindicaliști care strigau ”Demisia!” în timpul unei intervenții în direct la Digi24: ”În secunda doi din care își dă demisia (Adrian Criț, șeful STB, n.red.) ne întoarcem pe traseu (…) Să se termine cu manipulările că nu suntem atât de idioți. Ca să pui în executare o sentință, trebuie motivată. Mai durează până se pune în executare”, a declarat acesta.

UPDATE 06:56 Un executor judecătoresc a efectuat procedura de punere în executare a hotărârii judecătorești, care a decis joi reluarea activității STB, începând cu vineri, ora 06:00, și nu imediat după decizia instanței de joi, conform surselor G4Media.

UPDATE 06:30 Nicușor Dan va face declarații după discuțiile purtate la sediul STB vineri dimineață.

știrea inițială

Primarul Nicușor Dan s-a deplasat la sediul STB, unde urmează să aibă discuții cu angajații și conducerea STB pentru reluarea circulației. El a refuzat să discute cu liderul de sindicat. „Haideți să rezolvăm lucrurile și după aceea ieșim la declarații”, a spus el.

La depoul Dudești, unul din cele mai mari din Capitală, mijloacele de transport sunt nemișcate, niciun vehicul nu iese pe poartă.

Conducerea STB a atenționat încă de joi asupra faptului că liderii sindicatului reprezentativ pun presiune pe șoferi și vatmani pentru a nu ieși pe traseu nici vineri, mai notează Economedia.ro.

Context

Tribunalul București a suspendat joi greva STB și a dispus ”reluarea imediată a activității”, potrivit deciziei pronunțate. Sentința Tribunalului este executorie, chiar dacă poate fi atacată cu apel.

Serviciul de Transport București (STB), compania subordonată Primăriei București, a cerut încă de dimineață judecătorilor să suspende greva sindicaliștilor, pe care o consideră ilegală pentru că nu au fost respectați pașii legali. Magistrații au analizat speța în regim de urgență.

Transportul public de suprafață din București a fost paralizat, joi, din cauza unui protest spontan al angajaților STB, care cer măriri de salarii și condiții mai bune de muncă. 1450 de autobuze, troleibuze și tramvaie au rămas în depouri și autobaze, iar directorul STB acuză liderii de sindicat că au interese ascunse și amenință cu plângeri penale.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

139 comentarii

 1. inca o demonstrare a faptului ca romanul se adapteaza.
  daca clasa politica nu raspunde in fata „legii”, iaca-ta si soferii nu mai raspund niciunei decizii judecatoresti.

  • Merg la servici cu trotineta ca Iohannis.

  • Nu, multumesc. Ajung pe jos in 10 minute pentru ca m-a dus capul si m-am angajat in apropiere de casa in caz ca se trezeste vreun spirit revolutionar sa se puna de-a curmezisul in calea normalitatii.

  • In ce capitala UE cu trafic aglomerat un sofer de autobuz mai lucreaza pe 600 de euro? Infractorii politici isi spala si parfumeaza dosarele penale in SIIJ iar soferii sunt amenintati cu puscaria deoarece fura suruburi si motorina, si nu respecta justitia romana corupta si aservita crimei organizate institutionale.

  • Cred ca in Sofia. Alta „capitala europeana cu trafic aglomerat” nu cred sa mai existe, la nivelul Bucurestiului. Dar probabil si aceia sunt peste noi, pentru ca romanica a ajuns scursura europei, ceea ce este absolut normal avand in vedere calitatea oamenilor care o locuiesc (in medie). Suntem primii la prostie, e foarte posibil sa nu ne mai intreaca nimeni la nivel mondial, nu doar european.

  • Bulgaria a anunțat trecerea la moneda euro din 2024.

  • nerespectarea hotărârii judecătorești este infracțiune conform articolului 287 din codul penal, pasibilă cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă 😐

  • @Johnny, vai, surpriză, ce să vezi frate, niste amărât de șoferi încalcă legea! Păi când ai o asemenea clasă politică care emit legi și care tot ei sunt primii care le încalcă, ce pretenții să mai ai de la niste „conducători auto”. Avem lege în vigoare cu indexarea pensiilor și salariilor cu rata inflației, nu se respectă, avem lege în vigoare cu dublarea alocațiilor, nu se respectă, avem lege în vigoare cu majorarea pensiilor cu 40%, nu se aplică… și tu ai pretenții de la vreun cetățean român să respecte legea? Hai să fim serioși! Legea este pentru fraieri!!!

  • Nici comunistii nu te condamnau daca refuzai lucrul. Soferii de ar respecta instanta daca pe Dorneanu il doare in cur de hotararilor instantelor, CJUE, CEDO si Comisia de la Venetia.

  • pt ion și iojen: deciziile judecătorești au putere de lege (SUNT lege), nerespectarea unei hotărâri judecătorești este infracțiune (nu contravenție, nu e ca și cum nu respecți viteza maximă în localități). Na, eu știu că un vatman sau un șofer de autobuz știe să tragă de covrig, dar cultura lui juridică tinde spre zero, dar necunoașterea legii nu a salvat niciodată niciun inculpat de la sancțiunea penală. Le urez succes cu argumentele astea ale voastre (că și alții încalcă legea, că șoferii sunt amărâți) atunci când vor da răspunsuri în fața instanței 😀

  • Eugen,pai de ce nu se respectă legile spuse de tine mai sus? Doar PSD e la putere de vreo 3-4 luni, cu ministru de finanțe și la M muncii. Au aproape 70% din parlament. De ce nu fac ce au promis?

  • AU PROTECTIA P-E-S-E-D-E! ACTIUNEA ESTE SPONSORIZATA DE PSD – firea.

  • Hai cât mai repede legați sclavii de glie. Ca asa zice legea
   La fel zicea și în 1900 ca negrii sunt sclavi. Nu ne tocmim pe moralitate, drepturi… Sclavii sunt sclavi. La muncă!

  • @ Cetățean

   Ce neghiobii scrii…
   „sclavii” „legati de glie” sunt de fapt sindicalisti legati de scaunele si privilegiile lor… Nu vor dori NICIODATA sa renunte la ele… Sa lucreze la patron sau pe cont propriu, doamne fereste! E mult mai comod sa lucrezi pe banii bucurestenilor – dar sa ii transporti doar cand ai chef…

  • Sa fie vreo legătură intre destabilizarea tarii făcută de Iohannis și USL și venirea Armatei Rosii Eliberatoare ?

  • Clotilde e de vină ! Bucureștiul s-a umplut de șobolani roșii !

 2. Romanilor le-a ajuns cuțitul la os iar lui Iohannis ii arde de glume…

  • La stb se doarme bine pe bani multi desi compania e in gaura majora. M…e psd ca intotdeauna!

  • Băi nu vă mai saturație.Aveti salarii prea mari pentru ce faceti voi. Afară cu ei vin alții care se vor bucura de asalarii și mai mici.

 3. Dupa datoriile facute de Firea ar fi trebuit lasat STB sa intre in insolventa si luat la verificat tot pana la ultimul leu.
  Oricum nu foloseste nici naiba STB.

  • Daca nu folosesti STB de ce iti dai cu parerea. Si noi pe aici tot cu masina dar nu dorim raul unor angajati care nu au nicio legatura cu CA-ul impus politic sau cu combinatiile sefilor.
   Repetati in cor angajatii executa sefii exulta. A te razbuna pe niste oameni care muncesc pentru niste vendete politice, pentru o mana de sefi care taie si spanzura e de prost gust.

  • Pai e simpli. Daca sefii impusi de PSD au acumulat 80 de milioane datorie in 5 ani iar sindicatul tot PSD s-a complacut in furaciuni cam asta-i calea. Falimentul.
   Nu poti fura cot la cot sindicat + sefi si sa vii sa mai ceri alti bani.
   Seful de sindicat PSD e actionar prin diferite capuse la STB la fel ca cel de la metrorex.

  • In plus bai Gicuke STB este subventionat din taxele pe care le platesc eu. De asta vreau faliment pentru o gaura de bani care mie nu-mi trebuie.
   In mod normal ar trebui si o greva fiscala totala. Zero impozite, zero taxe pe salarii, zero TVA.

  • Sunt 2 probleme diferite ce fura aia respectiv salariile oamenilor. Nu cred ca angajatii nu ar vrea sefi competenti. Avem Justitie, nu? Ce se mai vaitau ca le face si drege Dragnea si ca sa iesim in strada, sa rezolve problema furaciunilor de la STB, din Romania in general. Sau nu avem Justitie?

  • Sunt două chestiuni diferite dar salariile au fost mereu considerate insuficiente pe când furaciunile și risipa au fost descoperite cu acte cu tot la auditul de săptămâna trecută: consumuri mari de combustibil, pontaje încărcate pentru sporuri, achiziții umflate, contracte cu dedicație pentru sifonat bani, tot tacâmul obișnuit. E clar deci care e motivul grevei, presiune pentru a împiedica reforma.

  • Eu folosesc stb. Am mai dat si 80 de lei pe abonament. Asta e. Daca sunt sarak si nu am masina…

  • Sunt de acord cu Draggy !
   Greva e încercarea mafiotului Psd – lider de sindicat de a împiedica curățarea STB-ului.

  • Sa stii ca sunt foarte multe persoane care utilizeaza serviciile STB. NU toata lumea circula cu masina sau metrou. SA LE FIE RUSINE ! Rusine liderilor de sindicat ca isi bat joc de oamenii simpli care sunt jecmaniti acum de taximetristi si RUSINE si angajatilor care s-au lasat prostiti sa nu iasa pe traseu, caci si acestia din urma au vina lor. Pe viitor, daca mai raman angajati la STB, sa nu se fie surprinsi daca cetateanul de rand le va bate obrazu’ pentru ce au facut.

  • mario tu esti cel mai probabil o clona a lui Draggy

  • Adevarul e ca daca dvs propagandistii anti occidentali deghizati in antivaccinare nu va mai pricepeti la clone, ca le folositi toata ziua, cine se mai pricepe.

 4. Locuiesc aici, sigur ma afectează această grevă, dar nu este normal ca într-o capitală UE un angajat sa câștige un salariu la nivel de lumea a3a. Este o adevărată junglă sa conduci prin capitală , riscuri multe , griji la fel de multe. În general salariile fin țară sunt mult sub nivelul UE dar avem preturi la combustibil, alimente ,utilități etc peste nivelul UE. Poate acesta grevă are și substraturi politice ,dar la noi în tara nu se fac greve manifestări etc când vine vb de nivelul de trai, multe se termină repede când le mai aruncă câte 100 de lei ca la sclavi. Nu dlor trebuie ieșit în stradă închise toate activitățile până nu obținem un salariu de nivel UE, un cod al muncii clar și sa fie pus în aplicare cu sancțiuni drastice ptr cine nu respectă, sa ne fie respectate drepturile, sa fim respectați, sa avem un program de lucru specificat în codul muncii, orele suplimentare sa fie plătite și trecute în cartea de muncă, suntem sătui sa lucram pe minim pe economie în cartea de munca iar când ieșim la pensie sa avem o pensie de mizerie.

  • Deschideti tu maine o firma din ce stii sau ai invatat sa faci si plateste-ti angajatii la nivel de UE.
   Tie da-ti dublu. Dar ai grija ca te rupe pe contributie la pensie si sanatate. Vreo 40%
   Aaaa voi vreti doar sa va dea altiii…. am inteles. Doar sa va dea.

  • Au apărut deja trolii care nu pot sa plătească salarii la nivel UE??? Nu poti închide firma . De asta prin capitală circula bolizi de sute de mii de euro ca plătesc salarii la nivel de lumea a3a . Patronii romani vor profit peste noapte concedii extravagante bolizi de lux vile luxoase ,o viata de mahar fără munca.

  • Ai încercat să dai pe cineva afară care lucrează la stat și nu face ceea ce trebuie? Ia sa vezi ce ușor e…

  • E mare forfota la pesedacii cotcodaci…nici de data asta nu iese cum au planificat :)) luis, eugen ne explica ei economia pesedista: n-ai, te imprumuti, ai arierate, le anulezi :)) iar furnizorii, asta e, cine i-a pus sa livreze/presteze cu plata la termen?! :))

  • deci acum stim unde lucreaza alde luis si altii. 😀
   nu sunt deloc platiti asa rau, sunt mai bine platiti ca profesorii. total NEJUSTIFICAT!!!!
   oricine poate conduce o masina, mai e si cu automata, greu rau de condus, ce sa mai.

 5. Nea Ciolacule, chemați dracului haidamacii la ordine și pune-i la punct!!! Au inebunit?! Vor să-l schimbe pe Nicușor sau pe tine?!
  Ați penetrat toată mișcarea și fiecare sindicat: ANRE, transport, poliție… Mai potoleste-i!

 6. Ar trebui să dea câțiva afara drept exemplu. Nu le convin salariile să-și caute alt servici. Nu este nimeni legat sa rămână.

  • Asa zic spurcatii, faceți greva ca sunt o grămadă la poarta care așteaptă sa va ia covrigul.

  • @Ion: dar celor care risca acum sa isi piarda jobul, mai slab platit si vital la privat, pt ca nu pot ajunge la lucru, nu le plangi de mila? Soferii au luat o decizie sa paralizeze bucuresti-ul pe cand cei care au ramas paralizati nu cred ca au facut-o de buna voie. Greve se pot face in multe moduri. Ei au ales cea mai agresiva si destructiva varianta. Oprire completa nepregatita. Saracii. Nu au ce pune pe masa din salariul minim de 600euro plus sporuri. Adu-mi aminte? Care e salariul mediu pe economie? Dar na, daca nu ai dat spaga sa lucri si tu la stat, ghinion.

  • Nu au 600 de euro, au 4500-5500 de lei în medie. E o minciună PSD că ar fi săraci. Banii se dau pentru susținere electorală.

 7. Plangeti de mila unei bule mafiote numita STB. Asta este STB in momentul de fata, o clica de mafioti inruditi toti intre ei. Șoferii fac minimum 1000 de euro pe luna ba mai mult cu ore, sporuri, tichete, prime, bonusuri, furaciuni etc. Treceti pe langa un depou sa vedeti cu ce masini personale vin „amaratii” la munca in marea specializare a trasului de un covrig de masina. Unii trebuie sa raspunda penal, oricum greva e deja fasaita, bucurestenii s-au adaptat si la santajul unor mafioti ai muncii

  • S-a dublat consumul de motorina dar a ramas acelasi numar de km. Iar rezervorul autobuzelor nu are nici inel nici GPS. E la liber ca sa zic asa…

 8. Cine munceste raspunde penal, cine fura si talhareste e premiat.

 9. Am ajuns bătaia de joc a acestui stat corupt,neputincios unde cel mai bine este sa lucrezi la stat sau sa ai contracte cu statul. Restul….. Bucureștiul este o mizerie de oraș ,lumea a 3.v.Stbisti! aveți salarii mici mergeți la privat să vedeți ce bine este.

 10. La muncă haidamaci! Aveți salarii mai mari decât cele din Ministerul Înv. , Ministerul Sănătății sau MAI! Mergeți la privat!

 11. In multe societati ale statului angajatii inca mai cred ca e firma lor si pot face orice.
  Nu ma aia nu e firma voasta. Nu sindicatul e parton la STB.
  Aia e firma nostra a tuturor care platim subventii.
  Iar daca tie nu-ti convine 5000 de lei + sporuri + ore + tichete de masa + tichete de vacanta atunci VALEA! Are cine veni in locul vostru.
  Si nici nu-s necesari 11.000 de angajati din care doar 4000 soferi.

 12. Sa se scoata la concurs posturile de soferi.
  Se asteapta 6 luni de la depunere cv si pana la invitare la concurs, ceea ce inseamna ca e coada mare.
  Nimeni nu este de neinlocuit.

  • Ai uitat de șpagă de 2500 euro

  • daca se da spaga , inseamna ca sunt salariile bun .. sau „extra” beneficiile sunt bune .. desi cred ca po-pu-limea nu prea pun mana pe „extra” , tot „radoii” si „petroii” si PSD iau cascavalul

 13. Compensații la facturi, TVA redus la alimente si medicamente, etc.

  • Traiesti sub o piatra si ai net degeaba.
   Este deja TVA redus la alimente si medicamente. 9%
   Intr-adevar la bauturile spirtoase nu. Probabil asta stii tu si te deranjeaza.

 14. Dați-i afara! Dați-i afara! Și dacă reiau lucrul trebuie dați afara pe aceștia!

 15. Pai daca tot e optionala legea, de ce sa mai platim bilet???

 16. Trebuie intrebati aia care vor sa ramana iar restul afara si angajati altii care vor salarii de 1000 de euro plus sporuri, ore.

 17. „Primarul le-ar fi răspuns la telefon și mesaje abia ieri dimineață. Văzând că Nicușor Dan nu le răspunde, sindicaliștii au crezut că…”

  Mor de astia care vor sa vorbeasca cu Xulescu pe telefonul personal.
  Bah! Daca vreti sa vorbiti cu seful unei institutii, sunati la institutie. Telefonul personal e PERSONAL. Nici eu nu raspund unuia de la serviciu pe telefonul meu.

 18. Apropo de furturi de motorină, ia verificati ce tip de masini personale au angajatii STB, cred ca majoritatea sunt fani Diesel, nu stiu de ce dar asta simt. E timpul sa se intre si in mica coruptie asta la nivelul ierbii, a angajatului in bule mafiote, care urla din toti rarunchii hotii, el fiind unul dintre ei si care cumulata da o valoare IMENSA. Altfel nu vad cum putem aseza in bine lucrurile in tara asta.

 19. Asta e sfarsitul mandatului lui Nicusor,alegeri anticipate si sa vina Firea.

 20. Si cine e totusi Adrian Crit sa spuna ca o greva e ilegala? In spiritul acestei logici, orice greva sau nemultumire e ilegala, ceea ce e o tampenie. Nicusor si Adrian Crit (un inginer mecanic mediocru cu doua mastere la sekuku si cu expertiza in impins foi la RAR – vedeti CV-ul) nu au facut niciun efort sa dezamorseze situatia pe care tot ei au creat-o.

  Presa nu isi pune nici cea mai mica intrebare legata de CV-ul gigelului de la STB si de manevra de „damage control” prin mutarea responsabilitatii la liderul de sindicat, care fix pentru asta e pus acolo in functie – sa protejeze interesele angajatilor, iar asta presupune in extremo si organizarea unei greve. Cititorul ar trebui sa se intrebe ce cauta un inginer mecanic de motoare cu experienta la RAR si STB la un master de securitatea informatiilor si un altul la Carol 1.

  Un alt lucru pe care presa a uitat sa-l mentioneze e c naiba s-a putut pronunta o decizie judecatoreasca atat de rapid? Casele lui Ioha sau Belina lui Draknea si azi se judeca dupa mai bine de 5-10 ani, in schimb statutul unei greve e transat in mai putin de 12 ore?!

  Aftermath:
  Vin sa ameninte soferii cu desfacerea contractului de munca. 4500 soferi dati afara cu ce vor fi inlocuiti, buey managerule metropolitan?
  La fel a procedat si cu asa-zisa eficientizare a primariei sau cu marele audit dupa plecarea lui Fifi. Sa nu mai mentionam parcurile ce arata intr-o stare mai deplorabila decat in anii 90-2000…

  Mare mizerie de primar! La urmatoarele scrutinuri poate vom vota mai inteligent decat acum doi ani 🙁

  • Pentru că în situații de astea se judecă în regim dr urgență. Știu, tu ai fi vrut să facă ăștia grevă vreo 6 ani până s-ar termina de judecat.

  • Sindicalistule, dati afara pana incep munca si am incheiat mizeria asta de greva politica.
   Si ma bucur ca ati facut scandal ca sa iasa mizeria la lumina si sa facem curatenie si la SeTeBe!
   As taia toate subventiile, toate gratuitatile si as face transportul cat vreti voi.
   Apoi as face licitatie pentru transport in Bucuresti.
   V-as lasa sa fiti eficienti sau sa muriti!

  • @C sa explic ca pentru postacii psd, pentru a face o greva exista niste pasi legali, niste reglamentare, daca nu le urmezi e ilegala, simplu, nu?

  • @c si inca ceva, poate la urmatoarele alegeri nu mai alegi un USL-ist

  • mare mizerie esti tu. ca nu intelegi ce inseamna legea. dupa cum se vede din trafic, ne descurcam si fara stb. deci nu au decat sa ii dea afara si sa ii reangajeze cand le vine mintea la cap pe salarii mai mici. si asta dupa ce scapa de liderul sindicalist actual. ca sa tina minte.
   nicusor e mizerie de primar??? de ce? fura el motorina si de aia e stb pe minus?
   faptul ca intelegi ce e aia o decizie executiva si de ce se judeca cu rapiditate o astfel de speta spune totul despre iq-ul tau. deci o casa e tot una cu un oras fara transport de suprafata dupa tine. mda, unde nu e, nici nu ai ce cere.

  • @Ulea, bine că ai dat un link dintr-o publicație obscură, alcătuită 100% din USeRiști, cu 10 vizitatori pe zi și cu 0 credibilitate.
   @Andrei, Nicușor nu este o mizerie de primar, dar cu siguranță este cel mai incompetent primar pe care l-a avut Bucureștiul și după ne-a arătat recent doamna Ioana Mihăilă, incompetența ucide sute de oameni, pe zi. Bine ziceau unii că singura lui realizare în primul an de mandat este aceea că în sfârșit s-a tuns.

 21. Împușcații pe cei care se revoltă , și își permit să nu respecte hotărârea unor TICĂLOȘI ÎMBUIBAȚI , recte așa ziși judecători . Să procedeze precum în 1907 , 1929 sau în 1933 .

  • legea e lege. a dat impotriva sa se supuna. asa si cum daca dadea pro, era dreptul lor sa continue. nu ii impusca nimeni, din nefericire. ca la cat fura motorina…ar fi meritat.

 22. Nicușoare, e șansa ta să arăți că ești capabil sa iei taurul de coarne! Dă cu ei de pământ, dă-i afară, schimbă tot sau altfel da-ti demisia chiar tu!

 23. Ceea ce cer soferii s-a realizat? Sau ei doar sunt amenintati cu desfacerea contractului de munca si cu raspunderea legala?
  Pentru ca daca nici acum cei in masura nu au facut ce li s-a cerut, inseamna ca oamenii au dreptate sa faca greva in continuare.
  Si in conditii de amenintari cam cum decurg discutiile promise intre primar si reprezentantii STB-ului?
  Cei care merg la serviciu cu mijloacele de transport in comun STB fac presiune asupra autoritatilor? Sau isi vad de treburile lor?

  • Șoferii nu cer nimic, PSDistule. Mafia PSD cere eliminarea lui Criț, pentru ca PSD să continue să fure prin STB.

  • Cer salarii marite. Tu ce faci cu 600 euro pe luna, progresistule? Oamenii aia pentru ce muncesc?

  • Minți ca o otreapă PSDistă ce ești, ai răutatea și minciuna în sânge.

   Conform datelor ONRC, majoritatea șoferilor STB au încasat în decembrie 2021 între 4500 și 5500 de lei, pe lângă prime. Media salariilor vatmanilor e 5000-6000 de lei.

  • Incearca sa ma scu.testi de epitete! Vezi ca ti-a scris g4 cat incaseaza soferii. Calculeaza pe telefon, glob.alist batut in cap ce esti!

  • Liderul PSD al sindicatului a spus clar că vrea ca Criț să plece, nu e o grevă, e șantaj politic.

   Voi, PSDiștii așa lucrați, cu șantajul, țineți orașul ostatic ca să fure șeful de sindicat.

   Meritați pușcărie, șantajiști împuțiți!

  • Eu vorbeam de lefurile oamenilor care sunt mizerabile si din punct de vedere globalist si pesedist, oricum o dai, fiecare ideologie ii tine pe oameni cu salarii mizere.
   V-ati grabit sa scumpiti parcarile fara sa va ganditi ca salariile raman aceleasi, voi useristii. Ii pasopteati pe toti care nu erau de acord cu voi pe site. Ca voi aveati bani si aveati de unde plati si ce mare lucru ca se scumpeste un serviciu care nu se schimba.
   S-au mai scumpit atatea intre timp, platiti mai mult pentru aceleasi servicii in timp ce salariile au ramas aceleasi.
   Eu te-am intrebat ce faci tu cu 600 euro pe luna. Daca nu stii sa raspunzi, elibereaza spatiul cu placa ta stricata! Ai mereu aceleasi replici.
   Nu ti-am votat niciun partid! Cu asemenea propa.gandisti nu ma deplasez nici gratis pana la sectia de vot. Sik.tir!

  • @gunoi: chestiile alea cu achizitii umflate nu sunt din vina soferilor ci a smecherilor din administratie in frunte cu critză. Ia cauta pe net sa vezi ce facea baietelul asta prin 2011, cum inchiria un depou firmei lu’ nevasta-sa!
   Iar consumul mare de motorina se poate explica prin faptul ca autobuzele sunt niste gioarse turcesti obosite.
   Sincer sa fiu, mie mi se pare ca toti cei implicati sunt necinstiti. Inclusiv nimicusor.

 24. A zis pesede ca o rezolva cu pandemia? Iata: gata cu aglomeratia in autobuze si tramvaie, nu mai merge nimeni la lucru deci au terminat-o cu infectarile la job fara nici un certficat verde. Bravo! Oameni de cuvant.

 25. Mi-a venit o idee. Sa ii dea pe toti afara si sa angajeze altii pe salarii cu 50% mai mari. Sa vedeti apoi ciuda din pesedei. Hai Nicusoare! Fii Drulau!

 26. „i-am întrebat ce pretenții au, ca să știu ce îi spun domnului primar dacă mă sună. Și ridicau din umeri, nici eu nu știu ce vor ”
  Ăia care le mai plângeți de milă, uitați-vă mai bine că fraierii ăștia s-au băgat în troacă singuri că așa le-a zis șefu de la pesedea căruia îi cotizează ca fraierii până ia ăla un salariu la care ei nici nu visează. Șoferii nu-s copii de 7 ani, chiar dacă IQ-ul lor e pe acolo. Sunt adulți, au luat o decizie, să și-o asume.

 27. Afara cu j.a.vre.le setebiste din tara! La munca oe autobuz in germania si angajati vietnamezi de urgenta, recunoasterea la urgenta a categoriei pentru extracomunitari!

 28. De când PSD la putere foarte multe proteste pentru măriri de salarii. Au văzut ca se poate, de unde și inflația asta. Vrei 1000 de euro lunar dar tu produci doar de 500

 29. Nicușor Dan: Opțiunea de a da angajații afară este reală și a fost discutată dimineață. Se vede prostia și aroganța. E grevă au o singură soluție, negocierea. Să se pună la masă să discute. Cât timp tu vi cu amenințări, dosare penale, concedieri e clar că nu ești în filmul care trebuie. Negociați, dezamorsați criza apoi dacă e cazul de dosare se ocupă organele. Amenințările și exagerările nu folosesc nimănui. Apropo, așa au procedat si cu greva de la metrou. Nici un dosar nici un muncitor concediat, sindicatul a obținut ce își dorea.

  • e greva ILEGALA! a zis o instanta. deci tot ce ai zis dupa e eronat. mai sapa!

  • Pai daca nu a vrut nici un lider sindical sa vina la negocieri? Lulu pzdistul a zis ca negocierile incep deabia dupa ce il demit pe seful stb asa ca ce greva e asta? E mai degraba santaj si unde mai pui ca acest protest „spontan” (de care grindeanu tocmai ce a spus ca stia cu 24h inainte sa inceapa) s-a declansat imediat cum s-a terminat concluzia controalelor ce arata furturi grosolane.

 30. În înțelepciunea lor au găsit inamicul public nr.1 liderul de sindicat . Dar nimeni nu spune , că în realitate nu este o grevă organizată de sindicat , este un protest al oamenilor , nu au decât să îi acționeze pe persoană fizică în așa zisa justiție .

  • Treci mă la treabă și nu mai scrie comentarii aiurea. Hai că ai un autobuz de condus, posibilule infractor.

  • @A310 – Bai, nu e adevarat, chiar existi! Du-te, bai, si canta la alta masa… bine, n-am nicio pretentie, pe a310 il cunoastem de ceva ani cu pesedofilia lui…

 31. La cum s-au adunati toti postacii uslamisti e clara ca n-a iesit nici asta :)) ia sa desfaca contractele de munca la 50+ ca 80% dintre setebisti atata au sa vedem ce mai fac, unde se mai angajeaza?! :))

  • Ce să se mai complice cu desfacerea contractelor de muncă , să îi ducă direct la ocnă , pe cei care nu sunt împușcați ,de forțele de ordine care apără cetățeanul și statul de drept . Cum să protesteze împotriva minunaților conducători , că ei vor numai binele comunității .

  • Pesedacul de serviciu…baaa, la tine la firma daca esti pe minus mare, baaaa, maresti salariile?!

 32. Ciumatii de la RATB au impresia ca legea nu li se aplica. Dati-i afara pe toti impreuna cu sindicatele lor PCR-PSD sunt de 10 ori mai multi la poarta care abia astepta sa le ia locul si sa incaseze 7000 de lei pe luna cat iau astia.

 33. Trebuie distrus din temelii in ziua votului Statul Paralel PSD.
  PSD funcționează că o mafie cu propriile Legi .

 34. „Smecheria” va inceta cand o sa incepeti sa-i dati afara pe capete ! Daca esti sofer si nu-ti convin salarizarea si conditiile de munca esti liber sa pleci, nu sa refuzi sa muncesti ! Se vor gasi altii sa-i inlocuiasca ! Conditiile nu sunt chiar asa de nasoale cum afirma baietii !

 35. Dați-i afară pe oamenii lui Petrariu, au amenințat sindicatele mici cu violența dacă nu fac grevă.

 36. Am avut ocazia să îl văd pe Plicușor Ban la DIGI 24 , afirmând cu subiect și predicat , că dacă refuzi să muncești ești pasibil de a fi condamnat la pușcărie . Chiar mi-a plăcut această abordare , eu recomand celor de la putere ca duritatea represiunii împotriva muncitorilor de la STB , să fie cel puțin la nivelul represaliilor din 1907 , Lupeni 5-7 August 1929 , 16 Februarie 1933 la Atelierele Grivița , simplu cine refuză să muncească în condițiile impuse de stăpâni ,trebuie exterminat prin orice mijloace .

  • Băiețache, nu intelegi absolut nimic (varianta 1) sau esti un PSDist mufat la mafie care ia apararea unor infractori, ascunzandu-se in spatele soferilor (varianta 2, mult mai probabila).

  • A310 este un trol bolsevic.
   Nu-l luati in seama, nu-i raspundeti ca-i faceti jocul de abatere a atentiei.

 37. Putea sa puna tunurile pe ei, precum liberalii din 1907!

 38. Toți dați afară,autoritățile sunt slabe:afara cu toți.

 39. Dați-i afara! Au paralizat un oraș întreg. Este clar pentru toată lumea ca PSD-ul își bate joc de oameni in continuare dacă este lăsat sa scoată capul. Este un șantaj politic pe care îl plătesc oamenii din buzunarul lor. Încearcă pe toate căile sa arate ca primarul “nu face nimic”, ca sa pună iar mâna pe primăria capitalei și sa vedem noi atunci numai lapte și miere. Le e dor de diamante.

  • Iliescu este de vină!!! Chiar credeți că mai merge harneala asta cu PSD-ul este de vină? Sunteți atât de pro.ști încât pute pământul sub voi.

 40. Este clar un stat eșuat dacă basinosul asta paralizează un oraș!

 41. Veniturile salariale la STB sunt mult peste medie, ele au fost făcute publice.
  Un salariu de peste 1000 de euro în medie este foarte decent pentru România, iar condițiile de muncă sunt ca pe oriunde în lumea civilizată (pentru cine cunoaște).
  Nu astea sunt motivele pentru care s-a întrerupt activitatea în disprețul a sute de mii de bucureșteni și pentru care nu se reia în disprețul justiției.
  Ce se întâmplă la STB este doar un episod din multele care vor fi pentru sabotarea lui Nicușor Dan și pregătirea terenului pentru revenirea Sârmei.Veți vedea asta în următorii trei ani, mai cu seamă că peneliștii au devenit niște simpli figuranți în actul guvernării, iar useriștii n-au susținere și forța.
  Ciuma roșie e în continuare la butoane la toate nivelurile, pe față și mai ales subversiv, așa cum știe cel mai bine.

 42. Educația lui Petrariu: 10 clase. Omul lui Firea.

 43. Se vorbește de aplicarea legii aici , dar vreau sa știu și eu legea dublarii alocațiilor promulgată de molău și publicata în monitorul oficial de ce nu se aplica ??????

  • Să vă răspundă stăpânii pesediști care sunt părtași la prorogarea aplicării propriei legi.
   În cazul de față, pentru știința dumneavoastră, este vorba de o sentință judecătorească executorie de îndată.
   E ca și când cineva este primește o sentință ce-l privează de libertate, dar se sustrage punerii ei în aplicare .
   S-a înțeles?

 44. Dublarea alocațiilor, indexarea pensiilor și salariilor cu rata inflației, majorarea pensiilor cu 40% și lista ar putea continua.

 45. https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-25315388-stb-descoperit-supraconsum-peste-220-tone-motorina-2021-autobaze-cum-poate-fura-combustibil-din-autobuze.htm

  Motorina asta , sub forma de bani probabil , a mers catre sindicat . Ceva imi spune ca liderul asta de sindicat e o mare lepra .

 46. Bun. Si daca un sofer RATB de buna credinta ca mine de gaseste intre ciocan si nicovala.
  Primarul e baiat bu dar vine cu ciocanul H.J.si ni-l da direct in moalele capului.
  Nicovala e la depou.
  Seful de tura, si asta de la depou ne da un cap in gura si un un branci afara la prima ocazie?
  Si colegii la mine baaa spargatorule de greva mai pupi tu traseu usor vreodata baaa?
  Adica cum sa procedez eu om simplu sofer profedionist de ani buni de zile?

  • Folosesc STB, nu am carnet și nici mașină. Nu îmi permit un taxi de 2 ori pe zi, sunt distante prea mari până la serviciu. Și am făcut abonament, care nu e valabil L-V, ci L-D. Deci șoferii vor mai mulți bani? Dar profesorii, care au învațat o viață, ei cum sa accepte salarii mult mai mici decât un șofer? Voi nu vă dați seama de penibilul in care se pune toată tagma șoferilor STB?! Șoferii știu să conducă… atât! Nu vă plângeți de resursă umană, pentru că va ștergeți la dos cu cei care își doresc să-i instruiască, prin salariile mizere pe care le acordă celor din Educație. Eu v-aș concedia pe toți șoferii care consideră că noi putem sa ne pierdem slujbele pentru că au ai pretenții aberante! La judecătorie, cu contractul încheiat și mult spor să câștigați,dragi șoferi, acest salariu in alta parte!!!

  • depinde ce vrei de la viata, demnitate sa procedezi cum vrei sau slugarie si capul plecat
   crezi ca nu iti gasesti de lucru in privat? m-as cam mira

 47. Ce ar trebui sa facă acum toată lumea, sa facă greva doar suntem majoritari angajați la privat. Dar cine te baga înseamă, nimeni. Șofer, vatman la STB salariul decent. Aaaaaa, nu ști sa te rastrangi cu banii și sa îți ajungă 5000-6000 lei pe luna? Poi atunci ai o problema! Ai probleme cu contractul? Sindicatul tău te-a băgat în a îți fi desfăcut contractul, cu ce te-a ajutata? Dar ai cotizat. Pe de alta parte atâta timp cât nu ai căldură în București caci avem i frastructura termoficarii veche de 4 decenii sau mai mult, e vina primarilor Bucureștiului. Poi de unde bani? De la prosti bineînțeles! Oare un șofer, vatman constiintizeaza ca își plătește o mica parte salariul? Jocuri politice, ciolan, suntem saturi. Și ce crezi vor im degeaba!

 48. Art. 1 din constituție este primul incalcat. Spune nimeni nu e mai presus de lege. Este deja un obicei ca guvernan/ii să incalce legile care le dau prin nesfarsite prorogari. Stiu clar ca in societatea de transport care se afla in subordinea primariei nu s-au bagat bani, foarte putin s-au imbunatatit conditiile de munca. Sunt oameni care au fost nevoiti sa se pensioneze de boala. Nu vrea nimeni sa mearga sa munceasca pe un salariu mic. In conditiile in care ai din ce in ce mai mult de munca si salariul bate pasul pe loc, vin facturi mai mari ce astepta Nicusor Dan ? sa i se ceara voie sa se faca greva? S ecrede cumva boierul Bucurestilor? Sa respecte drepturile oamenilor. toti trebuiau s aintuiasca ca liberalizarea pietei de energie va aduce o mare specula cu implicatii sociale grave. Oamenii au avut dreptate. USR era la guvernare alaturi de PNL cand au dat drumul excrocilor sa faca jaf national. Acum sa se descurce!!!

 49. comunicatu pzd un afront adus oamenilor din bucuresti, un razboi politic si un atac josnic…

  omul lor distruge bucurestiul si ei se iau de nicusor dan…

 50. Cum este legea în tara asta numa ptr unii??? Când mulți interlopi ploticieni corupți etc etc se plimba liberi iar pe acești șoferi care își cer și ei niște drepturi firești normale , sa ii băgăm la închisoare, mama lor .. ..????????

 51. În atenția lui Ion, așa este comunistii nu te condamnau daca refuzau ceva, te executau direct sau dispareai fizic și nu știa nimeni nimic.

 52. Chiar mi-a placut pozitia lui Plicusor Ban , care a afirmat ca greva , care de fapt nu este greva , a fost declarata ilegala , pe cale de consecinta MARS la MUNCA OBLIGATORIU , ca asa vrea premarele .

  • pesedacii nu se pot abtine. pana nu o sa-i rupem in doua pe toti uslamistii la propriu, nu o sa avansam niciodata!

 53. Acordul predicatului cu subiectul! Gramatica limbii romane, Discuțiile este subiectul, „au” durat in loc de „a” durat 😉

 54. Adică mă neică întârziat ,cum să negociezi ,ce să negociezi daca Greva e Ilegală .

 55. După STB urmează ApaPROD.De la 1 martie 2022 este grevă pe termen nelimitat.Ajunge cu bătaia de joc a figurantului Nistor și a dinozaului Arion.

 56. Trăiască Nicușor Dan! Alesul îi învață pe bucureșteni să trăiască în frig, nespălați și să meargă pe jos. Revine „epoca de aur” din 1980?

 57. discuția, a durat cinci minute, nu a existat altă solicitare decât demisia domnului Criț, care e o cerere infantilă

 58. Cine i-a votat pe conducatorii Bucurestiului? Clujenii?

 59. Să aducă șoferi de la armată și Jandarmerie că sunt destui, temporar până se angajează alții.
  Ăștia dați afară ( șoferii dar și cei care freacă menta) , și chiar daca incep lucrul, dați afară desfacerea contractului individual de muncă, fara plata compensațiilor.

 60. Cind justiția va judeca și oe mafie la fel atunci sa respecte și cei de jos legile,șoferii bine fac și restul salariaților STB