G4Media.ro

BREAKING Dosarul lui Dragnea: Instanța va pronunța sentința pe 27 mai, o…

BREAKING Dosarul lui Dragnea: Instanța va pronunța sentința pe 27 mai, o zi după alegerile europarlamentare

Curtea Supremă va da verdictul în dosarul lui Liviu Dragnea pe 27 mai, au anunțat luni seară judecătorii la capătul unei ședințe-maraton de aproape 7 ore. Verdictul va veni fix la o zi după alegerile europarlamentare din 26 mai și cu câteva zile înainte ca judecătoarea Luciana Mera să se pensioneze (cererea e cu data de 1 iunie). De notat că CCR a programat tocmai pentru 5 iunie o nouă dezbatere privind completurile specializate, ceea ce înseamnă că decizia CCR nu va mai putea influența sentința Curții Supreme în dosarul lui Liviu Dragnea.

La termenul de luni, instanța a respins cele două cereri ale aovcaților apărării pentru sesizarea CCR cu două sesizări de neconstituționalitate. De asemenea, instanța a respins cererea avocaților de amânare a procesului până la pronunțarea CCR în privința completurilor specializate de 3 judecători.

DNA a cerut pedepse mai mari decât în fond, judecătorii au anunțat că e ultimul termen și că rămân în pronunțare, urmând să pronunțe sentința pe 27 mai. La fond, Liviu Dragnea fusese condmnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Liviu Dragnea nu a fost prezent astază la Curtea Supremă.

Tot azi, CCR a amânat pentru 5 iunie dezbaterea sesizării privind presupusa nelegalitate a completurilor de 3 judecători de la Curtea Supremă, sesizare depusă de Florin Iordache (PSD).

Desfășurarea procesului de astăzi de la Înalta Curte:

!!! Ora 19.21: Instanța a anunțat că va pronunța sentința pe 27 mai

Ora 19.18: Olguta Șefu: Și eu aș judeca în locul dumneavoastra la fel. Nu am știut niciodată! Mi-am făcut treaba și atât! Mă consider nevinovată, poate trebuia să fiu mai atentă!

Ora 19.18: Gheorghe Nicușor: Ma consider nevinovat

Ora 19.17: Adriana Botorogeanu (una dintre cele două angajate fictiv, condamnată la 2 ani cu suspendare în primă instanță):

Regret ca am gresit, regret ca am incalcat legea. Tot ce va rog este doar sa aveti un pic de clementa pentru situatia mea.

Ora 19.14: Claudiu Balaban (3 ani cu suspendare în primă instanță) are ultimul cuvânt:

Așa cum ați constatat, nu eu le-am angajat, ele au fost angajate cu mulți ani înainte ca eu să fiu șef la complexul unde trebuia să lucreze Botorogeanu. Ea nu a semnat condica niciodată. Nu puteam să mă uit după toți angajații. Imi pare rau ca am ajuns in situatia asta, nu a fost vina mea, nu am vrut, am fost dat afara de la serviciu. O perioada nu am gasit unde sa lucrez, la doar 40 de ani.

Ora 19.12: Floarea Alesu plânge: Cât timp le-am gasit in institutie (pe cele două angajate fictive – n.red.), ce puteam face cu ele? Sunt singura care nu mai sunt in institutie si pot sa vorbesc. Sunt pensionară. Nu e usor sa fiu director la Protectia Copilului pe un salariu de 2000 de lei. Eu trebuia sa le stiu pe toate oare? Existau comisii de cercetare disciplinara. Putram sa le ascund, nu asa cum se zice ca le-am trimis intr-un centru care nu functiona.

Îmi cer scuze pentru tonul meu, îmi pare rau pentru cariera mea, am muncit mult, am vrut sa-i demonstrez copilului meu sa fie mandru de mine.

Ora 19.10: Floarea Alesu (condamnată la 3 ani și 7 luni de închisoare în primă instanță): Pot să spun că pot să răsuflu ușurată dupa 7 ani de chin, de coșmaruri, în care mi-am sacrificat cariera profesională. Am recunoscut faptele, dar puneți-vă în situația mea, ce puteam să fac în momentul în care am aflat că cele două sunt angajate la instituție?

Am un copil, am luptat 38 de ani sa o cresc. Am avut functii de conducere 30 de ani, ce s-a spus aici la apel m-a surprins. Cum sa fii presedinte de CJ si sa nu delegi atributiile in scris? Cum s-a putut spune ca eu, cat am fost diector, nu am discutat cu seful CJ, decat cu martori?

Ora 19.08: Procurorul de ședință a terminat, urmează ultimul cuvânt al inculpaților. Sunt prezenți 4 din 9

Ora 19.04: Procurorul de ședință își continuă concluziile.

Ora 18.46: Procurorul de ședință a depus concluzii de respingere a apelurilor pentru 8 din 9 inculpați. Concluzii de admitere a apelului pentru Adriana Botorogeanu doar legată de aspectul din suspendarea sub supraveghere în suspendare simplă pe motiv de sănătate.

Procurorul a pus concluzii de respingere și la cererea de încetare a procesului penal pentru infracțiunea de fals.

Ora 18.43: Toți avocații și-au încheiat pledoariile.

Ora 18.38: Și Toni Neacșu a invocat prescripția pentru clienta sa, dar nu prescripția specială, ci pe cea generală.

Ora 18.29: Își susține pledoaria ultimul avocat, Toni Neacșu, apărătorul Olguței Șefu:

Unele argumente au fost deja susținute de colegi, nu le repet. Apelul parchetului – vă cerem să îl respingeți ca nefondat. Apelul nostru – principala solicitare este să dispuneți casarea și trimiterea cauzei spre rejudecare pentru nelegala compunere a completului de fond, care nu era specializat.

Ora 18.22: Începe pledoaria avocatului Rodicăi Milos

Ora 18.15: Își începe pledoaria avocatul lui Ionel Marineci

Ora 18.15: Ședința s-a reluat după o scurtă pauză

Ora 17.50: Instanța a suspendat ședința pentru 15 minute. Mai au de susținut pledoariile trei avocați

Ora 17.47: Vorbește Maria Văsîi, avocatul Valentinei Marica:
Fapta pentru care clienta mea a fost condamnata in prima instanta este prescrisa. Este o hotarare gresita de condamnare pentru abuz in serviciu. In lipsa unor probe certe care sa arate existenta unor atributii incalcate, noi nu putem pune decat concluzii de achitare.

Ora 17.30: Urmează avocatul lui Gheorghe Nicușor. Acesta și-a terminat rapid pledoaria.

Ora 17.29: Avocata Flavia Teodosiu și-a încheiat pledoaria:

Citind motivarea, văzând și opinia separată a domnului magistrat Pistol, m-a îngrozit să văd pur și simplu că un om a fost condamnat pe alegații, întrebări retorice și considerente sociologice. Până în 2016 nu a existat noțiunea de Dragnea Liviu Nicolae, brusc a apărut.

Ora 17.27: Avocata lui Liviu Dragnea insistă asupra  unei presupus constituiri nelegale a completului de 3 judecători care a pronunțat primul verdict: „Nu știm care au fost criteriile și motivele pentru care judecătorii au fost inlocuiți, în mod special judecătorul Epure.”

Ora 17.25: Flavia Teodosiu, al doilea avocat al lui Dragnea, cere casarea sentintei cu trimitere spre rejudecare:

Primul motiv de apel: nulitatea sentinței, a fost pronunțată de un complet nelegal constituit. Completul trebuia să fie specializat.
Indiferent cum am privi o normă generală, din moment ce o normă specială vine și reglementează un anumit aspect referitor la compunerea completului, plecând de la istoricul art 29 din Legea 78/2000 (in forma veche făcea vorbire despre posibilitate, obligația a fost adusă în lege în 2003). Dacă legiuitorul a decis să facă din posibilitate obligație, din acel moment toate instanțele fara excepție ar fi trebuit să aplice.

Ora 17.21: Urmează al doilea avocat al lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu:

Ora 17.19: Primul avocat al lui Dragnea, Marian Nazat, cere achitarea lui Dragnea pentru instigare la abuz în serviciu, și constatarea încetării procesului penal pentru instigarea la fals intelectual:
Vă rog, în principal, să îl achitați pe inculpat, un prim temei fiind articolul 16 indice C. V-aș ruga să faceti aplicarea art. 403 din Codul de Procedură Penală și să înlăturați declarațiile lui Alesu, mai puțin cea de la confruntare. Nouă ne este imposibil să dovedim că Liviu Dragnea nu era un fel de Dumnezeu, așa cum a susținut martora Chera.

Cerem achitarea în principal, pentru instigare la abuz în serviciu, și constatarea încetării procesului penal pentru instigarea la fals intelectual.

Ora 17.15: Primul avocat al lui Dragnea:
Floarea Alesu a declarat în proces că s-a întâlnit de 3-4 ori cu Liviu Dragnea pentru a discuta despre problema care interesează dosarul. Apoi a declarat că a discutat pe holuri, apoi că a discutat la intrarea în sala de consiliu. La confruntare însă a spus că nu poate indica vreo persoană care să confirme discuțiile sau macar întâlnirile. Cred că acest răspuns tranșează dosarul, inculpata a spus că nu s-au făcut presiuni, ba ea chiar a sancționat-o pe Stoica, a chemat-o la birou. Dacă Dragnea ar fi instigat-o, era firesc să îl anunțe.
Toate aceste împrejurări demonstrează nevinovăția inculpatului Dragnea.

Ora 17.10: Primul avocat al lui Dragnea:

În legătură cu stabilirea adevărului judiciar va trebui să faceți o apreciere a credibilității lui Dragnea și a credibilității lui Alesu, pentru că alte probe nu sunt la dosar. Pe bună dreptate, în opinia separată, judecătorul (n.red. Gheorghe Pistol, de la completul de trei judecători de la fond) susține că, din această perspectivă, declarațiile martorei Dumitru sunt un ecou al susținerilor făcute de Alesu.

Ora 16.56: Primul avocat al lui Dragnea:

Va mărturisesc că în cei 30+ de ani de cazanier în ale dreptului penal am văzut mii de hotărâri și nu am văzut o astfel de motivare.
Motivarea condamnării lui Dragnea cuprinde argumente de ordin sociologic. Sunt date câteva citate, fara să se menționeze lucrările de unde au fost extrase. Am căutat ce a scris sociologul Tanenbaum „experiența fascista, experimentul italian” (N.red: E vorba despre Edward R. Tannenbaum – The Fascist Experience). Mi s-a părut nefericită alegerea, să compari societatea fascistă cu a noastră este un argument mai mult decât grosolan.

Ora 16.53: Primul avocat al lui Dragnea:

Mai există o fractură logică asupra descrierii acestor acuzații asupra căreia nu s-a aplecat instanța. Intr-o ordonanță din timpul urmăririi penale se spune că datorită modului cum a fost concepută activitatea infracțională, a avut caracter unic. Decizia ca ele sa lucreze la PSD de fapt a fost luată încă din momentul angajării. Ne aflăm în prezența unei fracturi logice pentru că deși se spune că decizia a fost reluată încă din momentul angajării, va rog sa constatați că Botorogeanu era angajata încă din 2005 la DGASPC, în contextul în care Dragnea ar fi început să încalce legea in 2006, ca și Stoica. Nimeni nu ne spune, la momentul angajării, cine a dispus o astfel de măsură. Prin urmare, va trebui dumneavoastră să aveti în vedere această împrejurare, care nu este lămurită și care pledează pentru achitarea lui Liviu Dragnea.

Ora 16.43: Vorbește Marian Nazat, primul avocat al lui Liviu Dragnea:

Probabilele bâlbe, exprimări nefericite, v-aș ruga să le ignorati și să le puneți pe seama faptului că vorbesc după program. (Sala râde)

Vă rog să constatați că s-a împlinit termenul de prescripție specială (în cazul infracțiunii de instigare la fals), indiferent dacă îl calculăm după Vechiul sau Noul cod de procedură penală. Și v-aș ruga să țineți cont de faptul că inculpatul nu dorește continuarea procesului penal. Vă rog să constatați că a intervenit această prescripție specialaă. Încă din anul 2013 se împlinise termenul de prescripție specială.

Am avut senzația că această sentință a fost pronunțată de două complete de judecată diferite, pentru că nu am înțeles de ce raționamentele care au dus la achitarea inculpatului pentru infracțiunea de instigare la fals nu au fost preluate și la cealalaltă infracțiune (N.red. instigare la abuz în serviciu)

Ora 16.36: A terminat avocatul lui Constantin Balaban, urmează avocatul Adrianei Botorogeanu, una dintre cele două angajate despre care DNA susțin că erau angajate fictiv la DGASPC Teleorman

Ora 16.36: Avocatul lui Floarea Alesu: ”Nu conștientizăm ce înseamnă frica de a pierde locul de munca. Faci orice ți se cere. Este clar, rezultă din probatoriu, de ce a întocmit acele acte în fals, la cererea directorului general. A existat întotdeauna o presiune psihică fantastică. Toți angajații au întocmit dosare, acte în fals, toată lumea a făcut ce a făcut Balaban, sub imperiul acestei frici că își va pierde locul de muncă. O să vă rog să analizați cu atenție probatoriul, care din punctul nostru de vedere nu a fost analizat în detaliu”.

Ora 16.28: A terminat avocatul lui Floarea Alesu, urmează cel al lui Constantin Balaban

Ora 16.12: Avocatul lui Floarea Alesu vorbește de aproximativ 40 de minute. Urmează pledoariile celorlalți inculpați, printre care și apărătorii lui Liviu Dragnea

Ora 16.05: Avocatul lui Floarea Alesu: ”Clienta mea a fost condamnată de prima instanță pentru două infracțiuni. De fapt, este o infracțiune de abuz în serviciu cu doua elemente – că nu le-a sancționat pe cele două angajate și că a aprobat documente referitoare la activitatea lor. Eu nu am înțeles ce fel de infractiune este – continuă, în formă continuată, naturală. Observ că acțiunile reținute de procuror sunt încadrate și la abuz și la fals. Asta înseamnă că faptele sunt în concurs real. Însă Alesu nu ar fi putut să săvârșească în aceasta manieră două infracțiuni”.

Ora 15.43: Continuă pledoariile avocaților.

Ora 15.38: Presedinte de complet: ”O să amânăm pronunțarea”. Un avocat s-a plâns că e o oră târzie, iar președintele completului de judecată a spus că ”oricum vom amâna pronunțarea”.

Ora 15.38: Procuror DNA: ”Liviu Dragnea a contestat posibilitatea de a se implica în schimbarea organigramei DGASPC. Cu câțiva ani înainte, în 2009, a chemat o angajată care avea proces cu Direcția și a amenințat-o că dacă nu își retrage procesul, îi desființează postul din organigrama. Este relevant pentru modul în care relaționa cu angajații direcției, cu încălcarea flagrantă a limitelor morale și legale”

Ora 15.36: Procurorul DNA: ”Referitor la temeinicia pedepselor aplicate de prima instanta: să aveți în vedere circumstanțele reale de comitere a faptelor, atitudinea nesinceră adoptată, minimalizarea de către Liviu Dragnea a competențelor pe care le avea, prin lege, în calitate de președinte CJ Teleorman, de aceea Alesu îl numea „Șefu”. Este autorul moral al infracțiunii de abuz în serviciu săvârșite de inculpata Alesu”.

Ora 15.32: Procurorul DNA a cerut aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, așa cum a apreciat instanta de fond. Cerem condamnarea și pentru acuzațiile de fals și instigare la fals, pentru care inculpații au fost achitați în prima instanta

Ora 15.26: A început pledoaria procurorul DNA:

Voi trece în revistă probatoriile care au determinat implicarea inculpaților in săvârșirea acestor infracțiuni. Situația – premisă a fost relatată chiar de cele două angajate, Stoica și Botorogeanu. Inculpata Stoica a relatat că Dragnea a fost cel care a luat decizia ca ele două sa fie angajate la DGASPC, dar sa lucreze la partid în continuare.  Instanta de fond l-a condamnat pe Liviu Dragnea pentru instigare la abuz în serviciu și a reținut că avea un ascendent pe linie profesionala și politică asupra inculpatei Alesu

Ora 15.23: Judecătorii au anunțat că resping toate cererile avocaților pentru amânarea procesului sau sesizarea CCR și că judecă azi ultimul termen în dosarul lui Liviu Dragnea. Acest lucru nu înseamn neapărat că vor pronunța azi o sentință, completul putând rămâne în pronunțare pentru o dată ulterioară

Ora 15.18: Deliberand asupra cererilor lui Liviu Dragnea si Sefu Olguta, instanța l-e respins pe toate:

Respinge exceptia de nelegalitate a constituirii completului de 3 judecători

Cererile de sesizare CCR respinse

Cererea de probatorii solicitată de avocatul Marian Nazat respinsă

Pe tema evaluării hotărârii CSM cerute de avocați – respinge

Cererea de amânare respinsă

Se judecă ultimul termen

Ora 15.17: Judecătorii au revenit în sală

Ora 15.10: Judecătorii se pregătesc să se întoarcă în sală

Ora 14.47: Ședința a fost suspendată pentru câteva momente. Președintele le-a transmis părților să rămână în sală

Ora 14.35: Procurorul DNA cere instanței să respingă toate cererile formulate de avocații inculpaților

Ora 14.23: Avocații au cerut instanței să se pronunțe sau să dea un nou termen după 5 iunie, data la care CCR a amânat pronunțarea pe conflictul legat de specializarea completurilor

Ora 14.23: Avocatul Toni Neacșu, care o reprezintă pe Olguța Șefu, pune în discuție hotărârea CSM 505 din 29 martie/2019, argumentând că de la momentul înaintării cererii de pensionare a unui judecator, acesta este degrevat de ședințe. Avocatul întreabă dacă această hotărâre obligă sau nu la modificarea completului

Ora 14.10: Al doilea avocat al lui Liviu Dragnea depune Cerere de suplimentare a probatoriulu, cu decizia din disjungere care o priveste pe Floarea Alesu. Pana in prezent, dosarul respectiv nu a fost solutionat.

Avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat: Se crează posibilitatea manipulării declarațiilor lui Alesu, singura care spune că Dragnea a instigat-o, prin nesoluționarea acelui dosar disjuns

Ora 14.07: Cele două excepții de neconstituționalitate ridicate de avocata lui Liviu Dragnea:
– Art 421 alin 2 lit a teza finală CPP (instanța de apel readministrează declarațiile pe baza cărora prima instanță a dispus achitarea)
– Cea de-a doua excepție vizează articolul 420 – schimbarea încadrării

Ora 13.59: Avocata lui Liviu Dragnea invocă și două excepții de neconstituționalitate

Ora 13.55: Instanța a declarat că cercetarea judecătorească e terminată și a vrut să treacă la ultimele discuții, dar avocații lui Dragnea au depus excepția de nelegalitate a constituirii completului de 3 judecători din fond, când liderul PSD a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare cu executare

Ora 13.54: Avocata lui Liviu Dragnea susține că ”Sunt suspiciuni cu privire la modul în care judecătorul Epure l-a înlocuit pe judecătorul Dascălu (în fond). Cerem citarea colegiului de conducere al Înaltei Curti. Excepție de nelegalitate. Am studiat tot site ul ICCJ și am constatat, uitându-ne pe hotărârile colegiului de conducere, că există niște elemente de nulitate parțială a hotărârilor de concediu 94/2015 și 30/2017 prin care s-a stabilit componența completului de 3 care a judecat în fond acest dosar”.

Ora 13.50: Avocata lui Liviu Dragnea a depus o cerere: excepție de nelegalitate a constituirii instanței. ”Am studiat tot site-ul Inaltei Curti si am constatat ca sunt niste elemente care pun în dificultate ședința de astăzi”, a spus avocata președintelui PSD.

Ora 13.49: Președintele de complet: Am epuizat cercetarea judecătorească în apel

Ora 13.48: Instanța Supremă ia act de renunțarea la cererea de schimbare a încadrării juridice

Ora 13.47: Procuror DNA: cererea noastră a fost depusa in 18 martie. In raport de limitele apelului declarat de noi, care vizează 3 din 11 inculpați, apreciez că solicitarea de analizare a încadrarii juridice se crea premisele unei analize inechitabile pt toți inculpații.
Abuzul în serviciu este comis în participație, ca și falsul intelectual, au autori, complici și instigatori, iar încadrarea juridice ar trebui făcută în echitate. Prin cererea noastră nu cred că s-ar putea schimba. Va rugam sa luați act că renunțăm și la aceasta cerere a noastră

Ora 13.46: A doua surpriză: DNA renunță și la cererea proprie de schimbare a încadrării juridice a unor inculpați

Ora 13.44: Se discuta acum cererea de schimbare a încadrării juridice a unor inculpați, cerere făcută de DNA la termenul precedent

Ora 13.44: Instanta Suprema ia act de retragerea cererilor DNA de sesizare a CCR

Ora 13.40: Se discuta întâi cererea de sesizare a CCR facuta data trecuta de DNA. Procuror DNA: va rog sa luați act că renunțăm la susținerea acestora. Din punctul nostru de vedere, niciuna nu are legătură cu soluționarea acesteia cauze.

Cu alte cuvinte, procurorul de ședință cere instanței să renunțe la sesizarea CCR, cerută chiar de DNA la termenul anterior.

Citește aici o analiză despre cererile DNA de sesizare a CCR, cereri care au dus la amânarea cu mai bine de o lună a procesului

La acel moment, DNA a explicat miercuri că procurorul de ședință din dosarul lui Dragnea a invocat două excepții de neconstituționalitate, care în final au dus la amânarea cu mai bine de o lună a procesului, din necesitatea de a se adapta la pozițiile inculpaților, dar a precizat că, de regulă, invocarea uneia sau mai multor excepții de neconstituționalitate nu reprezintă motiv de amânare a unui proces.

Ora 13.32: În sala de judecată a intrat completul din dosarul lui Liviu Dragnea. Aida Popa, președintele completului, face apelul părților din procesul lui Dragnea. Liderul PSD nu a venit la acest termen, fiind reprezentat de avocați

Ora 13.26: Elena Grecu este procurorul de ședință al DNA în procesul lui Liviu Dragnea

Ora 13.12: Ședința s-a suspendat câteva minute pentru formalități interne

Ora 12.56: Jandarmii le-a cerut susținătorilor PSD să părăsească zona, iar acești au început deja să plece. Jandarmii îndepărtează și gardurile de protecție din zonă

Ora 12.53: Susținătorii lui Liviu Dragnea au reînceput să scandeze în fața Curții Supreme ”PSD! PSD!”

Ora 12.50: La sediul Curții Supreme au apărut circa zece protestatari anti-PSD. Unul dintre ei îl apostrofează pe Adrian Severin

Ora 12.10: S-a reluat ședința de judecată cu procesul lui Dan Șova, fostul ministru al Trasporturilor din guvernul Ponta. Nu e clar la ce oră va începe procesul lui Liviu Dragnea

Ora 12.05: Mulțimea de susținători ai lui Liviu Dragnea s-a împuținat considerabil, au mai rămas doar câteva zeci de oameni pe trotuarele de lângă Înalta Curte

Ora 11.49: Costinel Alecsandrescu, organizatorul suporterilor lui Liviu Dragnea, a primit un avertisment de la jandarmi pentru organizarea unei manifestații neautorizate, după cum a declarat acesta

Ora 11.40: Ședința de judecată a fost suspendată până la ora 12.15. Instanța mai are de judecat câteva recursuri în interesul legii

Ora 11.08: Procesul lui Liviu Dragnea va începe mai târziu decât ora stabilită, 11.00, deoarce completul de judecatori a preluat un proces al lui Vadim Benyatov, cetățeanul american de origine bulgară condamnat deja definitiv într-un alt dosar, al privatizărilor strategice

Ora 10.36: La Înalta Curte au ajuns ambii avocați ai lui Liviu Dragnea. Intrebata dacă vine Liviu Dragnea la termenul de azi, avocata Flavia Teodosiu a spus că nu știe. La fel a răspuns și la întrebarea dacă va cere o amânare pentru a aștepta decizia CCR

Ora 10.24: La Înalta Curte a venit și Adrian Severin, întâmpinat cu aplauze de susținătorii PSD

Ora 10.23: Costinel Alecsandrescu le-a spus reporterilor că printre susținătorii lui Dragnea sunt ”pensionari și elevi care învață după-amiază”.

Ora 10.10: Cel care îi organizează pe susținătorii lui Liviu Dragnea este Costinel Alecsandrescu (foto stânga), fost director al ansamblului folcloric „Doina Oltului” din Slatina, achitat anul trecut în primă instanță într-un dosar de corupție.

Ora 10.07: Jandarmii i-au somat pe susținători să nu mai strige PSD, PSD!, pentru că s-ar încadra la protest și ar avea nevoie de autorizație

Ora 10.02: Circa 200 de suporteri ai lui Liviu Dragnea la Înalta Curte, unde deocamdată nu au venit mai mult de cinci protestatari anti-PSD

Ora 9.15: Suporterii lui Dragnea afișează pancarte scrise cu aceleași fonturi și aceleași mesaje ca la termenul din 15 aprilie:

 • România, nu îți mai devora patrioții
 • Dragnea în libertatea, opriți fosta securitate
 • Nu-l mai vânați pe Dragnea
 • Și eu sunt Dragnea

Ora 8.46: Zeci de jandarmi la fața locului, susținătorii lui Dragnea continuă să vină la sediul Curții Supreme

Înalta Curte are programat de la ora 11 un nou termen în apelul făcut de Liviu Dragnea la decizia de condamnare în dosarul angajărilor fictive. Pe trotuarele din fața sediului Curții Supreme s-au stârns încă de la ora 8.00 peste 150 de susținători ai lui Dragnea, iar jandarmii au montat garduri de protecție.

Context:

Pe 15 aprilie, completul de 5 judecători din dosarul lui Liviu Dragnea a stabilit un nou termen pentru 20 mai după ce procurorul DNA de ședință, Raluca Mirică, a cerut sesizarea CCR cu două excepții de neconstituționalitate, iar instanța a decis să le acorde avocaților apărării timp să își pregătească strategia de apărare.

DNA a ridicat două excepții de neconstituționalitate, una pentru Articolul 174 din Codul Penal și a doua pe art 29 din legea 78/2000, articolul privind completurile specializate pe corupție.

În timpul termenului din 15 aprilie, și avocații inculpaților au cerut amânarea pentru a aștepta decizia CCR pe sesizarea lui Florin Iordache privind nelegalitatea completurilor de 3 judecători.

De notat că la 1 iunie Luciana Mera, judecătoare care face parte din complet, se pensionează, ceea ce ar putea duce la o reluare a procesului de la început, în funcție de decizia completului.

În timpul audierii din 15 aprilie, Liviu Dragnea s-a declarat din nou nevinovat și a susținut că acesta este ”un dosar politic”.

Două zile mai târziu, pe 17 aprilie, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a explicat că procurorul de ședință din dosarul lui Dragnea a invocat două excepții de neconstituționalitate, care în final au dus la amânarea cu mai bine de o lună a procesului, din necesitatea de a se adapta la pozițiile inculpaților, dar a precizat că, de regulă, invocarea uneia sau mai multor excepții de neconstituționalitate nu reprezintă motiv de amânare a unui proces.

Foto sus: InquamPhotos  Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

131 comentarii

 1. Constat ca fanii lui Dragnea sunt doar colorati care nu cred ca au citit o carte în viata lor, sau sa fi pus mana pe munca.
  Susținătorii sunt oglinda celui pe care îl susțin, deci ce putem spune despre Dragnea?
  Sper sa fie condamnat pana ii iese pe nas, apoi sa vad toți „fanii” activi pe ramura online ce mai inventează când Dragnea o sa fie prin Brazilia.

  • Sustinatorii lui Dragnea Flaushatul sunt Sustinatorii URSS! Stalin cu Mustatzea este Dragnea Dimineata!

  • din cate mii de criminali, violatori si pedofili a eliberat Dragnea si PSD, s-or fi gasit cateva zeci sa-l sustina acum pe idolul lor. O sa ajungem ca talharii sa ne dea in cap cand mergem pe strada iar jandarmii sa-i ajute sa scape, asa cum a patit ieri Malin Bot cand a fost atacat de un gunoi pesedist iar jandarmii nu numai ca nu l-au retinut pe pesedist, ci l-au si ajutat sa se faca nevazut in multime

 2. Cred ca vom avea din nou amanari atat la CCR cat si la procesul lui Dragnea. _Dupa 26 mai se va decide viitorul politic si personal al lui daddy.

  • Da, ai dreptate: in 26 mai votam, iar in 27 mai unii numara voturile, in timp ce altii vor numara anii cat vor sta la plaja pe falezele Nuliversitatii Poarta Alba. Iar in 28 mai – martea neagra – chiriasii livache & co vor servi primul pranz la cantina din incinta nuliversitatii. Se aude ca fructele si legumele consumate la aceasta cantina vor fi furnizate exclusiv de catre Aprozarele infiintate la cererea ex-sultanului de telemorman….

   P.S. Editurile asteapta cu nerabdare sa fie contactate in vederea publicarii operelor lui livache…..

 3. Livache in Eternitate ! Romania in Libertate !

 4. Fericiti cei săraci cu duhul!

  • Amin..
   Si ce om e dl Dragnea, de-al nostru din popor..
   Daca fura si el nitel ce .. toti fura dai necuratului …

  • @Gogule,
   Mai bine spalati-va voi pe cap cu ei, nu una-doua sa-i trimiteti la…subsol ! Daca vor incerca sa fure si aici jos din stiva de lemne sau chibrituri si brichete?
   PS. Sper ca esti Gogu…Realu’ si nu-mi…racesc gura de pomana cu vreun suferind de Ciuma Rosie !?

  • Da drace, sunt chiar eu, ala Realu.
   Am tatuaju’ ala cu sfinta Paraschiva, pe o buca, daca vrei sa fii sigur..

  • @realgogu
   Apai tu nu esti Traditional! Daca te Doare la buca de Sf Parascheva P$D ul iti taie solda ! Ce alegi ?

  • Domnule, pe mine ma plateste Soros, pupa-i-as cucu lui

 5. ce’aveti ma cu oamenii aia, ha?
  manca si ei o paine!

 6. Din poză rezultă că susținătorii hamsterului sunt cocalari și pensionari.
  Pe chestia asta o să zică cariatul că restul simpatizanților lui sunt la muncă, că d-aia dudie economia.

  • Nu-nu! Vezi in poza si ceva angajati (psd) pe la institutiile publice din Teleorman.
   Data trecuta, cucoana cu ochelari din prima poza, nu-i avea pe nas…
   Au fost si atunci, si acum: http://www.turnucustiri.ro/images/originals/patriot.jpg.
   Asadar, de adaugat si sinecuristii la lista cu cocalari si pensionari.

  • Plus marele fotbalist al judetului, dl Florea Voicila – prima poza, vesta neagra si camasa in carouri.

 7. Bunăstarea poporului ține de condamnare definitivă a acestui personaj.
  Nu mai avem răbdare!!!
  Suntem cu cuțitul la os.

 8. Băieți, voi sunteți tâmpiți ? Cereți Dragnea în libertate ? Dar cine e mai liber ca el ? Cine tropăie în toată țara, schimbă guverne și miniștri, face și desface legi, trăncănește la TV și în general, ne mănâncă zilele de când nenorocita asta de coaliție există ? Nu el a făcut ca țara asta de doi ani să fie preocupată de problemele lui personale, certurile sale cu legea, apucăturile lui totalitare ? Unde ați fost în anii ăștia, într-un bârlog sau sub o piatră ? Fcking bunch of idiots !

 9. Și eu sunt Dragnea!

 10. Vei cere și tu libertate pentru Cordhauser când va pleca din deal

  • Sa traim noi sanatosi pana in 2024, iar Codruta nu e atat de ranchiunoasa din fire cat sa incerce sa se razbune cat va fi Presedinte, in decada 2024-2034. Intrebi ce va fi in 2034? Pai in 2034 PSD-ul va fi fost de mult istorie iar Daddy oale si ulcele….

 11. Sustinatorii lui dragnea si judecatorii care vor da decizia azi ar trebui sa vada filmul difuzat acum de DIGI 24 despre copiii care se sting in spitale pentruca dragnea si alti politicieni au furat sau au deturnat banii bdestinati construirii de spitale sau ingrijirii copiiilor bolnavi.

  Voi, sustinatorii lui si trollii care posteaza neincetat in apararea lui dragnea si a coruptilor nu ati vrea sa aveti copii care se sting in spitalele romanesti. Nu va doresc acest lucru cu toate ca voi ati merita sa pieriti in astfel de spitale, dar copiii vostri nu au nicio vina ca voi sunteti tampiti sau vanduti.

  • Când in mandatul lui Cioloș au murit zeci de copii prin sudul țării, nici până azi nu se știe de ce, nu ai comentat nimic, lighioană ce ești.

  • Marduk, nimeni nu-ti crede fake news-ul.

   Ia-ti rublele si fii multumit ca ai unde sa lucrezi. Nu te angajeaza nimeni in economia reala, inutilule.

  • Exista a sansa ca dl Marduk asa aiba dreptate.

   Poate copii au fost vaccinati in loc sa fie dusi la Paraschiva, pentru o matanie sanatoasa, si asa statu’, paralel fiind, in frunte cu … fruntea, a dus unde a dus.

  • utilizator marduk, lasa vraja: au murit oameni in timpul lui Ciolos, dar nu insemna ca este de vina. Diferenta este ca Ciolos nu a furat nici un ban, pe cand pesedistii fura fara oprire si distrug tot ce este util pentru cetateni.

  • Marduk, PSD a omorat mii de romani privandu-i de asistenta medicala in ultimii 30 de ani.

   Ati furat de la sanatate ca sa aveti bani de vile, psihopatilor.

   Ati omorat tinerii de la Colectiv, cand Banicioiu, ministru PSD al sanatatii, a spus ca avem de toate in timp ce victimele mureau la spital din lipsa de echipament. Putea sa-i trimita in strainatate la tratament, dar asta ar fi insemnat sa recunoasca faptul ca sanatatea sub PSD este praf.

   Tot o mizerie umana esti, Marduk, iar maimutele din familia ta si cu tine sunt cei care trag Romania inapoi. Sau Spawn, sau alt nume de postac PSD.

  • @Jos mafia PSD!, care 30 de ani, măi abrutizatule? Mai scade vreo 14 ani de guvernare PNL și un an de guvernare zero-cioloșistă și vezi cât îți dă.
   Te-ai făcut de râs și la faza cu „fake news”, se vede că habar nu aveai de ceea ce s-a întâmplat, pt că tu știi doar ceea ți se spune că trebuie să știi.
   Iar legat de victimele de la Colectiv, Bănicioiu a acum erou al luptei contra Dragnea. Și poate știu mai multe cei care ziceau că „a trebuit să moară oameni”….

  • 14 ani de guvernare pnl? looooooool.
   cum ai numarat? sau nu stii nici numerele? ca nu m-ar mira. zi 24, nu te jena, psd e doar de 2 ani la putere, zi-o asa 🙂
   troll de kkt, suge-o!

  • @Andrei, ia uite mă prostănacule, că ești varză murată:
   1996 – 2000
   2004 – 2012
   plus aproape un an în care PNL a guvernat cu FSN, plus 1 an în care au guvernat în USL.
   Deci, câți ani sunt, vită?

  • Și când Băsescu a închis spitale, spui numai ce vrei, ai zatt

 12. Atunci marș la închisoare

 13. Jandarmii, de ce nu-i bagă în dubă?
  Cum este cu dublul standard?

 14. Dle Marduk, cât mai merge poatarea la PSD? Tot 3 lei a rãmas? Nu s-a mai indexat cu inflatia?

 15. Încet încet, dar sigur lațul începe să se strângă.
  Nu știu cât o mai poate lungi Dragnea, dar probabil peste câteva luni va avea de ales dintre două opțiuni:
  1. Să fugă din țară (Udrea, Mazăre) cu riscul de a fi arestați și aduși în țară înapoi
  2. Să facă câteva luni pe închisoare și apoi să fie eliberat condiționat precum Adrian Năstase.

  Eu dacă aș fi în locul lui Dragnea m-aș apuca de scris, și m-aș ruga să nu pic în celulă cu Borcea.

 16. Dragnea și shleahta lui au furat din buzunarul fiecuri roman…

 17. „si eu sunt dragnea” !!!?! au depasit limita ridicolului, asta e din putzul gandirii

 18. Sa vina duba. Ca este protest fără autorizație.

 19. Focul se stinge de la baza, nu de la varf.

 20. aveti expunere astia de la G4media,sa-i pupati mana lui Liviu :))))fascistilor :))

 21. O parte din soluţie e judecata colectivă, cea de la vot.

 22. Alooo jandarmeria, la Topoloveni ați dus manifestanții la secție și i.ati amendat cu aplaudacii ăștia plătiți de PSD ce ați făcut? Legea nu este lege pentru toți. Jandarmeria apără hoția sa înțeleg?

 23. sustinatorii lui dragnea sunt elita hotilor si asistatilor bucuresteni, poate e timpul ca dragnea sa-si deschida o scoala si o universitate unde sa invete arta furtului si a manipularii

 24. 150 * 50 RON = 7500 RON. Nu le da mai mult de atat la sustinatori. Dirijorul ia si el maxim 2500 RON.

 25. Je suis…Drac..nea! Vomez vomitatura psd-osului. Pentru ca face diaree la coloana. Pentru ca…ca si el, Je suis malade. Je suis le pouz a merde. Je suis diable. Je suis…cre(s)tin profund marcat de cretinismele patrihotului neobolsevic si schizoid Drac…nea. Je m’ain fiche! zice degeneratul Lifake, un parvenit puscariabi chinuit de frici, un tap-desfranat, manios, trandav, ticalos. Vomati-l.

 26. ce batjocura din partea tuturor partilor! s-a trezit dna-ul, la termenul trecut, sa ridice cele 2 chestiuni de neconstitutionalitate, care a dus la amanarea de o luna si ceva, iar in tot acest timp, apararea a avut timp berechet sa mai vina cu alte nascociri…si vad ca sunt foarte generosi la cate cereri au depus, facand practic imposibil terminarea procesului astazi.

  • Important este sa votam pentru o țară normală, restul va veni de la sine.

   #sieuvotez #farapenali

 27. Bah nene , judecatoriilot de rahat, la unul care face ce-a mai mică greselea îi dati pedeapsa cu suspendare sau executare in maxim o oră, va e frica de dragnea ma? Ne-am intors la comunis,? Numai e justitie ? Datii pedeapsa care ia dat-o prima curte si asteapta din arest ca 99% la suta din romanii condamnatii decizia recursului…asta de ce e caz aparte??hotiilor v-ati vandut si voi…sa va judece dzeu cu cancer si toate bolile pe voi si familie de pe pamânt hotiilor.

  • Bravo, le-ai zis-o pe romaneste
   Din pacate cei multi si care merg si la vot sut prostiti de mass media favorabila infractorilor.
   Ceilalti, care banuiesc ei, in adincu’ creierului, ca sunt destepti, nu merg la vot nefiind interesati de „politica”
   Romanii isi merita soarta cum bine zise Dobre…

 28. Si eu sunt Dragnea = Si eu sunt un hot.
  PSD = grupare de hoti si complici care au jefuit RO in ultimii 30 de ani si care acum scot RO din UE. Oricine e „Dragnea” e doar un gunoi, o ordura a societatii si un borfas ordinar

  • Bãsescu și PDL au fost cei mai mari hoți ai României .Vezi ce spune colegul lor Cristescu .Dragnea e acuzat pentru angajãri fictive cu o pagubã de 100000 lei care au fost recuperați ,Ciordhauser a încasat necuvenit 320000euro și face întrebãri pentru referendum legate de corupție în contextul în care în codul penal nu existã decât un articol despre corupție și se referã la corupția sexualã .Vai de țara asta care are un astfel de președinte!

  • Să răspundă și ei, unde e problema?!

   Apropo de Baselu și de PD-L: Dragnea și Vilcov au intrat în politică pe filiera PD-L!

 29. Mai există justiție? Mi-e scârbă.

 30. Urmaresc meciu asta mai ceva ca unul de fotbal in care joaca Romania. Haide cu el odata la mititica a furat destul, poate trai fericit dupa ce iese la cat banet are.

 31. Am ajuns o țară unde nelegea face legea.

  • Corect, subscriu! Asta imi aminteste de o zicala:
   – Atentie la Neatentie!
   Jos mafia psd
   Mu13psd!
   La vot romani sa scapam Romania de ciuma rosie, adica psdragnea!!!

 32. si…., si…. si……
  (hai cu golul marcator!)

 33. Deci îl bagă, dar probabil că nu azi, ci se va da pronunțarea după 26 mai, să nu-l facă victimă. Așa zic unii, eu nu văd ce victimă să-l facă: cei direct interesați plus imbecilii vor vota oricum PSD duminică, cu Dragnea liber au ba.

 34. „Un avocat s-a plâns că e o oră târzie” – pe bune?! Is proteste de ani de zile in strada, pe ninsoare, pe ploaie si cu abuzuri din partea organelor legii, iar avocatul ala are tupeul sa se planga ca e ‘ora tarzie’? Sute de mii de oameni au iesit in strada cu familii, colegi, prieteni, etc., iar ala se plange ca la 3:38 dupa-amiaza ca ii e somnic si ca e ‘tarziu’?!

  • Baroul Bucuresti este Intruparea maimutelor ( oarbe-surde-mute), astfel ca lighioana asta de avocat isi permite sa ia Instanta la misto

 35. Condamnarea este sigura.
  Pronuntarea se amana…sa aiba timp daddy s-o stearga undeva , Israel perhaps, sau vreo lume tropicala care nu accepta extradarea din cauza foamei financiare.
  Probabil ratiunea este una asemanatoare cu:”Vi-l dam pe mazariche in locul lui daddy”!

 36. Cateva consideratii:

  1. Curtea Constitutionala respira usurata in acest moment pentru ca se va da o sentinta pana la 1 iunie, cand se pensioneaza una dintre judecatoare, deci implicit si inainte de 5 iunie, urmatorul termen dat de Curtea Constitutionla.

  2. In cazul in care Dragnea este achitat Curtea poate da orice decizie si nu va mai fi acuzata ca raspunde comenzii lui Dragnea.

  3. In cazul in care Dragnea este condamnat Curtea va respinge sesizarea lui Iordache pentru ca presiunea publica ar fi mult prea mare in cazul unei admiteri, desi nu presiunea publica ar trebui sa fie un criteriu de admitere/respingere.

  4. Termenul de 5 iunie al Curtii este ulterior alegerilor europarlamentare in asa fel incat rezultatele acestora sa ii ajute sa se „orienteze”.

  • Bune observatii, mai adaug si eu ca ccr poate sa dea decizia refuzului de a constata vreun conflict, pentru ca si daca e condamnat draknea, si daca nu, oricum nu-i mai foloseste, dat fiind ca e lucru judecat, si-atunci poate fi si ea corecta, fara sa-i mai fie frica, nemernica! ICCJ a avut curaj prima, dintre cele doua, si-asta pentru ca iesind la pensie de la 1 iunie o judecatoare, era de rasul curcilor sa-si bata realmente joc de atata munca si nebunie cu procesul nemernicului asta!

  • Ce se intimpla daca sentinta se mai amina inca o data peste data de 5 iunie ,legal e posibil . Ce se intimpla daca un judecator din completul de cinci iese la pensie la 1 iunie (decretul se semneaza de presedinte ) Ce se intimpla daca CCR admite sesizarea lui Iordache si dispune (chiar daca verdictul este dat pe 27 mai ) pentru trecut, anularea completurilor de 3 (s-a mai dat o decizie retroactiva).Va pun aceste intrebari ca sa intelegem ca orice este posibil si raminerea in pronuntare nu inseamna nimic in acest moment . Poate imi raspunde cineva daca crede ca are vreun raspuns precis.

 37. Pronuntarea aproape intodeauna se da la o data ulterioara incheierii sedintei. Judecatorii trebuie sa analizeze declaratiile si pledoariile de la ultimul termen (adica azi).

  De asemenea se mai evalueaza toate dovezile si declaratiile, se mai parcurge dosarul de zeci de bibliorafturi, acum ca e incheiat.

  Trebuie incadrate toate acuzatiile conform legii si evaluat daca dovezile sustin acuzatiile, care e gravitatea faptelor si pedeapsa alocata conform legii. Aproape niciodata nu se delibereaza pe loc intr-un dosar complicat, mai ales ca inculpatul nu si-a recunoscut vina.

 38. 16:47

  1. La proces se prezintă alt procuror.
  2. DNA a anulat execpțiile de neconstituționalitate ce prelungeau termenul de prescripție.
  3. Avocatul apărării invocă prescrierea termenului.

 39. „16.43 – Probabilele bâlbe, exprimări nefericite, v-aș ruga să le ignorati și să le puneți pe seama faptului că vorbesc după program. (Sala râde)”

  Uitasem ca intimplarea se intimpla in Romania, tara cu cei mai harnici oameni (Gigi rade)

 40. Marduk la cum gandesti tu, cu siguranta ai fost abuzat in copilarie. Oameni buni,lasati-l in plm sa vb singur si da-tii ignore. Din cauza unor damblagiti ca tine,suntem asa cum suntem.

 41. 187000 vizualizări în 3 ore. Bravo G4. Asta înseamnă să faceți presa de calitate. In alta ordine de idei….hai cu executare :)) .muie PSD ciuma a acestei țări.

 42. Joc de glezne pentru a albi un hot recunoscut in toata Europa
  Urmeaza CCR sa komita MAREA TICALOSIE – coruptii din CCR sunt in stare de orice

 43. Cei din haita de manipulatori mercenari angajati de Voiculescu au fetele cazute de teama ca Dragnea ar putea fi condamnat.

 44. Asteptam cu interes pledoaria celui de-al 10-lea avocat al dl. Dragnea.

  • Gand la gand….

  • Se prescrie de tot numai cu pleadoariile avocatilor.

   Ceva imi place in Romania, cu cit furi mai mult cu atit ai sanse sa ramai cu banii si fata curata.
   Fura putin sau fluiera in biserica ca ajungi la zdup fara multe pledoarii ..

 45. Ce jeg e si (in)justitia asta.. pt muritori, gata cu executare, din primul an.. La muiepsd si altii ca ei, dureaza ani de zile.. pana se prescriu faptele, se pensioneaza judecatori, mor martori etc..
  Clasa politica la noi are propria (in)JUSTITIE, iar noi prostii platim pt ea.

 46. Dragnea îți doresc La multi ani CU EXECUTARE și la toți ai tăi.

 47. Cam asa e in tzara romaneasca – pentru unii muma si pentru altii ciuma!
  Oricum ar fi si orice verdict se va da Livache iese din viata asa cum nu isi dorea…ca un prost!

 48. Ce comparatie reusita a facut martora Chera: „Dragnea era un fel de Dumnezeu”. Si cum sa nu aiba dreptate cand stim ca toti, de la conducatorul celei mai mici institutii publice si pana la cei din institutiile centrale, fara exceptii, se comporta de parca ar fi stapani, adevarati „dumnezei” si nu functionari ai statului platiti din bani publici. Daca Dragnea e indignat, fiindca a cazut de prost, pai are si de ce! Probabil ca nu-i unul dintre cei de mai sus care sa nu fi procedat vreodata in acelasi mod, angajand neveste, copii, alti cunoscuti, persoane impuse „de sus” pe posturi bine platite in institutiile „lor” fara ca acestia sa presteze de fapt vreo munca pentru banii primiti. Biroul acela e al doamnei „expert”…, sotia domnului …, fost ministru…si actual…Biroul sta gol de luni de zile dar placuta de pe usa si numele de pe statul de plata spune altceva…

 49. Dragnea sa zica merci daca e bagat doar la beci. Pentru cat rau a facut Romaniei, merita o pedeapsa mult mai aspra. O tara intreaga e la mana unui oligogfren.

 50. telenovela SantaBarbara era o istorie scurta cit ai zice peste, judecata lui Dragnea dureaza mai mult, principalu e sa se termina pina vom iesi la pensie. totul in lumea aceasta e schimbator in afara de dosarul lui dragnea, totul are o limita numai nu dosarul kgbistului

 51. Probabil o să ofere sentința finală astăzi. Va fi achitat. Toți ochii vor fi pe revenirea în țară a lui Mazăre, achitarea urmând să se dea în jurul orelor 20-21.

 52. Întreaga națiune nu cere nimic domnilor judecători cate a-ți instrumentat acest caz decât să se dea sentința cea dreaptă pe care o știe toată lumea , e vinovat până la dz-eu știți și dv-str , nu vă fie frică poporul e cu dvstre. În numele națiuni române faceti dreptate .MULȚUMIM!!

 53. Dificil de găsit avion de închiriat spre Costa Rica in doar 6 zile..

 54. Brreaking news!
  Acum vă este suficient de clar că sentința de condamnare cu executare stă în…ștampila noastră pe 26 Mai?
  PS. Să nu prind vreun absent nemotivat pentru că nu știți de ce sunt în stare și să nu vă aud pe urmă că nu v-am avertizat !

 55. Are timp sa isi faca bagajele…….:)

 56. Așteaptă să vadă ce zicem noi la vot. Dacă PSD sta prost la europarlamentare , bye-bye livache!

  • Si eu m-am gandit la treaba asta, ca si ccr si ICCJ vor lasa poporul suveran sa-l condamne intai la vot, si pe el si psd-alde, si-apoi a doua zi, cumatrul isi afla sentinta, aceeasi ca la fond, mai mare, cum a cerut DNA sau mai mica.

 57. Îmi pare rău de celelalte parti acuzate in proces, dar asta ți se întâmpla când mănânci in același troacă cu porcii si ești complice…
  # muie Dragnea=PSD=GIO(Grup Infracțional Organizat)

 58. La multi ani, Dragnea! La multi ani de carcera!

 59. Durata lungă a acestui proces a dat țara în urmă cu zece ani deși eram deja destul de în urmă. Mai rău am pierdut sume colosale din banii europeni și toate ca toate am acumulat datorii și mai colosale.
  Mulțumim tuturor celor implicati în acest proces pentru mizeria în care suntem implicați și mai ales pentru mizeria ce urmează.

 60. Număr cititori unici articol cu același temă procesul lui Dragnea…ora 20
  G4M vs HN cele mai tari site-uri de știri on line
  310000 : 112800

  Oare la WCnews cați au călcat in căcat ?

 61. Inca un motiv sa iesim massiv la VOT !!!!!
  SANTEM IN PLINA DICTATURA !!!! VAI DE TARA ASTA NENOROCITA !!!

 62. sper sa savurez 2 editoriale cu cafeaua de dimineata
  stiti voi
  ps: fmm cu sentinte dupa fente, la date convenabile, eventual amanate dupa operatia lui PestePrajit
  #nimic

 63. Sa speram ca nu degeaba a fost termenul final si nu degeaba au hotarat ca sentinta se va da pe 27 mai (adica neamanand pana dupa 1 iunie-cand o judecatoare iese la pensie si atunci s-ar relua de la zero ). Semnalul ar trebui sa fie ca va fi condamnat , asta daca mai exista respect pt lege, pentru independenta justitiei , practic respectul de sine al judecatorilor ! Daca va fi achitat , atunci justitia din Ro e o carpa la picioarele luii dragnea .

 64. Sper că inculpații au interdicție să părăsească țara.

 65. Corect vai de mama ei de tara
  Populimea isi are viitorul apropiat si viitorul mai indepartat in mana , sa vedem ce face ..
  Isi merita soarta oricare va fie ea ..

  Cumva, nu stiu de ce, o sa simt o placere, vinovata, daca idiotii nu ies la vot nici acum.

  • E, na, auzi ce prostii ne spui, ”o sa simti o placere”, pentru ca esti postac psdist, fostul ”gogu”, de-aia!

  • Cum de tia-i dat seama ca sunt fostul Gogu, intitia feminina ?
   De cite ori sa iti zic, bitch, ca nu sunt PSDist ?

 66. 1. Judecatorii puteau lua in calcul demersurile ( a se citi „tertipurile”) avocatilor sau puteau amana pronuntarea asemeni CCR-ului. N-au facut-o si asta e semn rau pt dracnea…
  2. O justitie care, de teama infractorului pe care il judeca, asteapta sa vada mai intai ce decid masele la urne si abia apoi apoi da sentinta, este o justitie timorata. Aici a ajuns Romania.

 67. Recomandăm PSD-ului să-l plătească pe Nicu Guță să compună o melodie până luni dupa-amiază, ceva cu „dușmanii” și cu „n-am vrut să ies ca prostu’, dar m-a lăsat norocu’ ” !

  PS. Să vorbească careva la Athenee Palace la Recepție să li se transmită celor 4 asasini să stea liniștiți până luni seara pentru că e posibil să se rezolve problema pe cale legală…!

 68. Verdictul nu poate fi decat unul. Vinovati. Degeaba incearca inculpatii sa se dezvinovateasca. Toti stiau ce se intampla acolo. Si nu numai acolo. Functiile sunt ocupate prin numire de la partid si nu prin concurs. Nu poti motiva ca nu cunosti tot ce se intampla in unitate. Nu sunt mii de angajati, se cunosc si se stie despre fiecare pe ce filiere au ajuns acolo.
  Au fost sedinte de-a lungul timpului, cum sa nu observi ca cineva lipseste. Atunci ce manager esti? De doi lei. Si calitatea managerului si scuzele. De ce tineai sedinte? Ca au fost destule.
  Nu stiau ca respectivele nu vin la munca dar stiau sa trimita angajatii la vot. Ii puneau sa vina cu stampila pusa pe cartea de identitate. Le-au verificat si pe cele doua?
  Asta se intampla cand politica intra peste tot. Imbecilii si obedientii ajung in posturi de conducere.
  Sa spuna fiecare cate concursuri a dat pana a ajuns in functia respectiva. Si ce l.a recomandat.
  Zero, nimic.
  De aceea au tacut, au tinut cu dintii de niste posturi ocupate abuziv , pana la urma urmei.
  Ar trebui pedepse mai mari pentru persoanele implicate.
  Nu vreau sa cred ca judecatorii sunt naivi. Toti sunt vinovati. Chiar pentru mai multe, nu numai pentru faptele din dosarul de fata.

 69. Doamne ajuta la multă pușcărie pentru Dragnea! Așa am ști și noi, muritorii de rând, ca nimeni nu e mai presus de lege și micul dictator ar avea timp sa reflecteze la magariile pe care le-a făcut!

 70. In sfârșit?! Primul băț băgat la roată!! Să vedem dacă se’ntoarce!! Doamne ajută!! Deși dimineață m-am cam îndoit …..

 71. Pronunțare in 27? Atunci o să vedem cine i-a săpat groapa!! Ai lui ,sau ceilalți? Hm, știm că și el normal, că doar nu e înger sau mai presus de lege…… să scăpăm de ciumatul ăsta ,în sfârșit ….. Sper că nu face schimb de locație cu Mazăre!

 72. Sa votati johanis sa va i-a iarasi 25% din „salar” .Ati uitat ? ??

  • Alo, @Marduk, Poliția Gramaticală !
   Te rog să-ți faci datoria și să-l duci pe dânsul la secție! E doar unul de-al tău….

 73. Mă uitai in seara asta un pic la Be1Tv, mă scuzați, și-o văzui pe-o PeSeDistă moldoveancă cu gâtul gros și eșarfă, mare (in)formatoare de opinii westice, cum își revărsa ofticarea, nostalgiile de pe vremuri de mult apuse, pe atitudinea actuală a societatii civile, a dreptului de a protesta împotriva politicienilor corupți, a dictaturii in numele democrației…
  Rușinică madam ! Ti-e dor de Iliescu ? Îți pare rău că PSD-ul se duce la fund odată cu Dragnea?

  Fă-ti un update, ai rămas prinsă in demagogii ieftine … 😉

  Parcă ai fi @emil , bagi zâzanie …

 74. Ce lasi bine platiti astia din Justitie
  Asteapta sa votam noi pe 26 mai Dragnea la puscarie si de abia atunci il condamna si ei.
  In fine. Ce slugoi peste tot.
  Noi romanii care am mai ramas liberi iesim sa dam cu votul in PSD si in Dragnea pana sangereaza se usuca si pica

 75. Fusei pe la lidl si luai un produs nou, sampanie veritabila din Franta, deci Liviule „La multi ani!”

  #sieuvotez #farapenali

 76. Cred că ultima dorință a lui Dragnea înainte de condamnare a fost să intre Mazăre primul.

 77. Mazare si Dinti Cariati o sa fie miresele inchisorii. L-au adus pe Mazare sa ii tina de urat lu nensu Escobar cat o sa stea la mititica. Cu Dragnea la mititica, sefa este Viorica!

 78. Atatea vaicareli si scuze, care mai de care mai penibile.

  Toti cei implicati ar trebui sa ia cu executare, iar Dragnea minimum 5 ani!
  O adunatura de paviani care au tolerat si musamalizat un caz de-a dreptul oribil din toate pdv, doar pt a-i face pe plac maimutoiului sef.
  7 ani de zile cele doua maimute au lasat de izbeliste niste amarati de copii, furand luna de luna banii orasului.
  Iar ceea ce este si mai abject, au tinut ocupate cele doua posturi atata amar de vreme, pt ca organigrama nu permitea angajarea altor doua persoane care sa faca intr-adevar treaba pt care erau platite cele doua ticaloase.
  Acum smiorcaie de sar camasile pe ele, dar cat de ticalos trebuie sa fii ca, ani de zile, sa te complaci intr-o astfel de situatie!?

  Niste gunoaie!

 79. Orice va supărat vă asigur că există un element care e chiar mai grav care mulţi nu l-au observat: „DUPĂ ÎNCHIDEREA UNUI ORAŞ MAI RĂMÂNE DOAR ÎNCHIDEREA ROMÂNIEI PENTRU CĂ ASTFEL NU VA PUTEA DRAGNEA SĂ FIE PLĂCUT”…….acuma există cineva ca să mă contrazică că nu o să întâmple ce tocmai am spus în cazul că Dragnea va ajunge stăpân absolut în România?
  Există 2 variante de rezolvare a problemelor de genul ăsta:
  —————————-
  – Varianta cea mai uşoară fără pierderi colaterale decât a celor care au riscat şi acela e să MERGEŢI LA VOT!
  – Varianta care pe care iar la sfârşitul zilei se va vedea cine e la bal sau la spital.
  —————————-
  Alegerea e a voastră românilor că povestea asta nu are variante de mijloc pentru că o parte e prea dementă aşa că în orice etapă va fi va face ca partea ailaltă să se răscoale.
  Asta nu e o poveste între două raţiuni şi e o poveste între raţiune şi demenţă CU UN SFÂRŞIT PREVIZIBIL ÎN TOATE VARIANTELE!
  —————————-
  Nu vă mai tot plângeţi pentru cei din justiţie că dacă Dragnea câştigă alegerile ghici ce ar fi păţit ăia dacă ar fi dat o sentinţă împotriva lui Dragnea?….AŢI UITAT CĂ AU CREAT O INSTITUIE CARE SĂ EXECUTE MAGISTRAŢI?
  Era singura variantă de compromis pentru toată lumea şi aicea nu e vorba de DRAGNEA şi de JUSTIŢIE şi de voi ROMÂNILOR pentru că la ultimele alegeri nu părea că vă interesează de justiţie pentru că nu aţi fost la alegeri dar văd că aveţi aşteptări mari din partea altora AŞA CĂ DACĂ VĂ INTERESEAZĂ JUSTIŢIA IA DEMONSTRAŢI LA ALEGERI ASTFEL CE AR FI VRUT SĂ FACĂ ŞI ĂŞTIA DACĂ CÂŞTIGĂ DRAGNEA, SĂ SE BATĂ SINGURI CU EI?
  E simplu măi românilor „câştigă Dragnea închide ţara, pierde Dragnea îl închide pe el”….ASTEA SUNT VARIANTELE AŞA CĂ ALEGEŢI!

  • Perfect sintetizat, bravo! Subscriu intrutotul, si mai clar de-asa nici nu are cum sa fie, e care pe care, noi pe draknea cu votul din 26 mai, sau ne fac ei psd-draknea-alde-udmr, de nu mai stim nici cum ne cheama! Azi avem AMR 4 si maine AMR 3!

 80. Va las aici indemnul lui Tudor Arghezi : ”Ia-l pe ciocoi si da-l pe razatoarea” din 26 mai, moment mai bun ca asta nu vom mai avea nici intr-o suta de ani!

 81. Justitia in mare parte nu exista,nu are coloana cand e vorba de pestii mari! Daca e vreun gainar atunci justitia actioneaza foarte prompt ,condamnare 2-3 ani .GATA.
  Multa,multa coruptie e in justitie! Asta e parerea mea!

 82. Sper că motivarea sentinței va fi gata înainte de ieșirea unui judecător la pensie.
  Viitorul românilor depinde de asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.