G4Media.ro

BREAKING Amânare în dosarul lui Dragnea pentru 20 mai după ce DNA…

BREAKING Amânare în dosarul lui Dragnea pentru 20 mai după ce DNA a ridicat două excepții de neconstituționalitate. Instanța le-a dat avocaților 35 de zile pentru pregătirea apărării

Judecătorii din dosarul lui Liviu Dragnea au stabilit luni un nou termen pentru 20 mai. Motivul amânării cu 35 de zile? Procurorul DNA de ședință, Raluca Mirică, a cerut completului să sesizeze CCR cu două excepții de neconstituționalitate, iar instanța a decis să le acorde avocaților apărării timp să își pregătească strategia de apărare după sesizările ridicate de DNA.

DNA a ridicat două excepții de neconstituționalitate, una pentru Articolul 174 din Codul Penal și a doua pe art 29 din legea 78/2000, articolul privind completurile specializate pe corupție. Avocații inculpaților au cerut termen pentru a lua la cunoștință cererile DNA.

În timpul termenului de luni, și avocații inculpaților au cerut amânarea pentru a aștepta decizia CCR pe sesizarea lui Florin Iordache privind nelegalitatea completurilor de 3 judecători.

De notat că la 1 iunie Luciana Mera, judecătoare care face parte din complet, se pensionează, ceea ce ar putea duce la o reluare a procesului de la început, în funcție de decizia completului.

Reamintim că azi, de la ora 11.00, a avut loc un nou termen la Înalta Curte în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman. La sediul Curții Supreme de pe Strada Batiștei din București au fost prezenți atât protestatari anti-Dragnea, cât și susținători ai acestuia.

În timpul audierii, Liviu Dragnea s-a declarat nevinovat și a spus că acesta este ”un dosar politic”.

(Foto sus: InquamPhotos / Octav Ganea).

Principalele momente ale zilei de la Curtea Supremă

Ora 15.21: Liviu Dragnea a ieșit din sediul Înaltei Curți și a refuzat să dea declarații. El este înconjurat de jandarmi. Șeful PSD e pe rând huiduit și aclamat de cele două tabere aflate lângă Înalta Curte

Ora 15.19: Suporterii PSD de afară scandează ”Dragnea președinte!”.

BREAKING Ora 15.17: Completul de judecători a decis amânarea și un nou termen pe 20 mai, ora 11.00 pentru ca avocații sa-și pregătească apărarea cu privire la cererile procurorului DNA de sesizare a CCR. Pe 20 mai, instanța va decide dacă admite ridicarea celor două excepții la CCCR.

DNA a cerut sesizarea CCR după ce avocatul Marian Nazat a cerut instanței să constate că pentru anumite infracțiuni s-a împlinit termenul de prescriere a faptei.

Reamintim că DNA a ridicat două excepții de neconstituționalitate, una pentru Articolul 174 din Codul Penal și a doua pe art 29 din legea 78/2000, articolul privind completurile specializate pe corupție. Avocații inculpaților cer termen pentru a lua la cunoștință cererile DNA.

Ora 15.16: Completul de judecători a revenit în sală

Ora 15.11: În boxa acuzaților s-au așezat ziariștii. Toată lumea așteaptă decizia judecătorilor, care deliberează asupra cererii de amânare

Ora 15.04: Liviu Dragnea mănâncă iar covrigi în sală și discută cu avocatul Marian Nazat

Ora 15.00: Liviu Dragnea a rămas pe bancă în timpul deliberărilor. Geamurile sălii au fost deschise pentru că e foarte cald. De afară se aud vuvuzele și strigăte

Ora 14.59: Judecătoarele au anunțat o scurtă pauză pentru deliberare pe cererea de amânare depusă de avocați

Ora 14.58: Avocații cer procurorului DNA să-și ceară scuze pentru acuzele de tergiversare

Ora 14.54: Procurorul de ședință DNA anunță că are rezerve că decizia CCR are influență în acest proces și acuză avocații că vor să tergiverseze procesul. DNA se opune cererilor de amânare. Parlamentul se află în conflict cu el însuși. Decizia CCR nu are legătura cu prezenta cauză. Cele două excepții ridicate doar Dragnea si Alesu nu și de ceilalți inculpați. Inculpații pot sa si pregătească apărarea în 30 min. Se încearcă tergiversarea cazului având în vedere ca un membru al completului urmează sa se pensioneze.

Ora 14.53: Judecătoarele din complet se consultă pe cererile procurorilor și avocaților

Ora 14.49: DNA ridică două excepții de neconstituționalitate, una pentru Articolul 174 din Codul Penal și a douape art 29 din legea 78/2000, articolul privind completurile specializate pe corupție. Avocații inculpaților cer termen pentru a lua la cunoștință cererile DNA

Ora 14.44: Avocatul Toni Neacșu, care o reprezintă pe Olguța Șefu, a cerut instanței o amânare pentru a lăsa CCR să se pronunțe pe sesizarea lui Florin Iordache. ”Acesta problema a apărut ulterior termenului de data trecuta. Considerăm că este normal sa se aștepte soluționarea acelui conflict. ICCJ este acolo parte. Practica instanței supreme este de respingere a acestor excepții. Dacă instanța se pronunță mai are aparenta de imparțialitate? Dacă rămâne în pronunțare nu mai are nicio cale de atac. Cer sa amanați cauza eventual și pentru alte motive”. ”

Reamintim că Iordache a cerut CCR să constate că toate completurile de 3 judecători de la Înalta Curte au fost ilegal constituite în ultimii ani.

Ora 14.43: Instanța a zis că pe 18 martie DNA a cerut schimbarea încadrării juridice pentru trei inculpați din infracțiune simplă în forma continuată. Instanța nu a precizat numele celor trei inculpați. Avocatul Marian Nazat a cerut ca instanța să se pronunțe public, pentru că dacă respinge, avocații vor cere încetarea procesului penal pentru ca a intervenit prescripția; dacă instanța admite, să ii lase sa -și facă apărări ca e alta acuzație

Ora 14.36: Urmează un supliment de declarație din partea inculpatei Olguța Șefu

Ora 14.33: Dragnea și-a încheiat depoziția: Vreau sa fac câteva comentarii cu privire la motivare, la faptele care mi se imputa. După ce am citit motivarea am văzut ca mi se impută ca am instigat-o pe Alesu în 2008. Dacă o să fiu condamnat aș vrea să știu pentru ce. Nu am înțeles legătura dintre fascism și procesul meu. Afirm că sunt nevinovat. Vă asigur că nu am știut că cele două doamne nu merg la serviciu. Am considerat și consider că este un dosar politic. Timpul va confirma aceste aspecte.

Ora 14.29: Avocatul Marian Nazat: soții Botorogeanu erau oamenii dvs?

Dragnea: Nu aveam astfel de relații cu ei, fosta soție nici nu îi cunoștea

Ora 14.27: Încep întrebările avocaților:

Dragnea: Nu știu dacă era nevoie de cele două femei la sediul PSD.
Avocat Dragnea: La Direcție se făceau numiri politice în funcții de conducere?
Dragnea: Nu puteau fi politice, deoarece se organizau concursuri la București și comisiile se făceau de către funcționari publici.

Ora 14.25: Procuror: O cunoștea Dragnea pe inculpata Marica Valentina in 2007/2012?
Dragnea: Nu pot sa afirm cu siguranță ca am cunoscut-o. Am cunoscut o in legatura cu acest proces. Am vazut in motivare ca ii desfiintez postul doamnei Marica Valentina Mirela daca nu isi retrage o actiune in instanta impotriva CJ, asa cum se afirma in motivarea de la fond

Procuror: Daca stie din cine era comitetul director de la Protectia Copilului
Dragnea: Nu stiu. Stiu ca era condus de secretarul judetului

Procuror: E adevarat ca in comitet era si 3 consilieri judeteni numiti de seful CJ?

Dragnea: Nu stiu, trebuie sa verific, eu nu am incredere in ce spune DNA. Eu nu raspund direct la DNA, raspund la intrebarile dvs. E o intrebare tipic DNA

Ora 14.24: Incep intrebarile procuroarei.
Le-a perceput pe cele doua ca fiind voluntari?
Instanta respinge intrebarea

Stie Dragnea ca Botorogeanu a fost angajata la Tel Drum?
Se respinge

Ora 14.16: Moment amuzant:

Judecatoare: Cele doua erau membre de partid?
Dragnea: Sper ca erau
(Rasete in sala)

Ora 14.14: Dragnea: Nu stiu de ce veneau Stoica si Botorogeanu la partid. Cand erau la sedinte nu pot sa stiu de ce veneau sau ce făceau acolo.

Ora 14.09: Pe fundal se aude ”DNA să vină să vă ia!”

Ora 14.02: Dragnea către judecători: Lasati-ma sa va explic cum functiona organizatia de partid: Nu aveam asa o mare activitate la PSD Teleorman, eram in opozitie. Veneau primari, veneau si tineri, si alti membri si voluntari. Ne întâlneam de două ori pe luna in BPJ. Veneau cei alesi in Birou. Mai veneau si unii primari, dar si voluntari. Le vedeam si pe aceste două doamne acolo, întâlnirile se țineau în afara orelor de lucru. Sâmbătă sau seara se țineau ședințele.
Judecător: Stiti daca desfășurau activități acolo?
Rasp: Eu nu eram șomer, munceam până noaptea târziu. Nu întrebam de voluntari. Nu am avut niciodata angajati la partid. În afara de participarea la aceste întâlniri nu mai mergeam la sediu pentru că nu aveam de ce. Pe Stoica si Botorogeanu le-am văzut. La unele sedinte erau prezente, la altele nu. La PSD Teleorman nu erau angajati sau secretara. Fiind în opoziție, cam bătea vântul prin sediile PSD. Oamenii erau foarte speriați atunci de Basescu.

Ora 14.01: Dialog Dragnea – judecător:

Dragnea: Nu am coordonat activitatea acestei direcții. Nu se află în subordinea mea, ci a Consiliului Județean, potrivit legii. Atributiile de coordonare le aveau colegiul director si secretarul județului. El era președintele colegiului director. Aceste aspecte erau prevăzute de dispozițiile legale. Niciun presedinte de CJ nu mergea sa controleze instituțiile din subordinea CJ. Atributiile de sancționare era a conducerii Direcției. Direcția se află în subordinea CJ. Directorul directiei era sub autoritatea CJ.

Judecător: Ati discutat cu Stoica sau Botorogeanu sa se angajeze la acesta direcție?
Dragnea: Nu am avut nicio discuție pe aceasta tema, prin care sa le spun sa se angajeze la direcția județeană iar în fapt sa lucreze la PSD. Nici nu am cerut cuiva sa le angajeze.

Judecător: Ati vorbit cu Alesu Floarea despre cele două inculpați?
Dragnea: Nu am avut asemenea discutii despre cele doua angajate.

Judecător: Este adevarat ca in 2008 Alesu a venit la dvs sa discute despre cele două?
Dragnea: Categoric nu. Nici în 2009.

Ora 13.58: Adica eu sa le spun lui Stoica si Botorogeanu sa se angajeze la directia respective si in fapt sa lucreze la PSD. Nici nu am cerut cuiva sa le angajeze. Nu am avut discutii cu Alesu Floarea despre situatia celor două, nici cu alti angajati. Nu este adevarat ca in 2008 Alesu Floarea a venit la mine sa discute despre cele două, nici in 2009

Ora 13.54: Dragnea: Nici un presedinte de Consiliu judetean nu mergea sa controleze institutiile din subordinea CJ. Sanctiunile le dadeau conducerile executive ale directiei respective. Nu am avut nici un fel de discutie pe aceasta tema

Ora 13.48: Liviu Dragnea: Sunt total nevinovat. Nu am avut cunostinta de faptul ca Botorogeanu si Stoica nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus vreodata ca ele nu se prezinta la serviciu. Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra nimănui pentru a le menține pe cele două în functie.

Ora 13.46: Începe audierea lui Liviu Dragnea. Olguța Șefu a terminat.

Ora 13.35: În sală au venit și Răzvan Savaliuc (Luju.ro) și Floriana Jucan (QMagazine). Ambele publicații au susținut puternic în ultimii ani tezele privind existența presupuselor abuzuri în justiție și a ”statului paralel”. În sală e și avocatul Dan Chitic

Ora 13.34: Procuror DNA: Putea sa se sesizeze din oficiu daca observa ca o persoana nu se prezenta la munca? Olguța Șefu: DACA AS FI aflat, probabil as fi sesizat directorul general si as fi avut o discuție cu el.

Ora 13.32: Jandarmeria anunță că a amendat trei bărbați cu câte 200 de lei în urma evenimentelor de la Înalta Curte: ”Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 36 de ani, au fost sancționați cu câte 200 de lei fiecare, în conformitate cu art. 24, din Legea 61/1991, pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal”.

Ora 13.30: Procuror DNA: Cum va explicați că în referatele semnate erau menționate activități ale persoanelor sub 18 ani? Olguța Șefu: Nu aveam informații foarte clare. Eu auzisem ca Botorogeanu lucrat de si la centre de copii.

Ora 13.22: Liviu Dragnea a ieșit din sala de judecată și a coborât la parter

Ora 13.12: Au început întrebările procurorului pentru Olguța Șefu. A intrebat daca i-a intocmit fisa de post lui Botorogeanu, Olguța Șefu a răspuns afirmativ. ”Fisa de post privind pe Botorogeanu Adriana a fost adusa de Balaban, seful centrului”, a spus ea.

Ora 13.06: Olguța Șefu își continuă depoziția: ”Nu-mi amintesc când mi-a fost adus la cunoștință raportul de evaluare pentru Adriana Botorogeanu. Eu semnam sute astfel de rapoarte. Semnătura mea nu era hotărâtoare, deși este pe raportul acesteia. Este posibil sa fi semnat ca primarul. Organigrama era stabilită de directorul general, care nu m-a consultat niciodata. Atunci era dna Alesu Floarea director general. Nu au mai fost alte situații în cadrul Direcției de centre care sa nu funcționeze”.

Ora 13.02: În sala de judecată se aude de afară ”PSD, ciuma roșie!”

Ora 12.57: Olguta Șefu și-a continuat depoziția: ”Cand eram sesizată de sefii de centre, sesizăm biroul executiv al Centrului si se dădeau sancțiuni. Am făcut asta de câteva ori. Eventual făceam propuneri pentru Comisia pentru efectuarea cercetărilor disciplinare. Nu am discutat cu nimeni despre Botorogeanu, deci nici cu Floarea Alesu. Nici cu inculpatul Balaban. Nu mi aduc aminte când mi a fost adus la cunoștință raportul de evaluare pt Adriana Botorogeanu. Eu semnam sute astfel de rapoarte. Semnătura mea nu era hotărâtoare, deși este pe raportul acesteia. Este posibil sa fi semnat ca primarul”.

Ora 12.54: A fost si un incident procedural la solutionarea cererii de recuzare. Astfel, judecatoarea Leontina Șerban din completul care trebuia sa solutioneze recuzarea a formulat cerere de abținere, dar cererea sa a fost respinsă. În cele din urmă, completul a respins și cererea de recuzare a judecătoarei Sorina Enceanu.

Ora 12.53: Ședința de judecată e condusă de magistratul Alexandra Rus

Ora 12.50: Olguta Sefu (condamnată la 3 ani de închisoare în primă instanță) își menține declarațiile. ”Între 2012 – 2013 eram director general adjunct în cadrul DGASP Teleorman. Aveam 18 centre teritoriale în subordine. Aveam în subordine 390 de salariați în mod direct și indirect. Inclusiv sefi de centre. In sediul central erau în jur de 100 de salariați. Am aflat după ce a venit DNA ca Botorogeanu (Adriana Botorogeanu, una dintre angajatele fictive – n.red.) a lucrat la un centru teritorial unde nu era sediu si nici activitate. De asta nu am acordat atenție acestui centru, pentru că nu avea beneficiari”, a spus ea în fața instanței.

Ora 12.45: Dragnea sta pe banca langa avocatul Tonel Pop, cel are apare pe lista finanțările PSD cu 1.034.000 de lei, lista prezentată de deputatul PNL Florin Roman

Ora 12.44: Procesul s-a reluat cu mărturia Olguței Șefu, fosta directoare executivă la Direcția pentru Protecția Copilului din Teleorman. Olguța Șefu a spus că își menține depozițiile de până acum

Ora 12.43: A fost respinsă recuzarea judecătoarei Sorina Enceanu, procesul a început. Chiar avocații lui Liviu Dragnea ceruseră recuzarea judecătoarei pe motiv că în presă a apărut un articol în care soțul acesteia era prezentat drept simpatizant PSD

Ora 12.29: În sala de judecată se aude de afară scandarea ”Dragnea la bulău!”. În sală, o avocată se ceartă cu o doamnă. ”Cei de afara au autorizatie?”, intreaba avocata. ”Dar pesedistii au autorizatie?” spune doamna.

Ora 12.27: Schimb de replici între Dragnea și Mălin Bot. Dragnea i-a zis lui Bot ”Dvs la ce institutie lucrati, la Securila TV?”. Și a intrebat retoric ”Credeti ca e normal ce se intampla? Jandarmeria are ceva de spus? Putem sa iesim noi si sa ramana ei”.

Ora 12.21: Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, e și el la Curtea Supremă și s-a așezat lângă Liviu Dragnea, cu care a discutat câteva momente. Mazăre e la Înalta Curte în dosarul legat de construirea cartierului de locuințe sociale din Constanța

Ora 12.19: În fața Curții Supreme continuă vociferările între protestatari și susținătorii lui Dragnea

Ora 12.15: În sala de judecată a intra și Mălin Bot, care stă foarte aproape de Liviu Dragnea. Sala Secțiilor Unite e plină. În sală e prezent și bodyguard-ul lui Liviu Dragnea, cel care l-a însoțit și la precedentele termene de la Curtea Supremă

Ora 12.14: Liviu Dragnea mănâncă covrigi aduși de avocata Flavia Teodosiu

Ora 12.14: Un grefier a anunțat că pauza se prelungește, pentru că un magistrat care trebuie să soluționeze recuzarea e în alt proces

Ora 12.12: Ședința e încă suspendată până când președintele completului, Rodica Popa, va anunța rezultatul deliberării pe cererea de recuzare. Dragnea sta în al doilea rând al sălii de judecată, flancat de avocații Toni Neacșu si Marian Nazat

Ora 11.37: Cei cinci magistrați care îl judecă pe Liviu Dragnea sunt: Luciana Mera, Tatian Rog, Simona Daniela Encean, Alexandra Iuliana Rus şi Rodica Aida Popa.

Ora 11.30: Instanța a suspendat ședința timp de jumătate de oră pentru a decide dacă acceptă recuzarea unui dintre judecători, cerută de avocații lui Dragnea. Motivul? În presă a apărut un articol potrivit căruia soțul unei judecătoare e susținător PSD. E vorba despre soțul judecătoarei Simona Encean, despre care Newsweek a scris că ”e fan înfocat PSD pe Facebook”

Ora 11.22: Completul a ajuns în sala de judecată, urmează să decidă dacă acceptă cererea avocaților pentru un nou termen

Ora 11.18: Spiritele s-au calmat după ce Dragnea a intrat în sediul Curții Supreme. Între susținătorii PSD și protestatari au avut loc îmbrânceli, iar ziariștii de la fața locului i-au acuzat pe jandarmi că i-au îmbrâncit fără motiv

Ora 10.59: PSD-iștii prezenți la fața locului îi huiduie pe câțiva dintre reporterii televiziunilor care transmit de la fața locului

Ora 10.57: Susținătorii lui Dragnea scandează ”PSD!” și poartă pancarte pe care scrie ”Nu vrem procese politice”

Ora 10.53: Dragnea a fost escortat de jandarmi care i-au făcut loc printre oamenii care se înghesuiau în jurul său. Jandarmii i-au îmbrâncit atât pe oamenii de la fața locului, cât și pe reporterii care transmit de la fața locului. Dragnea e îmbrăcat într-un sacou bleu cu cămașă albă, fără cravată.

Ora 10.51: Dragnea a ajuns la Curtea Supremă. El a intrat cu greu în clădire prin șirul de oameni prezenți la proces care au strigat lozinci împotriva sa, dar și pro-PSD

Ora 10.46: Între susținătorii lui Dragnea și protestatari au avut loc câteva schimburi de replici peste capul jandarmilor, aflați în număr mare la fața locului

Ora 10.40: Imagini VIDEO de la Curtea Supremă, cu susținătorii lui Dragnea, dar și protestatarii anti-Dragnea

Ora 10.33: Peste o sută de susținători, dar și câteva zeci de protestatari sunt la fața locului, masați pe străduțele din jurul Curți Supreme

Ora 10.00: Jandarmii au încercat să instaleze garduri de protecție, dar, după insistențele protestatarilor, le-au înlăturat

Context:

După o serie de amânări cauzate de tertipurile la care a apelat Liviu Dragnea pentru a împinge la maximum ziua deciziei finale, termenul din 15 aprilie ar putea fi ultimul din lungul proces în care liderul PSD a primit în iunie anul trecut o condamnare de 3 ani de închisoare cu executare.

Folosindu-se din plin de poziția sa de putere și antrenând în scopul conservării propriei libertăți instituții fundamentale ale statului, de la Parlament, Guvern și Curtea Constituțională, Liviu Dragnea pare că și-a epuizat aproape toate mijloacele prin care a împins la maximum hotărârea definitivă a instanței supreme.

Liderul PSD a mizat săptămâna trecută pe o decizie favorabilă din partea Curții Constituționale în speța completurilor de 3 judecători de la ÎCCJ, care i-ar fi șters condamnarea de anul trecut. După două ședințe succesive tensionate, miercuri și joi, judecătorii constituționali au preferat să amâne însă o decizie, stabilind un nou termen pentru dezbateri în ziua de vineri, 19 aprilie.

După ce Guvernul Dăncilă a refuzat să dea OUG pe modificarea Codurilor în beneficiul liderului PSD, Liviu Dragnea a schimbat strategia prin care încearcă să evite o eventuală condamnare în dosarul angajărilor fictive, au declarat surse politice convergente pentru G4Media.ro. Potrivit acestora, Dragnea mizează acum totul pe decizia CCR asupra sesizării privind legalitatea constituirii completului care l-a condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate (detalii aici și aici).

La termenul anterior al procesului angajărilor fictive, pe 18 martie, Liviu Dragnea nu s-a prezentat, invocând probleme de sănătate, dar acest lucru nu a împiedicat Instanța Supremă să meargă înainte cu judecata. Magistrații au audiat martorii din dosar, unul dintre ei,Jenica Dumitru, fostă şefă la Resurse umane la DGASPC Teleorman, declarând că aproape 80% dintre salariaţii de la DGASPC Teleorman cunoşteau faptul că două angajate ale instituţiei lucrau de fapt la PSD Teleorman, însă nu comenta nimeni „de frică” să nu îşi piardă locul de muncă. Ea a mai spus că preşedintele de atunci al CJ Teleorman, Liviu Dragnea, cunoştea probabil situaţia celor două angajate.

Avocații lui Dragnea au anunțat deja că vor solicita Înaltei Curți să amâne judecarea procesului până după pronunțarea Curții Constituționale. Dacă judecătorii ÎCCJ vor respinge însă această solicitare, termenul de luni ar putea fi ultimul în acest dosar, urmând ca Liviu Dragnea să își afle decizia definitivă în aceeași zi sau în zilele următoare.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

140 comentarii

 1. Adică azi vom vedea dacă în România mai există JUDECĂTORI sau doar sluguțe speriate care au absolvit Institutul de Magistratură(parcă așa se obține statutul de judecător).
  La CCR sunt sluguțe,vai nouă și rușine Justiției române,aia care i-a dat și pe Lucrețiu Pătrășcanu ,Alexandru Petrescu,și alți juzi de-ai comunismului.

  • Daca Dragnea ar fi fost sigur pe achitare, mai mult ca sigur ca nu ar fi apelat la recuzarea unui judecator.
   Dar, se pare ca incercarea de a o recuza tocmai pe judecatoarea cunoscuta ca facand parte din apropiatii Liei Savonea denota disperarea borfasului.
   Probabil ca el stie deja ca majoritatea din completul de judecata este pt condamnare, asa ca incearca acum o amanare.
   Cu toate astea, cred ca sentinta se va amana pana dupa 19 Apr. astfel incat ICCJ arunca pisica peste gard inapoi in ograda CCR.

  • Rusine populimii care voteaza si sustine PSDragnea,

   fmmPSDragnea + sustinatorilor + indiferentilor

  • Ce facusi, Gogule? Te-mpiedicasi de logica bunului simt? Pai, tu sustii pe cine? Pe aia care tegiverseaza procese? Pe aia care ii achita pe raufacatori? Ah! S-avem pardon! Ca, la fel ca mai totul in rromanica, mai „e” si unii „d-astia”. Da’ restul sunt buni.
   Ca sunt subjugati politic sau ca nu isi fac treaba, nu e tot rahatul ala? Sau e doar o problema de principiu? Iar, o gaselnita tipic rromaneasca si, in genere, cre(s)tineasca?
   Romania = PSD.

 2. „cel care a furat de la copii si a dat la partid” asta ii va ramane pentru totdeauna numele

  • Dragnea: primul trol al țarii.
   Auzi si tu… sa spui judecatorilor ca vrei sa stii pentru ce o sa fii condamnat.
   De parca asta-i treaba judecatorilor – sa socializeze cu penalii

  • Dragnea e un „Robin Hood de Romania” care fura de la saraci si imparte la bogati

 3. rusine Jandarmeriei aparati un infractor sa va fie rusine daca se simte nevinovat de ce are nevoie de protectie?????

  • Cand o sa raspunda dna. Dan pentru aceste abuzuri, decizii? Sa nu uitam 10 august 2018.

  • @Ela
   Poate a trecut neobservat, dar carmen dan este cred, singura care rezista in guvernele dragnea de la bun inceput si pare a avea o pozitie de neclintit.
   Daca mai rezista regimul dragnea, pe asemenea oameni se va construi structura de represiune a viitorului stat totalitar pe care incearca sa-l cladeasca.
   Nu uitati ca jandarmeria este formata din fostele trupe ale ministerului de interne, mai cunoscute anterior ca „trupe de securitate” iar carmen dan este pastratoarea secretelor lui dragnea din primele ore ale rebranduirii pcr.
   Este omul ideal pentru conducerea unui departament de securitate in genul celui pe care l-a avut la dispozitie fostul pcr, rebranduit in psd-ul actual.
   Si evident, nu ma refer la securitate ca serviciu de intelligence, ca nici postelnicu nu era tinut pentru mintea lui sclipitoare.
   Deci, dna. Dan va raspunde cu foc, eventual.

 4. ZECE ani sa Primesca asa Cum Varanuu a primit Premiu

 5. Hai cu hamsterul la colivie!!!

  • Sa dea Dumnezeu! Mai intai sa vedem daca se prezinta, personal cred ca a spalat putina!

 6. Susținători? Oamenii ăia plâng de foame..dar își aclamă călăul. Din punctul meu de vedere, nu mai au scuze. Sunt complici la distrugerea României și trebuie tratați ca atare. Hai la mulți ani tovarășului si mergeți la VOT!

 7. Brutele Jandarmeriei din ou in actiune, oameni fara constiinta aflati in solda hotilor si gata sa bata, sa gazeze, sa molesteze orie protestatar. JANDARMERIA trebuie desfiintata ca fiind o institutie politica si CRIMINALA.

 8. Am văzut la tv venirea lui Dragnea la ICCJ.Dacă vă fi condamnat mă întreb ce vor mai muncii rezistenții după .Rămân șomeri .Ce vor mai comenta naziștii pe forum .Am ajuns la un grad de ură care nu aduce nimic bun.Dacă conducerea USR consideră că așa trebuie să se desfășoare procesele la instanțe și așa trebuie să se comporte simpatizanții lor nu va mai trece mult timp și se vor scoate bâtele .Se var bate ai noștri cu ai lor și va fi o veselie generală.Justiția se va face pe stradă ca în ’44 și așa am pierdut 75 de ani .

  • I-auzi cine nu mai poate de grija tarii, un postac scarbos psdist, cara-ti dreaq hoitul de pe G4 Media, ca mirosi de la o posta a draknea cel fetid!

  • Stia linistit, nu va iesi nicio cafteala, babuta prezenta la miting la Craiova l-a blestemat de la distanta ideala, astfel blestemul isi va face efectul fara doar si poate…! Doar pentru saraca Irinuca imi vine sa vars o lacrima de suparare, cum va reactiona ea oare cand va afla vestea nimicitoare? Il va suna oare pe Cristi Borcea pentru o …sedinta la camera de relaxare…?!

  • In sfârșit se va da drumul la țară asta să muncească, să se dezvolte, că de doi ani de zile totul stă după borfașul asta! și în loc să evoluam, mai mult ne înglodăm în datorii și ne prăbușim ca țară!

  • @Un necunoscut cunoscător

   In loc sa te ingrijorezi de rezistenti, care pot oricand sa plece in alte tari, mai bine te ingrijorezi de tine si ce vei manca dupa ce pica Dragnea, de la cine vei mai cersi faina si ulei.

   Sluga de cacat ce esti.

  • Stai tu liniștit, știi câți hoți mai sunt prin parlament, primarii, consilii locale… Avem de lucru multi ani de acum încolo. Știi tu vorba aia romanească, câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia

 9. Simpatizantii au autorizare pentru miting de sustinere a hotului?
  De ce nu sunt indepartati cu forta? De ce nu se folosesc gazele pentru dispersare?
  Vreau sa vad ce spun jandarmii despre legi si repectarea lor.
  Jandarmii apara hotia si sunt folositi ca un mijloc de oprimare a celor multi.
  Jamdarmeria trebuie desfiintata.
  La multi ani, cu puscarie pentru dragnea!
  Sa se termine balciul asta.

  • Jandarmii îl apărau pe Dragnea de simpatizanți .Tu te auzi ce spui ?

  • Nu îl suport pe drafnea, dar dacă desființați Jandarmeria cine va mai deszăpezește bai harnicilor?:))) cine ca mai scoate la mal la inundații? Ca voi stați la cârciuma și cluburi, nici la vot nu va duceți:)

  • Cate un Harley-Davidson fiecare ne vom cumpara si ne vom deszapezi instantaneu, daca JanDRAGmeria se va desfiinta, si eliberati de acesti dobitoci, vom pune ”osul la treaba” si vom ridica aici o tara ca-n povesti…!

  • @scaraotchi, nu te contrazic, dar mascariciul asta de dragnea e la putere de vreo 2 ani.. in ceilalți 28 de ani ce v-a reținut sa puneți osul la treaba și sa va faceți o țara ca-n povesti?

  • @harley tot „draknea”, doar nu iti imaginezi ca draknea a aparut din neant, el e reprezentarea sistemului „FSN-comunism” .. iar la constructia unei tari ca afara , lucram , si ca sa iasa e important sa fie infractorii la puscarie

  • Am avut o …jena financiara, dar de cand am aderat la UE parca situatia s-a mai ameliorat din acest punct de vedere si speranta de a face o ”tara ca-n povesti” parca renascuse…! Dar ca intr-un facut, s-a gasit Ali Baba asta si cu ceata lui de hoti sa incerce sa ne abata din drum… Pentru asta NU TREBUIE IERTAT…!

  • @necunoscutule, ma refer la dreptul de a demonstra. Puterea a spus ca mitingurile neanuntate sunt ilegale.
   De ce nu imprastie jandarmeria demonstrantii? Au autorizatie?
   Sper ca ai inteles?
   Nu conteaza cine , pe cine si de ce?
   Sau , ca sa intelegi mai bine , mitingurile pro.psd pot face abstractie ?

  • @harley, care voi, care carciumi, care inundatii, care deszapeziri? Nu mai generaliza. Eu merg la vot.
   Jandarmeria si.a dovedit intentiile reale ori de cate ori a avut ocazia.

  • @Harley.ai dreptate,cine-l mai plimba cu barca trasa de boi…pardon.jandarmi pe Daddy al vostru?

  • Mai oameni buni ! Mai romanii mei ! Ce aveti mai ? Credeti voi ca daca aveti un asemenea limbaj asezonat cu atata ura,”noi contra noastra”,ajutam tara cu ceva ? Stati si voi si analizati! Merita tot acest balci ? V-ati intrebat ? Urat vorbiti ! Urat ganditi fratilor ! As scrie mult mai mult ;dar ma opresc si vreau sa vad daca merita.

 10. Indiferent de ce decide azi curtea (cred ca o sa amine ) ,noua ca cetateni ai acestei tari , nu ne ramine decit o singura solutie ,solutie ce tine doar de noi insine .Sa MERGEM LA VOT . SA MERGEM LA VOT in numar cit mai mare si sa aratam (indiferent ce voteaza fiecare )ca suntem o natie ,ce isi alege singura destinul .

  • Corect, trebuie sa mergem la vot si sa votam cu oameni cinstiti!

   Numai asa se poate schimba ceva!

 11. @Un necunoscut cunoscator. Stimate, eu am sa ma intretin in continuare, pentru ca eu platesc taxe si impozite statului acesta;am de lucru si de asemenea statul are grija sa ma jupoaie ca sa aveti d-voastra& co din ce sa traiti.deci stati linistiti, ca nu ma stresez;dimpotriva, ma streseaza actualul guvern si ceea ce face

 12. Sper ca acest complet de judecata care va da sentinta sa fie constient ca de aceasta sentinta va depinde viitorul statului de drept si independenta magistratilor in continuare. Este una din cele mai importante decizii din istoria recenta a justitiei romane. O sentinta favorabila lui dragnea ii va transforma pe magistrati in slugi ale politicienilor corupti pentru o lunga perioada de timp.
  Dimpotriva, o condamnare a lui dragnea ii va incuraja pe magistrati sa fie cu adevarat independenti si sa nu fie la cheremul politicienilor. Deci, CURAJ SI INTELEPCIUNE, DOAMNELOR SI DOMNILOR JUDECATORI !!!

  • Așa s.ar parea. Aceasta sentinta poate schimba un regim bazat pe hotie si minciuna.
   Sa speram ca asa se va întâmpla.

  • Exact ca la Craiova!
   Tu intra la puscarie , stai linistit, ca sigur te scotem!!!!?
   Camasa de fortza si Balaceanca tovarase

 13. Excelenta domniei sale domnul Dragnea va scăpa de acuzații, daca nu vom ieși în stradă ca in decembrie 89.

  • „Excelenta sa”????? Aveti idee ce inseamna excelenta?…banuiesc ca ati scris la misto. Daca da, atunci scuze!

 14. @Gabriela Constantinescu . Daaa, daaaaaaaa, la colivie cu el! Îl găsim noi dacă a fugit și tot la colivie va ajunge.

 15. Cand ati mai vazut atata valva pentru un condamnat? Nu presa, de sustinatori vorbesc.

  Baieti, lasati prostiile si mergeti la vot, chiar daca europarlamentarele nu par mai importante decat localele, duceti-va!
  Acum chiar nu puteti spune ca nu aveti cu cine vota. Sunt si liste fara puslamale si ticalosi d’astia.

 16. În România încă există procese politice. Așa e când pe post de procuror general e un fost torționar….

  • Asa e cand noi nu actionam imediat un postac scarbos psdist, care ne intoxica pentru 3 lei/postarea! Da’ las’ ca ma duc imediat sa-ti fac raport!

  • In final sa-si ia Dragnea cu executare si scapam si de postaci cu 2 clase ca trenul…

  • In Romania inca exista slugi de partid, ca Spawn si aia care zambeau la Ecaterina Andronescu, neintelegand cum poate o eleva sa o atace public pentru politicile ei de cacat.

   Toti cretinii ca Spawn, care sustin PSD-ul, sunt oameni care asteapta in permanenta sa le dea seful partidului voie sa vorbeasca si sa traiasca, sunt oameni slugarnici din nastere, cersind pe langa stapanul du jour – astazi Dragnea.

 17. Va zica, s-a suspendat pentru o jumatate de ora, pe ce motiv credeti? Avocata lu’ draknea are probleme cu o judecatoare al carei sot e psdist, si si-a exprimat adeziunea vocal pe facebook! Adica, sa vezi si sa nu crezi, avocatii lui draknea sunt nemultumiti ca o judecatoare ar tine cu psd, adica n-ar fi independenta! Eeeee, acu, doar asa, ca sa intelegem si noi : DISPERAREA E LA MAXIM! Cum or face, cum or drege sa amane azi, ca sa iasa CCR la inaintare vineri! Hai cu draknea la puscarie, trebuie ca e groasa rau! Sper ca diseara sa ia cina la Jilava acest hot infect!

  • Inteleg ca avocatii sunt platiti sa-si apere inculpatii…dar asta-i prea mult. Adica judecatorii nu pot lua o hotarare legala, corecta daca mama, tata, sotul, vecinul are o parere? Asa judecatori avem la ICCJ????? Cu asa Justitie suntem o tara esuata. Vai mama noastra!

  • Ela, asa judecatori crede draknea ca sunt la ICCJ, insa procesul tocmai s-a reluat!

  • Ai fost aseară la club și ai tras ceva pe nas cu rockerii .Ia spune nebunatico

 18. IMBG face ordine
  sau Mineriada redivivus?

 19. Cât tupeu pe kktul ăsta să treacă prin mulțime!
  Știa, bănuiesc, că vor fi duși amărâții ăia să îl susțină, voia să treacă pe acolo ca un mare vip, să arate că uite cum trece el prin mulțime și i se pupa mâinile!
  Șobolan ordinar, la beci cu tine!

 20. hopa si jegdarmul pe post de garda de corp :))

 21. Parcă și văd postacii cum vor plânge pe aici după achitarea lui Dragnea, „văleu, muică, a murit justiția….”. 😀

  Incapabili să accepte că Dragnea ar fi nevinovat. Ăștia visează numai cătușe și spânzurători, ați fost îndobitociți, băi, transformați în animale care reacționează la niște stimuli, gen pronunțarea numelui Dragnea.

  • Mi-as dori sa te ia moatha rece de la IML.

  • „…văleu, muică…” vei auzi spunandu-se prin Gratia si prin imprejurimi, dupa verdictul de astazi…! Apropo, ai vizionat momentele de la Craiova, unde Livache si-a incasat blesteme cat nu va putea sa duca in spatele paradit niciodata…? Nu-i asa ca babuta ti-a trezit si dumitale in suflet speranta? Cum adica, sa le aranjeze el pe toate pana in cele mai mici amanunte, sa-si declare pana si intentia de insuratoare, si sa apara din multime o babuta cu un toiag in mana si sa-l improasce
   cu blesteme ? Cum ar spune alte babute pe la tara: ” Asta e semn rau, maica…!”

  • „Valeu muica!…”nu vei auzi la Brasov,Cluj,Timisoara.Poate la Caracal,daca verdictul va fi cel normal.

  • @Spawn
   Si daca va fi condamnat, te sinucizi tu cu ritual? Sau te grabesti sa-ti cauti un nou stapan la tine in sat pentru care sa postezi aberatii pe net?

   Tot un cacat de sluga PSD esti. Fara partid nu valorezi doi bani, nu te angajeaza nimeni pe merit.

   Cacati ca tine trag tara inapoi, sunteti o adunatura de paraziti, nu produceti nimic util si irositi banii din taxe. Nu meritati ajutor social, slugilor.

  • Cum sa fie, ba idiotule, pardon, stimate cetatean, nevinovat? A angajat doua dame sa lucreze pentru psd dar le-a platit din banii copiilor orfani. Daca Dragnea e nevinovat atunci nevinovatia lui se ascunde asa de bine ca numai psd-istii idioti o vad.

 22. Daca i s-a refuzat doamnei judecator cererea dumneaei de revocare pe aceleasi motive la inceputul procseului, de ce i s-ar aproba lui Dragnea?

  Si cat de mare e disperarea sa propui asa ceva ca avocat cu pretentii?

  v.

 23. Justificarea cu judecatoarea a fost premeditata de la momentul cand a fost pus sotul acesteia sa posteze pe net. Mafia italiana este la unghia mica alui dragnea si acolitii lui.

 24. Un ordinar si vinzator de neam si tara nu s-a mai gasit in istorie.Asa ca la racoare cu el ca destul a avut scaun cald sub cur.

 25. Incendiar baieti incendiat mai ales faza cu Malin Bot in ceafa lu Dragnea . Superb :X;X !

 26. de ce „sustinatorul” acela pesedist in sacou bej a trecut de cordonul jandarmilor cand a venit dragnea, a impins jurnalistii, iar acum se afla din nou afara??? daca era contestatar anti-psd, pai toata ziua nu mai iesea de la sectia de politie! zau daca n-are fata de interlop, ca majoritatea sustinatorilor de acolo!

 27. Dans de strada si joc de glezne….

 28. Cata agitatie pentru un borfas, am pierdut vreo 30 de ani din cauza lor si a noastra pentru ca i-am votat!

  #sieuvotez #farapenali

 29. Dragnea intră la PÂRNAIE.

 30. Muie Dragnea ! Puscariaaaaa

 31. Cei care sunt acolo, cel mai probabil sunt asistati social sau platiti…am auzit ca la comunele din Dolj au fost obligati toti cei care primesc ajutor sa mearga la protest in Craiova.

 32. Infractorul Dragnea e mult mai dibaci decat bin Laden.

  • Banuiesti ca va fi capabil sa intre in vizuina inainte de aterizarea elicopterelor? Dar in subteran il asteapta pericole si mai mari, stiu bine asta !?

  • Nu intra in vizuina, prefera umbrela mafiei institutionale.

 33. 13.46: Incepe hamsterul sa chitaie: ”Chit, chit, va rog sa tineti cont de faptul ca banutii copiilor orfani aveau miros de cascaval! Sunt doar un hamster pricajit si tocmai mi-am gasit o veverita tinerica pe care s-o iau de nevasta…! Indurare…!”

 34. Te doare mintea ce nume au astia cu probleme din Teleorman: Sefu, Alesu!!!!

 35. Liviu Dragnea, audiat: ”Sunt total nevinovat, nici cascaval n-am mancat, nici gura de la Gingivita nu-mi miroase…!”

 36. Sa nu vada prostimea toate potlogariile.

 37. Dati-i drumul acestui biet Dinu Păturică. El a vrut doar să facă și el bine, ca să nu facă rău. E un biet oltean cu unchi bolșevic, dar nevinovat

 38. Are sau nu are sange in instatlatie acest compet de judecata? – aceasta-i intrebarea.
  Avand in vedere ca 4 din cei 5 judecatori, daca nu cumva toti 5, sunt femei, eu nu cred ca acest complet are sange. NU AM INCREDERE IN FEMEILE JUDECATOR. In general, femeile din justitie si politica, sunt curve.

 39. asa zisii sustinatori sunt de fapt profitorii din contracte cu primarii ,consilii judetene recte orice institutie a statului,luati la bani marunti n-are vreunul un loc de munca citi bani se sifoneaza
  e greu de cuantificat,DAE ASTIA-S PARAZITII,INVIRTITII

 40. Pe undeva are si el dreptate: dintre atatea potlogarii tocmai cu asta vor sa-l bage la mititica?
  Justitia ar trebui sa-si ceara si scuze pentru ca l-a deranjat cu acest fleac.

  Ai rabdare, livache! Mai urmeaza! Sa stai tu acolo linsitit, dupa gratii, si ai sa vezi ca nu ramai cu atat.

 41. Minte cum respira ca orice psd-ist (= hot sau complice la jaf).

 42. Ce ziceti de urmatorul scenariu? Dragnea este achitat astazi si Curtea Constitutionala invalideaza cererea lui Iordache?

 43. Dacă ești „total nevinovat”, de ce tragi de timp, de ce te dai bolnav, de ce cauți amânări ale procesului (azi ccr, soțul judecătoarei) ??? Trebuia să n-o lungești, mai mincinosule.
  Credibilitatea ta este nulă.

 44. Marian Nazat, te-am cunoscut si te-am stimat. Aveai birou intr-o cladire faina de pe Calea Plevnei prin 1998. Acum il aperi pe hotzul de Dragnea. Nu imi vine sa cred. Cum poti sa faci asa ceva? Nu ti-e rusine?

 45. Justitie de kko, La noi Justitia e priicpalul avocat al hotilor si coruptilor. RUSINE JUSTITIE ROMANA.

 46. TARA DE CACAT, MAGISTRATI DE CACAT!
  OAMENI BUNI, GASITI-VA ALTA TARA CA AICI NU SE MAI PIATE TRAI!

 47. asta-i completul de spalare al lui livache,aminare cu pasarea responsabilitatii,gata
  a scapat iar tocv dragnea,comunismul a invins,LA REVEDERE

 48. No, hai băieți, începeți boceala, așa cum anticipam mai sus 😀
  „Văleu, justiția a murit, gata, suntem în comunism, să plecăm până mai putem…..”
  Hai că aveți de lucru, he he 😀

  • Ai sa fii uimit pentru ca aici sunt de acord cu tine. Nici eu nu inteleg aceasta vaicareala, cand atitudinea corecta ar fi aceea de strangere din dinti si de pus mana pe furci si pe topoare…?! Ce spuneti, furcile si topoarele nu mai sunt de actualitate? O fi asa cum spuneti. Atunci sa punem mana pe…smartfoane si macar sa-i altoim in spatiul virtual pana nu ce vor mai putea ”vocifera”…!
   PS. Dar adaca furcile si topoarele s-au demondat, de ce n-am pune mana pe drujbe si pe motocositoare, ca nu ne tine nimeni sa tinem pasul cu moda…?!

   Parerea mea e ca n-a trecut suficient timp astfel incat blestemele babutei sa-si produca efectul, dar pentru data de 30 efectul e garantat…

 49. Imi explica si mie pentru ce DNA a facut cereri noi? Practic de asta s-a amanat. Pentru ca inculpatii sa pregateasca apararea fata de elementele de noutate introduse de DNA in proces.

 50. ce exceptii de neconstitutionalitate ridica acum dna??? care e rostul, pai asa se va lungi foarte mult procesul, iar prescriptia bate la usa.

 51. Amabil dl procuror DNA, cum a asteptat el termenul de judecata de azi pentru a formula 2 exceptii de neconstitutionalitate.Acum CCR ce sa faca, iata are de judecat 3 exceptii intr-un singur dosar. Poate rezolva situatia asta pe 19 aprilie, sunt si ei oameni.

 52. Lasitate, teama si lipsa de asumare a responsabilitaii sunt ilustrate de acesti judecatori.

 53. Decat sa ajungi pe mana ”onoratelor golance” mai bine nu te duci la judecata.

 54. Judecători de kkt, de ce au amânat?? Nu au ascultat destul? Pe probe, pe mărturii? Daca le e frică de un infractor, de ce mai mănâncă banii poporului??
  Nu le e rușine? Țineți procesele ani de zile, le amânați de n-ori cu lunile intre ele? Cine plătește? Poporul prost, nu? Salarii imense pt procese întinse pe ani
  Acum asta o să dărâme tot , numai sa scape! Va face măcel cu noi, poporul, pe banii noștri! Nu vă e rușine? Nu va gândiți la țara asta? Mai stam o luna in iad? Cat mai distruge asta într-o lună? Cât? Dărâmă țara, că asta nu e om, e un porc încrucișat cu.un diavol
  Și pe 20 mai ce se întâmplă? Se mai amână o dată că sa se pensioneze judecătoarea , nu??
  Sper că Dumnezeu sa facă dreptate mai repede decat oamenii, blestemaților!

  • Hai că de mâine intri pe pastile 😀

  • Sictir, mai javra, cara-te dracului de-aici, postac imputit, imediat ma duc sa-ti dau raport! Fir-ati ai dracului, aveti tupeu cat cuprinde, scarbelor!

  • Ce-i mai trist e ca acum cauza este tocmai DNA. Acum s-a trezit el sa ceara exceptii de nepizdamasii! Sa-i ia dracu pe toti din sistemul de justitie, si pe procurori si pe judecatori. Singurii cu care n-am nimic, care-si merita salariul si de care chiar mi-e mila sunt grefierii.

 55. QED: doar mai multe runde de alegeri ne scapa de ciumati.

  #sieuvotez #farapenali

 56. #muiejustitiei !! Cu genul asta de procese nu avem nicio sansa sa devenim o tara in care legea este egala pentru toti. Un exemplu e procesul lui dragnea .. infractorul presedinte camera deputatiilor … alt exeplu este al lui nastase … care a luat executare cu amanare!!! sa aiba timp sa devina europarlamentar si sa se prescrie executarea.. mmm de nenoriciti
  Cum rahat sa ai incredere in justitie cand ei fac opinii si judecati distincte de cele ale omului da rand..
  Asa vrem toti, sa conducem sub influenta alcoolului, sa fie de caz penal, dar sa ne dea „fara pata la cazier si cu amanarea executarii” — ca deh.. la altii se poate
  #MUIEJUSTITIEI #muiepsd #muiepnl #muieudmr #muiealde #muiebor #muieromanilorvotantipsd

 57. Cine si-ar fi imaginat? Dragnea salvat chiar de procurorul DNA. Pe 20 mai se va dispune sesizarea CCR pentru exceptiile procurorului DNA, in iunie se pensioneaza o judecatoare din complet, urmeaza vacanta judecatoreasca pana in septembrie, incepe rejudecarea apelului cu un judecator nou probabil in octombrie si in decembrie Dragnea este achitat pentru ca faptele s-au prescris.
  Ar fi interesant de stiut motivul pentru care procurorul DNA nu a depus exceptiile la termenele anterioare si a asteptat chiar ultimul termen la care practic trebuia sa se pronunte sentinta.

  • Avocatul porkului a cerut amanare ca sa se pronunte ccr pe completele de 3 judecatori care au judecat procesul la fond, si la chestia legata de aceasta plangere a scarbei de iordache au invocat DNA exceptia de neconstitutionalitate(la legea 78/2000). Si-apoi au sustinut avocatii porkului ca unele acuzatii sunt prescrise deja. Si la aceasta treaba au obiectat DNA, depunand sesizare de neconstitutionalitate la ccr, pe art. 174, care zice asa :
   ”Art. 174 din Codul Penal – prin săvârșirea unei infracțiuni sau comiterea unei infracțiuni se înțelege săvârșirea oricăreia dintre faptele pe care legea le pedepsește ca infracțiune consumată sau ca tentativă, precum și participarea la comiterea acestora în calitate de coautor, instigator sau complice.”
   In februarie 2019, ICCJ a stabilit ca ”Prin data săvârșirii infracţiunii şi, implicit, data de la care începe să curgă termenul de prescripţie a răspunderii penale în cazul infracţiunilor simple a căror latură obiectivă implică producerea unei pagube ori realizarea unui folos necuvenit pe o perioadă de timp se înţelege momentul apariţiei primei pagube ori al obţinerii primului folos necuvenit.”
   Bietii oameni incearca sa lupte cum pot si cat ii mai ajuta legile matrasite de nenorocitii psd-draknea-alde in parlament, vizavi de micsorarea termenelor de prescriptie. Pai de ce credeti ca a fost achitat jigodia hoata de blejnar azi, cu sintagma ca ”fapta nu exista”?

 58. Politica de cacat, justitie de cacat, mass-media de cacat, romani de cacat!
  Adio!

 59. Halal justitie. Tara-i pierduta , prin jaful permis de justitie timp de 30 de ani. Rusine nationala. salarii mari, pensii mari si-si bat joc de romani si de Tara. Ce onoare , ce demnitate aveti voi aia dela iCCJ? Faceti istitutia in care activati, de rasul lumii.

 60. Stam ca prostii si chibitam un stat mafiot in speranta ca ne face si noua dreptate. Nu ne face dreptate! De acum inainte dreptate imi fac singur daca ma lovesc de un mafiot, daca ajung in spital, daca imi omoara un copil, nu-mi face nimeni dreptate. Dreptate imi fac singur. Si dupa aia mor si eu, ce sa fac.

 61. Mai- Domnul Liviu Dragnea președintele psd , achitat.
  Noiembrie- Domnul Liviu Dragnea președintele psd, președintele României.
  Prea multe a răbdat și îndurat Omul acesta să nu se termine așa.
  Succes, Domnule Liviu Dragnea!

  • Poate ca ar fi fost adevarat, daca in mijlocu multimii, la Craiova, o babuta nu l-ar fi…descantat:”Arza-te-ar focul Iadului, ai nenorocit atata tineret…!”

   Iulie 2019- ” Pe Belina la pescuit fiind si incercand sa aprinda gratarul cu stiuci, domnul Liviu Dragnea s-a ars la propriu, nu la figurat..”

   PS. Copii, nu va jucati cu focul pentru ca puteti pati la fel…!

  • …mijlocul…

  • Mai Gigele mai, treci si pe la scoala pentru ca vad ca nu cunosti sensul cuvintelor. Trebuia sa scrii corect asa:
   Mai- Domnul Liviu Dragnea președintele psd , lichidat.
   Si imediat se ocupa de el Codrin Stefanescu, seful trupelor de asalt ale PSD.

 62. Mai oameni buni ! Mai romanii mei ! Ce aveti mai ? Credeti voi ca daca aveti un asemenea limbaj asezonat cu atata ura,”noi contra noastra”,ajutam tara cu ceva ? Stati si voi si analizati! Merita tot acest balci ? V-ati intrebat ? Urat vorbiti ! Urat ganditi fratilor ! As scrie mult mai mult ;dar ma opresc si vreau sa vad daca merita.

  • Biata de tine,
   Mintii tale extrem de …odihnite, oare cum i-am putea explica ca nu e vorba de ura ”noi contra noastra” ci e vorba de ura noastra impotriva talharilor care jefuiesc de 30 de ani aceasta tara…!? Pricepi sau vrei sa ma apuc sa-ti desenez …? A, dar stai, ai vizionat filmul Ali baba si cei 40 de hoti ? Atunci imagineaza-ti ca Ali baba era mustacios si avea spatele terminat…

  • Care pe care, latrina 3 contra latrina 4.
   Așa merge treaba pe aici.
   Ce latrina-i mai latrina.
   Asta-i poporul !

  • @Biata Minodora
   Adica dupa mintea ta, noi ar trebui sa-l iubim pe talharul Dragnea? Ai mintile ratacite cucoana! Cum vine asta, el fura si ne jefuieste iar noi sa-l iubim?

  • @Scaraoțchi, cand ca primar al Sibiului iti insusesti fraudulos 6 case, acest lucru nu se numeste talharie si jaf? Pricepi dau te faci ca ploua? Aaa, stai, vorbeam de hotul vostru. Stiu ca esti postac, dar totusi, ar trebui sa ai o constiinta, cum te poti uita in oglinda cand stii ca esti un jeg, unul fara 6 case, dar tot un jeg ramai.

 63. La fel ca toate celelalte in tara asta si judecata este o mare laba trista fara finalizare.

 64. Mafiotul, cand era sef al CJ Telemorman , nu stia cu cine era de fiecare data la masa unde se luau decizii pentru judet si afirma ca puteau fi voluntari………..Pai Fadoino, voluntarii-daca erau- lipeau afise, carau plase, nu participau la conducerea judetului, la deciziile conducerii de partid…….
  Directoarea DGSAPC spune ca : ”Am aflat după ce a venit DNA ca Botorogeanu (Adriana Botorogeanu, una dintre angajatele fictive – n.red.) a lucrat la un centru teritorial unde nu era sediu si nici activitate. De asta nu am acordat atenție acestui centru, pentru că nu avea beneficiari”, a spus ea în fața instanței. Adica nu era sediu, beneficiari, activitate, dar era sefa si salariati !! Statele de plata nu se intocmeau Fă pe prezenta, semnata de un sef, fă ?!

 65. Dragnea a furat, dar dosarul il considera politic pentru ca hotul este om politic! E de noaptea mintii ce interpretari dau talharii la faptele lor penale.

 66. Va propun un exercitiu de imaginatie despre mafia italiana. Sa ne inchipuim ca o chichita avocateasca nelegala este inventata pentru a ataca modul de constituire a completurilor anti-mafia astfel ca acestea sa fie declarate neconstitutionale si cu incalcarea drepturilor omului. Procesele impotriva sefilor mafiei condamnati pentru crime, coruptie, spalare de bani vor trebui rejudecate dupa 30 de ani. Toate faptele sunt insa prescrise asa ca statul va trebui sa restituie sumele confiscate si sa plateasca despagubiri uriase mafiotilor pentru anii petrecuti in inchisoare si pentru stricarea imaginii lor de oameni cinstiti. Cum ar putea fi privita Italia dupa acest episod ? Raspuns : la fel cum este privita Romania astazi !

  • Foarte adevărat. Dacă CCR-ul va fi atât de cretin și va aproba rejudecarea cauzelor pe motiv că completurile nu erau formate din judecători specializați, atunci in extenso asta ar trebui să se aplice la absolut toate cauzele judecate de Î.C.C.J, nu doar pentru cauzele de corupție. Ar trebui să se aplice și la cauzele civile, și la cele de contencios administrativ. Probabil că nici acolo judecătorii din complet nu erau specializați, în sensul prevăzut de lege, care o fi acela.
   Proști ar fi cei care au fost condamnați întrecut de Î.C.C.J dacă nu ar cere rejudecarea cauzelor lor, indiferent de ce tip au fost acestea.
   Mă gândesc acum și la dl.Adrian Năstase care a făcut și pușcărie. Păi dacă completul care l-a judecat pe dânsul a fost nelegal consituit că nu era format din judecători specializați în averea mătușii Tamara și în tablouri, nu ar trebui și dânsul să ceară acum rejudecarea cauzei. Ar trebui să ceară și despăgubiri.
   Dl.Iordache, când a făcut această cerere, și avocații dl.Dragnea au aruncat în derizoriu ideea de justiție.

 67. 35 de zile ca să-și pregătească apărarea? Mult prea mult. O săptămână era mai mult decât suficientă. Nu e ca și când, dintr-o dată, în dosar au apărut probe noi. Procurorul a invocat neconstituționalitate fix pe același articol pe care avocații apărării vor să-l folosească pentru clienții lor.
  Penibil. Dacă membrii completului chiar voiau să arate că respectarea legii și a procedurii e mai presus de orice, încuviințau o amânare de cel mult 7 zile pentru pregătirea apărării. Iar Î.C.C.J. ar trebui să ceară C.C.R.-ului să trateze aceste cereri în regim de maximă urgență. Fără amânări și acolo, fără tergiversări. Problemele de interes nu sunt noi, sunt cunoscute de toată lumea de aproape 1 lună de zile dacă nu mai bine, CCR-ul a avut timp pănă acum să analizeze Constituția pe toate părțile referitor la aceste probleme. Deci nu au de ce să zică că au nevoie de timp ca să ia o decizie dacă e albă sau neagră. Ca să nu mai zic că CCR-ul ar fi trebuit să respingă din start cererea lui Iordache fiindcă nu a respectat procedura. Înțeleg că dânsul nu avea dreptul să facă acea cerere în calitate de locțiitor temporar al președintelui Camerei Deputaților.
  Ar trebui ca atât Î.C.C.J., cât și C.C.R. să se miște mai cu talent.

 68. ma, ia stai asa! cum era aia… ”cinste lor, cinste lor, cinste magistratilor!”? pai, astia care acum va imputiti nadragii cu acuze la adresa psd, nu strigati acum ceva (nu mult) timp asa ceva?
  sau e si asta, ca tot restul, doar atunci cand convine?

  p.s.: mie mi-a dat pesedeu’ 10 lei pentru postare pt ca stiu sa negociez. 🙂

 69. Dupa cum evolueaza lucrurile se pare ca judecatorii sunt corupti. Procesul nu este de ieri de azi, avocatii au avut tot timpul din lume sa pregateasca apararea. Faptul ca imping procesul dincolo de limita datei de pensionare a unuia dintre judecatori dovedeste coruptia completului de judacata. Cu spaga se obtine orice. Nu am incredere in asemenea judeactori care incearca sa-l faca scapat pe unul dintre cei mai mari talhari pe care i-a avut Romania, zis si Liviu Dragnea. Judecatorii se faca partasi la furt din banii destinati copiilor pe care i-a furat Dragnea.

 70. Puscarie pt toti cei care ne fac viata amara alaturi de Dragnea si pt cei care intatzie nespus de mult solutionarea unui proces simplu.
  Pierdem bani in fiecare zi in care acest personaj este in libertate.
  Puscarie fratilor!

 71. 20 de lei la pensie + 5 lei la bonurile de masa si psd iese din nou la alegeri
  Pensie speciala judecatorilor de la ICCJ si CCR si dosarul lui Dragnea si altor hoti sunt amanate, rejudecate la nesfarsit pana se prescriu

 72. A si uitai, pe 20 mai da boala in el si nu o sa se poata prezenta la ICCJ si o sa urmeze alta amanate ca dupa pe 1 iunie se pensioneaza comunista si o ia de la capat cu procesu inca vro 10 ani

 73. Muie Justitiei!

 74. Intrebare pentru hastagistii Romaniei. Care infractiune este mai grava, sa angajezi 2 persoane fictive la dgaspc sau sa furi 6 case in Sibiu? Ce salariu trebuie sa le dai acelor 2 persoane si pe ce perioada de timp ca sa-si poate achizitiona macar o casa in Sibiu? Probabil cativa zeci de ani…Deci? Care este penalul Romaniei?

 75. Intrebare pentru hastagistii Romaniei. Care infractiune este mai grava, sa angajezi 2 persoane fictive la dgaspc sau sa furi 6 case in Sibiu? Ce salariu trebuie sa le dai acelor 2 persoane si pe ce perioada de timp ca sa-si poate achizitiona macar o casa in Sibiu? Probabil cativa zeci de ani…Deci? A carui penal este mai grava fapta?

 76. Stiti care este cea mai mare problema a lui Dragnea? Ca a trait prea mult, la fel ca si Ceausescu. Cu Ceausescu si urmasii Iliescu a rezolvat rapid. Acum trebuie sa dea ordin sa se rezolve si cu Dragnea ca sa-si mai spele din pacate. Pana la urma tot Iliescu este Nasul.

  • Daca asta este problema, poporul sa o rezolve! Avem precedente. O revolutie schimba totul din temelii iar liderii ticalosi merg pe urmele lui Ceausescu dupa un model neaos romanesc, nu dupa legile impuse de UE negate cu vehementa si presarate cu injurii de Dragnea si gruparea lui de infractori..