G4Media.ro

Lituania va efectua teste de laborator pentru a verifica siguranța legume importate…

Sursa Foto: Pexels.com

Lituania va efectua teste de laborator pentru a verifica siguranța legume importate din Rusia/ Fermieri lituanieni cred că legumele cultivate în Rusia ar fi fost introduse ilegal în țara lor

Lituania a anunțat marți că înăsprește controalele pentru a preveni importurile ilegale de legume din Rusia, scrie Politico.
„Am auzit acuzații potrivit cărora se încearcă să se importe legume rusești în Lituania, care sunt prezentate ca și cum ar fi fost cultivate în Uniunea Europeană”, a declarat Audronė Mikalauskienė, șefa serviciului de stat pentru alimentație și medicină veterinară.

„Prin urmare, am intensificat controalele privind informațiile furnizate consumatorilor cu privire la țara de origine a fructelor și legumelor proaspete. Efectuăm teste de laborator pentru a verifica siguranța acestor produse”, a adăugat ea, potrivit radiodifuzorului public lituanian LRT.

Măsura a fost luată ca urmare a afirmațiilor fermierilor lituanieni potrivit cărora legumele cultivate în Rusia, în principal castraveți și roșii, au fost introduse ilegal în Lituania prin Belarus și Polonia, țări vecine, cu documente de origine falsificate, subminând piețele locale.

„Odată ce mărfurile intră pe piața unică a UE, este mult mai dificil să se controleze circulația lor. De aceea, ar trebui să încercăm să restricționăm intrarea acestor bunuri”, a declarat viceministrul agriculturii, Vytenis Tomkus.

În aprilie, președintele lituanian Gitanas Nausėda a cerut taxe vamale suplimentare pentru importurile agricole rusești și bieloruse pentru a le face „pur și simplu necompetitive”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...