G4Media.ro

Lituania a primit drona Bayraktar destinată Ucrainei, pentru care sute de lituanieni…

Sursa foto: Twitter / Lithuanian MOD

Lituania a primit drona Bayraktar destinată Ucrainei, pentru care sute de lituanieni au contribuit cu bani / Producătorul turc a anunțat că refuză banii și o va oferi pe gratis / Suma strânsă va fi trimisă Kievului prin ajutoare umanitare

Lituania a primit o dronă de luptă Bayraktar din Turcia, după ce sute de lituanieni au cotizat pentru a strânge banii necesari achiziţionării acestui dispozitiv pentru Ucraina, a anunţat luni Ministerul Apărării de la Vilnius, relatează Reuters, citată de Agerpres.

În cele din urmă, producătorul turc Baykar a anunţat că va dona drona gratis, guvernul Lituaniei angajându-se să cheltuiască 1,5 milioane de euro din banii adunaţi pentru armarea ei, iar restul de până la aproape 6 milioane de euro colectate urmând să fie dedicat ajutorului umanitar pentru Ucraina.

Imaginile distribuite de guvernul lituanian prezintă drona cu logoul unui şoim, în culorile Lituaniei şi Ucrainei. Drona a primit acest nume în urma unui vot pe internet în Lituania.

Ucraina a achiziţionat peste 20 de drone armate Bayraktar TB2 de la Baykar în ultimii ani şi a comandat alte 16 pe 27 ianuarie. Acest lot a fost livrat la începutul lui martie.

Sursa foto: Twitter / Lithuanian MOD

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Noi avem Muzeul Național de Istorie în reparații din 2002, iar Pinacoteca Bucureștiului în pregătire din 1949 (!), încât nu ne mirăm că n-am ieșit satisfăcător la cules donațiile pentru o dronă de tip Cumințenia Pământului!

    • Adevărat!!!Dar si când votăăăăm !!Cumințăi,cumințăi !!Nici Pământul nu dezleagă ce votăm de 32 de ani !!!
      Ahhhh,stai că tu vorbeai de drone și de muzee…
      Fugi repede că îi in PNNR !!!Sau stai cuminte si postează iobăgește ….

  2. O va oferi gratis , nu „pe gratis” .