G4Media.ro

Lista statelor cu risc epidemiologic a fost actualizată/ 23 de țări în…

Lista statelor cu risc epidemiologic a fost actualizată/ 23 de țări în zona roșie, printre care Marea Britanie, India și Africa de Sud, din cauza tulpinilor periculoase

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista statelor considerate cu risc epidemiologic, criteriul fiind rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19. Un număr de 23 de ţări sunt trecute pe lista roşie, ceea ce implică măsuri speciale la sosirea în România, transmite News.ro.

  • Lista poate fi conultată AICI.

Între statele aflate pe lista roșie se află și Africa de Sud, Marea Britanie, Nepal și India, din cauza circulației unor variante de virus cu transmitere mai ridicată.

Toate statele europene, în afara Marii Britanii, se regăsesc pe lista verde iar cei care vin din aceste țări nu mai au nevoie de niciun fel de document la intrarea în România.

În 14 mai, România a reintrodus diferențierea pe trei zone a statelor în funcție de riscul epidemiologic.

„Lista este diferenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat atunci Raed Arafat.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Sa ma ķîș pe lumea pe care o pregatiți , poate s-or trezi oamenii in al 9 lea ceas , sa va ceara socoteală.