G4Media.ro

Lista spionilor ruși din Transnistria, publicată de presa din Moldova, care o…

Foto: G4Media.ro

Lista spionilor ruși din Transnistria, publicată de presa din Moldova, care o atribuie unui grup de agenți din serviciile de securitate de la Tiraspol. ”Forțele distructive ale protejaților Rusiei vor să implice regiunea în acțiuni provocatoare și distructive”

Un apel scris de reprezentanți ai așa-numitului Minister al Securității Statului (MGB) al regiunii separatiste a fost trimis miercuri la redacția Ava.md. Documentul prezintă o listă a spionilor ruși trimiși în Transnistria.

Apelul agenților arată că ei doresc pacea în regiune și acuză Moscova că intenționează să destabilizeze situația politică din Republica Moldova.

Lucrători din serviciile de informații din Transnistria publică într-o scrisoare transmisă presei din Chișinău numele celor care, spun ei, stau în spatele agravării situației din regiune.

AVA.md  este un proiect media al unui grup de analiști politici și economici, istorici, politologi din Moldova, Ucraina, Rusia, Israel.

Scrisoarea atribuită serviciilor de informații:

”În atenția Președintelui Republicii Moldova, reprezentanți ai autorităților de stat ale Republicii Moldova, șefii organelor de drept din Moldova și Ucraina, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Moldova, reprezentanți ai presei moldovenești și ucrainene.

Noi, un grup de patrioți din Ministerul Securității Statului al PMR, vă atragem atenția asupra situației critice care s-a dezvoltat în PMR în acest moment.

Republica Moldovenească Nistreană se află într-o situație dificilă.

Pe de o parte, elitele regionale încearcă să mențină un echilibru între viața pașnică a populației civile din regiune, pe de altă parte, forțele distructive ale protejaților Federației Ruse fac ceva pentru a implica regiunea în acțiuni provocatoare și distructive care pot distruge pacea fragilă din statul nostru.

Analizând situația militară și politică actuală din regiune, precum și luând în considerare declarațiile agresive și inadecvate ale liderilor militari ai Federației Ruse, am decis să dezvăluim datele de instalare a rețelei de informații a Direcției Principale a Statului Major General ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, ale căror scopuri și obiective includ pregătirea provocărilor în regiune.

Coordonarea acestei lucrări distructive în regiune este realizată de consilierul președintelui PMR, generalul-maior Razgonov Vitaly Leonidovici, care a ajuns în PMR în 2019, potrivit căruia nu există ordin de revocare din serviciu în forțele armate.

Generalul-maior Razgonov, în calitate de reprezentant al Direcției Principale a Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse din PMR, a fost însărcinat cu pregătirea grupurilor de sabotaj în regiune, creând o rețea de agenți a Direcției Principale a Statului Major al Forțele Armate ale Federației Ruse, destabilizarea situației politice din Moldova și o serie de regiuni ale Ucrainei, desfășurarea de operațiuni de informare psihologică în regiune, acordarea de suport informațional pentru o operațiune militară specială în Ucraina.

Noi, patrioți din Ministerul Securității Statului al PMR, nu vom permite ca tânăra noastră dar mândră republică să fie atrasă într-o situație de război, violență, devastare, haos și moarte. Vedem ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina. Ne dorim pace și stabilitate în regiunea noastră.

În acest sens, dezvăluim prima parte a informațiilor referitoare la membrii rețelei de informații a Direcției Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse. Dacă colegii noștri nu învață din asta și continuă să desfășoare lucrări distructive în regiune, vom lua alți pași pentru a le opri complet acțiunile și a reduce consecințele negative ale muncii lor anterioare.

Lista agenților sub acoperire ai Centrului 74 de Informații al Direcției de Informații a Cartierului General al Districtului Militar de Vest al Forțelor Armate RF (GU GSh RF Armate) cu sediul în Tiraspol:

pseudonim „Comerț” – Nyagu Vitaly Nikolaevich, născut la 24 aprilie 1976, cetățean al Federației Ruse și al PMR, ministrul Afacerilor Interne al PMR, fost președinte al Comitetului de Stat Vamal al PMR, locuiește la Tiraspol.

pseudonim „Shiftain” – Nebyygolova Igor Petrovici, cetățean al Federației Ruse și al PMR, ataman al armatei de cazaci ai Mării Negre, locuiește la Tiraspol.

pseudonim „antrenor” – Lyudmila Mikhailovna Koval, născută la 25 ianuarie 1964, redactor-șef al ziarului „Profsoyuznye vesti”, locuiește la adresa: Tiraspol, st. Kosmonavtov, 34, ap. 67.

pseudonim „Politician” – Sandutsa Vladimir Ilici, nascut la 1 septembrie 1954, corespondent al „RIA-Novosti” si reprezentant al serviciului de presă al Comisiei Unite de Control, domiciliat la adresa: Tiraspol, str. Karl Liebknecht, 150, apt. 35, cetățean al PMR și al Federației Ruse.

pseudonim „Faust” – Gerasyutenko Sergey Pavlovich, născut la 08.04.1960, cetățean al PMR și al Federației Ruse, șeful Statului Major General al Forțelor Armate – Prim-viceministru al Apărării al PMR, general-maior, locuiește la Tiraspol .

pseudonim „Lemur” – Buga Igor Semenovici, născut la 10.09.1964, deputat al Consiliului Suprem al PMR, cetățean al PMR, Republicii Moldova și Federației Ruse, președinte al reprezentanței publicului panrusesc organizația „Frăția de luptă” din Pridnestrovie, președinte al „Asociației Veteranilor de Război din Afganistan” din Pridnestrovie, fost deputat al consiliului orășenesc Tiraspol, locuiește la Tiraspol.

pseudonim „Gorzher” – Buchka Vladimir Alekseevici, născut la 18 septembrie 1957, cetățean al Federației Ruse și al PMR, fost președinte al organizației obștești „Uniunea Apărătorilor Transnistriei”, deputat al Consiliului Suprem al PMR. la Tiraspol.

pseudonim „Chestny” – Prodan Nikolai Georgievici, cetățean al Federației Ruse și al Republicii Moldova Pridnestrovie, președinte al organizației obștești „Sindicatul Muncitorilor din Afaceri Interne „Onoarea și Dreptul”, membru al Prezidiului Sindicatului structurilor de putere din PMR, domiciliat la Tiraspol.

Împreună să păstrăm liniștea pe Nistru!!”

Foto: G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Pe cand o lista cu spionii rusi din Romania? La romani le mai trebuie 1000 de ani sa taie cordonul ombilical de rusia… nu exista clasa politica in romania, vi o adunatura de oportunisti lingai mediocri! Felicitari R. Moldova!

  • Românistanul „ieuropean” si mercantilo duplicitar .. e un stat $€kuristo oligarh (vezi doar mas media cu Felix,SOV,Ghitzã) de la FSN si pânã acum ..

 2. Separatistii transnistreni simt ca li se apropie funia de par: odata ce maica Rusie infrange decisiv, Republica Moldova va intra in UE si maghernita lor de peste Nistru va fi dezafectata. De aceea, ei fac tot felul de provocari, sa dea impresia ca e deranj, doar doar sa le vina si lor rusii in ajutor. Numai ca, ghinion, soldatii sovietici tocmai se lupta aprig sa cucereasca un morman de gunoi de pe langa fabrica Azov, deci sunt ocupati cu toate tancurile si batalioanele pana dupa 9 mai, cand se va inregistra victoria cea mare. Grele vremuri pentru iubitorii de autocratie, iliberalism, dictatura.

 3. dupa datele de nastere 100% comunisti

 4. Să nu fie cam pe dos situația. Acolo sunt mai mult nume romănești, chiar dacă sunt scrise altfel: Neagu, Sănduță, Buga, Prodan. Adică, nu se știe cine de cine vrea să scape de fapt.

 5. da chiar ma supar… la unii le da adresa cu tot cu scara si apartament, la altii doar orasul de domiciliu…

  si problema e ca astia sunt doar agentii serviciului militar de informatii (gu e fostul gru) din tiraspol, mai interesant era de stiut cine sunt agentii gu, fsb si svr, dar nu aia din tiraspol, ci aia din chisinau si bucuresti…

 6. Si Elena fata mare 🤣

 7. @ Barbu Gh 😂😂😂 – Cum, ma, da’ pe elena n-ai vazut-o in poza? elena, cel mai serios trol rus 😂. Nu stiu ce e cu postacul elena in ultima vreme, chinuie rau limba romana, cred ca nu ii mai corecteaza nimeni traducerile din google translate

 8. Asa, preventiv, poate-i invita cineva la un ceai, pe cei de pe lista.

 9. Elena e la poziția 10, a fost retrogradată de la stadiul de troll la stadiul de proastă utilă din cauză că nu mai prezintă aceeași poftă la a mânca harat ca înainte, plus că nici nu a învățat românește in timp util. Până la remedierea defecțiunilor, face cafeaua și șterge budele de la fabrica de trolli. Eugen e cel care o mai ajută din când în când la trollaj dar nici el nu mai e ce a fost. Vodca și hrișca nu au calorii multe…de aici și proasta calitate a comentariilor.

 10. Da bă, eu sunt spion american!

 11. De bun simt scrisoarea. Mda, deci consilierul presedintelui asa-zisei PMR e general rusnac, seful statului major idem, plus parlamentari, asa-zisi jurnalisti sau lideri sindicali, in realitate operativi FSB sau GRU.

 12. Ai vrea tu!

 13. Parca doar unul singur s-a întrebat indirect care-i scopul acestei scrisori. Nu se știe dacă autorul articolului chiar vede ca fiind ceva dubios din această acțiune.
  CUM DE TRANSNISTRIA APELEAZĂ LA AJUTOR SAU CUM DE VREA SĂ COOPEREZE CU MOLDOVA ÎMPOTRIVA RUSIEI????
  EU SPER CA DESTINATARII ACESTEI SCRISORI SA IA ÎN SERIOS ACȚIUNEA MASCATĂ!!!