G4Media.ro

Lista celor nouă revendicări ale magistraților din Oradea

Lista celor nouă revendicări ale magistraților din Oradea

Procurorii și judecătorii de la instanțele și parchetele din Oradea, care au protestat joi față de prevederile ordonanței de urgență care modifică legile justiției, au strâns într-o listă nouă revendicări principale.

Iată lista completă, prezentată de Ziare.com:

1) Suspendarea imediata a punerii in aplicare a legilor justitiei si a ordonantelor de urgenta subsecvente.

2) Revizuirea legilor justitiei, tinand seama de o reala consultare a sistemului judiciar, precum si de recomandarile formulate in cadrul MCV, de catre Comisia de la Venetia si de catre GRECO.

3) Revizuirea Codului penal si a Codului de Procedura Penala pentru a le pune in acord cu jurisprudenta CEDO, cu Directivele UE, cu jurisprudenta Curtii constitutionale si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

4) Declansarea imediata de catre Consiliul Superior al Magistraturii a procedurii de alegere, prin concurs real, impartial, a unei noi echipei de conducere a Inspectiei Judiciare.

5) Suspendarea activitatii Sectiei Speciale de Investigare a Infractiunilor comise de Magistrati.

6) Respectarea competentelor si rolului fiecarei Sectii a Consiliului Superior al Magistraturii si implicarea Plenului in deciziile ce privesc intregul sistem judiciar.

7) Redobandirea de catre Consiliul Superior al Magistraturii, inclusiv prin Sectiile sale, a caracterului de organism colegial prin reala consultare a membrilor.

8) Infiintarea unei agentii pentru integritate cu responsabilitati in domeniul verificarii patrimoniului, al incompatibilitatilor si al conflictelor de interese potentiale in privinta tuturor functionarilor publici si demnitarilor, precum si cu capacitatea de a adopta decizii obligatorii care sa poata duce la aplicarea unor sanctiuni disuasive.

9) Intensificarea mijloacelor administrative si legale de control al modului de cheltuire a banului public.”

Citește tot articolul pe Ziare.com

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Felicitari si multumiri magistratilor din Oradea pentru reactia lor prompta si decisa la abuzurile lui putorel, pentru profesionalism si spiritul lor civic. Aceste revendicari trebuie sa fie sustinute imediat si fara rezerve de toti magistratii onesti din tara si ar trebui sa faca obiectul unor initiative legislative ale USR. Societatea civila trebuie sa preia si sa sustina toate aceste revendicari.
  In sfarsit, avem un grup de magistrati proactiv care vine cu un program clar, nu numai cu proteste.
  E nevoie sa fim nu numai „contra”, ci sa aratam „pentru”ce luptam.
  SUCCES SI TARIE DE CARACTER!!!

  • Foarte bine ce au procedat acum magistratii de la Oradea.
   Dar ce au facut, atunci cind au vazut ca multi colegi de-ai lor :
   – au tergiversat ani de zile procesele marilor corupti si marilor infractori, care au devalizat tara (de exemplu, Mazare a avut intr-un proces peste o suta de aminari, din cele mai absurde motive ) ?
   – i-au achitat, pe marii corupti si marii infractori, care au devalizat tata, in ciuda probelor beton, prezentate de procurori ?
   – i-au condamnat simbolic, cu suspendare (de exemplu, Mazare a primit 4 ani cu suspendare, pentru un prejudiciu de peste o suta de milioane de euro) ?
   – nu le-au confiscat intergral averile marilor corupti si marilor infractori ?
   – ca in CSM patrund persoane corupte sau santajabile, aflate in slujba mafiei psd si alde ?
   – ca in CSM au fost impuse, chipurile din partea Societatii Civile, doua likele, aflate in slujba mafiei psd si alde ?
   – ca exceptionala Sefa a DNA a fost revocata ?
   – ce a facut Inspectia Judiciara in ultimii ani ?
   – ca fost data afara din sistem exceptionala judecatoare Camelia Bogdan ?
   – deciziile aberante date de infractorii din CCR, in favoarea infractorilor ? De nu i-au trimis in judecata pe judecatorii corupti de la CCR, de la Inspectia Judiciara, de la ICCJ, de la Sectia Speciala, de la Curtile de Apel si de la Judecatorii pentru aderare la un grup infractional organizat, pentru abuz in serviciu in forma continuata, pentru obstructionarea justitiei in forma continuata, pentru favorizarea infractorilor in forma continuata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.