G4Media.ro

Lipitori de afișe din Alba, amendați cu sume cuprinse între 1.000 și…

Lipitori de afișe din Alba, amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei, pentru încălcarea legii electorale. Reclamațiile depuse la BEJ de partide au fost trimise la Poliție

Șapte persoane din județul Alba au fost sancționate de polițiști cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei pentru că au lipit mai multe afișe pe panourile electorale decât permite legea.

Reprezentanții inspectoratului de Poliție al Județului Alba au declarat pentru G4Media.ro că toate reclamațiile transmise de Biroul Electoral Județean, ca urmare a reclamațiilor făcute de partide sau persoane fizice, au fost analizate și li s-a dat curs.

”În toate cazurile au fost identificate persoanele și au fost aplicate sancțiunile prevăzute de lege. Este vorba despre șapte persoane în total, din Teius, Câmpeni, Ocna Mureș, Mirăslău și Bucium. Sancțiunile sunt cele prevazute la articolul 53 litera k, din Legea 33 /2007 și sancționate de articolul 54. Acesta din urma prevede amenzi între 1.000 și 2.500 de lei” a precizat purtătorul de cuvând al IPJ Alba.

La Biroul Electoral Județean Alba au fost depuse mai multe reclamații, de la începerea campaniei electorale, din partea USE – PLUS și ALDE, care au reclamat celelalte partide că încalcă legea electorală lipind mai mult de un afiș pe fiecare panou electoral.

De exemplu, reprezentanții PNL au lipit mai multe afișe pe panourile din 18 localități, cei ai PSD în două orașe, iar cei ai ALDE într-o singură localitate.

BEJ Alba a dispus înlăturarea afișelor în plus și a trimis reclamațiile către Inspectoratul Județean de Poliție Alba, pentru identificarea celor care au lipit afișele și amendarea lor de către polițiști.

Potrivit legii electorale, ”pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale care participă la alegeri, ori candidat independent, poate aplica un singur afiș electoral”, care nu poate depăși dimensiunile de 50 pe 30 de centimetri.

Foto: Panouri electorale în Piața Iuliu Maniu din Alba Iulia / Sursa: G4Media.ro

Un proiect G4Media.ro – Fundația Konrad Adenauer
#MonitorizareEuroparlamentare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Acum se confirmă: pnl-ul are cele mai multe lipitori :)))

  • Păi are, de când a trădat intersele mafiei. Stau postacii înfipți în ei cu ambele ventuze. Se și prezintă lipitorile, nu care cumva să credem că-s cumva altceva, de exemplu cetățeni turmentați.

 2. Bravo, fruntași în producție penelisti ăștia!
  Sigur, există și posibilitatea să le fi lipit psd-ul și să arunce capsuna pe pnl. Luam in calcul orice posibilitate. Te aștepți la orice de la partidul hoț.

  • Există, de asemenea, posibilitatea ca acestea să se fi înmulțit prin sciziparitate.

  • Uite cine știe cum se face înmulțirea la trolii mafiei PSD-ALDE. E ca în familia lor tradițională de amibe, normal.

 3. De ce primesc persoane fizice amenzi și nu partidele?