G4Media.ro

Ligia Deca se răzgândește în privința Vacanței de Paște de anul viitor,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ligia Deca se răzgândește în privința Vacanței de Paște de anul viitor, după reacția publică și politică. Anunță că elevii vor avea o vacanță în plus, de 2 zile, în anul școlar 2023-2024, în apropierea Paștelui Ortodox

După ce Ministerul Educației a anunțat în urmă cu aproape o lună că a avizat structura anului școlar 2023-2024, ministra Educației Ligia Deca anunță că s-a răzgândit și că va da, totuși, două zile de vacanță la finalul lunii aprilie, pentru a lega o perioadă de 7 zile libere, împreună cu zilele în care oricum nu se lucrează din perioada 1 Mai-Paște. “Probabil într-un timp scurt, săptămâna viitoare, vom da un ordin de ministru în așa fel încât vacanța școlară să se suprapună peste Paștele Ortodox”, spune Ligia Deca la România TV.

Astfel, elevii ar putea avea aproape o lună de zile fără cursuri în jurul vacanțelor de primăvară, așa cum anunța Edupedu.ro în 15 februarie, în școlile unde se fac în acea perioadă și activități din cadrul programelor “Săptămâna Verde” și “Școala Altfel”.

  • Amintim, structura anului școlar viitor, 2023-2024, anunțată de Ministerul Educației și avizată în comisia de dialog social pe 14 februarie, are 36 de săptămâni, iar vacanța de primăvară din luna aprilie nu cuprinde nici Paștele Catolic, nici Paștele Ortodox, fiind pusă la mijlocul unei perioade de peste o lună distanță între cele două sărbători.
  • O vacanță în plus de 2 zile nu va însemna scurtarea anului școlar la 35 de săptămâni în 2023-2024, dar oricum se va reduce numărul de zile de cursuri, în condițiile în care oricum România e pe locul 3 în rândul țărilor cu cele mai multe zile de vacanță, potrivit unui raport Eurydice.

Ministra Educației Ligia Deca a spus că pregătește un ordin de ministru prin care să dea liber și în zilele de 29 aprilie și 30 aprilie, adică luni și marți, deoarece 1 Mai care este zi liberă prin Codul Muncii pică într-o miercuri, vineri 3 Mai este liber tot prin Codul Muncii pentru că este Vinerea Mare înainte de Paștele Ortodox, iar joi, 2 Mai, cel mai probabil se va face punte cu cele două zile, punte care ar avea efect doar pentru angajații din mediul bugetar.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează