G4Media.ro

Liga Studenţilor din Iaşi acuză Facultăţile de Drept de ipocrizie: “își construiesc…

Liga Studenţilor din Iaşi acuză Facultăţile de Drept de ipocrizie: “își construiesc o imagine falsă de apărătoare ale eticii academice” prin solidarizarea cu decizia Universităţii din Bucureşti de a exmatricula 45 de studenţi

Facultățile de Drept din mai multe universități din țară sunt acuzate de Liga Studenților din Iași, printr-un comunicat emis luni, că încearcă să își construiască o “imagine falsă de apărătoare ale eticii și integrității academice”, prin mesajele lor de solidarizare cu decizia Universității din București de a exmatricula 45 de studenți acuzați de fraudă. Organizația susține că facultățile de profil “au probleme serioase de transparență, morală, etică și integritate academică”.

Liga oferă mai multe exemple care să-i susțină afirmațiile, începând cu teza de doctorat a vicepreședintelui CSM Codruț Olaru, care l-a avut drept coordonator pe Tudorel Toader, rectorul Universității A.I. Cuza din Iași. Comunicatul face trimitere și la lipsa de poziție față de “existența în corpul profesoral al Facultății de Drept din București a doi profesori condamnați penal”, Dan Șova și Aurel-Jean Andrei.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Este rusinoasa solidarizarea acestei organizatii , cu studenti exmatriculati pt. copiat la UNIV. BUC. ! PS – ESTE SCANDALOS CA DOI INFRACTORI , sova si aurel-jean andrei , sunt cadre didactice la Fac. de drept !

 2. Facultatea de drept de la Ieşi nu era moşia personală a colecţionarului de funcţii şi pensii speciale pentru el şi tot clanul său? Cum să discute ei despre etică? Mai întâi să îşi vadă fosilele radioactive securist-comuniste din propria ogradă! Abia apoi să îi preocupe etica!

  • La Iași niște pupincuriști l-au făcut RECTOR! Deci pentru critica Facultății de Drept juniorii n-au temei moral. Au făcut cumva destulă gălăgie ca să schimbe rectorul?

 3. Salut
  Curat ipocrizie ref la solidarizarea facultatilor de drepti!
  Unde erau ipocriti cand Johannis fura case cu acte false ?
  Taceau chitic, ca doar, tacerea e de aur.

  • Ai vrut sa scrii „unde erau ipocritii”, cu doi „i”, dar cand esti orbit de ura si nici nu prea ti-a placut scoala asa patesti.

 4. Kill tudorel . Fuking Bastard .
  La Iași tot e penal, orice instituție publica . Focar se hoti, parveniți și slinos.
  Resetat orașu la Hiroshima. (Caterincă)

  • Dă -vă dracu de ticăloși. La examenele de specialitate pentru medici care se fraudează la scară națională scoțând pe bandă rulantă impostori incompetenți care te omoară la propriu nu vorbește nimeni ! Cei din justiție ne omoară democrația de 31 de ani. Care e diferența dacă toti trăiesc in același putregai?! Presa din România e capturată si ține ascunse aceste aspecte pentru că e plătită să tacă. Jos cenzură, că si voi contribuiți continu la distrugerea acestui popor.

 5. Treaba cu Sova condamnat penal e adevarata numai ca asa cum spune englezul doua lucruri rele nu fac unul bun. Acei studenti care au copiat vor deveni Sova1,Sova2, Sova3….Sova45.

  Acest scandal e inca un motiv pentru ca opinia publica din Romania sa realizeze ca nu e ok ca studiile superioare sa fie platite de contribuabili ! Deloc! Nici moral, nici economic nici social. Fiecare student trebuie sa-si plateasca studiile iar statul poate sa le dea credite super avantajoase pe care sa le returneze dupa ce se angajeaza la terminarea studiilor. A copiat in anul 2 si a fost prins? Exmatriculat si cu o datorie de 2 ani de studii de returnat. O sa se gandeasca de 10 ori inainte sa copieze!
  A terminat si vrea sa se angajeze in UK,SUA,Germania,Franta, Danemarca, Suedia etc? Nici o problema atata timp cat isi plateste creditul care i-a fost acordat pentru studii. Dar acum studiaza pe banii mei si ai tai iar cand termina se angajeaza in sistemul medical din Franta, Germania sau UK fara sa returneze macar statului banii de studiu. E corect?!
  Bineinteles elevii cu performante extraordinare si cu premii internationale pot primi burse de la stat dar si ei ar trebui obligati ca macar 10 ani sa lucreze in tara sau daca pleaca mai repede, ok, suntem democratie dar sa returneze costurile bursei ! Toata lumea vrea sa traiasca pe banii altora in struto camila asta ”capitalist ” – socialista.
  Invatamantul romanesc e codus dupa principii marxist-comuniste la propriu si rezultatele se vad.

 6. Când o să se solidarizeze aceste instituții și cu bieții absolvenții de drept, care sunt batjocoriți de instituția numită U.N.B.R, LA EXAMENUL DE INTRARE IN BAROU, DE SOLIDARIZAT PENTRU A DA BINE E UȘOR, ESTE ADEVĂRAT CĂ EXISTĂ MULTĂ IPOCRIZIE ÎN ACEST DOMENIU…

 7. Problema copiatului a fost exacerbata, este clar.
  Din propria experienta, prefer sa dau peste un judecator care, desi a copiat in istorie, se uita macar pe probele din dosar, decat sa dau peste vreun tocilar care nu se deranjeaza sa verifice nimic din dosar.
  Nu am nevoie de genii rude cu wikipedia, ci de oameni cu o farama de bun-simt profesional.

  • cum poate avea un individ o farama de bun simt cand el si-a obtinut dreptul sa profeseze si sa ocupe un loc in justitie prin furt?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. Copiatul trebuie pedepsit probabil dar nu cred ca trebuia sa se ajungă la exmatriculare poate, ci doar sa se lase cu restanta și sa se organizeze un alt examen mai dificil, era și asta o pedeapsa… Sa nu fim absurzi orice persoana student ar copia dacă ar avea ocazia

  • Mai explica o data afirmatia asta cu „orice persoana student ar copia daca ar avea ocazia” finca in afara de ruptura cu limba romana mai e si ruptura cu logica si morala.
   Ma rog, poti p-astea cu logica si morala sa nu le ai dar sa inteleg ca nu validezi biletul in autobuz daca esti sigur ca nu vei fi prins dar consideri ca e drept sa ajunga sa ne judece unii care au furat fiindca li s-a ivit ocazia si credeau ca sunt atat de perfect criminali ca nu vor fi prinsi?
   Ca sa fie clar, in cazul studentilor la drept este vorba de niste oameni carevor trebui sa aplice legea (in principiu) dupa ce au furat (deci vor fi in acelasi „club” cu cei pe care ar urma sa-i condamne, nu despre medici care nu vor sti la momentul potrivit ce tratament sa aplice … si vor fi doar prosti. Mediul concurential ii va plasa in cele din urma in pozitia pe care o merita. Un judecator necinstit va ajunge rapid aliatul infractorilor ceea ce nu e deloc similar.
   Ca sa ne amuzam un pic am putea zice ca acesti studenti au realizat impreuna proba practica (un fel de laborator) cu tema „crearea unu grup infractional organizat”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.