G4Media.ro

Liderul partidului extremist german AfD condamnă „teatrul” din jurul morţii lui Navalnîi.…

Sursa foto: John MACDOUGALL / AFP

Liderul partidului extremist german AfD condamnă „teatrul” din jurul morţii lui Navalnîi. El spune că discursul Iuliei Navalnaia de la Munchen a fost „regizat”

Liderul partidului populist de extremă dreapta AfD din Germania, Tino Chrupalla, a condamnat ceea ce el a numit „teatrul” din jurul morţii în închisoare a activistului rus de opoziţie Aleksei Navalnîi, afirmând că este exploatată în scopuri politice, relatează The Guardian, preluat de News.ro.

Tino Chrupalla a declarat că discursul văduvei lui Navalnîi, Iulia Navalnaia, la Conferinţa de Securitate de la Munchen de la sfârşitul săptămânii trecute a fost „regizat”, lăsând să se înţeleagă că a fost instrumentat de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a-şi consolida sprijinul, după ce tocmai îşi lansase propria candidatură pentru realegerea în fruntea executivului european.

„Este cu adevărat surprinzător că primul lucru pe care Iulia Navalnaia îl face după moartea soţului ei este să vorbească la Conferinţa de Securitate de la München. Acest tip de gestionare a scenei ar trebui să ne dea de gândit. Când o vezi pe văduva domnului Navalnîi cu Ursula von der Leyen, chiar trebuie să te întrebi: cui foloseşte un astfel de spectacol? Este evident că moartea lui Navalnîi este exploatată”, a declarat Chrupalla.

Rusia a acuzat Germania că se amestecă în politica sa internă după ce guvernul de la Berlin i-a cerut să explice moartea lui Navalnîi.

Chrupalla a declarat că i se pare „insuportabilă” măsura în care Putin a fost acuzat de moartea lui Navalnîi. „Oamenii vorbesc despre crimă şi alte lucruri, deşi nu se ştie nimic, deşi nici măcar nu a existat încă o anchetă”, a declarat liderul AfD la Berlin.

Poziţia pro-Kremlin a AfD este binecunoscută, deşi cea a lui Chrupalla este văzută ca fiind şi mai apropiată decât opinia majorităţii partidului. În luna mai a anului trecut, el şi-a atras critici după ce a participat la o recepţie la Ambasada Rusiei.

AfD a fost în centrul atenţiei în ultimele două luni, după dezvăluiri potrivit cărora membrii săi au participat la o reuniune la care s-au discutat planuri de deportare în masă a străinilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Asta crede ca daca el repeta ca un papagal propaganda mincinoasa a lui Putin, lumea nu se prinde? Hahaha…

  2. Da, a fost mare regie cu o femeie vorbind la o masă.

  3. Unii chiar vorbesc fără să aibă nimic la mansardă… valabil și pe malurile Dâmboviței, nu numai ale Rinului…