G4Media.ro

Liderul deputaţilor UDMR: Ministrul Justiţiei alunecă spre „stalinism”. Dan Barna a intrat…

Liderul deputaţilor UDMR: Ministrul Justiţiei alunecă spre „stalinism”. Dan Barna a intrat în acest „delir”

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, susţine, într-o declaraţie acordată luni Agerpres, că ministrul Justiţiei, Stelian Ion, are o atitudine „total inacceptabilă” şi „alunecă spre stalinism”, deoarece „crede că este în posesia adevărului absolut”, iar vicepremierul Dan Barna „a intrat în acest delir, poziţia sa fiind, de fapt, una toxică”.

El a reafirmat că amendamentul depus la Senat de parlamentarii UDMR nu exclude desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Potrivit lui Csoma Botond, UDMR doreşte ca lupta împotriva corupţiei să continue, dar să se desfăşoare într-un cadru legal, adăugând că este „falsă” ideea că „marea reformă” în Justiţie în România ar depinde de revenirea competenţelor în privinţa anchetării magistraţilor la DNA.

„De multe ori am avut impresia că ministrul Justiţiei e un fel de iacobin, dar acum, încet, dar sigur, alunecă spre stalinism, după părerea mea. Oricine are o altă poziţie decât dânsul devine, potrivit celei mai sinistre tradiţii totalitare, un fel de deviaţionist, care săvârşeşte un delict de opinie, şi, sigur, în opinia ministrului, acest delict de opinie acţionează împotriva intereselor României. Aşa văd eu atitudinea ministrului, care crede că este în posesia adevărului absolut şi oricine îndrăzneşte să spună altceva decât dânsul este etichetat ori corupt ori de rea-credinţă”, a afirmat liderul deputaţilor UDMR.

Potrivit lui Csoma Botond, „în ultima perioadă, în acest avânt stalinist al lui Stelian Ion, pe lângă politicieni care au opinii diferite, au devenit ţinta ministrului şi anumiţi magistraţi care nu sunt de acord cu ministrul în privinţa funcţionării Justiţiei”.

„Eu consider că este evident că atitudinea ministrului este plină de carenţe şi contravine principiului democratic al pluralismului de idei într-o societate democratică. Întreb: toţi cei care nu sunt de acord cu ministrul sunt corupţi sau de rea-credinţă? Majoritatea magistraţilor CSM, care a adoptat raportul Inspecţiei Judiciare, în 2019, prin Hotărârea 225 din 2019, sunt de rea-credinţă şi nu doresc stoparea corupţiei sau au ceva cu ministrul sau cu altcineva? Săptămâna trecută, judecătorii Înaltei Curţi au atacat la CCR un proiect de lege, o lege iniţiată de ministrul Ion, prin care se reducea vechimea necesară la DNA de la 10 la 7 ani. Atunci, toţi acei judecători de la Înalta Curte, care au o altă opinie decât ministrul Ion, sunt corupţi sau de rea-credinţă? Mi se pare total inacceptabilă atitudinea ministrului”, a adăugat el.

În opinia sa, „vicepremierul Dan Barna a intrat în acest delir şi vorbeşte de toxicitate şi de bazaconii de genul acesta”.

„Noi, cei de la UDMR, dorim ca lupta împotriva corupţiei să continue, dar, în acelaşi timp, dorim ca această luptă să se desfăşoare într-un cadru legal, bine definit, în care să existe anumite garanţii, garanţii care nu permit repetarea unor abuzuri care au fost semnalate şi de Inspecţia Judiciară. Este falsă ideea că succesul luptei împotriva corupţiei sau marea reformă în Justiţie în România ar depinde de revenirea competenţelor în privinţa anchetării magistraţilor la DNA. Eu nu contest faptul că şi printre magistraţi, dar marea corupţie în România nu este în rândul magistraţilor, ci marea corupţie e într-o altă zonă a societăţii şi se ştie foarte bine acest lucru. (…) Cred că abordarea domnului Barna este toxică – asta cred despre afirmaţia domnului Dan Barna”, a precizat Csoma Botond.

El a explicat care sunt motivele pentru care parlamentarii UDMR au depus amendamentul referitor la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie la Senat.

„La dezbaterea proiectului în Camera Deputaţilor, ministrul Ion a susţinut în mod mincinos că noi am avut acel amendament de la Cameră cu avizul CSM-ului. O minciună sfruntată. Noi din două motive am depus acest amendament la Senat: unu să se vadă care este amendamentul UDMR-ului şi doi – am considerat că aceste dosare să meargă de la SIIJ la Parchetul General şi ne-am fundamentat argumentaţia pe Raportul Inspecţiei Judiciare din 2019, adoptat de CSM prin Hotărârea 225 din 2019. Acest amendament nu exclude desfiinţarea SIIJ. Suntem de acord cu desfiinţarea SIIJ, doar că am avut acest amendament. Dorim ca lupta împotriva corupţiei să continue. Eu cred că DNA-ul are la momentul actual toate mijloacele legale necesare să lupte împotriva corupţiei. Nu cred că de această competenţă privind anchetarea magistraţilor depinde succesul luptei împotriva corupţiei”, a spus Csoma Botond.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat că SIIJ nu a putut fi desfiinţată până în acest moment, pentru că UDMR era, la momentul înfiinţării secţiei, alături de PSD. „A votat şi înfiinţarea SIIJ, a votat şi legile Justiţiei varianta Iordache, a votat şi Codul penal şi cel de procedură penală. Odată ce s-a încheiat acel capitol, trecem deoparte şi încercăm să creăm ceva nou şi sperând cumva că o să îşi schimbe atitudinea şi abordarea faţă de Justiţie, faţă de lupta anticorupţie. Parţial, am avut semnale că acest lucru se întâmplă”, a declarat Stelian Ion, duminică, la Prima TV.

Luni, vicepremierul Dan Barna a afirmat că, atât timp cât nu se găseşte în coaliţia de guvernare o soluţie pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, o sesiune extraordinară a Parlamentului este „prematură” şi „nefuncţională”. „Amendamentul UDMR care se află în momentul de faţă în comisia de la Senat este unul care nu desfiinţează SIIJ. Amendamentul UDMR nu face decât să mute secţia specială dedicată magistraţilor la Parchetul General. Nu ne putem permite, ca stat, să transmitem acest mesaj de reformă ca şi glumă, prin care, în loc să desfiinţăm SIIJ, pur şi simplu schimbăm eticheta de pe uşă şi adresa de pe cartea de vizită şi mutăm o secţie specială dedicată tot magistraţilor la Parchetul General. (…) Ideea propusă de UDMR, acest amendament toxic, (…) este de neacceptat”, a susţinut Barna, după şedinţa Biroului Naţional al USR PLUS.

Foto: Csoma Botond / sursa: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

81 comentarii

 1. Nicio vorbă despre comisia de la Veneția/CJUE de la csoma?

  • Le a zis pușcăriași dragnea ca justitia inseamna netejoru numit politic la conducerea inspecției judiciare si savonea ce făcea anticamera la dancila sau ticluia legile injustitiei / oug 13 in locuinte conspirative cu iordache alta intrebare. Savonea are dosar tinu pe bara de ani de 2 ani. Ea a tergiversat dosarul FNI până s a prescris cea mai gravă infracțiune a lui vântu. Acum in fieful ei la curtea de apel bucuresti sunt batjocorite victimele din colectiv

  • E clar . Usr rupeti coalitia si faceti anticipate cum a facut maia sandu ca altfel intrati in colaps. Udmr are blatul deja facut cu psd. Demascați i ca poate scăpăm de ei din parlament.

  • Și CUM să facă USR anticipate? Sunt ei parlamentul, președintele? Oamenilor care cereți anticipate, voi aveți idee cum funcționează toată chestia asta?

  • @@Adrian, Art. 89 din Constituție.

  • Iudemeristu’ ăsta, ori e prost,ori e tâmpit, ori e corupt !
   Altfel, nu inteleg ardoarea cu care-i apără pe procurorii și judecătorii spagari.
   E-atat de cretin să nu priceapă că DNA-ul cercetează doar faptele de corupție ale spagarilor din justiție, nu accidentele de circulație, nu condusul sub influența alcoolului, nu uciderea partenerului adulter etc , al acestora.

   Zici iudemrei, zici haurari și pesedei !

 2. UDMR a votat cu Dragnea cot la cot modificarea legilor justitiei. UDMR se impotriveste in continuare.

  Lupta anti-coruptie este slabita de actiunile UDMR si de inactiunea PNL si a lui Klaus Iohannis.

  • DIMPREUNA CU REPREZENTANTII MINORITATILOR. CA DE AIA AU VENIT IN romania.

   BA MAI MULT, CEL PUTIN UNUL DINTRE EI A FOST DECORAT !

   PRNTRU SERVICII DEOSEBITE ADUSE INFRACTORILOR DE PARTID SI AI MANASTIRII SECU.

 3. Aiureli UDMR-iste, de fapt continua discursul PSD. Vrem sa continuam lupta anticoruptie dar intr-un mod care sa limiteze actiunea procurorilor. Inspectia judiciara? Pai asta nu este aservita PSD? Ce abuzuri? Pai cine abuzeaza? Justitia ca foloseste tehnica SRI sa te prinda, sau tu ca furi?
  Vorbesc astia de abuzuri de parca i-a dus cineva la ocna sau canal, desi unii dintre ei ar merita inclusiv de la UDMR.

 4. USRPlus are de luptat si cu UDMR, dar si cu PNL, nu doar cu PSD, pentru a repara justitia macelarita de Ciuma Rosie.
  Azi l-am auzit pe liderul senatorilor PNL, Virgil Guran (venit de la ALDE!), spunand ca e alaturi de UDMR si ca nu-i nicio graba in justitie, nici cu repararea legilor adoptate pe vremea lui Draknea, nici cu desfiintarea SIIJ. In opinia lui Guran, prioritara e economia, bla, bla, bla.
  Intr-o emisiune la Digi24, penelistul Guran si reprezentantii UDMR si PSD parca erau in aceeasi alianta, n-au avut nicio divergenta pe tema justitiei! Bineinteles, Digi24 nu invitase si un reprezentant USRPlus. 🙂

 5. Stelian Ion, USR PLUS, aluneca spre stalinism ca vor sa desfiinteze SIIJ asa cum doreste Uniunea Europeana,, comisia de la Venetia? Vai de capul vostru de incompetenti. Indiferenta si prostia romanilor a facut ca voi sa ne decideti soarta, voi ati infiintat SIIJ, fiind portavocea PSD. Voi vorbiti de stalinism? Nu vom ridica MCV, nu intram in Schengen, pentru ca voi nu vreti sa faceti reformele pe care vi le-ati asumat in coalitie. Stelian Ion spune un fapt: „UDMR refuza sa-si asume ce a semnat in programul de guvernare” si voi il acuzati de stalinism. PSD =pnlaurudmr. Dar din pacate inca mai trebuie ani sa intelegem naiba odata acest lucru si sa votam! Moldova s-a trezit, 60% PAS. Noi votam 15% USR PLUs si asteptam reforme de la pnludmr, hoituri care de 30 de ani fura.

 6. Spre pesedism și orb anism

  • Chiar si aurism

 7. Ungurasul ăsta este cel mai al dracului udemerist!

 8. NU VA E RUȘINE?! Tineti tara asta captiva cu mizeria aia de SIIJ, doar ca va convine voua niste corupti la fel ca si PSD_UL. Harghita si Covasna sunt judetele care au printre cele mai mici PIB/cap de locuitor pentru ca ii tineti captivi pe bieti oameni si asta cu tot ca Ungaria pompeaza bani in ele.

  NEM SZÉNYES? Tartsa fogva ezt az országot a SIIJ zűrzavarával, csak néhány korrupt embernek fog megfelelni, mint a PSD_UL. Hargita és Kovászna az a megye, ahol a legalacsonyabb az egy főre jutó GDP, mert a szegény embereket fogva tartja, és ez azért van, mert Magyarország pénzt pumpál beléjük.

  • Cate rahaturi ati vrea sa faceti in numele reformei si anticoruptiei, voi astia de la uSRIpeplus…

 9. Toti udmr-stii sunt dusmanii romanilor. Nu acelasi lucru e valabil in randul comunitatii maghiare.

 10. Adica tu esti la putere si doresti sa ai „garantii” ca nu ajungi la inchisoare cand furi din taxele si impozitele noastre, pe care noi le platim docili de fiecare data…

  Pentru ca poti… Dar nu pentru ca iti permitem!

 11. Anticipez anticipate!USR versus UDMR. Niște debutanți împotriva unora care ne-au distrus până acum: au furat pădurile , au făcut legi pentru hoți, acum ne cred proști. Cred că mai bine e fără UDMR decât fără DNA. Părerea mea a omului normal la cap. Dacă exista UDMR Vaslui , UDMR Brăila, Tulcea, poate chiar UDMR Constanța, înseamnă că românii sunt plecați cu pluta…De asta fac ce vor acum.

 12. UDMR nu este PSD-ul ungurilor, cum se zice. Este mult mai rau, este cel mai corupt partid, o adunatura de penali, pe deasupra si xenofobi, ca sa ma exprim eufemistic.

 13. Nu vom avea scapare , cu asa popor singura optiune este emigrarea .

 14. Desființarea SIIJ este (inclusiv) una din condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a bifa criteriile de admitere ale României in Spațiul Schenghen.

  Ce face UDMR acum încetinește RITMUL reformelor.

  Intențiile lor referitoare la SIIJ nu au fost comunicate atunci când s-a creat coaliția. Rezulta deci un comportament viclean care nu a fost delimitat încă din decembrie ca fiind un risc strategic cu impact negativ in atingerea obiectivelor din programul de guvernare in termenele asumate. Anticipate!

  • Păpușe, Schengen nu are treabă cu SIIJ.
   Când s-a făcut tratatul de aderare la UE și Schengen, procurorii șefi erau numiți de csm, nu de președinte. Nu mai bate câmpii

  • Te rog!!!! Nu mai fa parada de aroganta si incultura când vorbești cu mine! Dacă nu știi sa te documentezi si sa citești, du-te si te cultiva, nu fii doar “păpușe”.

   Desființarea SIIJ este una din condițiile ce trebuie îndeplinite de România pentru a adera in Spațiul Schenghen, asa cum este menționat in Mecanismul de Cooperare si de Verificare (CVM)!! Tu, la fel ca 99.999% din bugetarii incompetenți, habar nu ai ca de îndeplinirea satisfăcătoare a standardelor din CVM (printre care este enumerata si desființarea SIIJ) depinde aderarea României la spatiul Schenghen!

   Raportul din Iunie 2021 al Comisiei Europene (in care sunt menționate: progresul pe indicatorii de evaluare a candidaturii României cât si recomandările) poate fi citit aici:
   https://ec.europa.eu/info/sites/default/files/progress_report_romania_com2021_370_fina.pdf

   Olanda si Franța s-au opus acceptării României in spațiul Schenghen, însă nu pot fi criticate când progresul României pe multe standarde/ benchmarking-uri/ indicatori nu este încă satisfăcător (e.g.: independenta sistemului judiciar si reforma judiciara (desființarea SIIJ), activitatea ANI, performanța autorităților anti-corupție, etc.)

  • Danut, lansator de fumigene, aderarea la Schengen depinde de MCV, iar ultimul MCV cere explicit desfiintarea Sectiei Speciale, ca garantie a unui stat de drept… Si Comisia de la Venetia s-a pronuntat pe acest subiect… La noi justitia inca a ramas in era Dragnea…

  • G4M – De ce nu publicați comentariul cu trimitere catre documentul Comisiei Europene din Iunie 2021 unde se menționează clar ca desființarea SIIJ este una din condițiile din Mecanismul de Cooperare si Verificare pe care România trebuie sa le respecte “satisfăcător” pentru a fi acceptata in zona Schenghen?

   Dane! Tu, dacă lucrezi la stat, si zici asemenea aberații care arată cât de prost informat esti, ar trebui sa fii dat afara imediat! Cu atât mai mult dacă ai o funcție de conducere!

   “REPORT FROM THE COMMISSION TO THE EUROPEAN PARLIAMENT AND THE COUNCIL
   On Progress in Romania under the Cooperation and Verification Mechanism

   The Cooperation and Verification Mechanism (CVM) was established at the accession of Romania to the EU in 2007 as a transitional measure to facilitate Romania’s continued efforts to reform its judiciary and step up the fight against corruption.

   2.1. Benchmark One: Judicial independence and Judicial reform – unsatisfactory

   Major issues identified included the creation of a Section for investigating criminal offences within the judiciary (SIIJ).

   […] In particular, the existence and the functioning of the SIIJ remains a serious concern.“

   “ The results of Romania’s CVM report could be decisive in Romania’s bid to join the Schengen Area. ”!!!!!

   Arogant incult ce esti tu!! Bine ca știm noi ăștia din privat si din alte domenii decât cel juridic, chiar dacă nu avem vreo datorie fata de țara asta pentru ca n-am avut niciodată venituri de la stat, mai multe despre legi si despre rapoartele autorităților europene decidente decât știți voi care sunteti plătiți sa monitorizați lucrurile astea!

   Rușine pentru incompetenta si pentru aroganta!!!

  • @Diana, ai dreptate, dar doar parțial, pentru că nu numai UDMR și-a ascuns adevăratele intenții când au bătut palma pe PG, fiecare partid din alianță are cel puțin câte o minciună!
   UDMR o are pe aceasta cu SIIJ, PNL o are pe aceea cu indexarea pensiilor publice din 2021, iar USR o are pe aceea cu taxele zero pe salariul minim, care este total inaplicabila (nu mai zic și de construirea spitalelor regionale!).

  • Păpușe, unde în tratatul Schengen scrie „mcv” sau „siij”?
   Vorbeșto prostii

  • @Radulescu Marcel – corect.
   …Chiar dacă fiecare partid vine si cu o scuza, per ansamblu execuția programului de guvernare nu arată bine.

  • Dane, serios??? 😂😂 Tu esti pus pe dezinformare, e clar.

   – Aderarea depinde de rezultatele raportului MCV pentru Romania.
   – La paginile 3 si 4 din ultimul raport MCV (din Iunie 2021) apare SIIJ!

   Citește si tu mai sus si mai jos.

  • First of all, e „păpușă”, nu ”păpușe”, mama ei de limbă română!

  • Bei, Dane! MARȘ !!!!

 15. Jigodiile, asta se numeste atac ad hominem.

 16. Domnul botond csoma adevărul doare știu, nu prea aveți argumente la nimic din păcate, în al 13 lea ceas poate vă dați și voi pe brazdă și puneți osul la un trai mai bun pt toți nu doar pt elite ca…

 17. UDMR vrea sa-si protejeze propii infractori politici.Ei au fost alaturi de infractorii psd si au votat modificarea legilor justitiei pentru protejarea infractorilor politici.Adaugati superimunitati pentru parlamentari,magistrati etc.Un preacinstit deputat UDMR este fugit in Ungaria pentru a se sustrage executarii pedepsei.

 18. Daca partidul pro-rus UDMR e suparat, e semn ca USR face ce trebuie.

 19. aceleasi texte rasuflate. stalinism, progresisti si alte baliverne. iar ei fura nestingheriti in timpul asta. sa zica cati magistrati corupti a prins SIIJ in toti anii astia? ZERO CONDAMNARI DEFINITVE!!! ZERO!!! ba unii din aia acuzati cer ei sa fie judecati mai repede, sa nu mai stea asa, in limbo.

  si tipau ca domne DNA nu face treaba! ca pe vremea lui Kovesi au mai si scapat! ok, au mai si scapat, dar la SIIJ nu au prins 1. nu acuze, nu texte. vorbim de condamnari definitive. ba mai mult! SIIJ a ales sa nu faca recurs la mai multe spete! DE NEIMAGINAT!

 20. Art. 131 alin.1 din Constitutie ne spune clar ce trebuyie sa faca Ministerul Public. Art. 132 alin.1 din Constitutie ne spune clar ca procurorul este in subordinea Ministrului Justitiei – „(1) Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei”.
  Pai ce mai vrea dom’Stelica ? Il deranjeaza ca se numeste Sectia Speciala ? Iata de ce Ministrul Justitiei ar trebui tras la raspundere pentru toate greselile si abuzurile facute de procurori, care au tinut prima pagina a ziarelor. Care este temeiul legalcare ii permite practic sa ameninte si sa santajeze UDMR-ul ?

 21. Tot ungurul ăla e.

 22. „…lupta împotriva corupţiei să continue, dar să se desfăşoare într-un cadru legal”

  Păi, despre asta este vorba, despre refacerea cadrului legal, după ce PSD și UDMR l-au răvășit prin efortul domnilor T Toader și F Iordache.

  Ziceți, domnule, clar și ferm că doriți desființarea Secției Speciale! Nu mai zoceți că nu excludeți!…

 23. !Diana 𝓡𝓓

  Bateti campii nu nonsalanta si fara cracnire a vreunui nerv!

  Procurorii tin de Ministerul public, adica sunt in subordinea ministrului justitiei, adica tin de executiv!

  sectia speciala tine de CSM, este apolitica ca sa spun asa, in organigrama dependentelor ierarhice!

  daca as fi avut o minima cultura generala l-ati fi citit pe Tocqueville care o spunea la 1835 ( deci ati fi avut timp de atunci sa-l tot cititi!): * o putere electiva care nu este subordonata unei puteri judiciare va scapa mai curand sau mai tarziu, oricarui control sau va fi distrusa*
  Tocqueville, Alexis de ,, Despre democraţie în America” , vol.I, ed. Humanitas, 1995, p.122.

  ca atare, ce spune acest ungur este perfect adevarat, ne indreptam spre stalinism!

  • “The results of Romania’s CVM report could be decisive in Romania’s bid to join the Schengen Area. ”!!!!!

   “REPORT FROM THE COMMISSION TO THE EUROPEAN PARLIAMENT AND THE COUNCIL
   On Progress in Romania under the Cooperation and Verification Mechanism

   JUNE 2021

   The Cooperation and Verification Mechanism (CVM) was established at the accession of Romania to the EU in 2007 as a transitional measure to facilitate Romania’s continued efforts to reform its judiciary and step up the fight against corruption.

   2.1. Benchmark One: Judicial independence and Judicial reform – unsatisfactory

   Major issues identified included the creation of a Section for investigating criminal offences within the judiciary (SIIJ).

   […] In particular, the existence and the functioning of the SIIJ remains a serious concern.“

   ~~~~
   Așteptați sa fie aprobate si celelalte comentarii care ofera lux de amănunte.

   Rușine G4M ca aprobati doar comentariile celor incomplet informați si hateri cu limbaj denigrator!

   Ștefan: Scuze oficiale sau veți suferi consecințele!

 24. !Constantin
  ! andrei
  !Elena
  !Lotus Team
  !Gică
  !Bogdan Liviu

  ce va impiedica sa ganditi in termeni de principii? ce blocaje interioare, ce nevoi stringente de atitudini poupincouriste va mana in lupta?

  pe un alt forum un domn care semneaza *jurist* o spune clar, sa priceapa si ultimul poupincourist de pe acest forum:

  *Bai Stelian Ion, ce e asa greu de inteles??????? DNA-ul care anchetează cei mai importanţi oameni ai ţării, politicienii, să nu ancheteze si judecătorul care judecă politicanul. E aşa greu de înţeles problema??????*

 25. !Diana 𝓡𝓓

  limbajele denigratoare se refera la persoana, la atributele sale fizice, de gen, rasa etc..

  a critica o luare de pozitie nu poate intra in sfera limbajelor denigratoare!

  esenta discursului democratic este sa critici pozitia celuilalt aducand argumente!

  ceea ce am si facut!

  • Ok, reglam așa atunci:

   Ii acuzați pe alții ca scriu aberații, dar dumneavoastră practicați acest sport intr-un mod foarte eficient.

 26. Iudemeristu’ ăsta, ori e prost,ori e tâmpit, ori e corupt !
  Altfel, nu inteleg ardoarea cu care-i apără pe procurorii și judecătorii spagari.
  E-atat de cretin să nu priceapă că DNA-ul cercetează doar faptele de corupție ale spagarilor din justiție, nu accidentele de circulație, nu condusul sub influența alcoolului, nu uciderea partenerului adulter etc , al acestora.

  Zici iudemrei, zici haurari și pesedei !

  • Prost și tâmpit nu e, corupt – nu știu să fie, dar în ultimul hal de ticălos – e cu siguranță!

 27. !Diana 𝓡𝓓

  Da, eu de multe ori imi termin postarea cu formula, *poate gresesc eu!*..deci este posibil sa bat si eu campii….politica romaneasca are multiple dedesubturi si te poti *praji* luand o atitudine sau alta…

  am fost de foarte multe ori jignit, ca persoana care are un punct de vedere, raspund printr-o gluma, o parafraza dupa G. Courteline…

  citesc situatia cu relaxare si chiar cred ca uneori sa primesti o injuratura nu-ti strica….te mai aduce cu picioarele pe pamant…

  nu mi-a trecut prin cap sa produc amenintari de un fel sau altul….pentru ca stiu ca pentru foarte multa lume o asumare a unui punct de vedere se confunda cu identitatea , iar aceasta identificare are drept consecinta ca un punct de vedere total opus, expus in principiu sau directionat, este resimtit ca un atac la adresa persoanei ….

  a emite o judecata este tine, in cele din urma, de comportament public, nu de fiinta ta….

  asta este una din lectiile pe care le inveti din Adam Smith: *Teoria sentimentelor morale*

  acolo unde oamenii nu fac distinctia intre comportament si fiinta, dialogul critic specific democratiei nu poate exista….

  uneori consecintele sunt formidabile…..exista o asemanare uluitoare intre Hitler si Stalin pe acest temei….o mica diferenta a facut diferenta mare…

  in cele din urma, ca urmare a constientizarii marilor decizii proaste pe care le-a luat, Stalin a acceptat punctul de vedere al expertului/ al militarilor, de foarte multe ori acest punct de vedere il contrazice pe acela al lui…..

  Hitler nu a acceptat nici pana in ultima a vietii asta…..de aceea britii nici nu au mai dorit sa-l ucida, pe considerentul ca pentru ei prezenta lui Hitler ii avantajeaza prin deciziile fabulatorii pe care le ia…

  poate gresesc cum vad problema…

 28. 4 ministere importante cu 5 la suta din voturi multe posturi importante în administrația locala și sa ai tupeul inimaginabil sa- i cataloghezi pe colegii de coaliție „stalinist” și „toxici” este mult prea mult, chiar de necrezut. Singura soluție este retragerea de la guvernare și forțarea alegerilor anticipate. USR va obține un scor cu 3 în fata și va putea guverna numai cu PNL. Trebuie puțin curaj.

 29. UDMR, acest PSD retrograd din maghiarime, bufonii lui Orban marele distrugator al Ungariei. Distrugeti-va intre voi, bai baieti, lasati-ne pe noi in pace. UDMR tb scos de la guvernare cat mai rapid.

  • Pana cand Viktor Orban sa distruga Ungaria , ungurii traiesc mai bine decat traitorii din colonia Romanica , in care stapan suprem este Gaulei_erulklauSS .
   In Romanica deja sunt pensionari contamnati la moarte prin INFOMETARE , si lipsa posibilitatilor de a avea acces la sevicii medicale , medicamente , analize sau investigatii imagistice .

 30. Pana cand Viktor Orban sa distruga Ungaria , ungurii traiesc mai bine decat traitorii din colonia Romanica , in care stapan suprem este Gaulei_erulklauSS .
  In Romanica deja sunt pensionari contamnati la moarte prin INFOMETARE , si lipsa posibilitatilor de a avea acces la sevicii medicale , medicamente , analize sau investigatii imagistice .

 31. !Rambo
  !Gigi Duru
  !Radulescu Marcel

  cu tot respectul o spun, nu intelegeti nimic, dar nimic din aceasta *poveste*!

  nu este posibil ca un procuror sa judece un politician si sa ancheteze tot el sau colegul lui de birou pe judecatorul care judeca dosarul politicianului!

  in al doilea rand procurorii tin de Ministerul Public, adica sunt in subordinea unui ministru, or ministru face parte din executiv….Sectia asta tine de CSM, care este o structura independenta politic,

  deci daca inteleg eu bine punctul dv de vedere el suna astfel: este bine ca ministrul de resort sa le dea directive procurorilor pe cine sa judece si prin puterea pe care o au sa-i controleze pe judecatori…..adica executivul sa controleze puterea judiciara….

  pai am dat citatul lui Tocqueville care spune ** o putere electiva care nu este subordonata unei puteri judiciare va scapa mai curand sau mai tarziu, oricarui control sau va fi distrusa*
  Tocqueville, Alexis de ,, Despre democraţie în America” , vol.I, ed. Humanitas, 1995, p.122.

  este clar de ce udmeristul asta vorbeste despre stalinism, adica de faptul ca o putere, fie ea legislativa, daca nu se subordoneaza puterii judiciare duce la totalitarism!

  avem cazul guvernarilor totalitariste de tip nazist si de tip comunist! ce este atat de greu de inteles?

  • M-ați înțeles greșit! Eu am fost foarte sincer!

  • :)))) Domnule Radulescu, rămâneți maestrul ironiilor fine de pe G4. Domnu’ Stefan e doar un analist serios + așa cum spuneti dvs. mai jos.

 32. CE VREA udmr PENTRU romania ? CORPUTIE, CE SA VREA ? PROTECTIA INFRACTORILOR, ASTA VREA !

 33. !Radulescu Marcel

  oh, ce bucurie mi-ati produs cu recunoasterea ca va plac citatele din Tocqueville!

  la drept vorbind am crezut ca ideile nu-si pot face loc in mintea domniei-voastre, nu pot patrunde absolut deloc si se vede ca m-am inselat…

  de aceea, vazand eu ce greseala am facut mi-am zis, ia sa-l mai onorez pe onorabilul don Marcel cu un citat din Tocqueville, caci am impresia ca sunteti in raport cu Tocqueville precum Pristanda in raport cu gazeta lui Catavencu: *eu gazeta d-voastră o citesc ca Evanghelia totdauna; că să nu vă uitați la mine… adică pentru misie… (misterios) altele am eu în sufletul meu, dar de! n-ai ce-i face: famelie mare, renumerație după buget mică… *

  deci pentru a-mi cere iertare pentru ca am gresit in gandul depreciativ in cauza va supun atentiei un alt citat din Tocqueville: * un om nu ar putea suporta vreodata o independenta religioasa totala si o libertate politica deplina. Si am toate motivele sa cred ca daca el nu are credinta, trebuie sa slujeasca, iar daca este liber, sa creada*.

  sa nu-mi spuneti ca v-am stricat seara…si nu ati mai putut adormi!

 34. MCV, Curtea de Justiție a UE, GRECO, Comisia de la Venetia, valorile europene, cinstea si integritatea inseamna stalinism pentru lichele.

  • 10x👍🏻

   Bei, Dane! MARȘ !!!!

  • Ion, pentru tine era prima linie: 👍🏻
   A doua era pentru Dan, bețivul de mai sus.

   G4: da’ bine ca greșelile imediat mi le postați! Restul comentariilor documentate așteaptă cu zecile de ore…

 35. !Radulescu Marcel

  isi cere omul iertare ca a gresit fata de persoana dumneavoastra si-l faceti nesimtit?

  cand tocmai apreciasem deschiderea culturala de care dati dovada?

  si ce citat interesant v-am pus spre reflectie…

 36. !Biggus Dickus

  am o rugaminte, sa mai cititi odata citatul lui Tocqueville si sa reflectati asupra lui …

  am apoi o alta rugaminte, sa mergeti la cartea de istorie si sa vedeti ce masuri juridice a luat Hitler imediat ce a luat puterea prin alegeri, ca sa nu mai spun ca ati putea face acelasi lucru mergang la cartea de istorie a Romaniei pentru perioada 1945-1955!

  in ambele situatii puterea judecatoreasca a fost scoasa din joc, ea devenind secundara in raport cu procuratura si politie!

  eu va sugerez sa ganditi in principii, nu in pozitia de fan Danemarca sau fan Anglia daca a fost fault la Sterling…

  caci eu continui sa cred in principiul montesquiean ca nu exista o alta posibilitate de a ingradi o putere decat existenta unei alte puteri care sa i se contrapuna…..

  a da procurorilor o putere prea mare fara ca ea sa fie ingradita de puterea judecatoreasca este, in fond, a da putere omului politic care sta in spatele procurorilor!

  gresesc eu?

  asta s-a intamplat cu binomul si cu rolul presedintelui Basescu, om de mare caracter, dupa cum stiti ca s-a dovedit, el si toata gasca lui, unu si unu, care erau, vorba conului Leonida, in stare sa nu manance si sa nu bea, trei zile si trei nopti, daca nu aveau ce!

  aveti interdictie sa mergeti la biblioteca orasaneasca sa cititi lucruri serioase, nu ce spune un avocatel pe-acilea?

  autonomia gandirii nu inseamna vocalize….

 37. @Ștefan.
  De ce ne dai tu povețe? De ce încerci tu să ne schimbi opiniile și simțurile noastre ? Ești …tata sau mama… noastră? Sau e o deformație profesională… mic(ă) de tot.
  Eu cred că: ciuma roșie a făcut împreună cu ciuma ungurească numai rău. Și mie, și ție. Dacă tu nu conștientizezi e treaba ta.
  Dar a spune că Secția Specială, invenție a ilustrului magistrat de la Iași- tăticul hoților și al corupților, face ceva folositor României, mie, ție, celor care comentează pe G4media, este peste puterea mea de înțelegere. Ce a făcut bun UDMR – ul Ștefane.
  Citează-ne din vastele tale cunoștințe ceva demn, ceva folositor nouă, prostimii.
  Mai lasă-ne cu povețele tale. Spune ce vrei și devin-o Ștefan cel… Mare. Că ne-am cam săturat de citate, povețe , de istorii. Trăim prost . Din cauza nenorociților care ne conduc. Dacă nu am mai putea de bine, nu ar mai comenta nimeni, nicăieri…

 38. Acest UDMRist PSDist maghiar, urmasul lui Marton Arpad ala din celebra Comisie Florin Ciordache, cea care a macelarit Legile Justitiei, isi permite sa spuna ce-i vine la gura si uitati-va ca nici un lider sau un membru al aliantei nu il pune la punct!!!!!!
  Rusine!
  Va joaca UDMR in coaliatia aia pe chardashul lor cum vor, iar voi de 30 de ani dansati!

 39. !Lotus Team

  forumurile sunt locuri ale dialogului, nu a unor monologuri paralele, adica presupun, atunci cand iti expui un punct de vedere ca ai constiinta faptului ca poti fi contrazis…..se vede treaba ca, desi sunteti forumist vechi, nu ati inteles asta….

  cine vine pe forum si-si spune punctul de vedere sa se astepte sa fie contrazis! altfel intram in alta *lume*!

  Nu stiu la ce va referiti cand vorbiti de *ciuma rosie*….asta este sintagma goala de continut, nu un concept!

  putem discuta despre fenomenul de acumulare primitiva a capitalului, de formarea capitalului privat romanesc, despre structura lui, despre relatia dintre capital si politic, relatia dintre lumea economica si lumea juridica, etc..

  si lucrurile se complica…..sintagma *ciuma rosie* reprezinta un stereotip verbal folosit ca sa facem economie la gandire.. si este folosit in batalia politica pentru aducerea de voturi, o golaneala care tine de manipulare…

  *ciuma ungureasca*? alta constructie goala de continut, cu elemente puternice emotionale…

  nu am contabilizat activitatea ministrilor maghiari dar de unul pot spune un lucru bun, era la Mediu si s-a opus din rasputeri ca Rosia Montana sa fie data canadienilor, adica impotriva lui Boc si a lui Basescu si asa s-a enervat Basescu pe el ca a trimis procurorii si au gasit ceva cu renovarea casei mamei sale….

  si apoi insasi existenta UDMR-ului este un lucru foarte bun…daca vrei sa stii, o spun data viitoare, daca te intereseaza acest lucru

 40. @ Ștefan.
  Noi comentăm aici. Rubrica asta este pentru comentarii. Forumul de discuții- dedicate, or fi , dar nu cred că este aici. Aici repet sunt 80 de …comentarii .
  PS.
  Existența UDMR-ului este un lucru excepțional! Dar faptele lor, sunt de …centura politicii. Și apropo, ăla de la mediu de care faci vorbire- spui tu că era bun, nici măcar nu a avut curajul să se ducă la pușcărie. A fost ascuns sub fusta protecției …parlamentarilor, dacă nu mă înșel eu. În mai 2017, Parlamentul a votat împotriva deschiderii unei anchete de corupție în 3 dosare de trafic de influență.
  Așa-i Ștefane?

 41. Trompeta Ungariei, cu cat mai slaba e justitia cu atat mai usor e de divizat si de cucerit o tara.
  Antiromanismul la nivel structural, nepolitic.
  Sabotarea justitiei, legislativului si sabotarea economica. Udmr in Oradea au sabotat aeroportul in favoarea celui din Debretin.
  Romania at trebui sa-i puna sa aleaga intre cetatenia romana si cea ungureasca. Nu poti fi loial fata de 2 stapani.

 42. ! Lotus Team

  discutam performanta ministrilor UDMR, dar nu ma hazardez sa fac o evaluare,

  noi nu am facut o evaluare la nici o institutie publica si la nici o lege de la 1918 incoace….ca se nu mai spun la un minister, dar dumneata le stii! de unde, din burta, cand ai stat pe buda si constipat fiind ai gasit vinovatul…

  pai noi am avut un ministru de finante care atunci cand s-a instalalt, in idiotenia sa ( numai un idiot putea pune sub semnul credibilitatii finantele tarii ) a fost ca a existat sub mandatul predecesorului o balanta financiara dubla, cam cum a fost la greci si cand s-a aflat cum stau lucrurile a tacut malc, nici nu a catadicsit sa-si recunoasca greseala, basca ca a ajuns si prim-ministru..

  chestia asta sa pui stampila pe un om inainte de a avea informatiile necesare tine de un mod superficial de a gandi si golanesc

  poate ca cel in cauza a fost un ministru prost, poate ca pe chestia aia cu zugravitul unui apartament e de ani de inchisoare, poate chiar 10 ani de inchisoare daca…..

  pai la noi am ales un presedinte 10 ani dupa ce a facut disparuta o flota, si care cand vede ca nu-i iese golaneala cu Rosia Montana baga procurorii pe om? despre ce vorbim aici?

  pai noi am ma avut un alt ministru care a descoperit ca la minister functiona ilegal o firma si cand a dat-o afara, sotul patroanei s-a dus la Cotroceni si stapanul, tot dizolvatorul de flota a dat ordin si respectivul s-a trezit cu 11 dosare deschise de procurori, doar 11…

  omul a recunoscut ca daca nu avea avocati exceptionali si judecatori necontrolati de acelasi stapan era acum in pamant, la ce stres a trait…

  asta ca sa vedem cam cum este cu folosita forta procurorilor de catre stapanul inelelor…si cam ce se urmareste cu desfiintarea sectiei asteia..

  si in toata chestia asta dumneata in loc sa te apuce greata ce presedinte am avut si cu ce s-a ocupat, il vezi vinovat tot pe ungur….chiar daa acel ministru s-a opus si a reusit sa stopeze proiectul minier RMGC…

  asa ca de patriotismele asta de doi lei am portbagajul masinii plin…

  ps. cat priveste ideea ca nu ar trebui permisa comentarea unui punct de vedere pe un forum zic eu, cu tot respectul o spun, ca nu aveti toate tiglele pe casa puse….sa ne intoarcem la modelul Scanteia?

  de ce nu faceti un sondaj printre forumisti si pe baza lui sa cereti redactiei sa nu mai permita comentarii la comentarii? si daca chiar credeti ce spuneti, de ce nu ati aplicat-o? cum se numeste asta?

 43. Comentariu: punct!

 44. !Radulescu Marcel

  nu se pune asa problema….poate ca am exagerat oleaca

  eu am adus argumentele pe care le consider rezonabile…..un punct de vedere, poate gresesc

  noi ne dam cu parerea….politicienii vor face ce vor ei….

  cred in continuare ca puterea judiciara trebuie sa fie deasupra puterii politice…nu subordonata ei….

  si ca e preferabil sa-ti scape un hot, decat sa condamni pe cineva pe nedrept pentru hotie….

  caci nimic nu poate compensa viata furata unui om..nimic…nici macar aia pe care ai reusit pe drept sa-i bagi in puscarie…