G4Media.ro

Liderii Hamas se întâlnesc cu oficiali ruși la Moscova / Scopul vizitei…

Liderii Hamas se întâlnesc cu oficiali ruși la Moscova / Scopul vizitei este de a discuta situația din Ierusalim / ”Ocupația se joacă cu detonatoarele”

Marți seară, o delegație de lideri Hamas a sosit la Moscova pentru a purta discuții „importante” cu oficiali ruși, potrivit site-ului pro-Fatah Ma’an News, citat de I24News din Israel.

Printre membrii delegației se numără vicepreședintele Hamas, Mousa Mohammad Abu Marzook, și alți doi lideri, Fathi Hammad și Hussam Badran.

Scopul vizitei este de a discuta despre situația din Ierusalim, în condițiile în care ciocnirile dintre forțele israeliene și credincioșii palestinieni au izbucnit pe Muntele Templului în timpul lunii sfinte a Ramadanului, potrivit Jerusalem Post.

Muhammad Hamadeh, purtătorul de cuvânt al Hamas pentru Ierusalim, a declarat marți că „a afecta moscheea Al-Aqsa, înseamnă a te juca cu detonatoarele”, potrivit cotidianului israelian, adăugând că recentul val de atacuri teroriste din Israel reprezintă o „mare provocare pentru ocupație”.

„Anunțul Brigăzii Al-Qassam (aripa militară a Hamas) privind operațiunea din Salfit confirmă direct, încă o dată, că ocupația se joacă cu detonatoarele”, a declarat Hamadeh.

Luni, aripa militară a grupării Hama a revendicat uciderea unui agent de securitate în orașul israelian Ariel din Cisiordania.

Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam au afirmat într-o declarație că atacul a venit ca răspuns la „agresiunea Israelului împotriva Moscheii Al-Aqsa”.

Din cauza revoltelor din timpul Ramadanului, guvernul israelian a închis Muntele Templului pentru vizitatorii evrei pe 22 aprilie, dar se așteaptă ca situl să se deschidă din nou joi, de Ziua Independenței Israelului.

Cu toate acestea, înainte de reluarea vizitelor evreilor la locul sfânt, Hamas a emis miercuri o nouă amenințare pe site-ul său.

„Permisiunea acordată de ocupația sionistă pentru ca hoardele de coloniști să ia cu asalt joi Moscheea Al-Aqsa este considerată a fi o joacă cu focul și va antrena regiunea într-o escaladare pentru care ocupația va purta întreaga responsabilitate”, a declarat Hamas.

Organizația a făcut apel la musulmani să se „mobilizeze” în orașul Ierusalim pentru „a ne apăra identitatea și religia și pentru ca ocupația să știe că încercările de a împărți Al-Aqsa în ore și spații de rugăciune separate și de a iudaiza locurile noastre sfinte nu vor rămâne fără răspuns și nu își vor atinge obiectivele malițioase”.

Hamas este acronim al Harakat al-Muqawama al-Islamiyya și este o organizație paramilitară palestiniană islamistă.

Scopul său declarat este cucerirea teritoriilor aflate în prezent în cadrul statului Israel, Cisiordania și Fâșia Gaza.

Uniunea Europeană, Canada, Statele Unite și Israel consideră Hamas un grup terorist. Atacurile îndreptate preferențial contra populației civile și alte abuzuri privind drepturile omului, au fost condamnate de Națiunile Unite și Organizația pentru protecția Drepturilor Omului.

Sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Știrea următoare va fi „răposatul HAMAS”…

 2. Daca Putin isi inchipuie ca se poate juca cu Israel si Mosad se inseala rau de tot.

 3. Intalnire la nivel inalt intre teroristi.

 4. Este in pericol regiunea-Iranul agita apele.

 5. Dacă mai avea cineva vreo îndoială că Rusia sprijină din plin terorismul!?!

 6. Organizația teroristă și teroRusia. Cine se aseamănă se aduna

 7. Israelul nu iartă și nu uita iar Mosadul e cel mai bun serviciu de Intel din lume. Rusul deja a intrat pe un teren de unde nici nu va ști ce îl lovește.

  Totuși, pare ca toate aceste acțiuni fac parte din planul lui Putler de a dizolva Rusia si a intra în istorie ca gropar al Rusiei.

 8. Desi si Israel este un stat ocupant/invadator niciodata nu s-a comportat asa ca teroRusia ( cum scrie unu mai sus ) .. dar UN si comunitatea internationala ar fi bine sa fie exigente si cu Israel si sa transmita ca vrea clar rezolvarea situatiei din Palestina ! STOP asezarilor iudee din Cisiordania !

  STOP invadarii Ucrainei ! Sunt multe zone de astea pe glob .. dar departe de gandirile noastre 🙁

  • Pai deocamdata se agita apele pentru Muntele Templului (spun asa pentru ca, sa fim corecti, intai a fost templul iudaic acolo si abia pe urma si-au imparti sfintenia, de-a lungul istoriei, islamul si crestinismul). Cele trei religii sunt strans inrudite, de aceea locurile sfinte sunt la comun de multe ori. Moscheea de care zice Hamas e ridicata abia prin 700…

 9. Desi si Israel este un stat ocupant/invadator niciodata nu s-a comportat asa ca teroRusia ( cum scrie unu mai sus ) .. dar ONU/UN si comunitatea internationala ar fi bine sa fie exigente si cu Israel si sa transmita ca vrea clar rezolvarea situatiei din Palestina ! STOP asezarilor iudee din Cisiordania ! STOP atacurilor Hammas !

  STOP invadarii Ucrainei ! Sunt multe zone de astea pe glob .. dar departe de gandirile noastre 🙁

 10. Deci se prefigureaza o alianta intre Rusia si unele forte paramilitare islamice. Oamenii astia chiar pun la cale cel de-al 3-lea razboi mondial. Perioada covid o sa ni se para parfum pe langa ce urmeaza.

 11. federatia rusa are impresia ca este un tot? partea de est e deja a chinei, de ce nu partea de vest sa nu fie a ucrainei?

 12. I-au pus si pe cei decedati de la vaccin.