G4Media.ro

EXCLUSIV Lică Movilă ”Dă-le o torpilă”, fostă glorie a echipei de fotbal…

sursa foto:captura video

EXCLUSIV Lică Movilă ”Dă-le o torpilă”, fostă glorie a echipei de fotbal Dinamo, prins băut pe moped prin București. A primit un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei

Fost component al echipei de fotbal Dinamo, Lică Movilă Stavarache (63 de ani) a fost condamnat, în luna septembrie, la un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Renumit pentru șuturile sale puternice, fapt care i-a făcut pe fani să inventeze formula de încurajare faimoasă pe stadioane în anii 80 ,,Movilă, Movilă, dă-le o torpilă”, fostul fotbalist a fost în această perioadă în centrul manifestărilor organizate cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la unul dintre cele mai mari succese ale lui Dinamo: eliminarea lui Hamburg SV, la acel moment deținătoarea Cupei Campionilor Europeni.

Contactat de reporterul G4Media.ro, Movilă a întrebat ”Cine v-a spus asta?” și, după ce i s-a transmis că informația privind condamnarea sa se află pe portalul instanțelor de judecată, a întrerupt dialogul.

Într-un acord de recunoaștere a vinovăției admis  de Judecătoria Sectorului 1 pe 21 septembrie, completul de judecată l-a condamnat pe Movilă la o pedeapsă de un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

lica movila
Sursa Foto: gsp.ro

Pe parcursul termenului de supraveghere, fixat la doi ani, inculpatul trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul Administrației Domeniului Public București-Sector 1 sau în cadrul Poliției Locale a Sectorului 1.

În sentință, magistratul i-a atras atenția lui Movilă asupra consecințelor nerespectării măsurilor de supraveghere și obligațiilor impuse și ale săvârșirii de noi infracțiuni în cursul termenului de supraveghere, respectiv a condiţiilor în care se poate dispune revocarea sau anularea amânării aplicării pedepsei.

Conform anchetei, la data de 12 iunie 2022, ora 16.33, Movilă a condus un moped marca Jawa pe Șoseaua Chitilei din București, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice: avea o îmbibație alcoolică peste limita legală la momentul recoltării probelor biologice, de 0,80 grame la mie. Din buletinul de analiză toxicologică a reieșit o alcoolemie, la cele două probe recoltate, de 1,50 grame la mie (ora 18:05), respectiv 1,16 grame la mie (ora 19:05).

În timpul cercetărilor, Movilă a declarat, în prezenţa apărătorului ales, că a băut un pahar de vin de aproximativ 300 de mililitri. El a mai menționat că „Recunosc comiterea faptei şi accept încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală”, astfel că s-a ajuns la un acord în ceea ce priveşte cuantumul, precum şi forma de executare a pedepsei.

În prezent observator de joc în cadrul Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița, Lică Movilă Stavarache a fost component al echipei Dinamo care, în ediția 1983/1984, a ajuns în semifinalele Cupei Campionilor Europeni (actuala Ligă a Campionilor). În acea campanie, clubul bucureștean a eliminat deținătoarea trofeului, Hamburg SV, fiind eliminată de Liverpool. Mijlocaș, el a jucat la seniori între 1978 și 1992, având și 14 apariții în echipa națională a României.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Movila zis … Moghilă…