G4Media.ro

Libertatea: Curtea de Apel București a decis că o amendă dată de…

Foto: Bogdan Chirițoiu Consiliul Concurentei / Facebook

Libertatea: Curtea de Apel București a decis că o amendă dată de Consiliul Concurenței nu este valabilă din cauza prelungirii mandatului președintelui instituției fără un temei legal / Decizia nu e definitivă

Curtea de Apel București a dat câștig de cauză unei societăți comerciale care a contestat o amendă a Consiliului Concurenței pe motiv că Bogdan Chirițoiu a activat ca președinte și după expirarea mandatului, transmite Libertatea. Decizia nu este definitivă, da dacă va fi menținută și după recurs, amenzile emise timp de un an de Consiliul Concurenței riscă aceeași soartă.

Magistrații Curții de Apel București au decis că toate documentele semnate de președintele Consiliului Concurenței după expirarea mandatului, când a condus instituția în așteptarea altei numiri oficiale, „sunt anulabile”.

Bogdan Chiriţoiu a participat la şedinţe sau a semnat decizii în calitate de preşedinte al Consiliului Concurenţei, „fără a avea nicio calitate din punct de vedere juridic”, arată Curtea de Apel Bucureşti în motivarea deciziei din 31.05.2022.

 • 24 martie 2020 este data la care s-a încheiat cel de-al doilea mandat al lui Chiriţoiu la şefia Consiliului Concurenţei.
 • 18 iunie 2021 este data la care a fost numit a treia oară în fruntea instituției

În argumentaţia lor, judecătorii CAB au invocat o decizie a Curţii Constituţionale (nr. 58/2021), care a stabilit, în 26 ianuarie 2021, că articolul din Legea concurenței care le permitea membrilor plenului Consiliului Concurenței să rămână în funcții pe termen nedeterminat până la numirea unui înlocuitor este neconstituțional.

Citește tot articolul pe Libertatea.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

 1. Evident , într-o țară normală cu un președinte, guvern și parlament pe măsură , amenda trebuie achitată pe persoană fizică a vinovatului(lor ) de întârzierea numirii , dar și a lui Chiritoiu , personal , care cu buna știință a produs această gravă faptă.
  Dar , ținând cont că ne aflăm în țară lui Iohannis , și a celui mai corupt guvern și parlament post decembrist acest lucru nu se va întâmpla . . Când erau separate pnl și psd se cenzurau , cât de cât, și teama de a fi deconspirați crea o mica reținere a faptelor corupte și coruptibile . Acum fiind împreună și având un președinte fie absent fie direct implicat ( 600 bmw), toți cei arătați nu mai au nici rușine și nici frica , după ce în modul cel mai josnic au bulibasit legile justiției. Vi se pare cunoscut ?
  Daca da , aflați că norodul ii vrea tot pe ei în procent de peste 90% . Orice comentariu este de prisos .

  • Total de acord! Aveti dreptate si-n mod sigur, va dau dreptate si cei care voteaza si cei care lipsesc de la vot. Fara alte comentarii, ca sunt intr-adevar , de prisos!

  • Da, 90% sunt niște tâmpiți. Noroc cu voi 🤦🤦