G4Media.ro

Libertatea: Cum a cumpărat familia Negoiță 12 hectare lângă Hala Laminor /…

Captura Facebook

Libertatea: Cum a cumpărat familia Negoiță 12 hectare lângă Hala Laminor / Blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță

Familia Negoiță, proprietară a mall-ului de 133 de milioane de euro din sectorul 3 al Bucureștiului, a achiziționat parcelă cu parcelă o suprafață de 12 hectare lângă Hala Laminor, scrie Libertatea într-o anchetă publicată miercuri.

Investițiile publice realizate de Primăria Sectorului 3 și achizițiile private de terenuri au avut loc în ultimii trei ani în aceeași zonă. Terenurile achiziționate de familia Negoiță, prin firma Future Business Ideas, sunt situate în apropierea halei refăcute cu fonduri publice de către Primăria condusă de Robert Negoiță, scrie Libertatea.

Pe această suprafață, care includea anterior trei hale mici ce făceau parte din fabrica de țevi Republica, familia Negoiță intenționează să construiască blocurile HILS Republica, unul dintre cele mai recente proiecte imobiliare ale acesteia.

Potrivit informațiilor obținute de Libertatea, terenurile au fost achiziționate în perioada noiembrie 2020 – iunie 2022 și totalizează o suprafață de 11,88 hectare.

Firma Future Business Ideas, deținută de familia Negoiță, a fost fondată în 2010 și este legată prin intermediul unui lanț de companii de Value Investor Expert, entitate deținută direct de Ionuț, Lidia și Ilie Negoiță. Compania are un număr de 22 de angajați și se ocupă de activități recreative și distractive, având o cifră de afaceri de aproximativ 7 milioane de lei în 2022.

Interesant este faptul că între firma Primăriei Sectorului 3, Algorithm Construcții S3 SRL, și Future Business Ideas au fost încheiate mai multe contracte, inclusiv închirierea unui teren în zona fabricii Republica, unde se află și hala Laminor. De asemenea, în 2021, Algorithm Construcții S3 a închiriat de la Future Business Ideas 47 de utilaje, în timp ce primăria a cheltuit milioane de euro pentru achiziționarea de utilaje.

Aceste informații ridică întrebări cu privire la relația dintre investițiile publice și achizițiile private realizate de familia Negoiță în aceeași zonă, ceea ce poate alimenta speculații privind posibile conflicte de interese.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pasta cu datorii la stat de 300 mil de euro nu-l vede ANAF-ul pentru ca are carnet de partid deci are dreptul sa fure.