G4Media.ro

Legendarul Alberto Juantorena, internat în stare gravă din cauza unor complicații post-COVID…

Sursa Foto: Twitter/ Cubadebate

Legendarul Alberto Juantorena, internat în stare gravă din cauza unor complicații post-COVID / Fostul atlet cubanez este singurul sportiv din istorie care a fost campion olimpic la 400 și 800 de metri

Fostul atlet Alberto Juantorena, dublu campion olimpic, figură legendară a sportului cubanez, este internat în stare gravă la Institutul de Medicină Tropicală Pedro Kouri din Havana, cu simptome de bronhopneumonie şi decompensare cardiovasculară, a anunţat presa locală, citată de EFE, citată de Rador.

Un tweet al preşedintelui cubanez, Miguel Diaz-Canel, s-a referit la starea fostului sportiv: „Astăzi, el şi medicii luptă pentru viaţa lui, iar Cuba speră că ei vor reuşi. Sănătate, campionule.”

Juantorena, în vârstă de 71 de ani, tratat de o echipă multidisciplinară, „are antecedente de Covid-19 după ce a fost în străinătate, din care au derivat complicaţii constând în bronhopneumonie şi decompensare cardiovasculară”.

„Calul”, aşa cum a fost supranumit Juantorena datorită stilului său puternic şi elegant în plin efort, este singurul sportiv din istorie care a fost campion olimpic la 400 şi 800 de metri, el reuşind această performanţă la Jocurile de la Montreal din 1976.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Sa-l ajute Bunul Dumnezeu sa se faca bine!!!

  2. Dacă a fost vaccinat mai vedem, dacă nu, atunci nu.

  3. Sigur, n o fi injectat bine? Nu o fi de la injectii?