G4Media.ro

Legendara cântăreață Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani

Foto: BERTRAND GUAY / AFP

Legendara cântăreață Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani

Un simbol al muzicii soul și rock’n rol, cântăreața Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani, a anunțat purtătorul ei de cuvânt, potrivit Reuters.

Într-o declarație, aceștia au spus: „Tina Turner, Regina rock’n roll-ului” a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția.

„Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”.

Vedeta născută în SUA a fost una dintre cele mai iubite cântărețe soul și rock, cunoscută pentru carisma sa de pe scenă și pentru o serie de hituri, printre care „The Best, Proud Mary”, „Private Dancer” și ”What’s Love Got to Do With It”.

Artista provenea dintr-un mediu modest și a reușit să depășească o căsnicie abuzivă (despre care a relatat în mai multe rânduri), pentru a deveni una dintre cele mai populare artiste din toate timpurile.

O interpretă live fascinantă, Turner a avut o serie de hituri R&B în anii 1960 și la începutul anilor ’70 cu soțul ei dominator și violent, Ike Turner, înainte de a-l părăsi – fugind din camera lor de hotel din Dallas cu 36 de cenți.

Cariera ei solo a fluctuat ani de zile, înainte de a avea o revenire uluitoare în 1984, cu albumul „Private Dancer” și cu hitul nr. 1 al acestuia, „What’s Love Got to Do With It”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Dumnezeu sa o odihneasca! O mare stea a muzicii, a filmului si o mare doamna!

  2. Simply the best

  3. Simply- The Best !
    Odihneasca-se în pace !

  4. Chiar este o legenda a muzicii ușoare. Ascult cu mare drag melodiile ei. RIP! O legendă adevărată. Se duc legendele adevărate și rămâne muzica.

  5. One of „The Best”…
    RIP