G4Media.ro

Lavrov susține că Occidentul a împiedicat negocierile pentru a pune capăt războiului…

Sursa/Site-ul oficial al MAE rus

Lavrov susține că Occidentul a împiedicat negocierile pentru a pune capăt războiului din Ucraina, în primele luni ale conflictului

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a susținut, fără a prezenta vreo dovadă, că Moscova a fost dispusă să negocieze cu Ucraina în primele luni ale războiului, dar SUA și alte națiuni occidentale au sfătuit Kievul să nu facă acest lucru, potrivit Sky News.

„Este binecunoscut faptul că am susținut propunerea părții ucrainene de a negocia la începutul operațiunii militare speciale, iar până la sfârșitul lunii martie cele două delegații au convenit asupra principiului de soluționare a acestui conflict”, a declarat Lavrov, care a efectuat o vizită în Africa de Sud.

„Este bine cunoscut și a fost publicat în mod deschis faptul că colegii noștri americani, britanici și unii colegi europeni au spus Ucrainei că este prea devreme pentru a negocia, iar aranjamentul care a fost aproape convenit nu a fost niciodată revizuit de regimul de la Kiev”, a continuat el, fără a preciza la ce se referă când afirmă „este binecunoscut” sau „a fost publicat în mod deschis”.

Comentariile lui Lavrov au fost similare cu cele făcute anul trecut de președintele Vladimir Putin, care a declarat că țara sa era pregătită pentru discuții, dar că aliații occidentali ai Ucrainei au împiedicat ca acestea să aibă loc.

Lavrov s-a aflat la Pretoria pentru discuții cu omologul său sud-african Naledi Pandor, în timp ce Rusia face presiuni pentru a consolida legăturile cu cea mai dezvoltată țară africană și un aliat istoric.

Africa de Sud a fost văzută ca fiind cea mai semnificativă dintre mai multe națiuni africane care a adoptat o poziție neutră în legătură cu războiul și a refuzat să condamne invazia Rusiei – spre dezamăgirea SUA și a altor parteneri occidentali care, de asemenea, consideră Africa de Sud ca fiind esențială pentru planurile lor de a construi relații în Africa.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Luati-va armata plecati din Ucraina si totul se rezolva,nimic mai simplu 👍

 2. De acord!! Mai mult amerindianul!!! Rasbelul asta spala multe nenorociri , multe de tot!! Este un rasbel inca sub control, speram sa ramana asa!!

  • Esti slab Florine, ti-o luat Riki inainte de data asta. O dat el cu limba primul.

  • Pai a dat cu limba pe stangul, primu a dat pe dreptu. Apare imediat trei si patru care dau pe stanga si pe dreapta. Pentru al cincilea e rezervat locul umbros unde nu bate soarele

 3. Lavrov mănâncă ciuperci … Rușii știu doar sa subjuge … Sa nu uitam cum Stalin a împiedicat țările din estul Europei sa fie independente după al doilea război mondial; cum a tăiat fabricile germanilor și le-au dus în Rusia … pe când țările din vest au contribuit la dezvoltarea Germaniei de Vest.

 4. Intra si ataca tara suverana fara sa fie provocati, asta dupa ce mint la sfarsitul lui 2021 si la inceputul lui 2022 ca nu ataca, Americanii si restul occidentului mint, Rusia nu ataca, ca acum sa minta din nou ca Occidentul impiedica, deci o s..carbosenie si o s..carnavie de om mai mare ca sceleratul asta nu am vazut, daca exista un Dumnezeu care sa se implice il facea scrum de mult timp. Uitati-va ce fata are, zici ca e Satana, asta e tipul ala de om care l-am intalnit toti in viata, tot timpul comploteaza si abia asteapta sa iti infiga cutitul in spate.

 5. Nu este loc de negocieri și de pace. S-a negociat și a fost pace in Georgia, s-a negociat și a fost pace in Crimeea, dar anim4lele nu știu de diplomație. Ele vor înțelege de bici. Intr-un an, in cinci ani, in zece ani, ei decid cand. Până atunci lumea liberă, așa imperfectă cum este trebuie să susțină economic, militar si umanitar Ucraina.

 6. Marinimosul Putin a vrut sa mai fure ceva teriroriu ucrainean dar printr-o metoda pasnica. Sigur ajunsesera violatorii lui la periferia Kievului,dar sa ceara pace.
  Si occidentalii s-au bagat ei si le-au dat arme ucrainienilor sa se apere, ca altfel pasnicii soldati rusi ar fi jefuit ,violat,ucis si deportat ucrainieni in liniste si pace.

 7. In ww2 cand le-au dat americanii arme,munitie,alimente si le-au construit linii de productie pentru tancuri si avioane ca sa se poata apara de un agresor n-au fost deranjati mujicii.
  Acum, cand ei sunt agresorii nu le mai place ca ii ajuta americani pe cei care se gasesc in situatia lor din ww2.