G4Media.ro

Suspectat că și-a falsificat diploma de bacalaureat, Laurențiu Baranga și-a dat demisia…

Suspectat că și-a falsificat diploma de bacalaureat, Laurențiu Baranga și-a dat demisia încă de joi din funcția de președinte al Oficiului National de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Economiei, Laurențiu Baranga și-ar fi prezentat demisia din funcția de președinte al Oficiului National de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor încă de joi, 8 octombrie 2020, având informații că pe numele său s-a deschis un dosar de înșelăciune.

Baranga e suspectat că și-a falsificat diploma de bacalaureat, iar sâmbătă dimineața, polițiștii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu procurorii de la Parchetul General au descins la domiciliul său din Râmnicu Vâlcea.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Cine este Laurențiu Baranga

Baranga a fost numit în funcție, prin decizia premierul Ludovic Orban, la începutul lunii septembrie.

Premierul l-a numit în această funcție pe directorul adjunct al ORNISS, Laurențiu Baranga, al cărui CV public începe la vârsta de 32 de ani, când a absolvit bacalaureatul la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București, însă apoi a acumulat numeroase titluri și diplome, inclusiv doctor al Universității Valahia din Târgoviște și cursant la Colegiul Național de Apărare, ARACIS, Colegiul Național de Afaceri Interne.

În ultimii 11 ani, Laurențiu Baranga a fost director adjunct la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat.

Născut în septembrie 1967, Baranga nu a trecut în CV-ul său niciun loc unde să fi lucrat până în anul 2008, când avea deja 41 de ani.

De altfel, Laurențiu Baranga a absolvit bacalaureatul la vârsta de 32 de ani, în anul 1999, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București. Până în acest an, acesta nu a trecut nimic în CV despre activitatea sa profesională. După încă 9 ani, Baranga a absolvit Facultatea de Management la Universitatea Ecologică, iar în anul 2011 obține titlul de Doctor în management la Universitatea Valahia, unde este, din 2012, conferențiar universitar la Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria.

G4Media.ro a scris despre Clanul universitarilor din Alexandria. O afacere de partid ținută de mama, fiul și nora
Începând cu anul 2008, Laurențiu Baranga a acumulat mai multe titluri și cursuri postuniversitare, inclusiv la Colegiul Național de Apărare, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Colegiul Național de Afaceri Interne. Baranga este și membru ARACIS, din 2012.

Laurențiu Baranga a candidat în 2012 din partea Forţei Civice la Senat în Vâlcea.

Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor este Unitatea de Informații Financiare a României (FIU) de tip administrativ, cu rol de lider în elaborarea, coordonarea și implementarea sistemului național de combatere a spălării banilor și finanțării terorismului.

Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si-a inceput activitatea din anul 1999, functionand ca organ de specialitate cu personalitate juridica in subordinea Guvernului, care, in conformitate cu prevederile art. 26 alin (2) din Legea nr.656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, republicata, are ca obiect de activitate „[…] prevenirea si combaterea spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism, scop in care primeste, analizeaza, prelucreaza informatii si sesizeaza, in conditiile art.8 alin (1), Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, iar in situatia in care se constata existenta unor operatiuni suspecte de finantare a unor acte de terorism sesizeaza de indata si Serviciul Roman de Informatii.

Sursa foto: Twitter Laurentiu Baranga

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Orbane, erati prieteni sau te-a impresionat prin calitatile profesionale de l-ai pus sef?
  Fi-v-ar prostia a dracului sa va fie!

 2. Și de unde avea el aceste informații?
  S-au difuzat la Radio Șanț sau cum?
  Trebuie să-i aplaudăm acum cumva gestul de „curaj”?
  Cum a ajuns el in fruntea Oficiului de Combatere a Spălării Banilor?
  Cine l-a propus, cine i-a avizat dosarul, cine l-a numit efectiv?
  Ăștia toți stiau ce suspiciuni planează asupra lui? Când vezi că unul si-a dat BAC ul la 32 de ani si apoi a avut o carieră nefirească ptr. studiile lui, mai ceri o aprofundare a dosarului, mai sapi.
  Deci, cine isi mai dă demisia? Nu mai zic de numirile anterioare la ORNISS SI la ARACIS: cine l-a propus, cine l-a numit, cine l-a avizat?
  Cine i-a falsificat diploma?
  De de universitățile particulare Titu Maiorescu si Valahia nu au verificat diploma de BAC?
  De ce mai e nevoie atunci de diploma de BAC la înscrierea la facultate, dacă nu verifică nimeni nimic?

 3. Cum dracu sa nu existe atâția analfabeți funcțional, când minunata și perfecta școala românească permite ca asemenea indivizi sa obțină diplome de bacalaureat?!
  Acesta este sistemul de învățământ românesc, iar rahatul asta care a obținut o hartie care i-a permis atâta timp sa ocupe funcții publice plătite gras nu are decât vina ca a speculat disfunctionalitățile sistemului… care sistem e populat cu indivizi precum asta.
  Acest sistem trebuie pur și simplu eliberat de toți cei care-l populează și reconstruit cu oameni ancorati in civilizatia educațională occidentala.

  • Un Escroc ajunge in cele mai inalte sfere ale Statului . Ne mai miram ca in Serviciile Secrete se castiga bani DEGEABA ? CUM ISI FAC MESERIA SERVICIILE SECRETE ? CINE A PROMOVAT ACEST PERSONAJ ?

 4. Talharii, detinatori de diplome de tot felul , ocupa funftii inalte in Satul roman.Pana cand mai asteptam ca Ministerul Invatamantului sa puna stavila practicilor de a se plagia sau cumpara diplome? .

 5. Vă dați seama cât de proști am fost unii dintre noi, colegi de generație cu distinsul impostor? AM învățat la vreme, am făcut facultăți de stat, am încercat cariere pe bune în privat, apoi am emigrat! Iar ăsta răspundea de un domeniu de siguranță națională! Și câți or mai fi ca el!

 6. Pleaca un hoț, dar sefii lui si reteaua operativa ramane in functiune.

 7. Păi exact pt asta a fost pus acolo, pt că e prost, nu aveau nevoie acolo de cineva să îi deranjeze cumva. Ce javre

 8. Cine l-a propus lui Orban sa-l numeasca? Universitatea Valahia si mai ales facatura de facultate de la Alexandria erau cunoscute ca fabrici de diplome fara acoperire, cu voia lui Liviu Dragnea. Orban ar trebui sa-i ia de urechi pe cei care i-au pus in fata aceasta numire.

 9. Aici e mana ciumei rosii!

 10. L-am intrebat pe porumbelul alb :

  ” Cine mi-a distrus viata ? ”

  🙂 🙂 🙂

 11. Sigur mai e plin de de-ăștia la vârf. Eu personal îl știu pe unul care era cu un an mai mare decât mine în liceu, a rămas repetent și am făcut a 11-a împreună, apoi el a mai făcut-o odată cât timp eram eu a 12-a. Acum e mate inspector financiar, prostul cartierului, pus să te verifice pe tine la bani

 12. Să zicem că mai toata lumea ar fi tentată sa-și falsifice niște chestii în biografie. Mdea, să zicem,. Dacă ține, bine. Dacă nu, iarăși bine. Să zicem că nimeni nu s-ar fi prins că acest imbecil și-a falsificat diploma de bac. Totuși, când ești pus să alegi dintr-o listă de potențiali candidați într-o funcție de vârf a statului (de exemplu președinte al Oficiului National de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor) nu te întrebi ce capacități are un individ care a fost incapabil să ia bacul până la 32 de ani? Cine l-a propus pentru funcția aia, cine l-a numit și cum răspund acești idioți care și-au bătut joc de banii contribuabililor plătiți fiind din banii contribuabililor?

 13. Dintr-o anumita perspectiva, numirea unor astfel de specimene in institutii cheie ale statului poate fi considerat un atac la siguranta nationala.
  Atunci cand niste incompetenti, sub-mediocrii intelectuali si imorali tin ocupate posturi cheie si pericliteaza eficienta combaterii spalarii banilor in Romania – se cere un audit intern nemilos si o restructurare a tuturor institutiilor parazitate prin sistemul PRM (Pile, Relatii, Mita).

 14. Trebuie interzisa orice discriminare bazata pe gen, rasa, religie şi STUDII. Este acelasi principi ca de ce nu porti sapca. Bacul este o chestiune arbitrara, demodata, si inrobitoare. Sechelele unui sistem represiv din secolul al 19-lea. PROST LIVES MATTER!

 15. In spitale lucreaza o multime de asistente medicale , absolvente a „celebrelor” scoli postliceale sanitare si care nu detin diploma de bacalaureat!!!
  Si oricate sesizari au fost, SANITAS zice ca e ok, legislatia e ferfenita, fereasca Dumnezeu sa pici pe mana uneia din astea!
  Ne miram de ce sistemul sanitar este la pamant!

  • Hai sa vezi CV de Judecatoare, absolventa de Liceu sanitar, Laboranta in Spital, zi dezi, in timp e „urma” cursurile Facultatii de Drept la UNIVERSITATEA ECOLOGICĂ “DIMITRIE CANTEMIR” TG . MUREŞ, iar IMEDIAT dupa absolvirea Facultatii de Drept a intrat in Judecatorie ca Judecator!
   Din Laboratorul Spitalului Tg Mures DIRECT la Judecatoria Tg Mures ca Judecator, in 1996!!
   http://portal.just.ro/43/Documents/CV/CV_Vintila_Adela.pdf

   Am citit intr-un interviu cu Valeriu Nicolae(„omul care vaneaza CVurile”) care spunea: „O sursa mi-a trimis CV de judecatori si procurori, o buna pare a terminat facultatile astea de toata batjocura, masteratele si toate nebuniile. Cine sa se sesizeze sau autosesizeze?”
   Adica, majoritatea Judecatorilor si procurorilor sunt absolventi, pe seara, la mare distanta la celebrele „fabrici de diplome”: Spiru Haret, Dimitrie Cantemir, Valahia-Targoviste, Iosif Constantin Dragan, Bioterra, Vasile Goldis_Arad…
   Am cautat CVuri de Judecator si m-am ingrozit!!!
   Bogdan Licu, actual Procuror General Adjunct(adjunctul dnei Gabriela Scutea!) a absolvit Spiru Haret, Bogdan Licu a urmat primele doua clase liceale la Liceul de Filologie Istorie din Craiova, la profilul Chimie-Biologie, iar din clasa a XI-a s-a mutat la Liceul Sanitar din Bucuresti.
   A absolvit Liceul Sanitar din Bucuresti la profilul sanitar- laborant farmacie.
   Examenul de bacalaureat de la finalul clasei a XII-a l-a promovat cu media generala 7,00. El a obtinut nota 5 la Limba romana, 6 la Chimie, 8 la Biologie si 9 la proba practica, nota care i-a ridicat si media la examen.
   Mediile generale pentru cei patru ani de studiu din liceu au fost modeste: 7,66 in clasa a IX-a (profilul chimie- biologie), 7,25 in clasa a X-a (profilul chimie- biologie), 5,62 in clasa a XI – a (profilul sanitar) si 6,35 in clasa a XII-a (profilul sanitar).

  • @lili
   Infracţiuni de serviciu

   Art. 304

   Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice

   (1) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

   (2) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care ia cunoştinţă de acestea, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

   (3) Dacă, urmare a faptei prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), s-a săvârşit o infracţiune împotriva investigatorului sub acoperire, a martorului protejat sau a persoanei incluse în Programul de protecţie a martorilor, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani, iar dacă s-a comis cu intenţie o infracţiune contra vieţii, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani.

  • @iosiv: CVul e PUBLIC, eu l-am GASIT pe internet, vezi Link-ul cu ROSU!!!!!!!
   Ce bazaconii debitezi!!????
   Sau, nu prea te pricepi??!!!

 16. Il cunosc pe acest individ. Nu e chiar dracu pe pamant. Actionar la SC Haty SRL Valcea se indragosteste de profesoara fiicei sale si paraseste caminul conjugal.
  Uimitor ca ulterior firma ramasa in urma fiicei si sotiei prospera cu investitii europene. De aceea nu spune ce a facut pana la 32 de ani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.