G4Media.ro

Lanţ uman în Parcul Floreasca din Bucureşti pentu susţinerea vaccinării copiilor. Numărul…

Lanţ uman în Parcul Floreasca din Bucureşti pentu susţinerea vaccinării copiilor. Numărul victimelor epidemiei de rujeolă a ajuns la 50

Câteva zeci de persoane au format, sâmbătă, un lanţ uman în Parcul Floreasca din Capitală pentru a trage un semnal de alarmă privind declinul acoperirii vaccinale din România, transmite Agerpres. Evenimentul a fost organizat de asociaţia „Mame pentru mame” şi a avut loc pe fondul scăderii dramatice a ratei vaccinării la copii, fapt ce a dus la apariţia unei epidemii de rujeolă care a făcut deja 50 de victime.

Vineri, 27 aprilie, a murit cel de-al 50-lea copil din cauza epidemiei de rujeolă. E vorba de un copil în vârstă de 4 ani.

„Sărbătorim ultima zi din Săptămâna Internaţională a Imunizării. O celebrăm prin formarea unui lanţ uman al imunităţii (…) în jurul locului de joacă din Parcul Floreasca pentru a simboliza faptul că acest act al vaccinării nu este numai un act de responsabilitate faţă de propria sănătate sau faţă de sănătatea copiilor noştri, este şi un act de responsabilitate faţă de sănătatea comunităţii şi că numai împreună, dacă ne vaccinăm, putem să ţinem bolile prevenibile la distanţă, astfel încât să evităm epidemii ca cea prin care România trece de mai multe luni. Astăzi am primit vestea tristă că a fost confirmată cea de-a 50-a victimă a epidemiei de rujeolă în România, este vorba de un bebeluş”, a spus Ana Măiţă, preşedintele Asociaţiei „Mame pentru mame”, potrivit Agerpres.

Ovidiu Covaciu, fondator al Coaliţiei „România Sănătoasă”, a arătat că, în prezent, nu sunt mari probleme cu stocurile de vaccinuri, dar că există semnale că ar putea să apară mici probleme. „Am văzut ceva pe Prahova şi pe Cluj unde DSP sau medicii spuneau că nu mai au vaccinuri la îndemână”, a arătat Ovidiu Covaciu.

Medicul de familie Daniela Ştefănescu a precizat că în România există o statistică îngrijorătoare în privinţa nevaccinării. „Este un fenomen în creştere. Eu sper ca situaţia actuală cu epidemia de rujeolă şi cu numărul de decese (…) să îi conştientizeze pe părinţi şi în felul acesta să-şi schimbe opţiunea şi să accepte vaccinarea”, a arătat medicul, citat de Agerpres.

Foto: Ana Maita

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează