G4Media.ro

La vaccinare pe două rânduri: unul pentru noi, celălalt pentru ei

La vaccinare pe două rânduri: unul pentru noi, celălalt pentru ei

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a sărit, miercuri seara, ca ars după ce G4Media a publicat articolul intitulat ”Cum au ajuns să se vaccineze rudele militarilor și angajaților din sistemul de ordine publică și servicii în centre speciale. Guvernul a dat o hotărâre în ianuarie, semnată de premier și de ministrul Voiculescu”.

Cum și-a văzut numele în context negativ, ministrul Sănătății s-a apărat de o acuzație pe care nimeni de la G4Media nu i-a adus-o. ”Nici Voiculescu, nici Cîțu nu au semnat vreodată pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii al vreunui angajat al statului”, a scris ministrul pe Facebook.

G4Media.ro n-a susținut nici o secundă că hotărârea lor a dat cuiva prioritate, ci a explicat sec cum a ajuns România să aibă două cozi la vaccinare. Acesta aste un fapt de netăgăduit: avem două cozi, nu una pentru toți. Două seturi de reguli, nu unul singur pentru toată lumea. Cei care au așezat România pe două cozi sunt premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Atenție, așadar, la nuanțe.

Nici Voiculescu, nici Cîțu nu au reușit să ne explice de ce este nevoie de cele două cozi: una pentru căței, cealaltă pentru dulăi și haita lor.

Cei doi au semnat în ianuarie o hotărâre de guvern prin care rudele angajaților din instituțiile de forță primesc și ele dreptul să se vaccineze în centre speciale.

La numai o săptămână după ce a semnat cu mâna lui hotărârea de guvern care a așezat România pe două cozi la vaccinare, însuși ministrul Voiculescu se revoltă în gura mare: ”E jenant să avem centre separate pentru anumite instituții”.

Aici sunt două explicații posibile. Prima: domnul Voiculescu nu știa ce a semnat, dar în această situație nu prea are ce căuta în guvern. A doua: știa bine ce a semnat, dar atunci nu e clar de ce a făcut-o din moment ce i s-a părut atât de jenant? De unde a găsit apoi atâtea resurse de ipocrizie să mai facă pe revoltatul?

De ce? De ce avem azi o platformă pentru căței și una pentru dulăi? Mister, nimeni n-a explicat. De ce un militar, un polițist sau un ofițer SRI nu se poate vaccina utilizând platforma obișnuită, stând cuminte la coadă cu restul lumii? Nimeni nu-l întreabă cu ce se ocupă, argumentul că în acest fel s-ar deconspira mari rețele de spioni nu stă în picioare. De ce familiile lor beneficiază și ele de tratament special? De ce o soție de militar sau polițist trebuie musai să se vaccineze în centre speciale?

De ce ne-au așezat domnul Cîțu și domnul Voiculescu pe două cozi? De ce oamenii de rând trebuie să caute disperați un loc prin intermediul platformei de vaccinare pentru ei, bunicii sau părinții lor bolnavi în timp ce alții, din categoria specială, se înscriu la centre cu circuit închis?

Despre aceste centre, nu știm mare lucru. Nici câte sunt la nivel național, care este viteza de vaccinare, ce marcă de vaccin au utilizat, dacă au sărit sau nu peste rând, resursele alocate etc. Totul este ținut la secret.

Știm doar că, în cazul Bucureștiului, de pildă, 31% din fluxurile de vaccinare existente la acest moment sunt în centre care aparțin sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională. Aceasta este cifra comunicată oficial, de unde rezultă fie că un sfert din locuitorii Bucureștiului sunt angajați ai instituțiilor de forță plus familiie lor, fie că fluxurile de vaccin au fost dirijate cu prioritate către coada pentru privilegiați.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat, miercuri seara, că i-a cerut ministrului Sănătății printr-o adresă, încă din luna ianuarie, să asigure evaluarea în centrele de vaccinare. A verificat dacă se sare peste rând, la coada pentru căței sau la coada pentru dulăi?

Dacă nu, de ce?

Domnul Voiculescu a făcut însă altceva, cu mult talent. Când a văzut că bomba stă să explodeze, a pozat în eroul transparentizării (transparentizare de altfel extrem de necesară în acest context) publicând o serie de date, de unde a rezultat că în România există cetățeni mai egali decât alții.

Genul ăsta de ipocrizie, născută din obsesia pentru imagine, reușește să enerveze în final pe toată lumea: public, colegi de partid, de guvern, alți parteneri instituționali.

Vlad Voiculescu și-a consolidat în cele câteva luni de mandat reputația de troublemaker al guvernului Cîțu. În trei luni de guvernare a intrat în conflicte cu atât de mulți colegi, încât abia le mai ținem șirul. Cu maximă atenție la nuanțe, am realizat totuși inventarul coliziunilor lui Vlad Voiculescu cu propriul guvern. (Detalii aici)

Greu de imaginat cum va putea merge mai departe ca ministru, mereu pe contrasens cu guvernul din care face parte și cu partenerii de coaliție. Voiculescu se comportă mai departe ca un oengist, ca un veritabil politician de opoziție, foarte atent să iasă el bine din crize, lipsit totuși de fair play față de ceilalți colegi de guvernare.

Cele două cozi la vaccinare, una pentru fraieri și alta pentru șmecheri, arată modul cum a funcționat mereu această țară, încă de pe vremea lui Ceaușescu. Țara a fost mereu împărțită între noi și ei. Noi stăteam la coadă la Alimentara, ei aveau acces la magazinele speciale, la gospodăria de partid.

Ei au avut parte mereu de privilegii și după `90. Au avut afacerile lor, rețelele lor, partidele lor, președinții și premierii lor, televiziunile lor, parlamentarii lor, puterea a fost a lor, până și pensiile lor sunt speciale. Ei trec în rezervă la 45 de ani, noi ieșim din circuit 20 de ani mai târziu și tot așa.

Am stat mereu așezați la două cozi, una mai lentă, pentru proști, alta mai rapidă, pentru băieții deștepți și neamurile lor.

Citește și

Șirul conflictelor din Guvern cu ministrul Vlad Voiculescu protagonist, în două luni și jumătate de mandat: tensiuni cu Valeriu Gheorghiță de la început, divergențe cu Cîmpeanu pentru regulile din școli, replici dure cu premierul Cîțu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

154 comentarii

 1. Waww ce noutate nouă! 🤔

  Românistanul trăieşte în securism.

  Doar de vreo 31 de ani încoace… Şi înainte exista securismul, dar mai exista şi un comunism cu fabrici, agricultură, flotă, economie, spitale, şcoli şi metrou.

  Acum există doar securism.

  • Cea mai mare rusine a Romaniei este faptul ca nu a dizolvat Armata Romana, care la Revolutie a executat cetateni nevinovati 🙁

  • A fost clara aceasta porcarie din primele informatii livrate despre vaccinare. Directiva europeana prevedea medicii, caminele, spitalele, apoi cei batrani, apoi ceilalti. La noi apareau in prima tura o categorie noua: esentialii. Esentialii inseamna de fapt clasa care a pus piciorul pe gatul Romaniei, cei care iau salarii uriase, pensii astronomice, se pensioneaza la 42 se ani si se vaccineaza cand vor muschii lor. Restul, prostimea, sa stea la coada, sa-si scoata ochii, mama lor de sarantoci urati. USR au intrat in Parlament, in Guvern, gata, si ei sunt esentiali, toate povestile pe care ni le-au spus ca sa aiba acces la ciolan le-au uitat.

 2. sad but true

  dar nu asta a incercat VV prin transparentizare sa puna presiune ca lucrul asta sa nu se mai intample? ca data viitoare sa nu mai aiba nimeni curajul sa vina cu astfel de propuneri?

  • Deci Vladutz saracu a incercat sa puna presiune sa se interzica un lucru la 2 luni dupa ce a semnat ca sa se faca fix lucrul ala? Ai facut logica la scoala?

  • intre 45 ani si 65 ani sunt 20 de ani de viata, unui batran 20 ani inseamna o viata de fapt!
   tot sistemul infect vad ca se perpetueaza continu ca celulele canceroase, distrugand totul in jurul lor.

   ridicarea unui adevarat sistem organizat de dubla masura la RANG DE POLITICA DE STAT este dea dreptul grotesc si sfidator la adresa noastra.

   aici nu este vorba de nu stiu ce beneficii, sa isi ia beneficiile, sa si le bage undeva sa se duca si sa ne lase in pace. aici este vorba despre VIATA si MOARTE. a mea, a ta, a familiilor noastre.
   TRANZACTIONAREA propiu zis a vietii, prin doua conducte, una vesnic infundata, urat mirositoare si alta secreta, speciala, este de un cinism inimaginabil.

   ce credea gheorghita, ca nu se va afla niciodata despre dublul standard?
   cum credea ca ascunde diferentele de doze la infinit? ca intr.o piesa de caragiale?

   ps: intre fairplay.ul lui stelian ion si atitudinea de ong ist a lui voiculescu il prefer categoric pe voiculescu.

   atat de fair play a fost stelian ion ca observ ca la justitie concret de acum 2 ani nu s.a schimbat nimic. 10 august, sectie speciala, dna activ, recurs compensatoriu, atitudine mai pozitiva fata de infractori, etc.

   NU SE MAI POATE ASA!
   ne trece viata pana la urma la toti!

  • @…moarte…,
   De ce omiți esențialul, anume: că a semnat o HG in care scrie negru pe alb:”cu respectarea criteriilor de eligibilitate…” ? N-o faci pentru că te doare gura sau n-o faci pentru că te dor „ochii albastri”… ?

  • Dacă vreți sa aflați cine a propus/aprobat înființarea de centre paralele pentru milițienii care se pisa pe noi, armata, justiție, va recomand ordinul acesta, din 21.12.2020.
   Tătaru, Velea, Ciuca și Ștefan.
   ORDIN nr. 2.171/181/M.223/4.380/2020
   pentru stabilirea Normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19
   http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/235643
   HGul lui Cîțu și Voiculescu permite familiilor sa se vaccineze DOAR dacă sunt în categoriile prevazute de lege (vârstă, boli cronice, medici).
   Problema pe care g4 o evita… ie doua:
   1. de ce aceste centre sunt în afara platformei?2. De ce mulți s-au vaccinat în aceste centre, deși nu sunt nici rude și nici în alta categorie prevazuta de lege?
   Răspunderea ii revine lui gheorghita, el este conducătorul activității de vaccinare și ar trebui sa clarifice.

  • Pozitiv şi încurajator pentru ţara noastră e că instituţiile de forţă au interpretat coerent informaţiile şi şi-au dat seama că covidul e o chestie periculoasă pentru fiecare om, cum cugeta cineva la o nuntă.

  • @moarte „eligibil” e cuvantul care iti lipseste din notiuni.
   catzu, bode , ghoerghita, ficus-romanica-educata-normala au facut zid ca gheoghita-armata conduce vaccinarea .. VV ne arata care sunt rezultatele … VV nu s-a dezis de ce a semnat … problema e , repet „eligibil” si cum militia si armata au interpretat asta … e buna logica mea?

  • Chiar te faci ca nu intelegi … eligibil , neeligibil, de ce mama politistului sta la alta coada iar mama profesorului , a doctorului sau a muncitorului stau la gramada ????

   VV cand semna putea sa vada aceasta nedreptate si sa o corecteze,,,,altfel cu ce e mai bun VV ul decat pintea sau ala de la pnl

 3. Pai nu vi se pare normal să fie in conflict, dacă are cea mai mare țintă desenată pe spate? Toti încearcă să-l „muște”, el se apără, iar voi vedeți că „e în conflict cu toată lumea”? Să-i fie rușine că nu se împiedică, nu?

  • Exact. Daca nu ar fi facut transparante datele nu am fi aflat niciodata. Plus ca a explicat f clar pentru ce a semnat si pentru ce nu . Il sustinem in continuare !!!!

 4. “Jurnalistule”, jura-te ca nu te-ai vaccinat pana acum.

 5. Daaa, cand ridici presul si dai de gunoaiele de dedesubt, alea miros a flori…
  Obiectivitate obiectivitate, dar cam exagerati.

 6. Dle Tapalaga,
  zilnic ni se face parul maciuca in cap dupa ce aflam cate nu se mai intampla la noi.
  Onest, va intreb, mai e vreun alt loc in UE similar cu cel al nostru?

  • Nu, chiar asa nu mai exista. Sunt probleme si nemultumiri in toate tarile UE, dar nu de nivelul asta. In primul rand, transparenta administratiei, a organismelor si autoritatilor de stat este parte din modul normal de functionare.

 7. Domnule ziarist, ati sugerat cu subiect si predicat ca VV cu Catzu sunt de vina, adica mai citeste titlul ala de 2 ori dupa ce iti activezi bunul simt si vezi cum suna

  • E psd ist sigur si tapalaga asta , ca altfel intelegea ca VV nu greseste …

   iar cand greseste e vina altora

 8. LOL DT in rand cu Lolek si cu Bolek de la B 1 ?

 9. baietii lor, dar obedienti, sa nu uitam. asta e pretul platit. esti obedient, esti recompensat. cine vrea asta, e liber sa faca tot asa. nu se va schimba nimic prea curand.
  oricum ma asteptam la mult mai mult de la VV. nu vad sa faca curat in ministerul ala, dar vad scandaluri zilnice.

 10. In sfarsit spunem si noi lucrurilor pe nume…..
  Eu, unul, sunt dezamagit si atent la acest individ de cand cu primul atac la Nicusor Dan si inversunarea cu care dorea sa-l scoata din peisaj pe ND. Adica Ipocrizia am sezisat-o mai demult ! Ce e trist ca fanaticii lui nu vor obs acest comportament!
  E destept, subtil cu prezenta de spirit si vorbele la el dar este zero ca om de caracter ! Nu reprezinta omul nou din politica cu fostul purtator de cuvant al Elenei Udrea si Base si sefa la resurse umane un personaj din fosta echipa a lui Grindeanu ! Si scandalul acesta continuu…

  • Cam ai dreptate , si pe mine m-a pacalit cu transparentizarea. Dar in momentul in care am vazut ca a semnat el insusi pentru ca specialii sa-si faca vaccinuri in centrele lor, ok, deja omul a dovedit ca e doar un mare maestru in a iesi bine din orice. Si da, s-a facut de ras si cu Nicusor de mai multe ori.

 11. Am asteptat acest articol 2 zile. Cum ati reusit sa faceti si din acesta o pleadoarie despre „vina” lui Voiculescu? E o intreaga mafie care face asta non-stop. De ce va alaturati? Sistemul asta in care exista o clasa privilegiata cu pensii speciale, salarii speciale, vaccinuri speciale, sporuri speciale, concedii speciale in hoteluri speciale, in timp ce ceilalti au dreptul constitutional sa taca ar fi trebuit sa dispara din 1789. Chiar este nevoie de o Revolutie?

 12. Dupa hotnews incepe sa o ia pe aratura si g4media. ce mai citim, doar Recorder?

  • Da Recorder sunt o publicatie serioasa care nu apleaca urechea la can can, cand a fost de sanctionat USR (cu scandalul de la votul primarilor) au facut-o
   G4 trage la raspundere cel mai mic vinovat in toata situatia asta adica ala pe care nici o autoritate nu il recunoaste ca avand vre-un rol in campania de vaccinare

  • Cauta atunci ,,locul”unde auzi numai ce vrei tu ! Daca o opinie diferita de a ta inseamna ca cineva a luat-o pe aratură! Fara sa macar sa argumentezi!
   Si eu am fost suparat pe Tapalaga atunci cand l au scuturat pe Iohannis, dar cu timpul, am realizat ca avea dreptate in acel caz!
   Asa cum le transmiteau expertii israelieni ai PSD :nu conteaza ce faceti, oameni oricum nu vor recunoaste niciodata ca au gresit votand-va! Pt ca e in natura umana sa nu recunosti greseala ….
   Asa si voi cu VV!

  • Citesti Recorder? Publicatia lui Felix? :))

  • Este de bun simț și echilibrată analiza dlui DAN TĂPĂLAGĂ. A dat-o-n bară tanărul domn Voiculescu, iar hienele din PNL cred că abia așteaptă motive de remanieri.

 13. Eu din articolul precedent publicat de G4media exact asta inteleg: G4media a sustinut ca hotararea semnata de ministrul sanatatii a permis rudelor militarilor sa se vaccineze in afara platformei, ceea ce nu este adevarat. Hotararea nu permite acest lucru.

 14. Deci vaccinarea e sub Gheorghita si direct sub prim ministru…dar e tot vina lui VV ca a permis vaccinari separate pt esentiali? Pana acum habar nu aveam cati sunt….o face si el greseli dar sa devina tinta tuturor, parca e cam cusut cu ata….galbena

 15. Inca din Noiembrie sau Decembrie 2020, Presedintele a spus clar ca vor fi doua cozi: una, prioritara, pentru institutiile statului care sunt direct sau indirect implicate in activitatea publica (doftori, aparare, pompieri, militieni, etc) si alta pentru muritorii de rand. Oare G4Media, ca agentie de stiri(!!!!) a uitat mai repede decat bietii muritori?
  O alta intrebare se impune: oare G4Media a ajuns sa faca jocurile infecte ale Establishment-ului Politic, inmuiat pana la oase in traditia clientelismului si amatorismului?
  Oare G4Media a ajuns sa faca concurenta Antenei 3?

 16. Inca o data se demostreaza ca transparentizarea dauneaza grav romanului, gata, sa il spanzuram pe Voiculescu ca a indraznit sa se certe cu lumea ca sa afle publicul adevarata mizerie din sistemul de vaccinare condus de Gheorghita sub bagheta lui Catu, demisia Voiculescule !! sa nu mai aflam in veci de cum isi bate statul joc de contribuabili

 17. In articolul G4media: https://www.g4media.ro/sirul-conflictelor-din-guvern-cu-ministrul-vlad-voiculescu-protagonist-in-doua-luni-si-jumatate-de-mandat-tensiuni-cu-valeriu-gheorghita-de-la-inceput-divergente-cu-cimpeanu-pentru-regulile-din-sco.html scrie:
  „Declarațiile ministrului veneau însă la o săptămână după ce semna o hotărâre de Guvern care a permis rudelor militarilor și angajaților din sistemul de ordine publică și servicii să fie vaccinate în centrele speciale organizate în aceste instituții.”
  Ceea ce este fals, asa cum a explicat ministrul sanatatii – hotararea nu permite sa ocolesti criteriile de eligibilitate pt. accesul la etapa 1,2 si 3 de vaccinare. Deci afirmatia de mai sus din articolul G4media este pur si simplu falsa.

  • Pai asta e, ca pana si cititorii g4 sau Hotnews pot fi inselati usor.
   Cititi de mai multe ori ,
   cu respectarea criteriilor de eligibilitate…
   cu respectarea criteriilor de eligibilitate…
   cu respectarea criteriilor de eligibilitate…
   cu respectarea criteriilor de eligibilitate…
   cu respectarea criteriilor de eligibilitate…
   Mama ei de limba romana.
   Adica daca nevasta MAPN-istului e eligibila, sa se vaccineze. Are diabet, are 65 de ani, etc.
   Nu oricine !!!
   E o diferenta.
   De asta cred ca lui VV i-a sarit mustarul.

   Aveam pretentii de G4 ca nu e A3 sau RTV care amesteca jumatati de adevar cu minciuna si fac stire pt prosti.

  • Ca să ne limpezim: E vorba de două chestiuni nu foarte diferite, din ce înțeleg. Una este crearea de centre de vaccinare pentru ‘speciali’ – pe care Voiculescu a aprobat-o – dar ulterior a criticat-o –, însă cu respectarea criteriilor de eligibilitate (a doua chestiune), pe care tot el ar fi trebuit să o verifice, dar n-a făcut-o.
   Problema ridicată în acest articol de G4 este prima – centrele speciale. De ce au fost aprobate și nu s-a mers pe o platformă unică de vaccinare?

  • Vreau doar sa adaug ca imi place cum scrie Dan Tapalaga si citesc regulat ce scrie pe g4media.ro si o sa citesc si in continuare. Dar in acest articol mi se pare ca pur si simplu greseste.

 18. Are iepurașul bască, de ce n-are bască !
  Securismul lui Tapalaga mai evident ca oricând, a ieșit și el la atac la Vlad Voiculescu, cel care a expus mizeria vaccinării paralele !
  A găsit Tapalaga vinovatul !
  Jenant, G4media.

 19. De ce a semnat Voiculescu hotărârea ? Poate pentru că i se pare absolut firesc, să fie două rânduri : una pentru noi, plebsul, altul pentru ei. Nu cunosc detaliile familiale ale tânărului ( ce am auzit poate fi adevărat, poate nu ) dar dacă este adevărat că provine dintr-o familie cu ”vechi state de servici” în regimul defunct, atunci poate că vine, în mod inevitabil, cu niște marcaje din famile. Cu toate acestea eu cred că trebuie să judecăm oamenii după fapte, dar și mai bine, să vedem concordanța între vorbe și fapte. Aici avem probleme cu tânărul. Poate se datorește presiunii situației. Dar se pare că de câtva timp, este singurul care ”merge pe autostrada pe contrasens”.

  • Chiar asa. Merge pe contrasens. Dar ti se pare ca sensul pe care merge statul roman de 31 de ani e sensul cel bun?

  • Bună intrebarea ta. De fapt am vrut să amintesc – dar m-am răzgândit intre timp să nu diluez subiectul – că până la urmă, de ce ne mirăm ? Dintotdeauna EI aveau alte rânduri, alte uși, pe scurt : privilegii. Ce s-a schimbat – înafara fundurilor pe scaunele privilegiate – e, că acum putem să ne vărsăm năduful pe ei. Dar să fim sinceri : egalitatea ( și fraternitatea ) sunt mari minciuni ale revoluției franceze. La ce putem spera cel mult ar fi egalitatea în fața legii. Bine, avem libertățile politice și civile cu care încă trebuie să ne obișnuim ( unii le consideră prea libere, alții vor să le împingă spre libertinaj – nu e simplu ). Așa că NU, nu suntem pe direcția bună, mai exact, umblăm ca bezmeticii, orbecăind. Dar se pare că scurtăturile în care am sperat că există – spre deosebire de Brucan – sunt o himeră. Iartă mă, sunt cam elegic astăzi )))

  • Brian,
   Ordinul comun 2171/181/21.12 cu centre paralele ce se pot infiinta de ministere este semnat de Tataru, Velea, Ciuca, iar Gheorghita este pus sefu’la centre.
   Si asa ajungem sa-i dam dreptate lui Dragnea: statul paralel exista!
   Cei din „statul paralel” au pensii si salarii speciale, spitale, hoteluri , mancare, haine si case pe bani publici si acum se si vaccineaza ” special”, ei cu neamurile lor!
   Iar cand cineva indrazneste sa le arate abuzurile, se activeaza coloneii din presa, care si ei tot ” speciali” sunt!

  • Citesc din nou în publicații și postări ale unor oameni altfel atenți la nuanțe un titlu care sună cam așa:
   „…rudele militarilor și angajaților din sistem s-au vaccinat separat pentru că Guvernul a dat o hotărâre în ianuarie, semnată de premier și de ministrul Voiculescu”
   Haideți să lămurim ceea ce a semnat premierul Cîțu și cu mine, mergând direct la textul din Hotărârea de Guvern nr. 12 din 20 ianuarie 2021: „Ministerul Apărării Naționale asigură prin centrele de vaccinare proprii, POTRIVIT CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE STABILITE PRIN STRATEGIE, vaccinarea personalului propriu și a membrilor familiilor acestora, precum și a următoarelor categorii (…)”
   „Potrivit criteriilor de eligibilitate stabilite prin Strategie”. Cu alte cuvinte: nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara etapei definite de HG. Cum etapa a III-a nu a inceput încă, niciun membru al familiei vreunui membru a ceea ce se numește personal esențial nu ar fi trebuit să fie vaccinat, altfel decât dacă este peste 65 ani, cu boli cronice sau… tot esențial.
   Deci nu, nici Voiculescu, nici Cîțu nu au semnat vreodată pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii al vreunui angajat al statului.
   PS Tot în acel HG am insistat și premierul a acceptat ca 75% dintre cei vaccinați să fie persoane vulnerabile (peste 65 de ani și persoane cu comorbidități), iar restul – toți restul – să nu fie peste 25%.
   Vlad V fb .

  • ”Potrivit criteriilor de eligibilitate” . Fraza aceea este un ”red herring” clasic. Dacă s-a gândit cineva serios la faptul că cei din armată și ceilalți în chestiune se vor vaccina și membrii din familia lor nu, înseamnă că a făcut abstracție nu numai de apucăturile adânc înrădăcinate ale noastre de a ocoli legea, dar și de natura umană. Dar este absurd și din punct de vedere practic, să te aștepți la așa ceva. Trist, foarte trist. Am făcut un statut social și dintr-un nenorocit de vaccin.

 20. Da, ma asteptam la mai mult de la Vlad Voiculescu. Imi puneam mari sperante pentru ca pe altcineva chiar nu vad care sa imi dea sperante. Dar de la faptul ca a semnat si el acea lege pana la a spune ca transparentizare e o miscare de PR e un drum lung si cam scarbos. Asadar daca a gresit ca un fraier cand a semnat acea lege sau HG sau ce o fi, inseamna ca daca transparentizeaza acel dinozaur corupt de fapt nu face nimic util? Serios? Rusine!

  • Daca a gresit ca un fraier in a semna un HG atat de important, ar trebui sa mearga frumusel acasa. Inseamna ca nici echipa pe care si-a ales-o singur e la fel de fraiera ca el. Ceea ce il cam face fraier in general, nu doar la semnarea acelui HG.

   Nu te poti plange de ce a rezultat din urma deciziei tale. Decat daca iti dai demisia si pleci. Ramane la minister pentru ce? Ca sa semneze in continuare ca fraierul si apoi sa isi dea seama peste alte cateva luni ce prost a fost?

   Voiculescu a venit la minister ca om cu experienta. Oamenii cu experienta nu prea iau decizii ca fraierii. Lucrurile astea se bat cap in cap. Ori e fraier, ori are experienta si stie ce face.

 21. Au găsit vinovatul pentru vaccinarea paralelă, exact pe cel care a expus mizeria vaccinării paralele !
  Atacuri în valuri ale mafiei, la care pune umărul si autorul acestui articol jenant

  • Buna observatia :)))
   Sa fie decapitat cel ce a expus mizeria, presiune din toate partile, guvern presedintie, digi g4, hai cu totii in cor, jos cu cel care a facut public totul
   Asa e cand cititorul are cap doar ca sa nu il ploua in gat, striga jos MS

  • Analiza dlui DAN TĂPĂLAGĂ este de bun simț și echilibrată . A dat-o-n bară tanărul domn Voiculescu, iar hienele din PNL cred că abia așteaptă motive de remanieri.

 22. Tapalagă, minciună prin omisiune,. Metodă învechită, depășită, din categoria dinozaurilor Roșca Stanescu și Nistorescu.
  HG 12 spune așa: vaccinarea personalului propriu si a membrilor familiilor acestora, POTRIVIT CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE STABILITE PRIN STRATEGIE, ”
  DT, ți s-a părut nesemnificativă precizarea, nu-i așa? Fariseule…

 23. România lucrului bine făcut = România specialilor

 24. Domnu parvulescu incerca se ne convinga ca e normal.
  Nu e normal.
  Traim intr-o tara bolnava in care multi au imunitate. Si nu ma refer la covid, ci imunitate in fata legii.
  Daca intri in detaliu, ajungi la consulatul australiei sau nz si emigrezi.

 25. Rateu baban, Tăpalagă.
  Te faci ca nu înțelegi care e situația. VV e scandalagiu, în loc sa se înțeleagă cu uslistii din guvern, aia care gestionează 2 cozi, el se tot cearta cu ei și le publica matrapazlâcurile. Adică iți face ție treaba, ziarist parerolog.
  Dă-i înainte cu reforma în sănătate, Vlad, și nu înceta sa cotonogești uslistii prinși pe picior greșit. Căinii latră, ursul ăsta trebuie sa treacă, să nu mai avem Colective și incendii în spitale și management defectuos și corupt etc.

  • Tu nu ai înțeles, pentru că ești prea P R O S T să înțelegi: Voiculescu a stabilit să fie 2 cozi, una pentru prostime și una pentru speciali, și apoi când s-a aflat a sărit că nu e normal să fie 2 cozi, ca și când alții ar fi stabilit asta, nu el

  • Tu nu intelegi, Master.
   Toata lumea a inteles ca sunt 2 cozi, dar nu a fost vorba ca nevasta de 35 de ani a MAPN/SRI/etc-istului care nu are nici o boala sa se vaccineze la centrele „speciale”. Avea insa dreptul daca avea vreo boala ,etc sa mearga la acele centre. Daca lucru asta e discutabil(ca se fac centre separate, nu stiu ce e atata tam-tam, sunt si spitale separate ,nu ar fi mare chestie), asta a fost bomboana oravita, ca mergea orice ruda care nu e eligibila doar ca e sotia celui care avea dreptul.
   Acum, daca profesorii sunt si ei inclusi in vaccinare, au dreptul sotiile lor daca nu sufera de nici o boala?

  • Master e precum bou’ Apis !

 26. A inceput razboiul impotriva lui Voiculescu. Se alatura si G4media.
  Ce a facut atat de grav Voiculescu, incat sa-i ceara toti demisia ?
  De unde stie Tapalaga cine a dorit sa existe doua circuite de vaccinare ? Daca a fost exigenta Presedintelui sau a guvernului in totalitate, din care face parte si Ministrul Apararii ? Se putea opune Voiculescu ? Dupa ce a semnat hotararea, ne spune clar ca « E jenant să avem centre separate pentru anumite instituții”, cu alte cuvinte, HG pe care a semnat-o este impotriva vointei lui.

  Transparenta deranjeaza pe toata lumea, inclusiv pe Tapalaga.
  Si inca ceva- daca-l contrazici pe Tapalaga, iata consecintele.

 27. G4, dacă m-ați ban-at. măcar fiți fairplay și anunțați-mă, ca să nu-mi mai pierd vremea pe aici. Cred că am făcut doar 2 sau 3 comment-uri în ultima lună (foarte decente, în opinia mea), dar nu le publicați neam.
  Anunțați-mă , pls. Mersi.

 28. Asta e Romania. Securistii sunt zei, iar noi suntem cetateni de mana a doua.

  Daca nu va place, votati USR, e singura optiune OK.

 29. Nu mi-ati publicat comentariul anterior.

  Ar putea autorul articolului sa raspunda la 2 intrebari?
  1. Cine a avut initiativa cu circiute paralele de vaccinare?
  2. Ministrul Sanatatii se putea opune acestei initiative?

 30. Tind să cred că ministrul Voiculescu nu a cunoscut potențialele riscuri și repercursiuni a ceea ce semnează din moment ce a zis: ”E jenant să avem centre separate pentru anumite instituții”.

  • Vă rog să-mi publicați și comentariul mai documentat de la 10:01. Mulțumesc!

   P.S.: Problema este LA PROCENT!! 31%! Aici l-au facut pe V.V., nu cred ca a semnat el vreun document in care sa aprobe acest procent. Aici se încalcă principiul echitații și legile.

  • Voiculescu nu a greșit major că a semnat pentru centre de vaccinare separate pe instituții.

   Dar putea sa intervina pe procent, adica să se asigure că sunt alocate acestor centre doar ~ 10% din vaccinurile totale (proporțional, conform analizelor statistice pe date demografice).

   Așa, avem 31% flux de vaccinare pe aceste centre din care 80% se duc la rudele și prietenii celor din sistem (cetățeni nespeciali, dar privilegiați ilegal prin asociere) în loc să ajungă la cei care au prioritate, adică populația la risc (definita în Anexa la HG nr. 1.031/ 27 noiembrie 2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România) și apoi populația generală.

 31. D. T., ce propui?!

 32. Nu e o problemă majoră că MAPN si MAI s-au implicat în gestionarea unor fluxuri de vaccinare în centre care aparțin sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională.

  Problema este LA PROCENT!! Aici l-au facut pe V.V. Aici se încalcă principiul echitații și legile.

  Alocarea a 31% din fluxurile de vaccinare (și a dozelor de vaccin nou-sosite) către cei încadrați în Etapa a II-a de vaccinare la
  litera „b) lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale:
  (ii) personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și al autoritățîi judecătorești”,

  din care probabil 80% se duc la familie și prieteni (nespeciali, dar speciali prin asociere nejustificata la privilegii) în loc să ajungă la cei care au prioritate, adică:

  a) populația la risc
  și apoi populația generală
  – asta este problema…

  Vorbind strict pe cifre, o parte a populației este ilegal privilegiată.

  1. HOTĂRÂRE nr. 1.031 din 27 noiembrie 2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/234623

  2. Strategie de vaccinare: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/234624

  3. Norme vaccinare: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/235644

 33. hai ca ati reusit sa amestecati lucrurile cu scopul clar sa loviti in cineva caruia chiar ii pasa de ce se intampla cu oamenii simpli..da, Vlad Voiculescu e ongist (asa peiorativ cum e descris aici) si ii place ce face pentru cei multi…si nu e in clica celorlalti din guvern-asta il face mergator pe contrasens. ce?? in rest o mizerie de articol care arata clar ca interesele si tentaculele mafiei sunt mult mai dezvoltate decat ne-am putea inchipui…

 34. Oho, Tapalagă s-a simțit atacat și l-a dat pe Voiculescu la gazetă.
  Mare om, mare caracter.

  P.s nici măcar nu merita analizat articolul, in afara primului paragraf.

  • Căcam așa am văzut și eu!
   Totuși, se pare că DT este „sensibil” la atacul direct!
   Nașpa! Și nici nu zice nimic în articol, decât demontează ceea ce au scris confratii lui pe subiect, pe aceași #g4media…😜🤣

 35. Ipocrizie maxima, G4media si Tapalaga. Dupa ce v-ati transformat evident inainte si dupa alegeri in trambita guvernului si a presedindiei ca majoritatea presei, acum aveti tupeul sa il atacati pe singurul om onest de acolo. Sunteti doar o marioneta a serviciilor si v-ati pierdut orice urma de credibilitate. Mi se mare trist si infricosator ca pana si niste oameni pe care ii consideram acum cativa ani jurnalisti integrii pot fi pervertiti in halul asta. Sau, cealalta explicatie, cea mai probabila, ati fost tot timpul srist iar tot ce ati scris de ani buni incoace nu a fost decat o uriasa manipulare.

 36. WTF Dane?! Cum sa spui ca omul face joc de imagine si ca e troublemaker, cand stim bine ca per total a avut dreptate in asa zisele situatii conflictuale???? Nu cumva ordonanta aia a trebuit sa o semneze fiindca i s-a cerut de catre colegii de guvern (mai si zici ca e lipsit de fair-play), in special reprezentantii institutiilor de forta, incercand totusi sa limiteze proportiile smecheriei prin impunerea de limite procentuale si de respectare a criteriilor de eligibilitate? Articolul de fata nu reprezinta altceva decat o dezamagitoare luare de pozitie precum si o aliniere la opinia „guristilor” de serviciu. Sper sa rectifici prostiile scrise mai sus si, mai ales, sa nu devii si tu unul dintre cei ce il au drept tinta exact pe cel ce incearca sa schimbe niste cutume mizerabile si sa se opuna pe cat poate smecheriilor…

  Jesus, ce prostii ai putut debita!

 37. Daca am citit bine HG-ul, s-a interpretat subiectiv partea cu familia specialilor. Interesant e ca DT nu mentioneaza asta in articolul lui. Oare dc? Nu ar fi trebuit sa mentioneze si asta?
  „Cei care au așezat România pe două cozi sunt premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.” Interesanta exprimare de la un om care mentioneaza foarte des cuvantul „nuanta”. Mi-ar place sa ne zica cine au asezat, poate FC si VV au confirmat, sau alt cuv mai bun, nu au asezat. Dar eu sunt IT-ist nu formator de opinie/ziarist.
  Eu am o parere destul de buna de VV, poate gresesc, dar inca sunt surprins de DT ca vede totul in alb si negru. Parca vine ministrul si gata face tot el. Dar structurile din minister, oamenii lui x si y care directioneaza documente, etc? Aia strica tot, aia fac si desfac totul.
  Poate VV e un securist cu clientela lui care trebuie multumita, sau poate nu e, si pur si simplu nu pate face mai mult si publicarea unor date,etc e maxim ce poate face. Poate s-a decis in coalitie sa nu se atace, si de aia nu raspunde concret la intrebari.
  Oricum rusine DT pt abordare, pt aerele de mare om si ziarist care vai doamne ati scris un articol mult dupa recorder/hotnews despre vaccinarea paralela si a sarit in sus ministrul

  • DT a fost călcat pe codița invizibilă! 😁
   Mai mult, forțează nota într-o notă decât de ei știută!
   Cu repercusiuni pe care doar ei le știu!
   Sigur nu este din interes! 😜😜😜
   PS. Semnatarul articolului s-a pishat cu boltă pe toată munca „Redacției” de până acum! 🤣🤣
   Că, na’, putem că sunt bossul!

 38. “Stati liniștiti la locurile voastre” La Ministerul sănătății a venit un om,cu echipa lui -tineri obișnuiți sa publice rapoarte de activitate,bugete,obiective,planuri de atins obiective.Este acuzat de “ziaristi” ca a creat stări de conflict.Întrebările zi ariștilor creează aceasta impresie de conflict,nu l-a întrebat nimeni despre activitatea lui,doar despre reacțiile altora…Cele 2 “articole “de azi despre VV sunt niște bârfe la bârfe și par scrise cu ochii pe cecul din mâna liberalilor.Tinerii de azi ni mai sunt naivii din 1997 care au crezut in CDR-au mai evoluat lecturile și au învățat sa citească in mai multe limbi,au mintea mai atenta la nuanțe! Neșansa PNL -ului este ca nu reușește sa se reformeze,nu are Oameni-cu “viziunea”de HR a unuia ca Florin Roman sau E.Molnár-se poate obține doar zgomot.Cu care sa deturnăm atenția de la d-nul Bode.

 39. Hotărârea de Guvern nr. 12 din 20 ianuarie 2021: „Ministerul Apărării Naționale asigură prin centrele de vaccinare proprii, POTRIVIT CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE STABILITE PRIN STRATEGIE, vaccinarea personalului propriu și a membrilor familiilor…………..”
  Eu nu stiu ce nu ati ineles domnule Tapalaga?
  Aveti aici criteriile: https://vaccinare-covid.gov.ro/wp-content/uploads/2020/12/Strategia-vaccinare-02-12-2020-CL-FINAL-cu-COVID-19-tabel-2_CUPRINS-UPDATE-1.pdf
  Voiculescu de ceva vreme este vinovatul de serviciu si asta parca miroase cumva a strategie a unor interese pe care le banuim.

 40. Pentru anumite categorii de militari, pompieri, politisti…etc s-ar putea justifica o coada separata. Problema e ca nu a fost comunicat de la inceput sa stie lumea ca unii au centre separate.
  Daca intr-un oras mai micut cu o singura unitate de pompieri, ar aparea un incediu si pompierii nu ar mai veni la interventie pt ca toti sunt infectati cu covid, ce scandal ar mai fi atunci. Si toti desteptii ar sari iar cu intrebari idioate ca de ce nu sunt vaccinati pompierii. Si atunci o sa vina Arafat si o sa zica ca pompierii nu apucat sa se vaccineze ca au stat la coada cu toata lumea si erau programati in Aprilie.

 41. Tapalaga nici usturoi n-ai mancat, nici gura nu-ti pute cu acuzatiile astea. Cumva ca-n filmele cu prosti minti ca nu l-ai acuzat si il acuzi din nou :). Eu inteleg ca e zapada mare, nu se vede, mai ajungi pe aratura. Dar ma rog, nu e nici macar prima data cand faci asta, fraier eu ca mai am asteptari de la tine.

 42. In ce alta tara civilizata Armata are responsabilitatea campaniei pentru vaccinare? Eu nu am gasit un alt exemplu de acest fel.

  Unde mai vedeti militari vorbind la televizor despre cum se organizeaza si conduce campania de vaccinare?

  E Romania o tara bananiera? Eu zic ca da.

  E Voiculescu de vina ca si-a tradat ‘colegii’ si a scos rahatul de sub pres? In Romania da. Sa arati mizeria in fata tuturor este cea mai mare crima pe care o poti face intro tara corupta pana la maduva.

  Chemati-o pe Sorina Pintea sa-i ia locul lui Voiculescu daca vreti sa fie liniste si sa va intoarceti la felul in care s-au intamplat lucrurile in ultimii 30 de ani. VV nu are ce cauta in pozitia de ministru al sanatatii, Pintea este ce ii trebuie Romaniei si ce vor romanii.

 43. 1. IPS Teodosie, ca recent membru al unei asociatii de veterani a avut acces la centrele paralele? A fructificat respectivul acces?
  2. Cei cu doctorate in domenii ce tin de securitate au acces la centrele paralele?

 44. Am mai văzut filmul asta. VV se cearta cu toată lumea, și apoi se victimizează. Săracu!, îți vine să plângi cât ede neînțeles. Ce binecuvântare pe Nicușor Dan ca nu a ajuns la primărie.!

 45. var recomand sa numarati oameni vaccinati si nu centre !

  veti vedea ca „specilii ” sunt mult mai putini.
  USR+ include intentionat in centre speciale si spitale.
  in bucuresti ddoar 8% din vaccinati sunt de la MAI si MAPN
  nu zic, o fi rau, dar e imp sa comparam persoane vaccinate nu centre care vacineaza diferit

 46. De acord cu Alex,cu Răzvan,cu Sincer și alți comentatori. M-ați dezamăgit,d-le Tapalaga. Nu ma așteptam să vă alăturați celor care vor să ascundă neregulile. Acea H.G.este foarte clară. De ce a semnat-o V. Voiculescu ? Atât s-putut,deocamdata, și nici așa n-a fost bine.Au interlpretat-cum au vrut ca sa profite vaccinându-se preferential. Și când V. Voiculescu „aprinde becul” să se vadă mizeria,tot el e vinovat ? Chiar nu v-ați dat seama ? Nu aș crede asta !… Sper să-i răspundeți lui Sincer la cele două întrebări.Toți care v-am citit meritam asta.

 47. Ce nu va dati voi seama e ca noi ce am votat USR vrem conflict, vrem ca lucrurile sa iasa la iveala , vrem sa se certe sa publice date etc Nu circul pentru norod care a fost pana acum cand la televizor se acuzau si apoi mancau ciorba impreuna la cantina.

 48. De asta e nevoie, de oameni care sunt gata sa-si puna pielea in bat pentru adevar, cu riscul de a „incurca” colegii, preacinstiti din guvernul Romaniei, pe mafiotii confortabil instalatii peste tot, si asa mai departe, nu de alta dar nu mai e timp, schimbarea trebuie facuta acum, chiar daca asta inseamna razbel. Asa ca: ALATURI DE VLAD VOICULESCU !

 49. Dan tapalaga pare a fi penelist , un articol scris pe marginea vc-uli , unde la fel ca si mafia din ro ataca persoana nepotrivita adica Vlad V .

 50. Cum DE CE?!
  Pai, a crezut careva ca mareata alianta a celor 3 partide se va atinge cu adevarat de PRIVILEGIILE privilegiatilor Romaniei??!!!
  Cine-a crezut, vede acum bine, zi de zi, ca nici astia nu-s altfel decat politrucii care de 30 de ANI nu fac altceva decat sa isi CONSERVE Privilegiile lor si ale clientelei lor!!!
  VO sa vedem in cei 4 ANI cum se va SCHIMBA SEMNIFICATIV(!!!) Romania, asa cum ne-a promis Presedintele inflacarat inainte de alegeri si imediat dupa alegeri!
  I-au cam pierit cuvaintele SCHIMBARI SEMNIFICATIVE din limbaj, NU le-a mai pronuntat dupa ce PNL ne-a socat de cand e la guvernare cu numiri care mai de care mai scandaloase in cele mai inalte si mai banoase Functii publice in Stat!
  Urmate de fiecare data de Comisii peste Comisii sau de anchete ale Corpului de control, TOATE uitate imediat de PNLei!
  A-propos, Vasilica Catu a trimis Corpul de Control al Premierului la Apele Romane Bacau, acolo unde PNListul Petru Avram a numit o ospatarita ca SEF peste Dispecerat, nici azi Corpul lui de Control NU s-a intors cu Concluziile anchetei de la Bacau, are deja Resedinta flotanta acolo!!!
  Si cate si mai cate anchete si Corpuri de Control, TOATE uitate!!!

  De ce?!

  • Prieten ! Cumva judecata ta ne arata un principiu de viata extrem de valoros cu care doresc a partaja si nevoia umana si totala a libertatii de gindire ,implicit cu renuntarea la blocajul propriei forme de intelegere , blocaj de care unii dintre noi au parte sau care se manifesta prin oprirea procesarii informatiei la un moment dat . Mai pe romaneste fiecare dintre noi ramane cumva blocat , la nivel de acceptare , undeva in timp . Sunt in totalitate de acord cu ceea ce spui ca si concept filozofic , dar mereu este un dar , poate esti de acord sa pactizezi cu ideea ce transforma in utopie spusele tale atunci cind elimini sau incerci sa elimini sentimentalul fiecaruia din ecuatia discutiilor purtate ca parte a nevoi de acceptare a adevarului .Sunt de acord si cu zicerea ce arata forma numita de tine -CURVA -si care asa cum zici poate sustine orisice si care gaseste argumente si pro si contra , uneori chiar de necombatut . Valabilitatea teoriei ce sustine polemica ca singura forma ce promoveaza sau pactizeza cu buna credinta este si ea directionabila , buna credinta are si ea multiplele ei forme de rationalizare . Buna credinta este si ea doar in mica masura parte a adevarului si are si ea multiple fatete ,ca noi toti dealtfel .Singurul beneficiu al polemicii nu este cunosterea vreunui adevar ci mai degraba acceptabilitatea aflarii lui in acelasi timp cu obervarea a unor noi dimensiuni ale cunosterii si a unor noi cai de intelegere ,dar care nu pot fi atinse fara aceptarea tuturor realitatilor vietii . Cunosterea – intelegerea si acceptarea, impreuna cu toate modalitatile lor de modelare a caracterelor duc spre implinirea totala a unei finte umane .Fara caracter nu existi .Dincolo de toate , este o veche zicala peste care nu putem trece si care ne spune : Cine se aseamana se aduna .

  • …da până la urmă e de bine?!
   Apologia ” binelui” pe care l-ai promovat tactic, prin maxime și cugetări?
   Că eu am așteptat și nu am primit.
   Am sperat și nu se întâmplă
   Am visat și m-am trezit.
   Am vrut anticorupție și am primit NUP, CSAT!
   Am vrut echilibru am primit coadă la vaccin
   …..
   E de bine?
   Că de filozofii de politician suntem sătui!
   Nu ne mai lipsea și apologia ta la … nimic!
   Doctule!

 51. Nu vad postaceii PNL pe forum la articole cu scantei: @albina, @m si @v, ati amutit?!!
  Muncesc consilierii PNL sa va dea scris?!

  • LILI ca de obicei te grabesti si vad ca nu esti singura -faptura -care minata de angoase si nemultumiri personale te pronunti fara sa incerci sa intelegi . Citeste cu atentie textul propus dezbaterii , este in limba romana . Pentru inceput trebuie inteles ca sistemele numite – Aparare Nationala si de Interne , nu numai ca nu pot fi asociate partii publice ce face referire la cetatean , ele sunt protejate nu ca prioritate in vaccinare (vezi bine ca nu sau vaccinat toti respondentii din sistem) , ci sunt protejati sau ar trebui sa fie protejati prin masura ce nu permite dezvaluirea numelor , adreselor sau a CNP-ului , acestor oameni , din motive pe care sigur le intelegi motive ce nu sunt singular raportate doar la tara ele sunt extinse si pentru cei care ar dori sa cunosca in detaliu nume , persoane ce pot deveni oricind , in caz de agresiune, tinte . Legea permite in acelasi timp si persoanelor din familiile acestor oameni sa beneficieze de acelasi regim si sper ca intelegi si aceste motive .Nu pot fi dezvaluite nici CNP-urile ,nici adresele acestor rude . Dupa ce intelegi asta mergem mai departe si observam aparitia in presa de scandal si nu numai a tot felul de astfel de situatii . Motivul este si el usor de priceput , nu iti trebuie minte (la modul general nu personal ) multa sa intelegi asta .Altfel spus ,actul normativ semnat de cei doi premier si ministru al sanatatii este corect , doar interpretarile sunt eronate ca si titlul textului dealtfel .Titlul , desparte lucrurile, in mod eronat, in ei si noi fara sa zica concret care sunt acei EI si care sunt acei NOI ? Ca sa poti accepta nu trebuie decit sa te pui in locul acestor oameni si sa intelegi in ce consta munca acestor oameni din MAI si MAN . Cum te-ai simti tu -daca fiul tau si familia acestuia sau alta fiu si o alta familie , ar aparea in statisticile publice ? Oricind, un binevoitor ar stii unde esti, cine esti si ce faci . Sa nu uitam ca multi oameni sunt protejati pentru a nu fi indentificati de serviciile de informatii ostile . Ideea ce zice cum ca Voiculescu fie nu stie ce a semnat fie stie si atunci trebuie sa demisioneze este falsa . Dealtfel si textierul isi sigura zicerea prin cuvintele : argumentul că în acest fel s-ar deconspira mari rețele de spioni nu stă în picioare- dealtfel o zicere si ea falsa . Poate poti sa te pui in locul celor acuzati de ceva ce nu au comis .Nu este greu, fii pret de o secunda in pilelea altuia si tot pret de o secunda nu mai crede tot ce citesti .

  • @albina: Bună argumentare. Însă, deși înțeleg că datele personale ale celor din MI și MAI nu trebuie făcute publice, în același timp cred că nici ale restului lumii nu trebuie să fie publice. De ce platforma lor ar fi mai sigură decât a noastră? Că presupun că și ei trebuie să se identifice cumva, nu? Dacă tot e coordonată de un militar campania de vaccinare, de ce nu s-ar asigura secretul datelor și pe platforma națională de vaccinare?

  • @Prieten: D-aia!!!
   De privilegiatii sortii, cum sa stea ei la coada alaturi de romanii de rand!
   Fix ca-n vremurile lui Ceausescu!

  • Prieten ! . Sunt lucruri diferite cu nivel de protectie diferit . Fiecare institutie are procedurile ei de protectie, nu este totul bagat in aceiasi oala . MAI si MAPN au standarde diferite de protectie unde nu pot intervenii cei ce asigura- civil – aceasta protectia , daca sar face asta protectia ar fi inutila . Altfel spus se protejeaza singuri , la nivelul lor de putere, fara a da pe mina altora informatii , fie ei si respondenti statali . Nu te joci cu viata oamenilor, asa cum cred eronat unii .Doar gindeste ca esti un lucrator ce raspunzi de niste secrete , indiferent in ce domeniu ? Cum te pozitionezi cind viata ta este in mina unor civili ? Ai mai lucra in sistem atunci cind iti este cunoscuta sotuatia de toata lumea , fie ei doar cei ce asigura civil mentenata sistemului? Nu cred . ? Oricum tu- spre deosebire de altii , ai inteles cum stau lucrurile , dar ai dorit sa capeti si acest raspuns .

  • LILI lasa-te talica de basme si nu comenta lucruri pe care nu le intelegi .

  • lili habarnismul nu te avantajeaza

  • @albina: Rostul dezbaterilor ar trebui să fie înțelegerea mai bună a lucrurilor. Punem întrebări, dăm răspunsuri argumentate. Toată lumea ar trebui să fie câștigată din asta. Apreciez întotdeauna echilibrul. La adevăr se ajunge, de regulă, în urma unei cercetări. Greșesc cei care pornesc de la premisa că ei cunosc aprioric adevărul, iar apoi adună argumente pentru a-l susține.

  • lilusca ! nu ar trebui sa iti raspund , nu stii cu ce se maninca tema in cauza . Dar iti zic doar atit . Daca citesti azi ziarul Scinteia din 6 oct . anului 1988 (un an ceausist luat la intimplare si o zi asisderea )unde vei lectura cum maretul conducator si natiunea ce il iubeste, traieste la un nivel nemaintilnit de nici o generatie , cum te-ai raporta . Cind intelegi asta intelegi si de ce nu trebuie sa crezi tot ce citesti .

  • Prieten asa este cum spui , dar ceea ce tu zici este greu de ragasit in multe dintre textele de pe site sau din media . Nu sunt detinatoarea vreunui adevar absolut, incerc din greu sa mai dechidem si alte cai ale intelegerii .

  • prieten !am invatat de mult ca adevarul are multiple fatete si ca fiecare are adevarul lui la care nu renunta indiferent de ce zic altii .as fi curios -daca ai spune de ce se intimpla asta ?

  • @albina,
   Înțelegi că noi am înțeles motivele pentru care a fost necesară inființarea unor secții speciale (ca să nu afle „inamicul” CNP-ul și adresa „specialului”. Și, probabil, acestea au fost și rațiunile care l-au determinat pe V.V. să semneze HG -ul), dar N-AM înțeles și NU vom înțelege în vecii vecilor motivele pentru care familiile „specialilor” au beneficiat de vaccin fără a se ține cont de CRITERIILE DE ELIGIBILITATE? Sau mă voi vedea nevoit să-ți desenez și ție ?
   Am pus mâna pe o coală de hărtie, să știi !

  • @m: Părerea mea este că afirmația ta este valabilă doar pentru unii, care se identifică cu opinia pe care o susțin. Avem tendința – ancestrală, primitivă, aș zice – de a ne grupa în tabere și de a-i susține pe cei din tabăra noastră, argumentând cu orice preț o anumită poziție, în detrimentul adevărului în cele din urmă. Pentru că argumentarea se folosește de rațiune, despre care se spune, cu un cuvânt tare, că este curvă; în sensul că poate susține orice. Pentru a ajunge la adevăr, totuși, pentru a-l extrage dintr-o multitudine de argumente, se recurge la polemică, adică la evidențierea tuturor viciilor de logică, intenționate sau nu, însă convingerea interlocutorului nu se poate produce decât dacă acesta este de bună credință, adică dacă nu se atașează de opinia lui (ori a grupului), ci dorește cu sinceritate să cunoască adevărul. Când nu dorim cu adevărat adevărul, este din pricină că nu cunoaștem foloasele extraordinare – de libertate lăuntrică mai ales, dar și de armonie cu ceilalți (pentru că adevărul, fiind unul, unește oamenii) – pe care ni le poate aduce.

  • @albina:

   Lasa astea, pt ca sunt exact dupa manual si tocmai din aceasta cauza sunt explicatii „vicioase” (nu viciate”! :)) )

   PS. Pe mine ma intereseaza unde este amicul, tovarasul, omul @de la valeeeeu !

   PPS. Refuz sa cred ca dupa ce a prognozat o victorie categorica a PNL la parlamentare (locul 1 la individual + locul 1 la individual compus) rateul l-a facut sa iasa din peisaj ?!

   PPPS. Ca doar nu o fi ca la desconspirari si a fost retras ?! Imi zici ? Te rooooog ! :))))

  • @m:
   Te rog, poti sa o convingi pe albinuta sa-mi spuna ce mai face @de la valeeeeu ?

   PS. A disparut atat de brusc dupa parlamentare, fara sa isi ia la revedere de la amicii lui de pe forum incat a creat ingrijorare ca l-au bagat toarasii la „degivrat” !

  • @Susufler0: @de la valeuuuu era partenerul meu de critici la adresa PSD!
   Timp de 3 ani am criticat PSDul si apoi am jubilat la plecarea Veoricai!!
   Ce mai parteneriat am avut pana ce PSD a plecat, a venit PNL iar el a disparut imediat!
   Probabil ca i-au taiat PNLeii simbria sau si-a schimbat, mai degraba, nick name-ul si postaceste in continuare pe forum , sub alt nume, mizeriile de la PNL alaturi de @albina si alti postaci galbeni!!!!

  • Unii mai și muncesc!
   Nu stau pe situri de dimineață până seara!
   Apropos : nepoțeii bine? I-ai plimbat astăzi sau nu ai vreme?
   Trebuie sa pui tara la cale!?

 52. Nu inteleg de unde atata ipocrizie pe autor si comentatori. Ca exista centre de vaccinare pt medici si institutiile de forta stiam de la inceput. Am acceptat cu totii ca ei trb vaccinati rapid (ca sunt medici in spital, ca sunt politisti care asigura ordinea publica sau sunt militari). Faptul ca familiile lor se vaccineaza in aceleasi centre este TOTAL NERELEVANT daca:
  1. NU sar randul. Adica se vaccineaza sunt in categoria potrivita si 2
  2. COADA NU MERGE MAI REPEDE in centrele alea. Adik nu se livreaza mai multe vaccinuri acolo.
  Voiculescu nu a semnat nici pentru prima si nici pentru a doua varianta.
  Faptul ca in centrele alea coada merge fff repede tine de GHEORGHITA. Ei hotarasc unde se distribuie vaccinurile. Voiculescu s-a trezit cu realitatea asta care i se poate imputa (ceea ce face si dl. Tapalaga) fara ca el sa poarte o vina. Si a facut public un lucru important: CAT DE REPEDE MERG COZILE. Numai asa se poate obtine echitate. Publicul sa puna presiune pe Gheorghita sa dea drq vaccinurile echitabil la toate centrele.
  Dar na..e usor sa arunci cu kkt din redactie.

 53. Jighadul s-a dezlantuit !:))Cum sa le ataci idolul ?! Inseamna ca am ajuns la un grad de democratie similar cu al SUA, Germania?! De am ajuns sa aparam cu dintii un politician ! Si uitam cu totul cariera acestui ziarist, de cand lupta pe baricade cu toti farisei din toate partidele! Si ,aparam in schimb , un ins uns ministru (om simplu ce naiba) de Ciolos (iarasi omul nou din politica:))), cunoscut opiniei publoce din 2016!
  Haideti mai bine atunci sa puna g4m niste chestionare ca sa completam noi despre ce au voie ei sa scrie sa nu mai fim iritati ! Caci opinie argumentata cu fapte e delict de opinie! Nu e ingaduit in Romania post-comunista cica… Democratie doar cand vrem ,,noi”…

  • La fel cum Tapalaga are dreptul sa isi spuna parerea ca autor de articole pe G4, tot asa si noi putem in sectiunea de comentarii sa ne spunem parerea despre Tapalaga (atata timp cat astea sunt regulile site-lui). Nu inteleg care e problema ta.

  • @Andrei G. Problema e ca el are o opinie iar comentatorii arunca cu noroi,fara argumente :de ex v-ati vandut si voi, sau ca e penelist ! Astea sunt jigniri, acuzatii fara fond! Ma mai deranjeaza ca lumea e orbita de furie! Si apoi dezamagire si nu mai merg 10 ani la vot….cum s-a intamplat dupa guvernare CDR.Trebuie sa fim critici si cerinte cu toata lumea, inclusiv VV.
   Nu exista asta: ca el e D-zeul politicii romanesti,ca e cel mai alb dintre toti si nu ne atingem de el! Trebuie sa avem ochii deschis mereu. Si presa asta tre sa faca:sa ne deschida ochii, sa ne desfunda urechile si mintea daca e cazul ! Nu sa ne spuna doar ce vrem noi sa auzim !

 54. D l VLad Voiculescu a explicati f clar ce a semnat! Nu inteleg de ce continuati in acest stil…..

  • titlul este fals si gresit exprimat si desparte cetatenii in mod eronat, dar poate produce pagube societatii .

 55. Ministrul a sarit ca ars pentru ca titlul vostru insinua ca decizia lui a permis sarirea randului.

  • trebuie sa ai un minim de inteligenta sa intelegi ce ai scris tu mai sus
   de prost nu il pot suspecta pe domnul ziaist, doar de ticalosie

  • Ref la comentariul dvs: vor spune că e doar o „șopârlă” băgată cu scopul de a provoca zornăituri de pinteni și smulgeri nervoase de epoleți…

 56. Ce nu înțelege dl. Tapalagă este că și ziariștii, ca și politicienii, au un singur capital: încrederea celorlalți. Când acest capital se risipește (și asta se întâmplă foarte ușor), ori devii sluga altcuiva, pentru a supraviețui, ori dispari. D-le Tapalagă, vi se apropie și Dvs., dacă insistați, acest termen…
  În altă ordine de idei, întotdeauna, „sistemul” îi va ataca pe cei mai periculoși, adică pe cei care pot arăta oamenilor că lucrurile pot fi făcute și altfel, sau de către altcineva, mai bine, mai ușor, mai firesc. Aceștia sunt cei mai periculoși. Amintiți-vă cum erau demonizați Coposu, Rațiu și toți cei din garda veche a PNȚ CD, omani care nu fuseseră captivi (decât fizic) ai „sistemului”.
  Aceleași metode și acum: numai la USR (nu că i-aș considera sfinți, nu mai fac asta de mult timp cu politicienii noștri) sunt ăia răii, numai peste ăștia se trântesc moțiunile etc..
  Cât privește speța de față, apv-iștii și ‘țienii au reacții demne de perioada lu’ Ghiță Dej. Cel puțin Bode, mai avea oleacă și se poza sub un semn din ăla, de pe vremea lui Stalin, cu „fotografiatul interzis”, ăla cu aparatul foto cu burduf :))

 57. 🎪 e hipervaccinat, dle.😂

 58. Ce dracu s-a descoperit din ce nu se stia??!!!!
  „Marele” prof. Sandesc de la Timisoara(apropiat al lui L. DRAGNEA SI ARAFAT!!) face la greu exercitii de imagine sub „umbrela” uni ONG si umbla creanga prin zone din judetul Hunedoara(prima zona fiind cea in care s-a nascut!) folosindu-se de personal medical din spitalele de stat si vaccineaza localnicii din acele zone fara nicio programare, dar in toate articolele de presa apare alaturi de autoriatatile locale(Prefect, Director DSP, Director CJAS) si invoca de fiecare data STS-ul!!!
  Cum este posibil asa ceva in conditiile in care oameni in varsta au fost programati la zeci de km de casa pt. a se vaccina sau de ce s-au revoltat autoritatile atunci cand dr. Belusica a dorit sa vaccineze cu dozele ramase persoanele care doresc acest lucru?!!!
  De ce nu ancheteaza nimeni cum a facut rost prof. SANDESC de atatea doze de vaccin, ce tip de vaccin, cate persoane au fost vaccinate si de ce TIMISOARA a cerut suplimentarea dozelor??!!!!
  Caravana mobila de vaccinare impotriva Covid la Orastioara de Sus
  O echipa de voluntari formata din medici si asistente de la Spitalul Judetean Timisoara, coordonata de prof.univ. dr. Dorel Sandesc, au mers in comuna Orastioara de Sus si i-au vaccinat pe localnici impotriva Covid.
  Vaccinarea persoanelor din aceasta zona a putut fi organizata in primul rand datorita cadrelor medicale voluntare, dar si cu sprijinul prefectului judetului Hunedoara, Calin Marian, al Directiei de Sanatate Publica, Casei de Asigurari de Sanatate, Directiei Judetene de Tineret si Sport si al primariei Orastioara de Sus. Serviciul de Telecomunicatii Speciale Hunedoara a asigurat dotarea tehnica si conectarea Centrului de vaccinare la sistemul national. Aproape 200 de persoane s-au inscris pentru vaccinare.

  „Prof. univ. dr. Dorel Sandesc, vicepresedinte al Societatii Romane de A.T.I, prorector al Facultatii de Medicina din Timisoara, originar din comuna Orastioara de Sus, spune ca actiunea de voluntariat pentru vaccinarea impotriva Covid-19 inseamna un act medical important pentru persoanele din zone indepartate de centrele de vaccinare din orase. Mai mult, considera coordonatorul actiunii, Orastioara de Sus a fost aleasa ca prim proiect pentru judetul Hunedoara in semn de respect fata de oamenii printre care si-a petrecut copilaria si adolescenta.
  Prefectul judetului, Calin Petru Marian, este multumit de reusita actiunii de vaccinare si intentioneaza sa propuna medicilor si asistentelor din Timisoara sa continue aceasta caravana mobila, in limita timpului avut la dispozitie, si in alte zone rurale indepartate, din judetul Hunedoara”, se arata in comunicatul Prefecturii Hunedoara. (A. Nastase)”

  • Si ce vedeti rau in asta daca vaccineaza persoane vulnerabile?
   Nu tocmai acestia ar trebui sa fie prioritari la vaccinare???

 59. D-le Tapalagă, sunteți deja penibil cu atacurile la ministrul Voiculescu. Ca să ne lămurim și noi, e pe comandă politică sau aveți ceva personal cu el ?

 60. Eu am o banuiala ca ministrii tineri si promitatori pot fi periculosi, gen Drula sau Voiculescu.
  Au mai facut si greseli, dar cum au miscat ceva, cum a sarit toata lumea pe ei. Aproape coordonat. Daca Doamne fereste au rezultate si devin potentiali candidati la Presedentie? ce se face PNL ul sau PSD care nu au niciun om popular? ei tot cu Firea si Orban defileaza

 61. Articolul este cel putin tendentios!
  Spuneti ca ,, VV a sarit ca ars” cand Dvs. ( si alte site- uri) ati dat o informatie inexacta, din care oamenii au inteles ca el a aprobat vaccinarea peste rand a familiilor militarilor. Nu trebuia mai degraba sa va faceti mea culpa ca ati citit ordinul acela printre randuri, decat sa sariti la gatul lui ca a indraznit sa corecteze aceasta informatie?

 62. Sunt altă Ana, cea al cărui comentariu nu l-ați publicat. Era tot critic la adresa autorului articolului. Te-ai decredibilizat,G4media !
  Păcat !

 63. Scuze. S-a publicat. Totuși am rămas cu dezamăgirea…

  • G4 media publica tot .Alte ziare si reviste te restrictioneza , adica autorul restrictioneaza apartitia unor texte scrise ca raspuns la textul de baza . Greu sa accepti a fi criticat

 64. Chiar il apreciez pe Domnul Tapalaga, care insa prin acest articol se face ca nu intelege unde e problema. Oricine ar interpreta titlul „…rudele militarilor și angajaților din sistem s-au vaccinat separat pentru că Guvernul a dat o hotărâre în ianuarie, semnată de premier și de ministrul Voiculescu” ca pe un repros adus lui Citu si Voiculescu, care prin semnatura au girat situatia despre care se vorbeste.
  Domnul Tapalaga spune in paragraful al doilea „G4Media.ro n-a susținut nici o secundă că hotărârea lor a dat cuiva prioritate, ci a explicat sec cum a ajuns România să aibă două cozi la vaccinare.” Bun, s-a inteles gresit, se mai intampla. Apoi, chiar in acelasi paragraf, spune ” Cei care au așezat România pe două cozi sunt premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.” Pai deci totusi n-am inteles nici noi, nici Vlad Voiculescu, chiar asa de gresit titlul, nu?

 65. Din cate se stie, in Romania, exista:

  Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
  Casa De asigurari de Sanatate a Ministerului Apararii
  Casa de Asigurari de Sanatate a Ministerului de Interne.
  Daca tot doriti s ainvestigati ceva G4media, atunci investigati prin care dintre institutii trec costurile centrelor de vaccinare. Apoi putem elabora, trage concluzii, infiera, diviza societatea etc.
  Pana una alta, daca tot sunt categorii contribuitoare la sisteme separate, pot si sa beneficieze de centre de vaccinare separate. Oare anti-gripalul unde si-l fac?
  Si sincer, mi s epare mai important nr. de vaccinari si eficienta campaniei decat faptul ca 0, X% mai sar randul, cu noroc sau poate cu ajutor. Orice om vaccinat in plus conteaza.

 66. Il sustin pe Vlad.✌

 67. Ca de obicei, avem elite privilegiate. Nu trebuie sa existe decat un singur flux de vaccinare, fara exceptii si fara speciali. Eligibilii speciali sa se vaccineze la rand cu poporul de jos, nu separat. Mai tineti minte faza cu Tariceanu cand sarea peste coada la permise auto? cam asa este si aici, doar ca nu este vorba de un singur individ, ci de mai multi.
  Iar Voiculescu are si el partea lui de vina, nu trebuia sa fie complice la aprobarea centrelor de vaccinare paralela.

 68. Cred ca tot scandalul in jurul lui Voiculescu nu este decat incercarea sistemului de a-l infiera „preventiv” si a-i pregati debarcarea pentru ca nu poate uita si ierta ce a incercat si partial a si reusit sa faca in perioada primului ministeriat.
  Straniu si trist este ca se gasesc persoane gata sa puna umarul la acest demers acolo unde nu te-ai fi asteptat.

 69. Demisia V. V., Gheorghiță și F. Cîțu!

 70. Lucrez in cadrul M.A.I., parte din categoria a II-a de vaccinare. Astăzi m-am programat singur la categoria III-a, populație generala, din moment ce am fost înscris pe platforma de vaccinare de instituția la care lucrez dar nu am fost programat încă și nici nu se știe când ar fi urmat să fiu programat. Trageți voi concluziile.

  • Am uitat sa adaug că am niste rude în București, soț și soție, care în ianuarie au făcut deja rapelul, tineri fara boli, lucrează pentru o firma străină.

  • Welcome, bro în lumea noastră )))

  • Concluzia ar fi ca ti-au lasat impresia ca ai fi special, dar, de fapt, nu esti.
   Ceea ce nu e neaparat un lucru rau pentru tine. 🙂

 71. G4Media.ro a luat-o in ultimul timp pe aratura cu cateva chestii, dintre care: hai sa lovim in Voiculescu, ca e usor, nu e certaretz. Si ff important: cei de la g4media hotarasc ei pt toata Romania ca „TREBUIE” si „TREBUIE” sa se duca la scoala copiii, indiferent de situatia medicala. Cel putin 10% din articole sunt despre cat de „ABSOLUT NECESAR” este sa se deschida scolile. Asta e cu atat mai absurd cu cat nimeni nu face niciun efort real de a imbunatati modul de a face scoala – incepand cu materia absurd de veche, si pana la cladirile propriu-zise – nu, ei au o singura idee fixa: sa stea elevii ca popandaii in banci in fata profesorului, de parca acest lucru singur ar garanta ca si invata ceva, eventual folositor

 72. Cei plătiți să ne apere, cei care au jurat să ne apere, cei în a căror fișă a postului scrie că trebuie să se sacrifice pentru noi au ales să… ne sacrifice pe noi ca să scape ei!

  În caz de război probabil vor face scuturi umane din noi, ca ei să rămână în viață spre a putea să… ne apere! Dacă mor ei, cine ne mai apără pe noi?

 73. ,,Cele două cozi la vaccinare, una pentru fraieri și alta pentru șmecheri, arată modul cum a funcționat mereu această țară, încă de pe vremea lui Ceaușescu. Țara a fost mereu împărțită între noi și ei. Noi stăteam la coadă la Alimentara, ei aveau acces la magazinele speciale, la gospodăria de partid” -direct si la obiect. Felicitari pentru curaj. Demisia Voiculescu

 74. „De ce o soție de militar sau polițist trebuie musai să se vaccineze în centre speciale?”
  Pentru că trăim în România, țară tristă unde orice neica-nimeni se visează special. La cel bun să ajungi într-o funcție la stat dacă nu poți să-ți tragi niște avantaje, ție sau neamurilor tale proaste? Cum le demonstrezi ce mare ai ajuns tu? Dacă vreodată, prin cine știe ce minune, o să fie criză de rahat – criză din aia crâncenă cu vidanje rătăcind pe ulițele satelor și strigând la megafoane „cumpărăm rahat cu banul jos” – ăștia care azi se vaccinează peste rând o să-și umple frigiderul cu rahat doar așa, să știe pulimea că ei se descurcă și fac rost de rahat când vrea mușchiul lor.

 75. tot o dati cu criteriile de eligibilitate…

  intrebare : de ce mama cu varsta peste 65 sta la coada cu toata lumea iar mama militianului sta la o alta coada mai mica?

  daca e coada speciala pt militieni si soldati + familiile lor eligibile ar trebui coada si pentru doctori, profesori, muncitori +familiile eligibile

  • Dragă,
   Mamele noastre, adică a mea și a ta, nu pot fi in pericolul de a fi răpite de pe stradă de asasinii cazați la Athenee Palace, așa cum scrie dom’ general că se poate întâmpla cu mămițica d-lui și cu cele ale colegilor de breaslă…
   PS. Pe mine mă interesează cu prioritate faza cu amantele d-lor colonei și d-lor căpitani, că se presupune că dom’ general și-a pus deja „armele in cui” la vârsta dânsului venerabilă . Dar să revin: rațiunea pentru care amantele au fost vaccinate care o fi fost, că odată cadrul militar vaccinat, Coviduț19 se jură că nu se bagă in povești romantice?!

 76. Din articol nu rezulta ca ar avea DT neaparat ceva cu VV, ci doar sugestia pe care i-o face lui VV de a se maturiza si de a depasi stadiul de ONG-ist, asumandu-si pana la capat rolul de politician, care presupunea, mai ales, cantarirea compromisului, la momentul semnarii acelei HG. Poate ca atunci ar fi trebuit sa se gandeasca mai mult si sa anticipeze ce va urma prin deschiderea a doua circuite paralele de vaccinare, dintre care unul opac. Oscilarea intre cele doua palarii, de politician cand a semnat si de ONG-ist cand a pledat pentru o singura „coada” la vaccinare, arata o oarecare inadecvare. Dincolo de aceasta insa, trebuie apreciata la maximum dorinta de transparentizare a lui VV intr-un stat opac prin design.

 77. Vladut a gasit centrele facute, dar nu putea face nimic (cred) deoarece campania este coordonata de colonel! Iar aceasta hotarare dee guvern, fiti siguri ca nu a fost emanata de el. I-a fost pusa sub nas si i s-a spus sa semneze urgent ca este doar o clarificare. Oricum, si daca nu semna, gaseau ei o metoda sa-si vaccineze neamurile. dar, aduceti-va aminte: Vladut a inceput controalele dupa care Catzu i-a taiat aripile spunand ca nu conteaza ca se mai fac si abuzuri si ca nimeni nu va pati nimic. Probabil Vladut, care nu prea stie serpismele politichiei romanesti, nu a mai putut suporta sa aiba pe piept lipita placuta suedeza zi de zi si sa mai fie luat si la misto de cei pe care incerca sa ii verifice!!!

  • Sa fie ars pe rug cel ce e dat in vileag ESENTIALII !!! pe viitor sa nu se mai intample asa ceva si baborul sa doarma linistit

 78. Da, sigur problema e Voiculescu care e ministru de câteva luni.
  De OPSNAJ ați auzit? sau „Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti”
  Ei nu folosesc CNAS, au o structură paralelă.
  http://www.aopsnaj.ro/?action=statutopsnaj
  A fost înființată prin Ordonanța nr. 56/1998 (…privind înființarea, organizarea și funcționarea Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești)

 79. Dle Tapalaga, aveti dreptate, dar totusi:

  1-problema sint intr-adevar cei vaccinati peste rind si in sisteme paralele. Dar acestia nu sint numai cei din MApN (poate indreptatiti la un sistem paralel), dar si ziaristii, profesorii… si toti cei vaccinati peste rind.
  Ziaristii de 30-40 de ani de la Digi care fac emisiuni din birou, nu vad de ce trebuiau vaccinati prioritar. Nici S.Orcan daca nu face reportaje in spitale Covid.
  Profesorii au fost vaccinati in centre dedicate fara a se programa pe platforma, la presiunea Digi si a mistrului Educatiei. Totusi scolile nu sint medii Covid.

  Dar la cei cu ADEVARAT „esentiali” in afara personalului medical, si anume lucratorii din alimentare, soferii de autobuze si gunoierii, nu s-a gindit nimeni. Ei sint cei care lucreaza cind tarile intra in carantina.

  2-pt legea sau ordonanta care face listele de „esentiali” este vinovat tot guvernul, Citu, VV, PNL, USR, UDMR, toti cei care au facut acea lista.

  Articolul dvs. pare dedicat lui VV. Nu-l apar pt ca inca nu se vede nimic din ce a facut si nici nu stiu ce poate face. Sint insa doar 3 luni de cind e ministru si e clar ca toata lumea ii pune bete-n roate.
  Sa ai pretentia ca un ministru sa-l intrebe pe PM daca poate publica niste date ce tin de ministerul lui, E O DEPRINDERE COMUNISTA si in acest fel actualul guvern nu va fi in stare sa faca nimic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.