G4Media.ro

La 5 ani de la anexarea ilegală a Crimeei, România condamnă ”încălcarea…

La 5 ani de la anexarea ilegală a Crimeei, România condamnă ”încălcarea dreptului internațional” de către Rusia

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ”ferm” într-un comunicat de presă ” încălcarea principiilor și normelor de drept internațional” de către Rusia cu prilejul comemorării anexării ilegale a Crimeei, de la care au trecut 5 ani.

”România reafirmă angajamentul său pentru politica de nerecunoaștere a anexării ilegale, precum și sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în granițele recunoscute internațional”, arată comunicatul citat.

Ministerul Afacerilor Externe arată că susține și se alătură Declarației Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, publicată pentru marcarea a cinci ani de la anexarea peninsulei.

Reamintim că trupe paramilitare formate din militari în uniforme verzi fără însemne (celebrii ”Oameni verzi”) au declanșat în 2014 un conflict-fulger soldat cu ruperea Crimeei de Ucraina și alipirea la Rusia printr-un referendum nerecunoscut decât de Moscova. Numeroase dovezi arată că omuleții verzi erau de fapt trupe militare ruse.

Foto: Omuleții verzi din Crimeea (Sursa: Wikipedia)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Păi,cum așa ? Guverul PSD pe care-l declarati clar PRO- RUSIA, condamnă RUSIA ? Zău ,că nu mai înteleg ! NU inteleg pentru că nu am votat in 30 de ani niciodată PSD , nici ce a avut/are legatură cu el ! Acum , cu toată sinceritatea vă spun ,nu am să votez nici pe cei care sunt PRO NORD STREAM 2 !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.