G4Media.ro

Kuleba îndeamnă lumea să se pregătească de pe acum pentru o înfrângere…

Sursa foto: European Council

Kuleba îndeamnă lumea să se pregătească de pe acum pentru o înfrângere a Rusiei

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean al afacerilor externe, a cerut politicienilor, experților și mass-mediei să se pregătească încă de pe acum pentru înfrângerea Rusiei în războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei.

„Stimați responsabili politici, experți, mass-media și mediul academic din străinătate. Știu că unii dintre voi au dificultăți să își imagineze o victorie ucraineană, dar suntem pe cale să o obținem. Este mai bine să ne pregătim pentru o înfrângere rusă încă de pe acum, în loc să încercăm să explicăm de ce Ucraina nu poate sau nu ar trebui să câștige”, a scris Kuleba pe contul său de Twitter, potrivit ziarului ucrainean Pravda.

 


Postarea vine la o zi după ce președintele francez Emmanuel Macron a declarat că, în cazul în care președintele rus Vladimir Putin va fi de acord cu negocieri pentru a pune capăt războiului din Rusia, Occidentul ar trebui să ia în considerare oferirea de garanții Rusiei în viitoarea arhitectură de securitate.

E pentru prima dată când șeful unui mare stat occidental vorbește despre garanții de securitate pentru Rusia, statul agresor în Ucraina.

Propunerea lui Macron a fost primită cu critici puternice la Kiev şi în statele baltice.

”Cineva doreşte să ofere garanţii de securitate unui stat terorist şi ucigaş ?”, a scris pe Twitter secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov. ”În loc de Nuremberg – să semnăm un acord şi să ne strângem mâna ?”, a adăugat acesta, sugerând astfel crearea unui tribunal care să judece responsabilii ruşi la fel cum au fost judecaţi naziştii după al Doilea Război Mondial.

La rândul său, Mihailo Podoliak, un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a susţinut că lumea întreagă este cea care are nevoie de garanţii de securitate în faţa Rusiei, iar aceasta din urmă trebuie trasă la răspundere. ”Lumea civilizată are nevoie de ”garanţii de securitate” în faţa intenţiilor barbare ale Rusiei post-Putin”, a scris Podoliak, de asemenea pe Twitter.

Responsabili ai statelor baltice s-au arătat şi ei în dezacord cu sugestia lui Macron. ”Ideea că Occidentul poate înceta invazia rusă în Ucraina oferind garanţii de securitate Rusiei ne face să cădem în capcana narativului lui Putin că Occidentul şi Ucraina sunt responsabile pentru acest război şi că Rusia este o victimă inocentă”, consideră vicepremierul leton Artis Pabriks, citat de Financial Times.

La rândul său, fostul ministru lituanian de externe Linas Linkevicius a susţinut tot pe Twitter că în prezent ”Rusia are toate garanţiile de securitate dacă nu atacă, anexează sau îşi ocupă vecinii”, iar ”dacă cineva doreşte să creeze o nouă arhitectură de securitate care să-i permită unui stat terorist să-şi continue metodele de intimidare, ar trebui să se mai gândească încă o dată”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

21 comentarii

 1. O să fiu primul care o spune: Macron nu e deștept.

 2. Romanii au fost mereu pregătiți pentru o înfrângere a Rusiei.
  Trebuie doar sa punem șampania la rece.

  • Si pentru Iliescu am pus una la rece si vad ca mai dureaza….

  • Iliescu ne-a nenorocit, dar macar este istorie.
   Rusii ne-au nenorocit si ei in istorie, dar inca mai pot sa o facă de cateva ori.

  • Doar romanii care se situeaza sub IQ-ul mediu pe tara, care este, de altfel, foarte mic.

 3. Kuleba asta delirează mai rău decât milogul Zelenski!

  • Are dreptate cât e ajutat cu trupe, armament și bani! după,nu știu!

  • Polonezi ii bateau de le suna apa in cap putleristilor.

  • Ești un rusofil p.r.o.s.t.

 4. Sa fie intr-un ceas bun! 🥂🥂🥂🍾🍾🍾

 5. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  [respiratie]
  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 6. Cea mai mare greșeală:subestimarea adversarului!ursul este amorțit,doar!cred!

 7. va fi foarte important cum lumea va reactiona cand ultimul rus va fi impins dincolo de granita, ce masuri vor lua, pentru ca rusii greu de crezut ca se vor opri , si vor continua cu bombardamente

 8. Rusky Canem Est. Koneț filma Pute-in. Doar un damblagiu poate conduce o nație de dam-bla-gii. Slavă Civilizației !

 9. Doamneeee, de cand visez sa ma pish pe lenin….. SLAVA!

  • Mare ghinion pentru Putin ca la Kiev s-au aliniat astrele si el nu si-a dat seama.S-a luat dupa rapoartele întocmite de nepotii colegilor săi din kgb.Dumnezeul lui Kiril si al lui Putin a plecat de mult în concediu.Și ei tot se roagă,pupand icoane,sa-i vadă lumea.