G4Media.ro

Kremlinul susține că vrea să evite intensificarea tensiunilor privind regiunile separatiste din…

Kremlinul susține că vrea să evite intensificarea tensiunilor privind regiunile separatiste din Ucraina

Preşedinţia Rusiei a reacţionat vineri la o iniţiativă a Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) pentru recunoaşterea regiunilor separatiste din Ucraina ca state independente, arătând că este important să se evite paşii care ar putea intensifica tensiunile, informează Reuters, citată de Agerpres.

Legislativul de la Moscova urmează să organizeze săptămâna viitoare consultări privind recunoaşterea republicilor proclamate Doneţk şi Lugansk din Donbas, a anunţat vineri preşedintele camerei inferioare.

Înaintea unor convorbiri diplomatice la vârf între Rusia şi SUA, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că trebuie evitată obţinerea de avantaje politice într-o situaţie atât de fragilă. El a arătat că preşedinţia nu se aşteaptă ca secretarul de stat american, Antony Blinken, să dea în aceeaşi zi un răspuns scris la cererile părţii ruse privind garanţiile de securitate cerute Occidentului.

Sursa foto: Ukrainian Air Assault Force / ukrinform.net

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Si daca spune așa, probabil așa este pentru că Kremlinul nu minte niciodată (cacofonie intenționată, dă bine). Poate doar niste ucraineni agresivi să atace si Kremlinul va fi forțat să invadeze Ucraina!

  2. Ca sa vezi cum tocmai azi s-a nimerit sa se discute… iar Volodea sa dea dovada de retinere…
    Curat murdar, coane Fanica!