G4Media.ro

Kremlinul reacționează la cererea lui Kadîrov de a folosi arme nucleare cu…

Sursa foto: NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP

Kremlinul reacționează la cererea lui Kadîrov de a folosi arme nucleare cu „randament scăzut” în Ucraina: Rusia este în favoarea unei „abordări echilibrate”, care să nu se bazeze pe emoții

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că Rusia este în favoarea unei „abordări echilibrate” a problemei armelor nucleare, care să nu se bazeze pe emoții, relatează The Guardian.

Declarațiile vin după ce Ramzan Kadîrov, liderul regiunii Cecenia numit de Kremlin, a afirmat că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea unei arme nucleare „cu randament scăzut” în Ucraina.

După ce Rusia a confirmat pierderea bastionului său de la Lyman, în estul Ucrainei, Kadîrov a criticat comandanții de vârf pentru această înfrângere și a scris pe Telegram:

„După părerea mea personală, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marțiale în zonele de frontieră și utilizarea armelor nucleare cu randament scăzut”.

Întrebat despre comentariile lui Kadîrov, Peskov a declarat că liderul cecen și aliatul lui Putin are dreptul de a-și exprima opinia, dar că abordarea militară a Rusiei nu ar trebui să fie condusă de emoții.

„Acesta este un moment foarte emoțional. Șefii de regiuni au dreptul de a-și exprima punctul de vedere. Dar chiar și în momentele dificile, emoțiile ar trebui să fie ținute în afara oricărui tip de evaluare. Așa că preferăm să rămânem la evaluări echilibrate, obiective”, a precizat Peskov.

Baza pentru orice utilizare a armelor nucleare a fost stabilită în doctrina nucleară a Rusiei, a adăugat el, conform căreia acestea sunt permise dacă armele nucleare sau o altă armă de distrugere în masă sunt folosite împotriva Rusiei, sau dacă statul rus se confruntă cu o amenințare existențială din partea armelor convenționale.

„Nu pot exista alte considerente când vine vorba de acest lucru”, a adăugat Peskov.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. da, da… va bubuie NATO din orice pozitie apoi. conventional, echilibrat.

  2. Să vă traduc ce i-a transmis de fapt țârcovnicul: mai plimbă ursu’ buey diliule! :)))))

  3. O fi prost rusnacum dar nu de tot. Nu i-a putut tine piept unei tari inarmat slab spre mediu,cu NATO se face de rahat cu totul. 😄

  4. Nea Katirov marș pe front, nu comanda de pe tastatura.

  5. meh. L-au scos intâi pe Ghetuță la produs ca sa vada reactia Vestului si acum o dau la intors, echilibrat.
    Cred ca americanii sunt intr-o situatie dificila. Ucrainienii ii fac deja praf pe rusi chiar si cu minimul de arme si antrenament NATO furnizat. Ideea era sa ii tina doar in frâu pe rusi nu sa ii termine deja. Nu cred ca americanii vor sa riste pana la capat si sa provoace sfarsitul lui Putin care ar putea veni cu consecinte imprevizibile.