G4Media.ro

Kremlinul critică încercările Occidentului de „jefuire” a activelor înghețate pentru reparații în…

Sursa foto: Unsplash / Paul G

Kremlinul critică încercările Occidentului de „jefuire” a activelor înghețate pentru reparații în Ucraina

Kremlinul a declarat marți că va face „tot ce este posibil” pentru a împiedica Occidentul să pună mâna pe rezervele sale internaționale înghețate sau să le „jefuiască” pentru a plăti reparațiile către Ucraina, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a criticat aprobarea, luni, de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite a unei rezoluții care declară că Rusia trebuie să acorde reparații Ucrainei pentru daunele provocate în timpul conflictului vechi de nouă luni.

Occidentul a înghețat aproximativ jumătate – sau mai mult de 300 de miliarde de dolari – din rezervele internaționale ale Rusiei după ce Moscova și-a trimis forțele armate în Ucraina în februarie.

„Rusia va face tot ce este posibil” pentru a rezista încercărilor occidentale de „jefuire” a rezervelor sale, a declarat marți Peskov.

El a acuzat Occidentul de „șantaj” și de „încălcarea tuturor fundamentelor și regulilor proprietății private și ale dreptului internațional”.

El a spus că demersurile din cadrul Organizației Națiunilor Unite reprezintă o încercare de a folosi forumul global pentru a „oficializa jaful”.

Întrebat dacă Rusia este pregătită să participe la refacerea infrastructurii ucrainene deteriorate în timpul conflictului, Peskov a spus: „Nu este nevoie de un răspuns. Nu, nici nu se pune problema”.

Rezoluția ONU, susținută de 94 dintre cei 193 de membri ai adunării și 14 voturi împotrivă, a declarat că Rusia „trebuie să suporte consecințele juridice ale tuturor actelor sale ilicite la nivel internațional, inclusiv repararea prejudiciilor, inclusiv a oricăror daune, cauzate de astfel de acte”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Meltenii vor plati cu varf si indesat!

  • Cat sunt ei de siguri ca fiind putere atomica nu pot fi fortati sa capituleze. Dar uite ca exista masuri economice la fel de dureroase ca pierderea razboiului. Daca vor pierde cei 300 miliarde ii va duce economic inapoi cu ani de zile.

 2. Au furat și au distrus tot ce le-a ieșit în cale și cred că pot continua.
  Ei bine, trebuie să se obișnuiască cu ideea că vor plăti.

 3. Pai „distracția” costă!

 4. Dar ei cand ne-au furat aurul cum a fost? 🙂 Sper sa le retina orcilor toate sumele pe care le au in strainatate.

 5. Gunoaiele rusești vorbesc de jafuri când tot ce fac de când s-au înființat a fost sa fure, haha. O sa ajungă în faliment și o sa fie la același nivel economic cu Diareea de Nord în curând.

 6. Păi cumva într-o zi rusia trebuie sa plătească pentru răul făcut. Printre care și tezaurul României. Poate nu în curând dar într-o zi vor plăti.

 7. Zise Pesko-n sinea lui:
  S-au facut ai dracului!

 8. Cam scumpe masinile alea de spalat, tovarasi!

 9. Peskoave, stai sa vezi cand o sa ajungi la TPI si vei plati tot restul vietii pentru mizeriile pe care le-ati facut tu si aia pe care ii reprezinti .