G4Media.ro

Kremlinul califică mandatul de arestare împotriva lui Putin drept „scandalos, inacceptabil, nul…

Sursa foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Kremlinul califică mandatul de arestare împotriva lui Putin drept „scandalos, inacceptabil, nul și neavenit”

Kremlinul a calificat mandatul de arestare emis pe numele lui Vladimir Putin drept „scandalos și inacceptabil”, transmite Sky News.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a repetat că Rusia nu recunoaște jurisdicția Curții Penale Internaționale.

Orice decizie a instanței este „nulă și neavenită” în ceea ce privește Rusia, a declarat Peskov.

Întrebat dacă Putin se teme să călătorească în țări care recunosc CPI, Peskov a spus: „Nu am nimic de adăugat pe acest subiect. Asta este tot ce vrem să spunem”.

Context

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin și al Mariei Lvova-Belova, a anunțat instituția, vineri, într-un comunicat de presă, citat de CNN, BBC și The Guardian.

Curtea a precizat că președintele rus „este presupus responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copiilor) și cea de transfer ilegal al populației (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă”. Lvova-Belova este oficialul rus aflat în centrul presupusului plan de deportare forțată a mii de copii ucraineni în Rusia.

Moscova nu recunoaște deciziile Curții Penale Internaționale. Astfel, mandatul de arestare ar putea fi pus în aplicare dacă președintele rus ar intra pe teritoriul unui stat membru CPI.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. A inceput vanatul de soi.

 2. Parcă-i plăcea imaginea de gangster.

 3. Deci Curtea Penala Internationala nu are o problema cu faptul ca Putin a invadat o tara independenta, ci ca transferat ilegal copii in Rusia. Interesant!

  • Vezi cu ce se ocupa CPI si pe urma latra pe aici

  • Tribunalul penal internațional se ocupa cu genocide, crime de război și crime împotriva umanității. Cu restul se ecoupa comunitatea internațională respectiv ONU.

  • @ Raz – CPI are o problema cu crimele de razboi, nu cu razboiul in sine. Nu judeca razboaie ci „judeca persoane care au comis genocide, crime de razboi si crime impotriva umanitatii”.

  • Prietene, nu e obligatoriu sa jignesti in stinga si dreapta daca nu esti de acord cu un comentariu. Nu e in regula si sanatos daca ai ajuns sa vezi putinisti peste tot.

 4. Bla, bla, bla….daca e asa, sa-l vad pe putin in vizita in Africa de sud. Atunci sa va vad cum latrati putinistilor

 5. Care credeti ca il va vinde primul?