G4Media.ro

Kremlinul acuză Occidentul de retorică nucleară „provocatoare”

Sursa foto: Wikimedia Commons / Flickr - Adam Baker

Kremlinul acuză Occidentul de retorică nucleară „provocatoare”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că retorica liderilor occidentali privind potențiala utilizare a armelor nucleare este „provocatoare”, potrivit The Guardian.

Vorbind cu reporterii în timpul briefingului său obișnuit, Peskov a spus:

„Ne exprimăm zilnic regretul că șefii de stat occidentali – atât cei din SUA, cât și cei europeni – se angajează în fiecare zi în retorica nucleară. Considerăm că aceasta este o practică pernicioasă și provocatoare. Rusia nu dorește să ia parte la aceste exerciții și nu participă la ele”, a spus el, în condițiile în care fostul președinte Dmitri Medvedev, dar și propagandiștii Kievului invocă frecvent spectrul unor atacuri nucleare rusești.

Liderii din Grupul celor șapte națiuni (G7) au avertizat ieri, într-o declarație făcută în urma unei convorbiri cu președintele Volodimir Zelenski, asupra „consecințelor grave” în cazul în care Rusia va folosi arme nucleare.

Președintele american, Joe Biden, a avertizat că amenințările Rusiei ar putea duce la „greșeli” și „erori de calcul” catastrofale, la o săptămână după ce a declarat că riscul unui „Armaghedon nuclear” a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 60 de ani.

Peskov a adăugat că nu a existat nicio încercare din partea Washingtonului sau a Moscovei de a discuta despre o potențială întâlnire între președintele Biden și președintele Vladimir Putin.

Kremlinul a negat, de asemenea, rapoartele unor oficiali regionali potrivit cărora aceștia și-ar fi intensificat eforturile de mobilizare.

„Nu există un nou val”, a declarat Peskov.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Iar Occidentul trebuie să îi spună lu’ kremlinu’: Marș, mă, de aici!🤣

  • Hotzii strigã hotzii .. clasic neo bolshevik 🇷🇺👹💣💣💣💣🗽

 2. Până acum amenințau direct și fără ocolișuri, acum se plâng că sunt provocați.
  Kremlinezii schizofrenici trebuie izolați de civilizație.

  • E cu skepsis. Ei vorbesc pentru doua audiente izolate una de cealalta. E de evaluat cand vorbesc pentru publicul rus, si de ce, si cand pentru adversar, adica noi. Cu un ochi sunt pe o scena, cu celalalt pescarul peskov e pe cealalta scena, precum cameleonul.

 3. Nu mai bea, rusule.

 4. Diferenta intre voi, rusnacii si NATO este ca voi amenintati frecvent cu arma nucleara, iar NATO nu ameninta, insa anumiti membri ai aliantei nu vor ezita s-o foloseasca.

 5. si ce-o sa faceti? ia suparati-va voi ruzznacilor fascisti, sa vedem… va rupe NATO si fara nucleare…