G4Media.ro

Kremlinul acuză că ancheta internaţională cu privire la Nord Stream este ”aranjată”…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Flickr - Adam Baker

Kremlinul acuză că ancheta internaţională cu privire la Nord Stream este ”aranjată” cu scopul de a acuza Rusia de sabotaj: ”Rusia nu şi-ar arunca în aer propriile gazoducte”

Kremlinul critică marţi ancheta internaţională cu privire la scurgeri de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, construite cu scopul de transporta gaze naturale ruseşti în Uniunea Europeană (UE), prin Germania, şi acuză că această anchetă ar fi ”aranjată” cu scopul de a acuza Moscova că se află la originea acestui sabotaj, relatează AFP, citată de News.ro.

”Din câte auzim din declaraţiile făcute în Germania, Franţa sau Danemarca, această anchetă este pe cale să fie aranjată în aşa fel încât Rusia să fie făcută responsabilă, ceea ce este absurd”, declară presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Rusia acuză ţări din Occident că se află la originea unor explozii care au cauzat aceste scurgeri de gaze din gazoducte – oprite la momentul incidentului, dar pline cu gaze naturale.

”Rusia nu şi-ar arunca în aer propriile gazoducte”, a subliniat Peskov.

Moscova a cerut în mai multe rânduri să ia parte la o anchetă pe care o desfăşoară mai multe ţări frontaliere ale Nord Stream.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Ba da, ca să forțeze activarea Nord Stream 2. Gândirea rusească e o gândire de psihopat.

  • Oricum erau niste fiare pe fundul marii. Rusii erau constienti ca nu va mai curge o picatura de gaz prin ele castre Europa. Asa ca au facut si ei ce se pricep mai bine , invatatura de la Stalin : le-au aruncat in aer si au dat vina pe americani. Bai @Ilie, la Katyn cum au facut ma ? Au omorat 20.000 de polonezi si au dat vina pe germani timp de 60 de ani.

 2. Cine a aruncat in aer conductele are gândire de dement. Și dacă ne uităm în zonă există un singur candidat demn de această titulatura! Putler!

  • Când te gândesti cã Occidentali (nemtzãlãii cel mai mult) s au gudurat si ploconit timp de douã decenii la regimul neo bolshevik al kgbist mafiotizat …. 🇷🇺👹💣💣💣💣🗽

  • Al unui kgbist mafiotizat ….

 3. Apucăturile de dement le a arătat din tinerețe când și a omorât proprii copii în școală unde fuseseră luați ostatici.

 4. Intr-adevar Ruzzina stie cel mai bine cum sa le puna flama la dos rusnacilor !

 5. Oricum gazul ala nu-l cumpara nimeni, era ars in Rusia, asa ca-i mai bine sa polueze Europa s-a gandit rusnacii tica losi.

 6. Păi cine mai are încredere în ce spun rușii? Poa’ să spună acuma și pe mama și pe tata… Mai trebuie să treacă apă pe Dunăre până mai apleacă cineva urechea la ei.

 7. Atuncea le-au aruncat în aera vestul ca să termine NS2 să vă facă jocul.
  Măi voi sunteţi cu capul, singurul motiv şi unicul şi altul nu este e că vreaţi să atrageţi de partea voastră aliaţii ucrainei cu şantaj cu gazul şi să termine NS2.

 8. Din această afacere nu au de câstigat decat americanii si norvegienii . Rusii dacă doreau inchideau robinetul de tot si nu mai livrau . Cred că istoria gazoductului nu o stiti si nici cine a fost importiva permanent . Ati uitat amenintarea SUA privitor la gazoduct daca Ucraina este atacată ?Dacă peste 12-18 luni războiul inceteza , sanctiunile dispar usor , usor pentru ca economia să-si revină cine are de castigat Rusia sau…. Credeti că Europa , Rusia si restul lumii nu v-or găsi o solutie la iesirea din această criză . Suntem dependenti unii de altii . Dacă se cereau banii investiti in armament pentru spitale , scoli , educatie sau infrastructura nu se acordau că nu au de unde . Decat să investim noi in exploatarile de gaze din Marea Neagră sau să retehnologizăm intrprinderile mai bine importăm si vindem pământurile .

 9. sua, uk, polonia…

 10. Ba exact aia ati si facut.