G4Media.ro

Kremlin: Vladimir Putin și Xi Jinping vor petrece „mult timp” discutând despre…

Kremlin: Vladimir Putin și Xi Jinping vor petrece „mult timp” discutând despre securitatea europeană pe fondul conflictului dintre Rusia și Ucraina

Președinții rus și chinez, Vladimir Putin și Xi Jinping, vor petrece „mult timp” discutând despre securitatea în Europa și despre setul de cereri pe care Moscova le-a făcut Occidentului atunci când se vor întâlni săptămâna viitoare pentru discuții, a transmis vineri Kremlinul.

Putin va călători în China pentru a participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, pe 4 februarie, pe fondul unei confruntări tensionate cu Occidentul asupra Ucrainei.

Discuțiile vor fi urmărite îndeaproape la Washington și în Europa pentru a găsi indicii cu privire la direcția relației Rusia-China, care s-a strâns pe măsură ce legăturile ambelor țări cu Occidentul s-au deteriorat.

Moscova și-a constituit forțe militare în apropierea Ucrainei într-o demonstrație de forță în timp ce își înaintează cu insistență cererile de garanții de securitate din partea Statelor Unite și a aliaților săi.

„Cred că de această dată, desigur, se va petrece mult timp pentru un schimb de opinii pe probleme internaționale, inclusiv stabilitatea strategică în Europa, garanțiile de securitate pentru Rusia, securitatea în Europa și dialogul Rusiei cu Statele Unite și NATO și probleme regionale”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Putin urmează să umple golul lăsat de demnitari străini după ce unele țări occidentale au anunțat că nu vor trimite oficiali de stat la Jocurile Olimpice din cauza încălcărilor Chinei în domeniul drepturilor omului. Putin a spus că se opune boicoturilor diplomatice.

Rusia a cultivat legături mai strânse cu China din 2014, când anexarea Crimeei de Ucraina a înrăit relațiile cu Occidentul.

Sursa foto: Kremlin.ru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Nu prea au mușchi separați. Cam umil pt Putin sa stea cu mana întinsă la chinezi.

 2. Mult timp?
  Xi: -Tu faci cum îți spun eu.
  Putin: -Yes daddy.
  Și conversația s-a încheiat.

  • Nu-i stii tu pe asiaticii astia…mici(dar si Putin e mai pitic) dar ridica! O sa-i dea doua numere Xi, garantat. Sa-l vezi ce satisfacut iese Putin dupa. Ca e putin cam incordat duoa negocierile cu americanii.

 3. Si europenii sa discute mai serios cu UE, US, NATO despre securitatea Ruseasca si Chinezeasca.

 4. Xi si securitatea europeana…
  Adica cum?

  • Adică la fel cum _a discutat”scandalagiul mondial despre securitatea Siriei , Irakului, Libiei, și Iugoslaviei. Adică le-a bombardat degeaba, lasandu-le în ruine și cu potențiale focare de terorism și conflicte zonale, pe care tot marele aliat global va interveni sa le rezolve. Prin alte bombardamente

 5. Niste retarzi amandoi, cum ar zice prietenul meu Tzitzi de la Vienna.

 6. tiberius ție îți plac bărbații?

 7. De cind p… a masii China are ceva de spus despre „securitatea europeana”? Nu avem nevoie de părerea lui „Tiomping Tiobag”.