G4Media.ro

Kremlin: Ultimele declaraţii ale lui Macron privind Ucraina sunt parte a unei…

Sursa foto: © Galina Barskaya | Dreamstime.com

Kremlin: Ultimele declaraţii ale lui Macron privind Ucraina sunt parte a unei „tendinţe foarte periculoase”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris vineri comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în Ucraina ca făcând parte dintr-o „tendinţă foarte periculoasă”, relatează Reuters, transmite Agerpres.

Într-un interviu acordat săptămânalului britanic The Economist, Macron nu a exclus trimiterea de trupe franceze în Ucraina în anumite circumstanţe, poziţie pe care o mai exprimase şi în trecut.

„…Aceasta este o declaraţie foarte importantă şi foarte periculoasă”, a spus Peskov într-un briefing. „Franţa, prin şeful statului, continuă să vorbească despre posibilitatea implicării sale directe, pe teren, în conflictul din Ucraina”, a adăugat el.

Totodată, Kremlinul a calificat declaraţia ministrului de externe britanic David Cameron – cum că Ucraina ar putea folosi armele britanice împotriva ţintelor din interiorul Rusiei dacă doreşte s-o facă – drept o „escaladare directă” a conflictului.

Cameron a promis, joi, trei miliarde de lire sterline sub formă de ajutor militar anual pentru Ucraina pentru „cât timp este nevoie”, adăugând că Londra nu are nicio obiecţie cu privire la utilizarea armelor în interiorul Rusiei.

Peskov a descris comentariile lui Cameron ca fiind periculoase şi îngrijorătoare şi a spus că ar putea pune în pericol întregul sistem de arhitectură de securitate europeană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ce să mai vorbim! Când atacă rușii cu dronele România este o tendință nepericuloasă!
    Cand zic rușii că rad UK de pe suprafața pământului este prietenesc!
    🤮🤮🤮
    🖕🇷🇺

  2. Dacă cred că declarațiile sunt periculoase stai sa vezi când întâlnesc legiunea străină Franceză ce or sa bocească.

  3. După 2 ani de zile Europa încă doarme.Oare când se vor trezi? Poate când or vedea armata „lolo”in vreo tara din UE. Treziti-va imbuibatilor suntem zeci de tari care trebuie sa scoatem rusii afara din Ucraina ce asteptati? Mor oameni mor copii unde mai este crezul vostru in libertate și in democratie?