G4Media.ro

Koala ar putea fi inclus în Australia pe lista animalelor aflate în…

Sursa foto: Pixabay

Koala ar putea fi inclus în Australia pe lista animalelor aflate în pericol de dispariţie

Australia are în vedere includerea koala de pe coasta de est a ţării pe lista animalelor aflate în pericol de dispariţie, a anunţat vineri ministrul Mediului, Sussan Ley, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Exemplarele de koala de pe coasta de est din Australia sunt deja incluse pe lista animalelor vulnerabile, sub presiunea exploatării forestiere, a intruziunii în zonele urbane şi a unei infecţii răspândite. De asemenea, incendiile de vegetaţie care au afectat statele New South Wales şi Queensland în 2019 şi 2020 ar fi ucis până la 30% din populaţia de koala.

Oameni de ştiinţă şi specialişti din mediul academic au avertizat că legendarul mamifer australian ar putea dispărea până în 2050 în New South Wales, iar Ley a declarat că a solicitat Comitetului ştiinţific pentru specii ameninţate din Australia să ia în considerare includerea koala pe lista speciilor aflate pe cale de dispariţie.

„Vrem să asistăm la o revenire a populaţiilor de koala şi investim 24 de milioane de dolari australieni (18 milioane de dolari americani) în refacerea habitatului, cercetarea bolilor şi genomului, cartografierea populaţiei şi ajutor veterinar”, a precizat Ley.

Organizaţiile pentru protecţia animalelor sălbatice au salutat această iniţiativă, însă au precizat că ar fi trebuit să aibă loc mult mai devreme. „Dacă Australia ar fi creat o agenţie independentă în 2012, când koala din estul Australiei au fost listaţi pentru prima dată ca fiind vulnerabili, am fi putut evita această zi. Dar nu am făcut-o”, a declarat Stuart Blanch, manager în cadrul organizaţiei WWF Australia.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. O rasă și o specie pe cale de dispariție, dacă asta vreți asta veți avea, s ar putea să vină momentul când veți avea nevoie de ele, tot ce distrugeți în jurul vostru înseamnă defapt autodistrugere pt rasa așa zis umană sunteți niște mizerii implacabil ordinare