G4Media.ro

Klaus Iohannis, mesaj de solidaritate transmis președintelui Italiei: Numeroși cetățeni români lucrează…

Klaus Iohannis, mesaj de solidaritate transmis președintelui Italiei: Numeroși cetățeni români lucrează în structurile sanitare din zonele cele mai expuse din Italia, contribuind la efortul comun de a alina suferințele celor afectați

Președintele Klaus Ioannis i-a transmis, miercuri, președintelui Italiei, Sergio Mattarela, un mesaj de solidaritate în contextul epidemiei de coronavirus, în care îl asigură pe omolugul său de disponibilitatea deplină de colaborare ”pentru a identifica cele mai bune soluții și măsuri pentru eradicarea acestei maladii, combaterea efectelor de panică pe care le-a generat, precum și relansarea economiei și piețelor financiare după dispariția crizei”. Președintele Iohannis amintește în mesaj că numeroși cetățeni români lucrează în structurile sanitare din zonele cele mai expuse din Italia, ”contribuind la efortul comun de a alina suferințele celor afectați”.

Redăm mai jos mesajul integral

„Mă adresez dumneavoastră într-un moment dificil pentru cetățenii noștri, în care cooperarea la nivel bilateral și european este esențială pentru a combate o urgență sanitară globală și pentru a încuraja o informare corectă și eficientă a populației.

Doresc să adresez un mesaj de solidaritate poporului italian, compasiune pentru familiile victimelor și gândurile noastre de însănătoșire celor infectați cu virusul COVID-19.

Totodată, vă asigur de disponibilitatea noastră deplină de colaborare pentru a identifica cele mai bune soluții și măsuri pentru eradicarea acestei maladii, combaterea efectelor de panică pe care le-a generat, precum și relansarea economiei și piețelor financiare după dispariția crizei.

Autoritățile române rămân implicate și vigilente, considerând că este esențial să tratăm pericolul cu care ne confruntăm cu maximă responsabilitate pentru limitarea propagării virusului, având în vedere și numărul ridicat de cetățeni români aflați pe teritoriul italian.

Numeroși cetățeni români lucrează în structurile sanitare din zonele cele mai expuse din Italia, contribuind la efortul comun de a alina suferințele celor afectați. Apreciem eforturile deosebite depuse de Italia și considerăm că, în această circumstanță, solidaritatea europeană, dar mai ales cea umană, trebuie să se afirme din nou”, se arată în mesajul Președintelui României.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. De romanii din Romania cand isi aduce aminte?
  A cam disparut.

  • Păi nu sunt in „grija” mafiei PRO-PSD de 30 de ani. Sau mafia n-are „grijă de români”. Poate are „grijanie” atunci.

  • Mai animalule de la 24 mai 1875 până in 2020 știi să socotești cât vine?

 2. Cum momentan nu mai sunt sanse de alegeri anticipate, romanii din Romania nu mai prezinta interes…Omul e clar sociopat…Pentru el,nu exista romani,ci numai voturi…Isi va aminti in preajma alegerilor…Cand si romanii isi vor aminti cum,in fata amenintarii COVID, i- a lasat descoperiti ,cu guvern interimar,in obsesia lui pt anticipate…

  • Bine că ”prezinta interes” idioțeniile vărsate de trolii bafomiști ai mafiei PRO-PSD care i-a ”acoperit” pe ”români” timp de 30 de ani și i-a ”lăsat” acuma ”descoperiti”. Adică, d-aia nu trebuie să mai avem ”alegeri”, că zice mafia că ”se fac” doar în spatele amenintarii COVID” și nu ”în fața”, când, de fapt, e doar ”obsesia” interlopilor să nu rămână cu sifoanele în aer? Și de unde și până unde ”nu mai sunt sanse de alegeri anticipate”, parcă ziceau securiștii că nu e bun guvernul liberal, acuma s-au sucit? Sau sunt ”sociopati”, cumva? Sau au impresia că ”românii” nu-și vor ”aminti in preajma alegerilor” ce au făcut timp de 30 de ani și ce jocuri fac în prezent, cum și-au ”amintit” și anul trecut?

 3. Tzuhannis, nu vezi ca italienii ti-au trimis romanasii acasa pt a nu strica stocurile de medicamente pentru ei? Dupa ce le-ai dat tonul la strigaturi mooye psd acum apuca-te si trateaza-i ca o sa-ti dea si ei mooye pnl.