G4Media.ro

Klaus Iohannis, după consultările cu PSD: Românii se tem că PSD va…

Klaus Iohannis, după consultările cu PSD: Românii se tem că PSD va subjuga politic justiția / Încercarea PSD de a se folosi de necazul acestor doi foști deținuți pentru a-și legitima asaltul la justiție e o încercare jalnică

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la finalul consultărilor cu delegația trimisă de PSD, că românii se tem că partidul condus de Liviu Dragnea va subjuga politic justiția și a subliniat că încercarea partidului de a se folosi de necazul a doi foști deținuți pentru a-și legitima asaltul la justiție este o încercare jalnică.

Principalele declarații ale președintelui Iohannis:

 • După părerea mea, Justiţia a ajuns în situaţia în care este acum din vina PSD. PSD este vinovat că despre Justiţie se discută foarte mult în termeni de îngrijorare şi preocupare. Românii se tem că PSD va subjuga politic Justiţia română. (…) Este nevoie de referendum şi vom avea referendum pe 26 mai
 • Sunt convins că PSD e vinovat că România nu s-a dezvoltat mai bine
 • Am discutat despre referendum și am reiterat așteptările mele în ce privește acțiunea Parlamentului, am reiterat că aștept un răspuns rapid și pozitiv la scrisoarea mea de consultare
 • Din delegația PSD au făcut parte doi foști deținuți politici. Mi-am făcut timp și i-am ascultat pe cei doi, am ascultat două povești de viață cutremurătoare
 • Torționarii comuniști trebuie trași la răspundere
 • Dar trebuie să spun că încercarea PSD de a se folosi de necazul acestor doi foști deținuți pentru a-și legitima asaltul la justiție e o încercare jalnică
 • Nu-mi imaginez că cineva care a fost nedreptățit în perioada comunistă, de care și-au bătut joc comuniștii își dorește altceva decât o justiție dreaptă și independentă
 • Ar fi trebuit tot azi să vină și ALDE. Ei nu au venit. ALDE nu e interesat de un dialog cu președintele, nu e preocupat nici de situația justiției.

PSD i-a sugerat vineri președintelui Klaus Iohannis, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, o întrebare alternativă pe care să o pună la referendumul pe justiție, formulată în două variante și transmisă prin intermediul a doi foști deținuți prezentați drept deținuți politici, dar dintre care unul a fost de fapt un infractor de drept comun.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

 1. âsi????????? G4Media!!!!!!

 2. S-a comportat corect Johannis, e bine ca i-a respectat pe cei doi.

 3. Dom’ Presedinte,
  Adica v-a povestit cum i-a dat in cap si cum l-a dezarmat pe amaratul de soldat in termen? Si a facut treaba asta folosindu-l pe Nicolicea pe post de manechin, pentru a fi si mai convingator ? Dar Nicolicea cum a reactionat dupa ce a primit lovitura la cap, adica se resimte si poate fi internat la balamuc…?

  • Ești bou. Tu crezi ce scrie într-un dosar făcut de Securitate? Ești cretin sau așa ești tu?

  • T-ai lasat pacalit de imaginea dominata de coarnele ascuțite? Inseamna ca ai minte doar cat un mistreț si nu degeaba va conduce turma un porcar, care pe deasupra mai e si infractor recidivist…!
   PS. Securitatea NU AVEA CUM SA MINTA intr-o asemenea situatie ! Intelegi, sau ca la orice mistret, voi fi nevoit sa-ti explic folosind metoda recompensei? Sa ma indrept catre sacul cu porumb…?

  • Află băiețaș (că la ce văd că știi, e clar că nici măcar nu erai născut în 89), că mai ales spre sfârșitul anilor 80 deținuților politici li se făceau dosare inventate și li se inventau diverse infracțiuni de drept comun, ordinul era să se arate că în RSR nu mai există deținuți politici. În primul rând, ca să nu mai existe proteste internaționale și în al doilea rând pentru că Ceaușescu nu mai vroia să recunoască faptul că cineva ar putea fi nemulțumit de societatea multilateral-dezvoltată.
   Na, că ai aflat și tu ceva nou.

 4. Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei, nu cade in capcana ieftina a lui Dragnea-bey.

 5. PSD UDMR ALDE se folosesc de dramele detinutilor politici pentru a da legi ce vor permite detinuti politici :).

 6. Mai iohannis , ai ajuns si tu un fel de Mama Omida , sti tu ca romanii nu mai pot de grija loazelor hyperimbuibate din justitie , alta manipulare nu esti capabil sa scoti din sfecla aia a ta .

 7. PSD minte, si iar minte. E singurul lucru la care se pricepe cu adevarat. Compromite memoria anticomunista cu nerusinare. Se foloseste de detinutii politici si-i scoate in ring, ca la circ. Au fost bataia de joc a comunistilor, iar acum se folosesc cu nerusinare de ei, urmasii acestora.

 8. Potrivit art. 9 din OUG 24 din 5 martie 2008 privind accesul la propriul dosar și desconspirarea securității, în cazul în care din nota de constatare rezultă că nu există date sau documente privind calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia pentru persoana care a făcut obiectul verificării, Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității dispune eliberarea unei adeverințe în acest sens.
  Adeverința nr. 5686 din 04.06.2009 emisă de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a reieșit că nu există date ori documente din care să rezulte calitatea de lucrător sau de colaborator al Securității, în sensul legii, cu privire la domnul Augustin Lazăr.
  De asemenea, din răspunsul înaintat CSM prin adresa nr. P168/19 din 30.01.2019, a rezultat că în ședința Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității din data de 17.01.2019, având în vedere faptul că nu s-au identificat documente noi sau neprocesate față de cele reținute în adeverința amintită anterior, s-a hotărât că aceasta rămâne valabilă.
  Adeverințele emise de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, singura autoritate competentă în constatarea calității de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia se bucură de o prezumție de legalitate, fiind opozabile erga omnes.

 9. @A310, @Warrior,
  Trebuie sa va dau o veste rea: s-au terminat banii pentru campanie, iar Draghici Mircea spune ca, din pacate, nu-i poate ”lichefia” nici pe cei aflati ”in mers”, doar a vazut o tara intreaga cum au ramas blocati pe plaja, prada stolurilor de pescarusi, dar si de ”ciori” mari amatoare de…tras pe nas…

 10. Psd a ramas fara munitie. Vine cu chestii ieftine, usor demontabile. Pe mine ma bucura interventii de genul acesta, ca sa vada toata lumea in ce mocirla traieste partidul tara.

  In anii 80, tentativa de trecere frauduloasa a frontierei nu era considerata disidenta.

 11. Usor neserios domnul Presedinte, In Romania nu exista partide ci de infractori care subjuga justitia. Dragnea – PD, Tariceanu – PNL, Nastase – PSD, etc. Cum spuneau anchetatorii odata, crema cremelor, rahatii rahatilor!

 12. O întrebare simpla! Cei doi prezenți alături de nicolicea, nu au înțeles nimic din anii greii de temniță petrecuți in anii comunismului??? Ori ca sa înduri atâtea atâția ani și sa te alături ciumei roșie, ma lasă sa cred ca gesturilor politice pentru care au indurat ororile securității au fost doar niște simple gesturi „teribiliste” ale vârstei și nu neapărat ca aceștia au ajuns in pușcărie din convingeri politice. Voi, ce înțelegeți din tot ce s-a întâmplat azi cu cei doi distinși domni?