G4Media.ro

Klaus Iohannis, de Ziua mondială a bicicletei: Cei care au conceput pistele…

Klaus Iohannis, de Ziua mondială a bicicletei: Cei care au conceput pistele în oraș probabil nu folosesc bicicleta / Nicușor Dan: Mai întâi strategia de parcare, apoi piste

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că puțini oameni merg cu bicicleta, pentru că nu au condiții și trebuie adesea să împartă banda de mers cu automobiliștii, și că autoritățile locale trebuie ajutate să rezolve această situație.

Președintele a venit pe bicicletă la evenimentul din Parcul Herăstrău din Capitală.

„Sunt prea multe intersecții unde stai mai mult la semafor decât mergi cu bicicleta, sunt prea puține piste pentru bicicliști și de multe ori împarți banda de mers cu automobiliști, de obicei, foarte nervoși, foarte deranjați de prezența bicicliștilor și, de foarte multe ori, dai de piste care sunt făcute apararent pentru bicicliști, dar se merge foarte greu pe ele, pentru că cei care le-au conceput probabil nu folosesc bicicleta, a explicat Klaus Iohannis.

În opinia președintelui, toate acestea sunt „ușor de remediat”.

Klaus Iohannis a spus că orașele din România au fost construite în ultima sută de ani pentru automobile.

„Totul este pregătit și făcut pentru transportul auto. (…) Nu toată lumea vrea să meargă cu mașina și nu toată lumea vrea să petreacă ore și ore zilnic în ambuteiaje”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că autoritățile locale, unde a inclus atât primarii, cât și consiliile județene, trebuie să rezolve problema pistelor pentru biciclete și că acestea trebuie ajutate și sfătuite, nu doar încurajate.

„La încurajări stăm bine”, a spus Klaus Iohannis, a declarat Iohannis, care a explicat că este nevoie de piste de biciclete care să facă inclusiv legături între localități.

Klaus Iohannis a explicat că în orele de vârf „orașele sunt imense parcări”, iar aerul devine irespirabil.

”Pistele de biciclete trebuie făcute pe zeci sau sute de kilometri. Pentru asta trebuie să eliberăm oraşul de maşinile parcate şi asta vine prin strategia de parcare. Deci, mai întâi strategia de parcare şi apoi piste de biciclete”, a declarat Nicuşor Dan, cu promisiunea că pistele vor fi făcute până la sfârşitul mandatului său.

Nicușor Dan a precizat că, în prezent, în București sunt 15-20 de kilometri de piste pentru biciclete.

„Chiar dacă am vrea în momentul de faţă să facem nişte piste de biciclete nu am avea unde pentru că sunt maşini parcate peste tot, pe prima bandă şi atunci primul lucru este găsim prin strategia de parcare soluţii alternative pentru a muta maşinile de pe prima bandă pentru a avea spaţiu considerabil. E inutil să ai pistă de biciclete care nu e conectată cu altele”, a spus primarul Capitalei Nicuşor Dan.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Deci Mucushor Dan a rezolvat-o si p-asta…

  2. Ai aparut,putoare mica? Banii incasati ilegal ii dai si tu inapoi,asa cum ai promis?

  3. Iohanis sa vina la SIBIU sa-si dea cu parerea de Piste de biciclete.
    Sa o intrebe pe primarita cum sa cheltuiesti 10mil euro pe 3,5 Km de pista de bicicleta de 2 m???

  4. dupa ROMANIA-EDUCATA-NORMALA, a mai rezolvat una … REZOLVAT

    klaus te iubim , ca ca tine vrem sa fim

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.