G4Media.ro

Kim Jong Un a apărut din nou în public iar regimul de…

Kim Jong Un a apărut din nou în public iar regimul de la Phenian a anunțat că va întrerupe canalele de comunicare cu „dușmanul” sud-coreean

Kim Jong Un a apărut din nou în public, la o întâlnire a Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, iar autoritățile de la Phenian intenţionează să întrerupă marţi canalele de comunicare, în special militare, cu „duşmanul” sud-coreean, a anunţat agenţia de stat nord-coreeană, KCNA, după ce mai mulţi activişti au ameninţat că vor trimite manifeste anti-Phenian în ţara comunistă, notează AFP, citată de Agerpres.

Phenianul „va tăia complet legăturile dintre autorităţile din Nord şi cele din Sud”, precum şi alte canale de comunicare, în special dintre forţele armate ale celor două state sau partide politice aflate la putere la Seul şi Phenian, a precizat KCNA.

Această măsură urmează să intre în vigoare marţi la orele 12.00 (03.00 GMT), a adăugat sursa.

Ameninţarea intervine într-un moment în care relaţiile dintre cele două ţări vecine se află în impas, în pofida a trei summituri în 2018 între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in.

Coreea de Nord a avertizat săptămâna trecută că va închide biroul de legătură transfrontalier şi că va lua măsuri suplimentare pentru a face Seulul „să sufere”.

Kim Yo Jong, influenta soră a lui Kim Jong Un, a ameninţat, de asemenea, că va rupe acordul militar dintre cele două ţări dacă Seulul nu împiedică activiştii să trimită manifeste anti-Phenian peste frontieră.

Phenianul a suspendat majoritatea contactelor cu Sudul după eşecul summitului dintre Kim Jong Un şi preşedintele american, Donald Trump, în 2019, la Hanoi (Vietnam), care a lăsat în punct mort tratativele privind programul nuclear nord-coreean.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. ala nu e kim