G4Media.ro

Kiev: Pedeapsa soldatului rus condamnat în primă instanță la închisoare pe viață,…

Sursa foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP

Kiev: Pedeapsa soldatului rus condamnat în primă instanță la închisoare pe viață, redusă la 15 ani de închisoare

Curtea de Apel din Kiev a anunțat vineri că reduce sentința soldatului rus Vadim Șișimarin, în vârstă de 21 de ani, care fusese condamnat la închisoare pe viață în 23 mai, în primul proces pentru crime de război din Ucraina de la invazia Rusiei, transmite CNN.

Sentința sa a fost redusă la 15 ani de închisoare.

El a fost găsit vinovat de uciderea unui civil în vârstă de 62 de ani, în primele zile ale războiului.

Șișimarin a fost acuzat de crimă cu premeditare și conspirație. Curtea de Apel din Kiev a declarat că judecătorii nu mai cred că a fost vorba de o conspirație deliberată.

În momentul uciderii, Shishimarin, în vârstă de 21 de ani, și alți soldați călătoreau într-o mașină pe care au confiscat-o după ce convoiul lor a fost atacat și s-au despărțit de unitatea lor.

Când l-au zărit pe Șelipov, acesta vorbea la telefon, a declarat Șișimarin în fața instanței. El spune că i s-a spus să îl împuște cu o armă de asalt.

Avocatul său a declarat în fața instanței, în cadrul audierii din 23 mai, că Șișimarin a tras doar după ce a refuzat de două ori să execute ordinul de a trage și că doar unul din cele trei-patru gloanțe a atins ținta.

Într-un moment dramatic din timpul procesului, văduva victimei, Kateryna Shelipova, l-a confruntat pe Șișimarin. „Spuneți-mi, vă rog, de ce ați venit aici [rușii]? Pentru a ne proteja? Să ne protejați de cine? M-ați protejat de soțul meu, pe care l-ați ucis?”, a întrebat ea, făcând referire la justificarea președintelui rus Vladimir Putin pentru invazia Ucrainei.

Soldatul nu a avut niciun răspuns la această întrebare. Cerându-i iertare văduvei mai devreme, el a spus: „Înțeleg că nu veți putea să mă iertați”.

„Îmi pare foarte rău pentru el, dar pentru o crimă ca asta – nu-l pot ierta”, a afirmat Șelipova pentru BBC.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Un șobolan minus. Cu 23 de ani să lupți pentru Putin.. Propaganda și spălarea pe creier funcționează cu șobolanii. Sper să te bată la pușcărie non stop.