G4Media.ro

Kelemen Hunor: Votul nu se reia. Nu poți să repeți votul până…

Kelemen Hunor: Votul nu se reia. Nu poți să repeți votul până când îți iese. Asta înseamnă să distrugi procedură și principii parlamentare

Liderul UDMR, Klemen Hunor, a criticat, miercuri, în termeni foarte duri reluarea votului la controversatul proiect de lege privind spălarea banilor, afirmând că ”votul nu se reia. Nu poți să repeți votul până când își iese. Asta înseamnă să distrugi procedură și principii parlamentare.”

”Nu este transpunerea Directivei. Nu trebuia să amesteci ONG-rile în această poveste. Nu trebuie să spui că ONG-urile așa la modul general reprezintă un pericol și ei spală bani, pentru că pui ștampila pe toate organizațiile din țară. Deci nu au ce să caute în această formă”, a explicat liderul UDMR.

Întrebat dacă exceptarea fundațiilor aparținând minorităților nu a fost un troc pentru ca proiectul să treacă la vot, Kelemen Hunor a negat vehement.

”Excepția pentru fundațiile minorităților a fost sau nu un troc? Noi cum am votat? Ce troc a fost? Ați văzut votul nostru? Încercați o deducție logică, ce troc, când noi am votat împotrivă?”, a răspuns Klemen Hunor.

”Eu cred că nu ar trebui să facă nimeni o chestiune de manipulare din directivă, că acest lucru se întâmplă foarte des în România. De foarte multe ori, inclusiv în zona mass media, au fost multe cazuri în care directiva nu a fost așa cum au încercat unii sau alții să o transpună în legislația internă”, a declarat liderul UDMR.

După respingerea inițială proiectului de lege privind spălarea banilor, votul a fost reluat, iar legea a trecut cu 170 de voturi ”pentru”.
”Legea privind spălarea banilor a picat la vot, legea care punea pe butuci ONG-urile. Dragnea a pierdut, oficial, majoritatea la camera. Edit după 2 minute – PSD a cerut refacerea votului, total neregulamentar, s-a votat din nou și a trecut. PSD și ALDE își bat joc, din nou, de Parlament. Vom ataca legea la CCR”, a scris deputatul USR Ionuț Moșteanu pe Facebook.

O reacție dură a avut și liderul UDMR, Kelemen Hunor, care a numit reluarea votului drept ”o porcărie”.

”E o porcărie”, a răspuns liderul UDMR întrebat de reporterul Antenei 3 cum vede reluarea votului pe proiectul privind combaterea spălării banilor. Chestionat dacă va purta o discuție pe această temă cu liderii coaliției, Kelemen Hunor a răspuns: ”Nu știu ce vom purta, dar a fost o porcărie”.

40 de asociații și fundații au criticat dur, marți, proiectul de lege pentru combaterea spălării banilor discutat de Camera Deputaților, arătând că prevederi incluse în draft au ca scop blocarea activității societății civile. ”Fără niciun temei, legea plasează societatea civilă în aceeași categorie de risc financiar cu furnizorii de servicii de jocuri de noroc și cu instituțiile bancare”, arată scrisoarea comună a celor 40 de ONG-uri.

Motivul nemulțumirii este acela că legea introduce obligativitatea de a raporta beneficiarul real în termen de 30 de zile de când acesta este cunoscut; în caz de neconformare, organizaţia poate fi dizolvată. ”Caracterul excesiv nu este dat de obligaţia de raportare per se, ci de subiecţii acestei obligaţii: persoanele fizice care beneficiază de asistenţă, consiliere, ajutor, activităţi socio-medicale, educaţionale sau culturale, inclusiv copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi sau condiţii medicale pentru care au nevoie de ajutor”, arată ONG-urile semnatare. (Citește aici integral scrisoarea ONG-urilor)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. HA HA HA ! CE VORBESTi…. PRINTZIPURI, CHESTII… MA LASI…

 2. Se legifereaza prost se pare.
  Inca un motiv ca parca nu e bine cu puscariasi in fruntea tarii nu?

 3. Cum sa nu se poata? Da altii cum pot? Ce, suntem mai cu moț?!?

  • Sigur ca se poste! In alte tari dezvoltate, daca nu iese din prima, se voteaza “2 din 3” sau, daca nici asa nu iese, “3 din 5” ca la barbut! Esti mai tampit ca supa de cuacervate si mai anost ca o uluca de gard! Vita!

  • Asistat mă Asista
   Iti pute gura a kăcat
   De la cât ai mai pupat(cururi)

 4. S-a prins in sfarsit si Ilona Centurista ca PSD isi bate joc de ea intr-una si pe unde o prinde o „reguleaza” pe bani falsi ori pe foloase iluzorii !

  Era la mintea cocosului ca in momentul in care legea privind spalarea banilor va fi adoptata, in secunda urmatoare va fi atacata pt neconstitutionalitate la CCR si primul articol ce va fi declarat neconstitutional pt ca incalca art 16(1)din Constitutie – „Egalitatea in drepturi” („Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.”) va fi tocmai cel care raportat de regula potrivit careia toate ONG-urile sunt supuse controlului privind spalarea de banie excepteaza ONG-urile minoritatilor de la controlul fondurilor banesti pe care le primesc sub diferite forme.

  Ca sa i-o spun pe romaneste lui Kelemen,(pt ca nu stiu sa vorbesc in ungureste), cum isi putea inchipui el ca Dragnea nu va incerca sa pedepseasca ONG-urile care ii produc atatea necazuri ?

  Si cum putea rata prin urmare Dinti de Grebla o astfel de ocazie ?

  De altfel taranul din Gratia, care este un sovin mascat , pardon, am vrut sa spun un „nationalist” declarat, a impuscat doi iepuri dintr-un foc : s-a razbunat pe ONG-uri, l-a „ajutat” pe Hunor si UDMR, (deci asteapta ca acesta sa se revanseze fata de el si fata de PSD)si totodata s-a asigurat ca amendamentul in discutie, nu va trece de controlul de constitutionalitate !

  PS. Constat ca de fapt a impuscat trei iepuri cu un glont ! Mare „vanator”, Livache asta ! :)))))

 5. Mde, hunore. Te-ai înhăitat cu ”onorabilul” penal dragnea, acum suportă consecințele.
  Probabil însă că doar frica de amenzile UE l-au făcut pe dragnea și clica de bandiți psd-alde din Parlament, să de-a rasol numai să fie votată legea.
  E posibil ca în scurt timp să curgă cu OUG-uri de modificare și a a cestei legi, așa cum ne-a învățat actuala putere că știe ce însemnă reponsabilitatea.

 6. Hunor e cand asa, cand asa, ca o curva!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.