G4Media.ro

Kelemen Hunor: Protocolul cu PSD-ALDE, denunțat până la soluționarea situației cimitirului eroilor…

Kelemen Hunor: Protocolul cu PSD-ALDE, denunțat până la soluționarea situației cimitirului eroilor din Valea Uzului

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat joi că începând din această zi partidul său ”nu va susține nici o inițiativă sau măsură a Guvernului”. El a dat și un termen pentru reluarea colaborării, spunând că ”până la soluționarea situației cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR și coaliția PSD-ALDE rămâne fără obiect”.

Kelemen Hunor și-a motivat decizia acuzând ”practicarea dublei măsuri de către organele și instituțiile publice implicate, care tratează în mod repetat etnicii maghiari din Transilvania ca cetățeni de rangul doi”.

Șeful UDMR a pus și două condiții, cerând guvernului să înlăture ”construcțiile amplasate ilegal în cimitirul din Valea Uzului” și să demareze cercetările din oficiu ”privind abuzurile primarului din Dărmănești și ale celorlalți autori care au contribuit la escaladarea tensiunilor”.

Comunicatul integral al lui Kelemen Hunor:

În această dimineață, Poliția din Bacău a efectuat percheziții la domiciliul viceprimarului din Sânmartin și la Primăria Sânmartin. Viceprimarul LÁSZLÓ Antal a fost dus pentru audieri la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Harghita, în condițiile în care nu a fost nimeni tras la răspundere până acum pentru distrugerea și profanarea mormintelor soldaților maghiari din cimitirul din Valea Uzului, respectiv pentru incitare la ură interetnică. La fel, autoritățile nu s-au sesizat din oficiu nici în legătură cu abuzul primarului din Dărmănești, care a contribuit la escaladarea evenimentelor.

Contextul juridic este extrem de clar: executarea lucrărilor de construcții ilegale pe mormintele ostașilor căzuți în Valea Uzului întrunește elementele infracțiunii de profanare de morminte, prevăzută în art. 383 a Codului Penal, iar acțiunile de provocare ulterioare reprezintă incitarea la ură și discriminare conform art. 369 al Codul Penal. Crucile din beton construite de administrația locală Dărmănești fără autorizație, din bani publici și pe suprafața altei localități, sunt un abuz în serviciu flagrant.

În pofida solicitării noastre ferme, Guvernul nu a întreprins măsurile necesare pentru a preveni agravarea situației, deși acest lucru este datoria autorităților și a coaliției PSD-ALDE. Guvernul trebuie să oprească practicarea dublei măsuri de către organele și instituțiile publice implicate, care tratează în mod repetat etnicii maghiari din Transilvania ca cetățeni de rangul doi.

Considerăm atitudinea Guvernului ca fiind inacceptabilă atât din punct de vedere etnic, moral, cât și politic.

Solicităm Guvernului să înlăture construcțiile amplasate ilegal în cimitirul din Valea Uzului și să demareze cercetările din oficiu privind abuzurile primarului din Dărmănești și ale celorlalți autori care au contribuit la escaladarea tensiunilor.

Luând toate acestea în considerare, începând de astăzi UDMR nu va susține nici o inițiativă sau măsură a Guvernului. Până la soluționarea situației cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR și coaliția PSD-ALDE rămâne fără obiect.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Niciun ciolan?

 2. bine ca ati trecut codurile penale…

 3. Fuge putin din barca; se intoarce dupa alegeri!

 4. Extraordinar , magnific , senzațional . Nu mă gândeam că UDMR să facă așa ceva , după ce că a pus pe butuci Romania cu ajutorul PSD și ALDE , acuma întorc armele . Hai sa din serioși sunteți de aceași mizerie .

 5. Traducerea corecta din maghiara: ”Protocolul cu PSD-ALDE, denunțat până Luni 27.05.2019, ora 19:00 trecute fix, ora la care numitii: Alifie, Vaselina si Unguent vor afla daca vor primi o noua jucarie sexuala, pentru ca cea veche are deja fisura anala si buzele crapate…”

 6. Kelemen, gunoiul trădător al romanilor și maghiarilor cere soluționarea unei jigniri adusa poporului roman.
  Bai, rahatule, cât timp cimitirul ala se afla pe teritoriul Ro și soldații căzuți la datorie sunt tot romani, nu vad care e problema? Ești ratat? 100%.
  Crezi ca ii pasa cuiva de cotcodacelile tale?
  Prosti sa fie cei care mai fac în viata lor orice fel de alianță cu aceasta clica de rebuturi.
  Pentru mine orice partid care devine „aliat” cu aceasta groapa de căcat numita UDMR, își pierde orice urma de demnitate și respect.

  • Șantajisti ordinari, iredentisti si complici la distrugere RO conform ordinelor primite de la Budapesta (=Moscova)/ O zoaie infractionala ilegal inregistrata ca „partid”

 7. Credeti ca faza cu cimitirul a aparut asa intamplator ? Avea nevoie si PSD si UDMR de un pic de zarva nationalista ca sa prinda bine la votantii ambelor tabere. Totul a fost bine pus la punct. Se pricep ambii parteneri la fente din astea. Dar sper ca electoratul UDMR (exceptand nucleul dur din Secuime) nu va mai pune botul de data asta si vor ramane domnii pe dinafara parlamentului european.

 8. Dati sacii jos de pe cruci si omagiati cu onoare si respect eroii.

 9. UDMR e o cloacă de curve politice care de 30 de ani și-au văzut doar interesele personale lăsând de izbeliște electoratul maghiar. Se pare că a venit nota de plată. Mă refer la sondajul ăla care arată că sunt sub pragul de 5%.
  E bine așa. Chiar foarte bine.

 10. Laitmotiv sau mai pe scurt: „ia stai coitze așa!”. Nu rupe zdreanța de ungur acordul de complici la distrugerea românicii din cauza unui kkt. Rupe acordul pt că știu adevărul. Fmmpsd are sub 20%.

 11. asta e un apropo catre psd: fraudati un 2% si pt noi ca altfel…

 12. Pai pun pariu ca dupa alegeri se impaca din nou asa cum o sa dispara toate promisiunile PSD care le-au facut inainte de alegeri.
  Disperare dupa voturi si nimica altceva, restul e prosteala!

 13. Santajisti ordinari!!!!!! Jogo!

 14. Sfidarea flagranta e de fapt o flegma intre ochi. Era timpul. Mai bine mai tarziu decat niciodata. Uniti suntem mai puternici!
  Si eu votez! (ca de fiecare data din 1990 incoace).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.