G4Media.ro

Kadîrov, furios după zvonurile privind interzicerea bărbii în armata rusă

Foto- captură video Telegram:Kadyrov_95

Kadîrov, furios după zvonurile privind interzicerea bărbii în armata rusă

Șeful republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a reacționat cu furie la comentariile făcute miercuri de deputatul Viktor Sobolev, membru al Dumei de Stat, cu privire la necesitatea de a lua măsuri împotriva soldaților neîngrijiți și nebărbieriți din armata rusă, declanșând un război al cuvintelor între cei doi bărbați, potrivit The Moscow Times.

Rapoarte potrivit cărora soldații ruși care luptă în Ucraina au fost forțați să își radă barba au apărut pe canalele pro-guvernamentale Telegram la începutul acestei săptămâni.

Chiar dacă afirmațiile au fost rapid contestate de Denis Pușilin, un oficial separatist rus din autoproclamata Republică Populară Donețk, precum și de șeful abhaz al unității de voluntari „Piatnashka”, Akhra Avidzba, Sobolev a continuat să apere măsura într-un interviu acordat postului de știri RBC publicat miercuri.

„Aceasta este o cerință de bază a disciplinei militare”, a declarat Sobolev, care este membru al Comisiei pentru apărare din Dumade Stat, citat de RBC.

„Un soldat este văzut de civili, el ar trebui să arate exemplar. Dacă merge neîngrijit și nebărbierit, atunci acest lucru nu îl complimentează nici ca persoană, nici ca soldat”, a adăugat deputatul.

Remarcile lui Sobolev au fost rapid preluate de liderul cecen Kadyrov, care a văzut în cuvintele politicianului moscovit un atac la adresa soldaților „voluntari” originari din Cecenia și, în consecință, islamofobie.

„Sobolev știe foarte bine cine poartă barbă pe front și de ce”, a scris Kadîrov pe Telegram.

„De aceea sunt destul de sigur că este o provocare care caută să diminueze spiritul de luptă al soldaților care duc un război sfânt pentru Cel Atotputernic … 99,9% din echipa noastră poartă barbă, o îngrijesc, o poartă conform sunnah”, a adăugat el, referindu-se la un stil de viață care urmează obiceiurile profetului Mahomed.

Kadîrov a adăugat că Sobolev „trebuie să aibă foarte mult timp liber” și l-a sfătuit pe deputat, care deține gradul de general-locotenent în armata rusă, fie să se concentreze pe generarea de noi strategii militare, fie „să se îmbarce spre linia frontului”.

Ca răspuns la criticile lui Kadîrov, Sobolev a revenit asupra remarcilor sale anterioare într-o declarație separată publicată de RBC.

Sobolev a precizat că a vizitat regimentul cecen și a constatat că toți soldații săi arătau „impecabil” și „bine echipați”.

„Să le cerem să își radă barba ar fi o prostie”, a adăugat Sobolev.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Un bărbat fără barbă e ca o femeie cu barbă. Nu pricep ce-or avea unii de fac ei reguli pt alții. Dacă vor să fie rași să se radă dacă nu, nu.

    • Daca ai folosi internetul inloc sa pui intrebari proaste. Un barbat ras arata ordine , disciplina si curatenie . Cea ce trebuie sa arate un om al legii si ordinii. Daca esti salbatic islamic da poti sa o porti.

  2. Așa băieți, să aveți barba îngrijită, în scurt timp o să vă ridicați la Alah și să nu vă faceți de râs acolo.

  3. Neo bolsevici cu barbã si turban 🥶😂😂😂😂🇷🇺👹

  4. Neo bolsevici cu barbã si turban 🥶😂😂😂😂🇷🇺👹

  5. Asta este ultima problema a armatei ruse, barba, pe toate celelalte le-au rezolvat.