G4Media.ro

Justiția din Norvegia a respins cererea de eliberare condiționată a neonazistului Andres…

Sursa foto: Captură video

Justiția din Norvegia a respins cererea de eliberare condiționată a neonazistului Andres Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane în 2011

Justiţia norvegiană a respins marţi cererea de eliberare condiţionată formulată de Anders Behring Breivik, autorul atacurilor din iulie 2011 soldate cu 77 de morţi, care se află în detenţie de zece ani, transmit AFP şi DPA, citate de Agerpres.

Tribunalul districtual din Telemark, întrunit la penitenciarul de maximă securitate Skien (130 de kilometri sud-vest de Oslo) unde Breivik este închis după ce a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, a analizat timp de două săptămâni dacă autorul atacurilor continuă să reprezinte o ameninţare pentru societate.

Judecătorii au dat curs solicitării făcute în urmă cu două săptămâni de procurori, care au cerut menţinerea în detenţie a neonazistului Anders Behring Breivik (42 de ani), justificând că acesta este la fel de periculos ca în urmă cu zece ani şi jumătate, când a ucis 77 de persoane.

”Există un risc evident ca (Breivik) să îşi reia comportamentul care a condus la atacurile teroriste din 22 iulie 2011”, au declarat cei trei judecători care au analizat cererea de eliberare condiţionată.

”Nu se poate presupune ca Breivik să fie totuşi non-violent. Asigurările sale verbale şi cuvântul său de onoare au puţină valoare”, au subliniat judecătorii.

Avocatul lui Breivik, Oystein Storrvik, a anunţat la scurt timp intenţia sa de a face apel – pe care justiţia poate decide să nu îl examineze – şi de a lansa o nouă procedură judiciară contra condiţiilor de detenţie ale clientului său.

La 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik – care între timp şi-a schimbat numele în Fjotolf Hansen – a comis un atentat cu o maşină-capcană în zona clădirilor guvernamentale din Oslo, în urma căruia au murit opt oameni. Apoi, el s-a deplasat pe insula Utoya, unde se desfăşura o tabără de vară pentru tineret a Partidului Laburist norvegian, unde a ucis 69 de persoane.

Breivik a solicitat eliberarea condiţionată la zece ani după ce a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, pedeapsă care poate fi prelungită pe termen nelimitat dacă se consideră că deţinutul este o ameninţare continuă pentru societate. El poate solicita o nouă audiere, dar nu mai devreme de 12 luni de la data deciziei judecătoreşti de marţi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Oricum a luat doar vreo 20 ani, cand o sa iasa probabil va incerca doborarea recordului.

    • Rasismul nordicilor, popoarelor germanice e din pacate inca viu. Asteapta un moment prielnic si isi revine in drepturi. Pe cand sclavagismul si feudalismul tarilor est-europene + rasismul sunt la o mica distanta de a-si reintra complet in drepturi. Scanteia e intotdeauna un partid extremist.

      Oricum sclavagismul „plateste-ti darile la stat si tine-ti pliscul” e la noi viu, legal si asigurat de puterea „traditionala”. Nicio schimbare in viitorul apropiat. Partidul nou extremist tocmai de asta a fost creat, sa fie o sperietoare folositoare puterii „traditionale”.

    • a luat 20 de ani dar daca si citesti afli ca la ei e altfel, dupa aia 20 de ani se poate prelungi cat considera instanta. deci poti ajunge si la 50. e alt sistem juridic.

  2. Cum sa omori 77 de oameni ca la paintball și sa iei doar 21 de ani. 21 de scaune electrice merita, iar la primele 20 sa fie resuscitat ca să o ia de la capăt.

    • în norvegia nu există condamnarea viageră, pedeapsa maximă este de 21 de ani inchisoare, de aceea breivik a fost condamnat la 21 de ani. Totuși breivik nu va ieși niciodată, își va petrece restul zilelor după gratii. Citește articolul.

  3. De blândețea și permisivitatea legilor – față de atrocitățile unor dezechilibrați – în democrațiile consolidate, mai mereu, au pierdut cetățenii cerebrali și au profitat infractori de tot felul.

    • de unde ai concluzionat ca e legea blanda? ca scrie clar ca poate sta forever dupa gratii. cum se va si intampla probabil. citeste cu atentie inainte sa te arunci cu supozitii.

  4. W H I T E over all!

  5. tipul asta merita impuscat si gata. de ce sa mai consumi resurse pe el? la cap nu ai cum sa il faci bine.

  6. Si totusi, despre Simeon al nostru nu se poate spune ca ar fi in stare sa impuste 69 de tineri pesedisti.

  7. !Ocealan

    bateti campii cu nonsalanta! platirea taxelor si impozitelor se asociaza, istoric vorbind, cu despartirea de feudalism si iobagie!

    !alex

    asta ar fi insemnat ca statul sa fi facut exact ce a facut cel in cauza….diferenta ar fi doar de proportie a lucrurilor…