G4Media.ro

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova a fost amendată pentru că a denunțat din…

Foto: AFP

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova a fost amendată pentru că a denunțat din nou războiul din Ucraina

Jurnalista Marina Ovsiannikova, celebră pentru că a întrerupt un program de știri al televiziunii ruse de stat cu un afiș împotriva ofensivei din Ucraina, a fost amendată joi pentru că a denunțat din nou conflictul, potrivit Le Monde.

Un tribunal din Moscova a amendat-o cu 50.000 de ruble (800 de euro) pentru „discreditarea” forțelor armate ruse – o infracțiune introdusă la începutul lunii martie pentru a înăbuși criticile. Ea a fost acuzată că a spus că operațiunea din Ucraina a fost o „crimă” atunci când s-a adresat jurnaliștilor, în 13 iulie, la o audiere a opozantului încarcerat Ilya Yașin. Patru zile mai târziu, jurnalistul în vârstă de 44 de ani a fost arestat pentru scurt timp în regiunea Moscovei.

Ovsiannikova a devenit celebră la jumătatea lunii martie după ce a dat buzna pe platoul de filmare al unui canal de televiziune pro-Kremlin pentru care lucra, în mijlocul unui program de știri. Aceasta a afișat o pancartă în care denunța ofensiva din Ucraina și „propaganda” presei controlate de putere.

La acel moment, a fost reținută pentru scurt timp și eliberată cu o amendă. După ce a lucrat în străinătate timp de mai multe luni, inclusiv pentru ziarul german Die Welt, ea a anunțat la începutul lunii iulie că s-a întors în Rusia pentru a rezolva o dispută privind custodia celor doi copii ai săi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ma întreb daca doamna locuiește la parter.