G4Media.ro

Județele Timiș și Caraș Severin vor să se unească pentru a concura…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Județele Timiș și Caraș Severin vor să se unească pentru a concura Harghita la titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2027 / Județele își pot depune candidatura până la finalul anului

Județele Timiș și Caraș-Severin ar putea solicita împreună titlul de Regiune Gastronomică Europeană. Inițiativa este rezultatul unei colaborări între Consiliul Județean Timiș, Asociația HoReTim și Universitatea de Științe ale Vieții „Regele Mihai I”. Proiectul vizează integrarea județului Timiș și a regiunii Banat în elita gastronomică a Europei, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat că poartă discuții cu reprezentanții județului Caraș-Severin pentru a solicita titlul pentru întreaga regiune a Banatului.

“Acest proiect privind Regiunea Gastronomică Europeană se va depune de către Asociația de Dezvoltare și Promovarea Turismului, având ca parteneri consiliile județene. Mai sunt câteva chestiuni de făcut – dacă mergem singuri, ca «Timiș – Regiune Gastronomică», sau în parteneriat cu Carașul, să facem «Banat – Regiune Gastronomică»”, spune Alin Nica.

Pentru a putea concura pentru acest titlu prestigios, Timișul va trebui să depună dosarul de candidatură până la sfârșitul lunii mai 2024.

Titlul de „Regiune Gastronomică Europeană” nu este doar o distincție onorifică, ci și o oportunitate de a stimula inovația gastronomică și de a susține industria turismului. În România, doar județul Sibiu a deținut această titulatură în 2019, alături de Regiunea Egeei de Sud din Grecia.

Pentru anul 2027, Timișul sau regiunea Banat concurează cu județul Harghita, iar eforturile depuse vor fi decisive în această competiție.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...