G4Media.ro

Judecătorii resping, definitiv, acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Sorin Mindruțescu,…

Sursa foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Judecătorii resping, definitiv, acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Sorin Mindruțescu, fostul șef Oracle România, cu DNA/ Dosarul se întoarce la parchet/ Surse: avocații lui Mîndruțescu au invocat prescripția faptelor

Curtea de Apel București a respins definitiv, marți, acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de fostul director Oracle România cu procurorii DNA. Sorin Mîndruțescu a recunoscut că a luat mită 569.000 de euro, iar procurorii ceruseră instanței 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare. În fața judecătorilor, avocații au invocat prescripția faptelor, iar instanța le-a dat dreptate, însă nu au putut constata judecătorii acest lucru, au explicat surse judiciare pentru G4Media.ro. Consecința este că dosarul se va întoarce la DNA, iar procurorii vor lua o decizie.

Sorin Mîndruțescu, fostul director al Oracle România, a încheiat în iunie 2022 cu DNA un acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul de corupție deschis în 2019. Mîndruțescu a recunoscut că a luat mită 569.000 de euro de la diverși parteneri de afaceri pentru a le vinde produse mai ieftin. Procurorii cer 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru omul de afaceri. Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost trimis la Tribunalul București.

Mîndruțescu a recunoscut că a luat mită de la reprezentanții unor firme interesate să se înscrie la licitații organizate de diverse instituții de stat, potrivit DNA. În schimbul banilor, el s-ar fi angajat să pună la dispoziție oferte de preț avantajoase ale produselor Oracle astfel încât respectivele firme să poată să se înscrie și să participe la licitațiile publice de care erau interesate.

Aceste licitații vizau atribuirea unor contracte publice de instituții precum Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ”TRANSELECTRICA” SA, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Administrația Româna a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...