G4Media.ro

Judecător bulgar, după decizia de extrădare a Elenei Udrea: Nu ne-a fost…

sursa foto: Captură video

Judecător bulgar, după decizia de extrădare a Elenei Udrea: Nu ne-a fost ușor să luăm această decizie, nu pentru că cineva a încercat să influențeze decizia instanței, ci pentru că am făcut ce era necesar pentru a lămuri tot ce era posibil în acest caz

Judecătorul bulgar Svetla Bukova, raportor în dosarul de extrădare a Elenei Udrea, a declarat, vineri, după ce Curtea de Apel a decis predarea fostului ministru al turismului autorităților române că ”nu ne-a fost ușor să luăm această decizie, nu pentru că cineva a încercat să influențeze decizia instanței, ci pentru că am făcut ce era necesar pentru a lămuri tot ce era posibil în acest caz”.

Elena Udrea a declarat, imediat după decizie, că Udrea va ieși cu un mesaj zilele următoare ”pentru cei care au făcut presiuni asupra judecătorilor. Sută la sută s-au făcut presiuni asupra judecătorilor”.

Ultimul termen al procesului privind extrădarea din Bulgaria a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat în România o condamnare de 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute, s-a desășurat vineri și a fost relatat Live de G4Media.ro

Instanța din Bulgaria urmează să notifice autoritățile române care vor anunța când și cum o vor prelua, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare. Poliția Română în colaborare cu autoritățile bulgare ar urma să stabilească o dată pentru predarea persoanei Elenei Udrea, care va fi preluată sub escortă de către o echipa românească și dusă la penitenciar pentru a-și ispăși pedeapsa.

Redăm mai jos integral comunicatul Curții de Apel din Sofia:

”Un complet de trei membri al Curții de Apel Sofia, prezidat de Plamen Datsov și membrii Dimitar Fikiin și Svetla Bukova, a autorizat extrădarea în România a cetățeanului român Elena Udrea. Solicitarea a fost făcută de statul român în legătură cu un mandat european de arestare emis în legătură cu pedeapsa efectivă de 6 ani închisoare pentru Udrea sub acuzația de corupție în patria sa.

Cetăţeanul român, fost ministru în guvernul lui Traian Băsescu din vecinul nostru de nord, a fost reţinut la punctul de trecere a frontierei Kulata pe 8 aprilie 2022. Autorităţile române au cerut ulterior extrădarea ei. Judecătoria Blagoevgrad i-a permis întoarcerea în România în aprilie. 19. 2022

Această decizie a fost însă atacată de avocații Udreyei la Curtea de Apel – Sofia. După mai multe audieri în dosar, în cadrul cărora au fost strânse sute de documente și fapte legate de dosarul Udrea, judecătorii de apel au emis o decizie prin care a autorizat extrădarea acesteia.

În cursul cauzei, Parchetul bulgar a apărat opinia conform căreia Udrea ar trebui predată autorităților române, întrucât există toate temeiurile în acest sens și nu există dovezi că drepturile și libertățile omului îi vor fi încălcate la întoarcerea acasă. . Ea a fost condamnată pentru corupție în România și nu are niciun obstacol în a-și ispăși pedeapsa acolo, a precizat parchetul.

Contrar acestei opinii, avocații Udreiei au spus că condițiile din închisorile din România sunt foarte proaste, iar sănătatea și viața ei ar fi amenințate dacă ar rămâne acolo. Ea a primit deja o amenințare cu viața ei în custodia românească, iar autoritățile nu au răspuns, au spus avocații. Aceștia au mai susținut că procesul împotriva Elenei Udrea în România a fost politic și că sentința ei a fost pronunțată de un complet de judecători ilegal, întrucât avea un judecător membru care nu a depus jurământul ca judecător în România.

Însăși Udrea a vorbit mult timp în instanță pe aceste probleme și s-a declarat victimă a partidelor de opoziție din România, ceea ce i-a provocat un dosar de corupție.

Înainte de a se pronunța cu o decizie definitivă, Curtea de Apel din Sofia a refuzat să admită o cerere suplimentară a Elenei Udreya, care a insistat să se facă trimitere la Curtea de Justiție a Uniunii Europene din Luxemburg. Acesta a trebuit să răspundă dacă, conform normelor europene, este corectă extrădarea unui inculpat sau condamnat dintr-un stat membru în altul, având în vedere că există dovezi care sugerează că drepturile și libertățile omului pot fi încălcate.persoana din statul solicitant. .

Magistrații de apel au refuzat însă să adreseze o întrebare, precizând că instanța din Luxemburg s-a pronunțat deja pe o astfel de problemă și în acest sens s-a lămurit cauza pentru extrădarea lui Udrea.

Potrivit deciziei finale a Curții de Apel din Sofia, există suficiente fapte care să arate că în România au fost semnalate încălcări în dosarul împotriva Udreiei și că autoritățile române au întreprins multe măsuri pentru eliminarea acestora, inclusiv dreptul de a redeschide caz.care se examinează în prezent în instanţa de acolo.

De asemenea, instanța bulgară nu poate pune la îndoială inviolabilitatea colegilor săi români, care au audiat dosarul împotriva lui Udrea. Membrul-judecător citat al completului, care nu depuse jurământul, nu mai lucrează în instanța română, dar nu pentru că a fost eliberat dintr-un motiv oarecare, ci pentru că s-a pensionat, au precizat judecătorii bulgari.

În ceea ce privește locurile de detenție și condițiile din acestea – autoritățile române au ținut cont de această problemă și lucrează pentru a o depăși, angajându-se să respecte toate drepturile, în special în cazul reținutei Elena Udrea.

„Nu ne-a fost ușor să luăm această decizie, nu pentru că cineva a încercat să influențeze decizia instanței, ci pentru că am făcut ce era necesar pentru a lămuri tot ce era posibil în acest caz”, a spus raportorul cazului, judecătorul Svetla Bukova.

În legătură cu decizia Curții de Apel – Sofia, urmează extrădarea cetățeanului român.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

36 comentarii

  1. Aduceti toata gasca pedelista in frunte cu petrov. Aproape toti stati in penele, mai ales personajul „sunteti ca un soare pentru noi, un kill bill al politicii romanesti”-Turcan, unde esti???

    • Zi ce vrei însă fără Băsescu nu avea Romania nici până acum discuția despre corupție și primul condamnat pentru corupție. Amintește-tinca la vremea lui erau fix 0 condamnați pentru corupție.

    • Respect pentru justiția bulgară! Pentru politicieni corupți care au jupuit aceasta țară s-ar putea găsi un loc foarte bun la Doftana! Succes!

    • @King rocker
      ,,Băsescu”? Forma respectivă de viață răspunde la apelativul Petrov.

    • Era mai bine unde s-a dus Oprescu.

  2. FOST-AI LELE CAT AI FOST….

    • Felicitări jud3catorilor din Bulgaria.Au făcut MAREA DREPTATE în acest caz de CORUPTIE.madam Nuți Udrea,dacă era corecta și cinstita și CONSIDERA CA NU ARE NICI O VINA,nu dădea bir cu fugiții în afara tarii ca data trecuta cind a fugit DE MÂNA LEGII în Republica DOMINICANA.Iata ca acum Dumnezeu a hotărât ca A VENIT SI ZIUA PLATII.ce credea Nutii, ca POPORUL ROMAN uita FARADELEGILE EI ? o vom aștepta cu bucuria împlinirii dreptății la poarta ,, facultății de infractori ” la Târgșorul Vechi acolo unde âi este locul de drept,nu pe plaja la Greci ! Până și luxul și traiul pe vătrai are un început și un sfârșit, dragi ROMANI. CINSTEA SI CORECTITUDINEA este lăsată de la BUNUL DUMNEZEU.pe vremea lui CEAUSESCU,pe ăștia care furau bani din AVUTUL STATULUI,âi impuscau ! Vezi cazul Bahus ! Deci,TRAIASCA LECEA CORECTA.

  3. Decizie corectă, acum Nuți își va trata afecțiunile la Rahova.

  4. Nuti, spunei avocatului tau sa sune la medicul din Grecia la care mergeai la tratament sa-I spuna ca va vedenti peste sase ani.

    • Acest Dinu păpurică al politicii feminine din romanica n-are nicio rușine. Mi-aduc aminte cum ne otrăvea mereu când vorbea de ea, numindu-se, ‘eu Elena Udrea”, cum de parca-si însemna viitorul. Cei mai mulți o înțeleg, exemplul tipic de parvenit. Oricum confiscarea averii este măsura ceA mai bună pentru recuperări, adică ori ori, iar Pârnaia, fără limite, până la recuperarea prejudiciilor. Condiția de bază este însă un dosar beton fara motiv de atac în final.
      Nu mă încălzește nicicum că scapă in final și ne râde iar în nas având în conturi zeci de milioane de coco.

    • Bravo,domnule Pablo.Bine spus,superb răspunsul dvs.

  5. Nici judecaretii bulgari nu mai e ce-a fost!.

  6. Iar la oprescu ce-ati facut????

  7. Ati angajat copii de gradinita sa va scrie articolele? Altfel nu se poate explica cum ati reusit sa ii pociti numele de atatea ori intr-un singur articol.
    „avocații Udreyei ”
    „avocații Udreiei ”
    „Elenei Udreya”
    „împotriva Udreiei”

    • Traducerea a fost făcută de un bulgar care a învățat românește la facultate. În limbile slave terminația „a” în numele unei femei este un fel de acord gramatical; când se mărită preia numele soțului+”a”. Exemplu: Vasiliev Vasilieva trad. Vasilescu Vasileasca. În limba română Popeasca Vasileasca este neliterar și peiorativ, la ei așa se spune corect. O fi crezut traducătorul că așa e în toate limbile 🙂 În această logică rădăcina numelui este Udre, iar genitivul fem. Udreiei/Udreyei. Speculez, dar sunt greșeli pe care doar un traducător străin le putea face, sau mai rău, Google Translate.

  8. Daca am avea și noi Justitie că în Bulgaria am scăpat de toate gunoaiele astea că Udrea etc, etc.

  9. Bine ca i-au pus capac acestui vârf al cancerului politicii românești, de un tupeu incredibil; dacă aveai parte de un proces echitabil, asa cum îți doreai,ai fi înfundat pușcăria pentru trei vieti

  10. Foarte corectă decizia, poate că acum cît vei sta la pușcărie așa cum meriți pentru devalizarea romaniei îi vei turna și pe ceilalți complici care au contribuit la acest jaf national, anii de pușcărie sunt prea puțini în raport cu averea acumulată.

  11. Oare tupeul la corupta și hoața asta o să dispară la închisoare?
    P. S:ceea ce trebuie să faci nuți e să începi a da pe gât cât mai mulți frați de arme hoți și corupți care te-au lăsat la greu puhahahahajajajaa

  12. Cea mai toxică guvernare post decembristă a avut-o pe această individă în centrul ei de greutate. După ce a distrus orice urmă de independență a justiției în România nenorocind mii de oameni care-și căutau dreptatea, vine acum și se vaită că o miloagă că, vezi Doamne, nu sunt bune condițiile din pușcăriile noastre. Decât să fi aruncat milioane de euro din bani publici pe terenuri de sport în pantă și parcuri la sate, mai bine își făcea o „gherlă” pentru vip-uri cu un suit de lux pentru ea și turnătorul Petrov. O rușine pentru țara asta!

  13. Ce era de ”lămurit” ? A fost condamnată corect de Justiția din România, așa handicapată cum e ea, o țară membrăa UE. Ar fi culmea ca tocmai Justiția din Bulgaria să se îndoiască de Justiția din România !

  14. Acuma ca udrea este adusa in tara motorina a scazut la trei lei, benzina doi lei ,gazul si cutentul un leu iar salariile si pensiile au crescut cu 50%!!

    • Câți ani ai? O analiză fenomenală…

    • Esti sarcastica,cuconita Maria!Esti prietena ei?Doamna Nuti(spaima….) este,de fapt,o biata fata de la tara care a stiut nativ sa-si amplifice farmecele si sa le foloseasca combinate cu prefacatoria,linguseala,minciuna,arivismul.Sa-i confiste furaciunile!Asta ar fi cea mai crunta pedeapsa pentru o parvenita.Are tot dispretul oamenilor care au au trait cu jumatste de salariu pe vremea cand era ea mare jupaneasa.Mi-e scarba de parvenitii nesatui si milogi

    • O sa-i confiste cum i-au confiscat si lui felix…
      Apropos, arsene podarul face bine cu condamnarea aia de 8 ani? Nu confiscati nimic nici de la el?

  15. Va reuși să fugă până o predau bulgarii. Și să dispară în ceață. Acesta este aranjamentul.

  16. nu ma intereseaza ca dna.Udrea este in puscarie.dati-i 1 an ca padeapsa si luati-i banii furati.Aceeasi pedeapsa tuturor hotilor,Daca suma furata depaseste 100.000 Eurosi nu este recuperata in 30 zile calendaristice ,in cwa dw a 31 zi sa fie impuscat,PROBABIL CA ASA SCAPAM DE HOTI

  17. ,,Bună pentru România,,….!!!

  18. Chiar adevărul ca au furat nu mai contează, delicvenții vor și VAR în justiție . Unul (a) fură și pun pe restul să latre în media până când ” se prescrie”

  19. Pentru o așa corupție la nivel mare i-a dat puțin! Mai mult mi-aș dori sa ii confiște averea toată! Sa ii lase doar ceea ce avea înainte de a ajunge in politică! Am înțeles că era prestatoare și probabil acumulase și ea ceva de-o anvelopa de Dacie 1300! 😁

  20. ..mă întristează,zelul comentariilor pro condamnare,împotriva unei femei,mame soții etc
    Este trist că nu s a putut găsi și o altă soluție de a rezolva cauza…cat despre deficit,daca o fi real,oricum e un „mizilic” pe lângă ce fura alții cu legea,cu banca,cu legea…din păcate!

    • Era o solutie. Sa nu fure. Si solutia nu „se gasea”, o avea chiar personajul la indemana.
      Dar daca nu poti trai fara genti vuitton si nu te duce capul suficient sa produci legal (n-am zis cinstit) banii aia, atunci puscarie.

  21. Dealu-i deal si valea-i vale,cwa-i cwa Pana more,Mai,maiii…
    Restul e doar pierdere de timp,banii a ramas cu ei,o inteleg enasol milionara la puscarie Mai ales ca deja imbatraneste .
    Ca e mama si sotie,sunt multe femei oneste care zilnic se sacrifica pe salariul mizerabil minim din Tara bananiera in dictatura militara.
    Asta e ghinion.

  22. Cum ”a primit deja o amenințare cu viața”
    I s-a urat ”la mulți ani”?